Dodaj do ulubionych

Ostrzegam! Już 25.05 kolejna >>Masa Kretycznina<<

21.05.07, 12:22
Tym razem po tyłku dostaje Żoliborz i Bielany. Osoby wracające po dniu pracy do domu w Łomiankach uprzedzam, że przyblokowana zostanie praktycznie jedyna trasa powrotu.
Pl. Zamkowy - Andersa - Mickiewicza - pętla w dół Krasińskiego - Słowackiego - Marymoncka - Pułkowa - rundka po uliczkach w rejonie cm. północngo - Wólczyńska - rundka po Wawrzyszewie - Wólczyńska - Reymonta - Kochanowskiego - Broniewskiego - Elbląska - Krasińskiego - Słowackiego - Popiełuszki - Jana Pawła II - Chałubińskiego - Koszykowa - Marszałkowska i do Pl. Zamkowego
Dlaczego nie można tej imprezy organizować w weekend i poza miastem? Tak żeby nam wszystkim było wygodniej? Ale cóż, tu nie chodzi o to, żeby społeczeństwu było wygodniej...
Kiedy doczekamy się władzy z jajami, która w imię społeczeństwa zakaże MK albo wymusi jazdę w weekend?
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Ostrzegam! Już 25.05 kolejna >>Masa K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 12:40
      Zaczynam Cię lubić, pomimo rozlicznych Twoich fobii, nikt tak pięknie nie
      nagłaśnia masy i chwała ci za to!
      • Gość: płyń z Wisłą! Re: Ostrzegam! Już 25.05 kolejna >>Masa K IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 12:45
        Niektórzy masowicze najwyraźniej mają w sobie coś z masochisty.
        Cieszą się bo krytyka = nagłaśnianie.
        Mam pomysł: największe nagłośnienie uzyskacie jeśli policja was spałuje i obleje wodą z policyjnych polewaczek. Im brutalniejsza akcja policji, tym więcej gazet o tym napisze, tym więcej telewizji was pokaże.
        • Gość: gość Re: Ostrzegam! Już 25.05 kolejna >>Masa K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 13:49
          "Mam pomysł: największe nagłośnienie uzyskacie jeśli policja was spałuje i
          obleje wodą z policyjnych polewaczek"

A jednak cię nie lubię, i jak tak czytam twoje wypowiedzi to nawet mogę sobie
          wyobrazić jak wyglądasz, a fu…. Stąd twoje problemy i umiłowanie przemocy a fu…
    • Gość: Buba Re: Ostrzegam! Już 25.05 kolejna >>Masa K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 13:05
      "Dlaczego nie można tej imprezy organizować w weekend i poza miastem? Tak żeby
      nam wszystkim było wygodniej? Ale cóż, tu nie
      chodzi o to, żeby społeczeństwu było wygodniej..." zadając tak głupie pytanie
      swiadczy to o tym że nie wiesz o co w tym chodzi. A z drugiej strony to postoją
      w głównej mierze prowincjały które w Wawie tylko chałturzą i jakos żal mi ich
      nie będzie!
      • f.lamer Re: Ostrzegam! Już 25.05 kolejna >>Masa K 21.05.07, 13:19
        > zadając tak głupie pytanie
        > swiadczy to o tym że nie wiesz o co w tym chodzi. A z drugiej strony to
        > postoją w głównej mierze prowincjały które w Wawie tylko chałturzą i
        > jakos żal mi ich nie będzie!

wypowiedź nie dość że arogancka to jeszcze niezgodna z zasadami polszczyzny
        • Gość: Miodek+ Re: Ostrzegam! Już 25.05 kolejna >>Masa K IP: *.acn.waw.pl 21.05.07, 21:43
          > wypowiedź nie dość że arogancka to jeszcze niezgodna z zasadami polszczyzny

Przyganiał kocioł garnkowi. W języku polskim zdanie zaczynamy z dużej litery i
          kończymy kropką.
          • f.lamer Re: Ostrzegam! Już 25.05 kolejna >>Masa K 22.05.07, 08:04
            > Przyganiał kocioł garnkowi. W języku polskim zdanie zaczynamy z dużej litery i
            > kończymy kropką.

wiedziałem że jakiś seler mi to wypomni
            tylko skąd wiesz że ja piszę w języku polskim?
            sensowność zdań jest dla mnie ważniejsza niż WIELKIE (jeżeli mam być
            skurczypańsko dokładny) litery używane li tylko ze wględów składniowych
            poza tym istotą mojej wypowiedzi było zwrócenie uwagi na niespotykaną arogancję
            przedmówcy
            jakieś uwagi w tym zakresie?

pozdrowienia!
      • Gość: aaaa Re: Ostrzegam! Już 25.05 kolejna >>Masa K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 09:16
        buba napisał(a):"....A z drugiej strony to postoją
        w głównej mierze prowincjały które w Wawie tylko chałturzą i jakos żal mi ich
        nie będzie!..."
        Rozumiem, że Ty do nich się nie zaliczasz? A nawet chyba nimi pogardzasz?
        Chyba zjawisko jest głębsze. Zapewne masz jakiś poważny problem z własną
        osobowością, ale nie przejmuj się. Dzisiejsza medycyna potrafi czynić cuda.
        Koniecznie zgłoś sie do lekarza, mimo strajku na pewno Ci pomogą - Twoja
        głupota przecież zagraża życiu.

Ciekawe jak ta akcję MK odbiorą rzesze wzrszawiaków wyjeżdżających już w piątek
        na weekend? Na pewno będą wyrozumiali dla akcji i jej celów, a samo MK
        podniesie swój prestiż w społeczeństwie. Hehehehe.
        Metody "samoobrony" zawsze sa skuteczne, a ich uciążliwość skierowana
        selektywnie do źródła protestu. Hehehehe.

Kolejna dziecinada.

pzdr

• Gość: fsz buba wiesniaku IP: *.poczta-polska.pl 28.05.07, 09:56
        chomiczówka to nie prowincjonały ciotko
    • kylomylo Re: Ostrzegam! Już 25.05 kolejna >>Masa K 21.05.07, 16:05
      Chociaż z zamiłowania i potrzeby jestem zmotoryzowany, to parę razy napotkałem
      się na MK. Moim zdaniem to doskonała sprawa, a do tego to niesamowity widok. 15
      minut w korku to żadna sytuacja – co 15 minut gdzieś psuje się ciężarówka z
      burakami i stoi się dłużej.
    • Gość: Mary cykliści to homoseksualiści i lesbijki - tak sądzę IP: 217.153.205.* 21.05.07, 17:14
      I wolno mi! I niech mi gazeta tego nie kastruje. Mam taki pogląd i umiem go
      uzasadnić bez wulgaryzmów. Otóz uważam, że mężczyźni paradujacy po ulicach w
      leginsach albo z gołymi nogami i w chustkach na głowie oraz kobiety z
      umięsnionymi udami w stroju przypominający kostium Ripley z Obcego (podkoszulek
      i bojówki) mają skłonności homoseksualne i lesbijskie.
      • Gość: miłosnik Re: cykliści to homoseksualiści i lesbijki - tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 09:17
        Kochana, uda-udami te kobiety maja także fajnie umięśnione tyłeczki(MNIAM
        MNIAM), czego i Tobie życzę:))))
      • olecky Re: cykliści to homoseksualiści i lesbijki - tak 23.05.07, 09:44
        Gość portalu: Mary napisał(a):

> kobiety z umięsnionymi udami w stroju przypominający kostium Ripley
        > z Obcego (podkoszulek i bojówki)

całkiem niezłe, działa na wyobraźnię - jeszcze ze dwa takie teksty, to wywalimy
        plynia na bruk i zamiast niego zatrudnimy Ciebie do promocji MK ;-)

pozdrawiam, olek
        • Gość: płyń z Wisłą! Tak ja to czytam, to widzę że nie warto pałować MK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 10:12
          Oni mieli by chyba z tego jakąś maso(hehehe!)chistyczną przyjemność.
          Może oblać wodą i pospuszczać powietrze z opon, konfiskując pompki?
    • Gość: corgan dzięki płyniu za przypomnienie! IP: *.chello.pl 21.05.07, 18:42
      • Gość: CarKiller Re: dzięki płyniu za przypomnienie! IP: *.acn.waw.pl 21.05.07, 21:44
        Ja tez dziekuje za przypomnienie i dokladne info. Chetnie sie wybiore.
        • Gość: ritzy zabanowany Re: dzięki płyniu za przypomnienie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 21:47
          Ja tez przyjde.

Z kijkiem, by go miedzy szprychy...
    • 220wolt O kurde, zapomnialbym ze to juz ten piatek! 21.05.07, 22:47
      LOL, plyniu - tajna bron Zielonego Mazowsza ;-)
    • Gość: viator proponuję pójść jeszcze dalej IP: *.crowley.pl 22.05.07, 08:42
      proponuję pójść jeszcze dalej i np:
      - zlikwidować wszystkie ścieżki rowerowe
      - zaorać wszelkie boiska
      - parki typu kępa potocka, pole mokotowskie itp. sprzedać deweloperom na
      mieszkaniówkę
      - zakazać jady po warszawie wszelkimi jednośladami

następnie:
      - w szkołach zlikwidować lekcje w-f
      - a potem wyburzyć sale gimnastyczne
      - pozamykać wszelkie kluby fitness, siłownie, baseny etc.

na końcu dogadać z pięknym romanem żeby ustawowo zakazał wszelkiego propagowania
      sportu i aktywnego trybu życia wśród młodzieży.

howg!
    • Gość: aviator Re: Ostrzegam! Już 25.05 kolejna >>Masa K IP: 212.180.138.* 22.05.07, 09:16
      Ja w odwecie urządzam własną masę krytyczną parkując na ścieżkach rowerowych i
      innym polecam to samo.
      Bywa, że jeżdżę na rowerze, ale nie przyszłoby mi do głowy branie udziału w tak
      idiotycznej i aspołecznej akcji.
      • unhappy Re: Ostrzegam! Już 25.05 kolejna >>Masa K 22.05.07, 13:39
        Gość portalu: aviator napisał(a):

> Ja w odwecie urządzam własną masę krytyczną parkując na ścieżkach rowerowych i
        > innym polecam to samo.

Może trafisz na mnie i następne pół godziny przed odjazdem spędzisz zdrapując
        śliczną nalepkę z przedniej szyby :)
        • Gość: masowicz_wwa Re: Ostrzegam! Już 25.05 kolejna >>Masa K IP: 195.234.40.* 22.05.07, 13:53
          unhappy napisał:

> Może trafisz na mnie i następne pół godziny przed odjazdem spędzisz zdrapując
          > śliczną nalepkę z przedniej szyby :)

Albo na mnie i zbiedniejesz o kilka zł jak zadzwonie na 986 :)
          • unhappy Re: Ostrzegam! Już 25.05 kolejna >>Masa K 22.05.07, 14:12
            Gość portalu: masowicz_wwa napisał(a):

> Albo na mnie i zbiedniejesz o kilka zł jak zadzwonie na 986 :)

Jasne. I jeszcze razem poczekamy aż straż przyjedzie. A jak się ściemni to
            pójdziemy na piwko... :D
            • Gość: masowicz_wwa Re: Ostrzegam! Już 25.05 kolejna >>Masa K IP: 195.234.40.* 23.05.07, 09:57
              Gdyby przyszło czekać az przyjada to bez śpiwora mogłoby sie nie obejść :P
        • Gość: THIEF Re: Ostrzegam! Już 25.05 kolejna >>Masa K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 13:59
          albo na mnie i będziesz musiał kolejnego szrota kupić
          • unhappy Re: Ostrzegam! Już 25.05 kolejna >>Masa K 22.05.07, 14:15
            Gość portalu: THIEF napisał(a):

> albo na mnie i będziesz musiał kolejnego szrota kupić

A lepiej POMYŚLEĆ zanim się zacznie machać rączkami. A już najlepiej jest
            pomyśleć ZANIM zaparkuje się na ścieżce :)

P.S. Jestem słaby i byś mnie pobił i połamał mi rower i ja bym z płaczem pobiegł
            do mamusi :)

• Gość: płyń z Wisłą! Re: Ostrzegam! Już 25.05 kolejna >>Masa K IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 14:25
          > Może trafisz na mnie i następne pół godziny przed odjazdem spędzisz
          > zdrapując śliczną nalepkę z przedniej szyby :)
          Rozumiem, że jak zobaczę rowerzystę zasuwającego jezdnią mimo biegnącej obok ścieżki, to dajesz mi prawo abym sam mu wymierzył sprawiedliwość?
          • unhappy Re: Ostrzegam! Już 25.05 kolejna >>Masa K 22.05.07, 14:28
            Gość portalu: płyń z Wisłą! napisał(a):

> Rozumiem, że jak zobaczę rowerzystę zasuwającego jezdnią mimo biegnącej obok śc
            > ieżki, to dajesz mi prawo abym sam mu wymierzył sprawiedliwość?

Tak. Możesz go zabić.

• 220wolt Re: Ostrzegam! Już 25.05 kolejna >>Masa K 22.05.07, 18:59
              Ale tylko dwa razy.
      • Gość: AL Re: Ostrzegam! Już 25.05 kolejna >>Masa K IP: *.chello.pl 24.05.07, 22:40
        Gość portalu: aviator napisał(a):
        > Ja w odwecie urządzam własną masę krytyczną parkując na ścieżkach rowerowych i
        > innym polecam to samo.

telefon pod 986 nic nie kosztuje :)
    • gdaczacy_z_kurami Re: Widłowa Masa Krytyczna :) 22.05.07, 22:42
      A mi się marzy Masa Krytyczna Wózków Widłowych w Warszawie. Taki pojazd jedzie z
      prędkością co wolniejszego rowerzysty, część może poruszać się po drogach
      publicznych. I co najlepsze - ma widły, dzięki którym z 3 pasów zakorkowanych
      blachosmrodami w których siedzą takie Płynie można uczynić 2 pasy wolne i jeden
      pas - Magazyn Wysokiego Składowania Płyniów Wraz Z Ich Blachosmrodami :)
      • Gość: MacColin Re: Widłowa Masa Krytyczna :) IP: 217.17.38.* 23.05.07, 00:44
        ale nie katuj sie, wyprowadz sie do puszczy, z dala od smrodu miasta, wsrod
        ptaszkow, wiewiorek. prosze zrob to dla nas i dla siebie :-)
    • Gość: mason Re: Ostrzegam! Już 25.05 kolejna >>Masa K IP: *.oracle.co.uk 23.05.07, 21:13
      up
      • Gość: szok Re: Ostrzegam! Już 25.05 kolejna >>Masa K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 09:44
        Mała prośba do niektórych kierowców-bardzo proszę o nie darcie na mnie ryja jak
        przejeżdżam wytyczoną ścieżką rowerową przez ulicę. Wcale nie muszę zsiadać z
        roweru!!!!
        Ps. Uprzedzając komentarze-nigdy gwałtownie nie wjeżdżam przed samochody,
        grzecznie czekam i spokojnie przejeżdżam ścieżka przez ulicę, ale mimo to
        zawsze jakiś burak zajeżdża mi drogę na tej ścieżce i ubliża każąc zejść z
        roweru. Co się z wami ludzie dzieje!!!!!!
        • Gość: mieszkaniec okolic Re: Ostrzegam! Już 25.05 kolejna >>Masa K IP: *.aster.pl 25.05.07, 18:20
          to masz szcescie szoku , pewno wygladasz bardziej postawnie na rower ode mnie ,
          bo do mnie wysiadaja czasami . czyli typowa akcja , drze morde przekrzykujac
          radio , telefon , czy halas ogolny , pozniej wysiada , a pozniej wielkie oczy ,
          jak czlowiek sie rozprostuje , zdejmie kask i juz nie jest mily , czyli po
          prostu reaguje na agresje bezposrednia . fakt ze stosuje od dawna metode ,
          zadnego ryzyka , czekam az wszystko przejedzie , choc nie zawsze majac zielone
          swiatlo , po to sie swieci zebym mogl przejechac , zadnego przejezdzania przez
          zwykle pasy , szalenczej predkosci , pchania sie na wariata . tyle ze to nic
          nie pomaga , bo z roku na rok wiecej debili za kolkiem zasiada , bo jezdze
          mniej z braku czasu , a sytuacji wiecej , czyli cos nie tak statystycznie ,
          chyba ze to brak fartu .
          • Gość: szok Re: Ostrzegam! Już 25.05 kolejna >>Masa K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 09:34
            Baba jestem i wszystko jasne! Pewna prawidłowość-faceci się drą, baby
            zajeżdżają drogę. Taki sympatyczny narodek z nas.
            • Gość: mieszkaniec okolic Re: Ostrzegam! Już 25.05 kolejna >>Masa K IP: *.aster.pl 28.05.07, 19:46
              opsss...przepraszam.czyli do baby z ryjem,do chlopa z lapami,ot kultura w
              narodzie nie ginie ;)
    • Gość: corgan i nadeszła burza z deszczem.... IP: *.chello.pl 25.05.07, 18:00
      kto jest za to odpowiedzialny, co? >:)
      • Gość: mieszkanie okolic Re: i nadeszła burza z deszczem.... IP: *.aster.pl 25.05.07, 18:21
        zydzi , masoni , cyklisci ;)))))))))
    • Gość: mieszkaniec okolic pytanie do plynia IP: *.aster.pl 25.05.07, 18:27
      Panie plyniu , Pan tak ogolnie cyklistow , czy moze samego ZM nie kochasz ,
      czy tylko o MK piatkowe masz Pan pretensje ?
      p.s.ZM czyli slynne mazowsze zielonkawe , a MK to nasz kochany Miejski Korek
      rowerowy ;)
    • agulha Masa krytyczna, mokra masa ;-) 25.05.07, 18:40
      Jak fajnie siedzieć w domu na Bielanach. Właśnie zdrowo lunęło :-)
      • boruta_wwa Re: Masa krytyczna, mokra masa ;-) 28.05.07, 20:09
        agulha napisała:
        > Jak fajnie siedzieć w domu na Bielanach. Właśnie zdrowo lunęło :-)

myślę że 100 razy lepiej było jechać w tym małym deszczyku :)
        b.
    • koszatek Muranów 21.24 25.05.07, 21:34
      21.24 - 21.29 i pojechali.
      Ulica jako tako się poluzowała.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka