Dodaj do ulubionych

ASTER CITY CHCE NAM ODEBRAĆ TVN24!(Prośba o pomoc)

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.11.01, 18:04
Jeśli tak się stanie to będziemy od 1 grudnia jedynym większym miastem w
Polsce, które nie będzie miało dostępu do TVN24. Aster City Cable motywuje
swoją decyzję niskim zainteresowaniem widzów tą stacją. Na nic zdają się
tłumaczenia, że oglądalność tej stacji przegania już TV PULS i w ciągu
ostatniego miesiąca wzrosła o ponad 3,5%. Przecież to chyba logiczne, że kanału
informacyjnego nie ogląda się jak filmu po 3 godziny tylko po kilkanaście minut
aby wysłuchać najnowsze informacje. Cóż, dla Astera chyba to logiczne nie
jest...:(
Ale jest szansa: Napisali, że swą decyzję uzależniają również od opinii
telewidzów. Wszystkich, którym zależy na dostępie do tego bardzo przydatnego
kanału bardzo uprzejmie proszę więc o mail z poparciem dla pozostawienia TVN24
w ofercie Aster City Cable. Maile proszę kierować pod adres:

telewizja@astercity.net
lub w ostateczności
opinie@astercity.com.pl
ale raczej pod ten pierwszy

Z góry serdecznie dziękuję za każdy mail. Pozdrawiam Was wszystkich.
Obserwuj wątek
    • nocomment Re: ASTER CITY CHCE NAM ODEBRAĆ TVN24!(Prośba o pomoc) 25.11.01, 18:10
      Już wysyłam! Będziem walczyć z Asterem!;) Pozdr
      • nocomment Re: ASTER CITY CHCE NAM ODEBRAĆ TVN24!(Prośba o pomoc) 25.11.01, 18:12
        Bo swojego telewizora bez TVN24 wyobrazić sobie nie mogę. A jak wycofają to
        sobie zmienię na cyfrę.
        • Gość: vinc Re: ASTER CITY CHCE NAM ODEBRAĆ TVN24!(Prośba o pomoc) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.11.01, 18:45
          właśnie co za problem, kupujesz inną kablówke i masz, jest chyba kilka innych z
          tvn 24
    • Gość: jak_1 Re: ASTER CITY CHCE NAM ODEBRAĆ TVN24!(Prośba o pomoc) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.11.01, 18:52

Bez paniki TN24 to żaden cud technki.
      Są inne ciekawsze serwisy Like CNN, Sky News, Euronews itp.
      TVN24 to kiepska ich kopia, sympatia polityczna aż kipi.
      Bądźmy dobrej myśli, pozdrawiam.
      • d.z. Re: Polityka programowa ASTER CITY 26.11.01, 07:37
        Kiedy usunięto z oferty BBC Prime (mój ulubiony), to dzwoniłem, pisałem i co
        odpowiedziano mi na piśmie, iż program (na podstawie badań telemetrycznych)
        miał bardzo małą oglądalność. We wczorajszym Życiu W-wy Wiceprezes AC
        powiedział, iż przyczyną usunięcia BBC P były żądania finansowe BBC. Kto mówi
        prawdę?
        Odnośnie TVN 24, to w tej sieci mam Bloomberg, NBCnews, Euronews, Sky News, CNN
        - pięć programów informacyjnych (zagranicznych), z tym, że one są tanie lub jak
        Bloomberg za darmo. Za TVN24 trzeba płacić i to jest problem. Może by więc tak
        Panowie z ASTER zaczęli rozmawiać z nadawcą, a nie stawiać wszystkich przed
        faktami dokonanymi, bo tu nie Niemcy, gdzie nawet MTV musi płacić za
        "istnienie" w sieci kablowej.
        • Gość: Mar Re: Polityka programowa ASTER CITY IP: 213.25.197.* 26.11.01, 08:30
          d.z. napisał(a):

> Kiedy usunięto z oferty BBC Prime (mój ulubiony), to dzwoniłem, pisałem i co
          > odpowiedziano mi na piśmie, iż program (na podstawie badań telemetrycznych)
          > miał bardzo małą oglądalność. We wczorajszym Życiu W-wy Wiceprezes AC
          > powiedział, iż przyczyną usunięcia BBC P były żądania finansowe BBC. Kto mówi
          > prawdę?
          > Odnośnie TVN 24, to w tej sieci mam Bloomberg, NBCnews, Euronews, Sky News, CNN
          >
          > - pięć programów informacyjnych (zagranicznych), z tym, że one są tanie lub jak
          >
          > Bloomberg za darmo. Za TVN24 trzeba płacić i to jest problem. Może by więc tak
          > Panowie z ASTER zaczęli rozmawiać z nadawcą, a nie stawiać wszystkich przed
          > faktami dokonanymi, bo tu nie Niemcy, gdzie nawet MTV musi płacić za
          > "istnienie" w sieci kablowej.

A wszystko dlatego, że kablówki są do dupy! Robią co chcą i jak się prezesowi
          podoba. Najlepiej założyć sobie własną antenę satelitarną - i to analogową, a nie
          cyfrową. Co z tego, że w kablu albo Wizji masz 200 kanałów. Do oglądania nadaje
          się może z 15, w tym 10 okazjonalnie. Po co mi takie gówna jak Eurosport, MTV
          (chyba z 5 rodzajów) albo TV marokańska????

Nie wiem, czy CNN lub Sky news jest tak dużo lepsze od TVN24. Może mają więcej
          koreposndencji i relacji na żywo, ale wpadki też się zdarzają. Zdarza się, że
          spiker też się zatnie albo powie coś głupiego, albo że puszczą nie ten obraz co
          potrzeba. Ale jak jest na żywo to musi się czasem spieprzyć. W TVN24 jest za dużo
          powtórek. W ciągu 3 dni chyba z 5 razy był Auomaniak, a w nocy idą powtórki
          wiadomości z dnia. Ale chcę wierzyć, że to tak tylko na początku. Niemniej jednak
          mam w biurze włączoną TVN24 na okrągło - wolę to jak radio, bo przynajmniej
          widzę, kto do mnie gada. A poza tym obraz lepiej się zapamiętuje niż głos. I
          wreszcie - nie każdy zna angielski, żeby oglądać CNN.
          A swoją drogą BBC Prime rzeczywiście jest najlepsza.
          • d.z. Re: Polityka programowa ASTER CITY 26.11.01, 08:47
            Wtam Mar-a serdecznie w poniedziałek
            Hmm... wspólne takie samo zdanie na ten temat, dzieki za poparcie.
            W BBC Prime lubiłem seriale komediowe (Absolutely Fabulous) w wersji oryginalnej
            to było to...a poza tym te stare "Top of the pops" Moje ulubione lata 80-te i
            muzyka pozwalająca powrócić (choć pamięcią) do czasów "niewinności".
            Teraz mam VH-1 ale cóż lepsze byłoby VH-1 Classics ale tego w ofercie nie ma.
            Talerz jeden mam i to analogowy, jeśli więc TVN24 pozostanie niezakodowane, to
            problemów z oglądaniem nie będzie...ale czy to załatwia sprawę???
            Pozdrawiam raz jeszcze...
            • nocomment Re: AC będzie miało o jednego klienta mniej... 26.11.01, 17:30
              d.z. napisał(a):

> Wtam Mar-a serdecznie w poniedziałek
              > Hmm... wspólne takie samo zdanie na ten temat, dzieki za poparcie.
              > W BBC Prime lubiłem seriale komediowe (Absolutely Fabulous) w wersji oryginalne
              > j
              > to było to...a poza tym te stare "Top of the pops" Moje ulubione lata 80-te i
              > muzyka pozwalająca powrócić (choć pamięcią) do czasów "niewinności".
              > Teraz mam VH-1 ale cóż lepsze byłoby VH-1 Classics ale tego w ofercie nie ma.
              > Talerz jeden mam i to analogowy, jeśli więc TVN24 pozostanie niezakodowane, to
              > problemów z oglądaniem nie będzie...ale czy to załatwia sprawę???
              > Pozdrawiam raz jeszcze...

Co??? Dobrze zrozumiałem? BBC Prime też chcą wycofać? No nie, w takim razie
              jescze w tym tygodniu wybieram się do nich i rezygnuję z usług ich g..no wartej
              sieci! Poza tym odpowiedź jaką mi wysłali na mojego maila w obronie Tvn24
              delikatnie mówiąc wyprowadziła mnie z równowagi - zakpili sobie ze mnie w żywe
              oczy. Dawno chciałem założyć sobie cyfrę+ i przynajmniej wreszcie w obliczu
              wycofania tvn24 mam motywację by to załatwić.
              Mam znajomego w Cyfrze więc może uda się jakoś obejść abonament...;)))

A wiecie co w tej sprawie jest najśmieszniejsze? Że gdyby tvn24 i bbc zostały
              zachowane to cena abonamentu wzrosła by o jedną maleńką ZŁOTÓWKĘ (opłata jakiej
              zarządała tvn24 wynosi 20 centów od abonenta)! I o co się tu bić? Sami
              powiedzcie - wolicie płacić 1 zł mniej czy nie mieć wieeelu kanałów w swoich
              domach???

Ps. A ile w przybliżeniu wynosi koszt założenia sobie "talerza" satelitarnego?
              • Gość: Mar Re: AC będzie miało o jednego klienta mniej... IP: 213.25.197.* 26.11.01, 19:54
                nocomment napisał(a):

> Ps. A ile w przybliżeniu wynosi koszt założenia sobie "talerza" satelitarnego?

Swego czasu była promocja i w Wizji i Cyfrze, że samo założenie kosztowało 0 zł,
                montaż 150 i umowa na 12 miesięcy. Tylko ten abonament - 180 zł kwartalnie....
                Nie opłaca się. Lepiej kupić talerz już za 300 zł. Wtedy jest to odbiór analogowy
                - bardziej wrażliwy na zakłócenia, ale bez przesady.
              • Gość: vinc Re: AC będzie miało o jednego klienta mniej... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.11.01, 20:47
                nocomment napisał(a):

> d.z. napisał(a):
                >
                > > Wtam Mar-a serdecznie w poniedziałek
                > > Hmm... wspólne takie samo zdanie na ten temat, dzieki za poparcie.
                > > W BBC Prime lubiłem seriale komediowe (Absolutely Fabulous) w wersji orygi
                > nalne
                > > j
                > > to było to...a poza tym te stare "Top of the pops" Moje ulubione lata 80-t
                > e i
                > > muzyka pozwalająca powrócić (choć pamięcią) do czasów "niewinności".
                > > Teraz mam VH-1 ale cóż lepsze byłoby VH-1 Classics ale tego w ofercie nie
                > ma.
                > > Talerz jeden mam i to analogowy, jeśli więc TVN24 pozostanie niezakodowane
                > , to
                > > problemów z oglądaniem nie będzie...ale czy to załatwia sprawę???
                > > Pozdrawiam raz jeszcze...
                >
                > Co??? Dobrze zrozumiałem? BBC Prime też chcą wycofać? No nie, w takim razie
                > jescze w tym tygodniu wybieram się do nich i rezygnuję z usług ich g..no wartej
                >
                > sieci! Poza tym odpowiedź jaką mi wysłali na mojego maila w obronie Tvn24
                > delikatnie mówiąc wyprowadziła mnie z równowagi - zakpili sobie ze mnie w żywe
                > oczy. Dawno chciałem założyć sobie cyfrę+ i przynajmniej wreszcie w obliczu
                > wycofania tvn24 mam motywację by to załatwić.
                > Mam znajomego w Cyfrze więc może uda się jakoś obejść abonament...;)))
                >
                > A wiecie co w tej sprawie jest najśmieszniejsze? Że gdyby tvn24 i bbc zostały
                > zachowane to cena abonamentu wzrosła by o jedną maleńką ZŁOTÓWKĘ (opłata jakiej
                >
                > zarządała tvn24 wynosi 20 centów od abonenta)! I o co się tu bić? Sami
                > powiedzcie - wolicie płacić 1 zł mniej czy nie mieć wieeelu kanałów w swoich
                > domach???
                >
                > Ps. A ile w przybliżeniu wynosi koszt założenia sobie "talerza" satelitarnego?

masz racje olej ich, jak ktoś tak traktuje swojego abonaenta

• Gość: fima Re: Polityka programowa ASTER CITY - BBC P IP: *.tele2.pl 30.11.01, 14:57
          d.z. napisał(a):

> Kiedy usunięto z oferty BBC Prime (mój ulubiony
          -----------------
          Myślałem że jestem jedynym, który nie może odżałować BBC Prime. Niedziele stały
          się nudniejsze bez programu Antiques' Road Show. Co za przyjemność oglądać
          państwową telewizję z cywilizowanego świata.
          Nie wytłumaczymy tego nikomu, kochani...
    • Gość: BIG Re: ASTER CITY CHCE NAM ODEBRAĆ TVN24!(Prośba o pomoc) IP: *.ipartners.pl 26.11.01, 23:53
      Pozdrawiam dział marketingu TVN24, bo to właśnie oni generują "olbrzymie
      zainteresowanie widzów" tym kanałem. Umieszczają takie właśnie posty w
      Internecie albo dzwonią do operatorów kablowych jako wściekli abonenci, a po
      grzecznym zapytaniu o adres albo numer abonenta rzucają słuchawką. Ludzie, nie
      dajcie się nabierać dzielnym pracownikom TVN. To nie jest problem operatorów
      kablowych czy satelitarnych, ale ludzi z TVN, którzy zrobili drogi (jak na
      Polskę) kanał informacyjny a zaniedbali dystrybucję. Jeśli mowa o arogancji,
      to dla mnie arogancją jest zachowanie Waltera i Wejcherta - najpierw skoczyła
      im ambicja i zrobili drogi kanał, a potem po chamsku wpychają go dystrybutorom
      do gardła po jedynie słusznej (czyli wysokiej) cenie i na jedyny dopuszczalny
      (czyli długi) termin. Mało kto wie, ale procentowy udział kosztów programingu
      w kosztach polskich sieci kablowych już stanowi kilkukrotność średniej na
      Zachodzie Europy lub w Stanach. Tak naprawdę abonenci UPC czy Aster City mają
      więcej lepszych programów niż jest na to pokrycie w wysokości abonamentu. 40
      zl miesięcznie to dla wielu znacząca kwota, ale to naprawdę niewiele w branży
      która jest bardzo kapitałochłonna. Nie dajcie się zwariować. Chcecie TVN24, to
      dzwońcie do TVN24 żeby oferowali go za darmo, a nie do operatora który nie
      chce zgodzić się na ich absurdalne stawki.
      • Gość: kermit Re: ASTER CITY CHCE NAM ODEBRAĆ TVN24!(Prośba o pomoc) IP: *.chello.pl 27.11.01, 18:36
        W pełni zgadzam się z BIG-iem. O to, że nie ma tvn24 w kablówkach możecie mieć
        pretensje wyłącznie do ITI (czyli grupy kapitałowej prowadzącej przedsięwzięcie
        tvn24). To oni dyktują absurdalne jak na polskie warunki stawki. Z jednej
        strony puszczają reklamówki tvn24 w tvn, a z drugiej proponują stawki dla
        operatorów sieci kablowych, na które nikt się nie zgodzi. I ta
        kampania: "Zadzwoń do operatora" - totalne przegięcie; zadzwoń i powiedz, że TY
        chcesz płacić za kablówkę 1 PLN więcej miesięcznie. Problem w tym, że TY to nie
        wszyscy abonenci, a zdecydowana większość z nich nie ma ochoty na jakąkolwiek
        podwyżkę abonamentu.
        W pierwszym poście ktoś napisał, że Warszawa będzie jedynym dużym miastem bez
        tvn24. To wierutna bzdura! Kilka dni temu stowarzyszenie polskich kablówek
        (dokładnej nazwy nie pamiętam) podjęło decyzję o wspólnym działaniu wobec ITI w
        celu znacznego obniżenia stawek żądanych przez ITI. Zatem od 1 grudnia b.r.
        tvn24 nie będzie obecne w żadnej dużej sieci tv kablowej w Polsce (wszystkie
        liczące się na rynku sieci należą do owego stowarzyszenia). Warto tu przytoczyć
        przykład największej kablówki w Polsce, czyli UPC TK, która w połowie listopada
        osiągnęła ostateczne porozumienie z ITI we wszystkich kwestiach (także
        finansowych) dotyczących retransmisji sygnału tvn24 w swojej sieci, ale
        ostatecznie wstrzymała się z jego podpisaniem (a później całkowicie wycofała
        się z tego porozumienia) solidaryzując się z innymi kablówkami w walce o niższe
        opłaty.
        Wszystkich krytykujących działania operatorów sieci kablowych proszę o
        zrozumienie także ich racji i pamiętaniu, że każdy kij ma dwa końce.
    • Gość: tv8 Re: ASTER CITY CHCE NAM ODEBRAĆ TVN24!(Prośba o pomoc) IP: *.chello.pl 27.11.01, 11:24
      !!!!! Jak przedmówca.
    • Gość: Lukasz ale za to zamiast ONYX (mala ogladalnosc) mamy.. IP: *.wp.mil.pl 27.11.01, 22:03
      TV niepokalanow 2 na pewno bedzie wieksza ogladalnosc niz ONYXu - BTW Aster
      schodzi na psy z programem - 4 czy 5 tablic informacyjnych, zenujaca jakosc
      stacji typu SUPER1 czy PORION1/TMT coraz czesciejsze podwyzki a oferta leci w
      dol.Moze daliby chociaz troche wiecej angielskojezycznych kanalow typu Channel5
      choc i on prawdopodobnie niedlugo zniknie.
      • d.z. Re: ONYX mamy.. 30.11.01, 15:17
        Może ONYX został ze względu na jego ofertę po 23.00
        Zaznaczam, iż nie jest ona już ściśle "muzyczną"...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka