Dodaj do ulubionych

Jak PiS wszedł w Emilię

IP: *.flashnet.pl 01.06.07, 06:44
Facet 3 lata pracował w branży meblarskiej ale dla koszernej to "brak
doświadczenia". Jak w firmie budowlanej pracę dostał doktor inzynierii
budowlanej, koszerna zapluwała się, że to brak kwalifikacji... a jak lekarz z
Płocka został z nominacji HGW szefem tramwajów, to jest ok.
Brawo za "obiektywizm" zaślepionej nienawiścią do PiS dziennikareczki i
redakcyjki!
Obserwuj wątek
    • Gość: Bzdury Nienawiść do PiS zaślepia gazetę IP: *.flashnet.pl 01.06.07, 06:48
      Jak doktor inżynierii budowlanej dostał pracę w firmie budowlanej, też pisali
      że "nie ma doświadczenia". Ten cały Makuch kilka lat pracował jako handlowiec
      w firmach meblarskich, kto lepiej się nadaje do Emilli?
      Może ukochany przez "wybiórczą" Donald Tusk???
      • Gość: Radna Pisiura Tia - fachowcy jakich mało IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.07, 06:55
        jak wszystkie "farbowane pisiury" minionej epoki
        wicie rozumicie
        • konread Re: Tia - fachowcy jakich mało 01.06.07, 10:39
          W szczególności jeśli to taki fachowiec jak pan premier i prezydent niby są
          prawnikami a na prawie się nie znają:P
      • Gość: Wyborca HGW Re: Skandal!!! PO nic IP: 193.59.173.* 01.06.07, 10:41
        nie dostało. Że o LiDzie nie wspomnę!
        To co? Chlopaki z opozycji maja umrzeć z głodu???!!!
      • Gość: kochamkaczorowipis co w tym złego? członkowie PiS mają nie pracować ? IP: *.spray.net.pl 01.06.07, 15:02
        Czego się czepiacie - biura są potrzebne, faksy, komputery, xero, telefony,
        samochody służbowe, sekretarki, kierowcy - zobaczcie - dla tych kilku
        dygnitarzy z PiS ile innych normalnych ludzi ma pracę ! Jest tylko jedno ale -
        jak szybko nie pójdą w ślady AWS to zrujnują to przedsiębiorstwo.
    • Gość: Krzysztof Sz Jak PiS wszedł w Emilię IP: 195.205.81.* 01.06.07, 06:49
      GRANDA! Inaczej tego nazwać nie można! Kolejny przykład na to, jak PiSiorki
      oszukały ludzi, mówiąc, że prywata się skończy (he, ja i tak im nie
      uwierzyłem). A możeby tak społeczny projekt nowelizacji kodeksu karnego
      wprowadzający pojęcie "kłamstwa wyborczego"! Dziesięć razy by się
      zastanowili, zanim zaczną głośno pleść, co im PR-owcy podszepną!
      No i Panie Prokuratorze Generalny: tutaj też może poszukałby zamiatanych pod
      dywan śmieci! - bo wiem Pan przecież: jak się chce to się na każdego coś
      znajdzie.
    • Gość: abc Jak PiS wszedł w Emilię IP: *.aster.pl 01.06.07, 06:57
      lepiej przeczytać o fachowcu z PSL który zajmie się wykorzystaniem 3 mld euro
      na całe mazowsze - rolnik z wykształcenia !!!! Brawo Pan Struzik i jego
      ludzie !!
      oczywiście platforma nic nie wiedziała .....
    • Gość: era Jak PiS wszedł w Emilię IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.07, 08:24
      Teraz k....MY! Jak widać hasło obowiązuje ! Państwo to MY!
    • stasi1 Pewnie nie zauważyłaś że ten człowiek co pracował 01.06.07, 08:38
      w branży meblarskiej wyprowadził Emilie na prostą i za to został zwolniony.
      Trzeba czytać a nie tylko słuchać. I nie być zaślepioną!
      • Gość: Prawda Cisowski wyprzedawał majątek a strata 7 mln IP: *.flashnet.pl 01.06.07, 15:58
        z działalności to nic? Fachowiec gazety koszernej sprzedawał majątek Emilii za
        bezcen i miał "wyniki"
        • Gość: gość Re: Cisowski wyprzedawał majątek a strata 7 mln IP: *.acn.waw.pl 01.06.07, 16:49
          Draga Prawdo,
          o jakich 7 mln mówisz? Widzę, ze jestes z tej samej opcji co miłościwie
          panujący zarząd.
          Najważniejsze jest to iż Pan Cisowski wyciągnął z długów firmę i pracownicy
          dalej mogą pracować. Sprzedawał nieruchomości (rudery) aby spłacać długi
          poprzedników.
          A to że Meble Emilia się rozwijała - stworzyło nowe standardy otworzyło nowe
          sklepy to nie ważne?
          Chyba dużą zadrę masz.........
          • Gość: gosc Re: Cisowski wyprzedawał majątek a strata 7 mln IP: *.spray.net.pl 02.06.07, 09:34
            Cisowski (jest) był normalnym pełnym ciepła człowiekiem jako szef,i pracowało
            się za jego rządów na luzie bez stresów,każdy wiedział co do niego należy i z
            chęcią się przychodziło do pracy,a teraz kto wczesniej wstanie ten rządzi
            Ołowski i Tyczynski to porażka ,a z terazniejszymi jest podobnie !!!
        • stasi1 Re: Cisowski wyprzedawał majątek a strata 7 mln 04.06.07, 12:41
          Jeśli sprzedawał za bezcen to wartość firmy pewnie spadła? Tego nie wiem ale
          jeśli rzeczywiście wartość spadła to masz racje. Jeśli wzrosła to jednak on
          miał racje

> z działalności to nic? Fachowiec gazety koszernej sprzedawał majątek Emilii za
          > bezcen i miał "wyniki"
    • Gość: emes Powiedzcie mi czym PiS sie różni od PZPR? IP: 62.29.248.* 01.06.07, 08:45
      nie mogę znaleść praktycznie żadnej różnicy - są tylko bardziej bezczelni od
      komuchów, którzy chociaż pozory starali się zachować
      • Gość: gosc Re: Powiedzcie mi czym PiS sie różni od PZPR? IP: *.devs.futuro.pl 01.06.07, 08:54
        Pan Cezary Cisowski był świetnym managerem. Umiał zarządzać przedsiębiorstem i
        kadrą. Pracownicy byli zszokowani gdy wojewoda- rowerzysta go odwołał.
        Wyprowadził firmę z długów i Meble Emilia złapała witr w zągle.
        A po za ym Pan Cezary Cisowski to świetny człowiek lubiący ludzi, słuchajcy ich
        i nie trakujący ich śmiecie.
        Cezary wróć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • manasonta Re: Powiedzcie mi czym PiS sie różni od PZPR? 01.06.07, 10:13
          PIS jet bardziej komunistyczny i pazerny!
          • manasonta Re: Powiedzcie mi czym PiS sie różni od PZPR? 01.06.07, 10:14
            PIS realizuje tezy Stalina..PZPR nie do końca..
            • manasonta Re: Powiedzcie mi czym PiS sie różni od PZPR? 01.06.07, 10:15
              PIS to partia kłamców i oszustów...tu są równo z PZPR!
            • Gość: ziom Re: Powiedzcie mi czym PiS sie różni od PZPR? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.07, 10:23
              Taaaa, a Kaczyńscy ten Księżyc to ukradli naprawdę:)))))
              Powiedz mi, proszę, które tezy Stalina realizuje PiS? Z chęcią bym się dowiedział!
              • manasonta ziom..przeczytaj prace L.Kaczyńskiego.... 01.06.07, 10:49
                swoista pochwała komunizmu i zachwyt Leninem!.A Stalin to wzór komuchów,nie ?
                żeby ci osłodzić, polecam hasło "Kryże".. uśmiejesz sie setnie..kliknij!
                • donpablodelacouc Re: ziom..przeczytaj prace L.Kaczyńskiego.... 01.06.07, 11:58
                  Rozumiem, że L. Kaczyński miał pisać pracę o zbawiennym wpływie wolnego rynku i
                  prawie pracy w kapitalistycznych imperiach? Ciekawe gdzie znalazłby promotora
                  takiej pracy:)

A co do siędziego Kryże, nie słyszałem, żeby wypierał się ojca.
        • Gość: GOśCIU Cisowski dobrym fachowcem - buahahahaha IP: *.aster.pl 01.06.07, 12:47
          Gość portalu: gosc napisał(a):
          > Pan Cezary Cisowski był świetnym managerem. Umiał zarządzać przedsiębiorstem i
          > kadrą. Pracownicy byli zszokowani gdy wojewoda- rowerzysta go odwołał.
          > Wyprowadził firmę z długów i Meble Emilia złapała witr w zągle.
          > A po za ym Pan Cezary Cisowski to świetny człowiek lubiący ludzi, słuchajcy ich
          > i nie trakujący ich śmiecie.
          > Cezary wróć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

No pewnie, że był dobrym zarządcą i wyprowadził SPHW na prostą.
          Tak ją wyprowadzi, że w tym roku pracownicy nie dostali 13-tek, a firma straciła
          płynność finansową.
          Dodatni bilans roczny jest sprawą poniakąd fikcyjną. Wszystkie straty sklepów
          meblowych były pokrywane ze sprzedaży lukratywnych nieruchomości bedących
          własnością SPHW i tylko dzieki temu frirma wychodziła na plus!
          • Gość: gość Re: Cisowski dobrym fachowcem - buahahahaha IP: *.devs.futuro.pl 01.06.07, 13:10
            Tak mój drogi był(jest) świetnym fachowcem i a przede wszystkim świetnym
            człowiekiem i szefem
            • Gość: ten sam Re: Cisowski dobrym fachowcem - buahahahaha IP: *.aster.pl 02.06.07, 11:57
              Dobrym człowiekiem to można być jak firma świetnie prosperuje.
              A w tym przypadku trzeba pędzić ludzi do roboty i nie mieć dla nich litości
              dopuki nie ruszą dupy i przedsiębiorstwo zacznie pzrynosić dochody.
              Chciałem tylko nadmienić, że żaden sklep nie wychodzi naplus, nawet ten niby
              najlepszy w markach ( a w zasadzie na targówku).
              • Gość: gość Re: Cisowski dobrym fachowcem - buahahahaha IP: *.acn.waw.pl 02.06.07, 12:11
                a czy wy wiecie ile ta firma miała długów jak przejął ją Cisowski wy nawet nie
                zdajecie sobie sprawy, to że sprzedał pare nieruchomości to tylko dlatego że
                musiał aby ludzie mieli gdzie pracować, jak wszystko zaczynało wracać do normy
                to oczywiście powsadzali na stanowiska oszołomów bo jest teraz znowu z czego
                kraść
              • Gość: gość Re: Cisowski dobrym fachowcem - buahahahaha IP: *.aster.pl 02.06.07, 12:13
                ruszyć dupy? - tak mowisz o pracownikach. widze ze jestes jednym z nich. a
                ogolnie podejrzewam, ze polityka zastraszania, nie odpowiadanie na pytania
                pracownikow, pobicie sie przed firma z boga ducha winnym kierowcą, wtrzymanie
                platności i rozwalenie wszystkiego i codzienne dlugie lunche to jest ci bardzo
                bliskie - Prawda?

trzeba umiec czytać dokumenty managerze wtedy wiadomo czy cos jest na plus czy
                na minus. Sklep na Targówku już w tamntym roku osiagal bardzo dobre wyniku.(
                przypomnę, ze otworzony byl w kwietniu)

Podejrzewam że Gdby nie twoja obecność w fimie byloby o wiele lepiej ty
                wszystko ze swoim kumplem zniszczyleś
                • Gość: Miodek Re: Cisowski dobrym fachowcem - buahahahaha IP: *.aster.pl 02.06.07, 12:20
                  Otwarty, a nie otworzony!!!!
                  • Gość: gość Re: Cisowski dobrym fachowcem - buahahahaha IP: *.aster.pl 02.06.07, 13:02
                    oczywiście miodek ma racje, błąd powinno być otwarty a to wszystko ze
                    zdenerowania.
          • Gość: calagan Re: Cisowski dobrym fachowcem - buahahahaha IP: 213.17.180.* 01.06.07, 13:52

I co - pieniadze nagle sie skonczyly ze sprzedazy? Ot tak - faceta odwolali, a
            kasa znikla. Magik, normalnie magik. No chyba, ze jego nastepcy forse
            wyprowadzili w ramach doradztwa i szkolen. Ale to przeciez niemozliwe... No bo
            jak - PiS`owcy?
      • Gość: ziom Re: Powiedzcie mi czym PiS sie różni od PZPR? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.07, 10:20
        Człwoieczku, gdyby PiS było jak PZPR to już byś siedział na komisariacie. Pomyśl
        trochę, zanim zabierzesz głos w jakiejkolwiek dyskusji. Komuchy starali się
        jakieś pozory zachowywać? Chyba wtedy jak MO pałowała nas na ulicy hehe. A może
        mówisz o złodziejach z SLD, którzy rozkradli całe państwo i na tym zbudowali
        swoją potęgę?
        • bicz_na_kaczki Poczekaj ziom, PIS-iory rozkradna i rozpieprza... 01.06.07, 10:55
          ... te resztki kraju,ktorych SLD-owcy nie zdazyli. Tyle ze oni robia to w
          fatalnym stylu. O tak, styl to cos czego tej ekipie naprawde brakuje. Kopie Cie
          taki w brzuch i mowi ze niechcaco...
          • donpablodelacouc Re: Poczekaj ziom, PIS-iory rozkradna i rozpieprz 01.06.07, 12:03
            Zgadzam się, że nieudolne rządy mogą wiele zniszczyć. Powiedz mi tylko, co
            zostało rozkradzione przesz PiS od kiedy ta partia rządzi? Pytam z ciekawości,
            bo w moim regionie (jestem ze Szczecina) wszystko już jest rozkradzione przez
            SLD a ostatnio i dla PO się znalazło kilka rzeczy.
            • Gość: leming Re: Poczekaj ziom, PIS-iory rozkradna i rozpieprz IP: *.aster.pl 01.06.07, 13:52
              Czytac nie umiesz? Czy po prostu nie zrozumiales?
              Wlasnie rozkradaja Emilie. To tylko przyklad.
        • Gość: ccccc Re: Powiedzcie mi czym PiS sie różni od PZPR? IP: *.tvk.torun.pl 01.06.07, 14:39
          a jak u steru bylo dwukrotnie sld to tez cie palowali ?

co widzisz prawidlowego w tym:
          a moze tu inne prawo obowiazuje dla pisiorow ?

dy kilka lat temu firma wpadła w tarapaty finansowe, wojewoda Leszek Mizieliński
          (SLD) ściągnął do niej Cezarego Cisowskiego, specjalistę od restrukturyzacji
          przedsiębiorstw. W ciągu trzech lat spółka wyszła na prostą.

Gdy nastał PiS-owski wojewoda, Cisowski musiał odejść. - Wyrzucono mnie, choć
          wyciągnąłem firmę z długów - komentuje.
          • Gość: do ccccc Re: Powiedzcie mi czym PiS sie różni od PZPR? IP: *.aster.pl 02.06.07, 12:01
            Dodatni bilans roczny jest sztucznie uzyskiwany. Wszystkie straty sklepów
            meblowych były pokrywane ze sprzedaży lukratywnych nieruchomości bedących
            własnością SPHW i tylko dzieki temu firma wychodziła na plus!
            • Gość: gość Re: Powiedzcie mi czym PiS sie różni od PZPR? IP: *.aster.pl 02.06.07, 13:04
              Oj ty cccc naczytałeś się tych bilansów ale nic z nich nie zrozumiałeś i cię
              wyrzucili.
              Nawet sprawozdania dla wojewody nie umiałes napisać bez pomocy tatusia.
              • Gość: '' Re: Powiedzcie mi czym PiS sie różni od PZPR? IP: *.spray.net.pl 02.06.07, 13:07
                hahaha dobre dobre --------
              • Gość: księgowa Re: Powiedzcie mi czym PiS sie różni od PZPR? IP: *.aster.pl 02.06.07, 13:09
                Przepraszam ccccc poprzedni wątek powinien być do gościa, który czepia się
                bilansów ale wcale się na nich nie znał.
                Najlepiej znał się na wyjazdach i obiadach.
                A pracować chciał od 9.00 bo dzieci po przedszkolach trzeba było porozwozić.
                • Gość: ,, Re: Powiedzcie mi czym PiS sie różni od PZPR? IP: *.spray.net.pl 02.06.07, 13:14
                  i godzine przerwy na lunch bo sam je jadał i domagła sie od wszytkich zeby tak
                  jak on kożystali z tego ;)
                  • Gość: do ten sam!! Re: Powiedzcie mi czym PiS sie różni od PZPR? IP: *.aster.pl 02.06.07, 13:17
                    ludzie cie rozponali to siedzisz cicho...i uczysz sie bilansy czytać czy
                    wybrales sie na lunch z adhadowcem
                • Gość: Jan Pol Re: Powiedzcie mi czym PiS sie różni od PZPR? IP: 85.128.14.* 04.06.07, 14:43
                  Przedszkola są czynne od 7 do co najmniej 18.
                  Wiec nie widzę problemu żeby odwieźć dzieci przed 8 i na tą godzinę zameldować
                  się w pracy. No i oczywiście można do 16 siedzieć w pracy, bo i tak jeszcze kupę
                  czasu zostaje na ich odebranie.
    • Gość: gość Re: Jak PiS wszedł w Emilię IP: *.aster.pl 01.06.07, 08:51
      1.Pani Alicjo jak oni mogli pracowac tyle w branzy mablarskiej jak maja po 28
      lat.
      Jak się coś pisze to trzeba pisać prawdę .
      A zważając na Pani język Pani Alicjo (Koszerna itp) to napweno jest Pani żoną
      Pana Makucha albo samym Panem Makuchem.
      2.Pan wojewoda Sasin też kłamie o konieczności szybkiej decyzji.
      Decyzję w sprawie SPHW Meble Emila podejmował od stycznia 2007 r.
      Najpierw powołał dwóch równie zdolnych ale mniej fanatycznych znawców rynku
      meblerskiego Pana Ołowskiego i Pana Tyczynńskeigo, którzy panowali niecełe 3
      miesiące. W nagłym trybie zostali zastąpieni przez obecnych PISowców, kiedy
      tych PAnów ostatecznie pozbawiono nadzieji na burmistorzwanie na Pradze-
      Pólnoc. I to była ta szybka decyzja Pana Wojewody. Trzeba było kolegom kasę i
      posadę załatwić. Oni po 18 tysięcy a ludzie w firmie 13 pensji nie dostali w
      tym roku bo nie było pieniędzy.
      Teraz sprzeda się grunt na emili plater i będzie na nastepne wybory PISU.
    • Gość: he he he Re: Jak PiS wszedł w Emilię IP: *.chello.pl 01.06.07, 08:55
      kolejny sukces PiS-u,
      tak tylko można określić to działanie :)
    • janfranciszek Sprywatyzować 01.06.07, 09:03
      Po co komu państwowo-samorządowe spółki tego typu?
      Jak na razie tylko dla posad dla znajomych królika. Pensja pisiorczyka w
      wysokości 16.000 - tyle nie zarabia dyrektor dużego wojewódzkiego szpitala.
    • Gość: entombed Re: Jak PiS wszedł w Emilię IP: *.aster.pl 01.06.07, 09:04
      Ojej, nie wiedziałem, że Pan Makuch występuje pod pseudonimem Alicja. To bardzo
      teletubisiowe.
      • Gość: jan_dreptak Re: Jak PiS wszedł w Emilię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 09:07
        Towazyszu sekretarzu piss melduję dom handlowy emilia odzyskany !!!!
    • Gość: Tomasz Jak PiS wszedł w Emilię IP: *.acn.waw.pl 01.06.07, 09:25
      Znam Paru ludzi w Emilce,wikszosc jest kompetentna,ale jesli tak sie dzieje jak
      pisza a jestem przekonany ze tak to szkoda mi Was wszytkich ktorzy glosowaliscie
      na ta bande PiS soskich złodziei.Zajmuje sie branzą meblarska i wiem ze za
      czasow poprzednich rzadow byli tam ludzie ktorzy na pierwszy rzut oka potrafili
      powiedziec czy towar bedzie mial powodzenie czy nie.A teraz co?
      nastepny Kowalski z pisu bedzie strugal z desek bydowlanych mebel i bedzie
      handloal z Emilka bo kolesia na stolkach.zenada
      • Gość: góral INformacja z ostatniej chwili IP: *.devs.futuro.pl 01.06.07, 09:35
        od dnia dzisiejszego w Meble Emilia zatrudniono do biura 7 nowych ludzi - nie
        widomo kto, nie wiadomo jak.
        Pan Wojdak podobno chodzi po biurze i mówi o tutaj jest wolne miejsce o tutaj
        zagospodarujemy biurko. Pani Dominiko pomocy.........
        • Gość: kasopra Re: INformacja z ostatniej chwili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 09:59
          Oczywiście, to że przez ...dziesiąt lat wszystkim co się dało rządziła lewica,
          nikomu nie przeszkadzało...teraz PiS owi patrzy się na ręce i cokolwiek by
          zrobił, będzie źle - ciągle przecieram oczy ze zdumienia, że taki nasz naród
          głupi. Jak tęsknicie za tamtymi czasami to do Chin zapraszam - tam macie Wasze
          komunistyczne eldorado.
          • Gość: Ekto Re: INformacja z ostatniej chwili IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.07, 13:57
            Gdyby to nikomu nie przeszkadzało, to nadal by siedzieli na stołkach i rządzili.
            A to że ludzie patrzą PISowi na ręce trudno się dziwić. Tyle było zapewnień
            obietnic: Uzdrowimy ten Kraj!!!, Skończyły raz na zawsze z partyjniactwem i
            kumoterstwem!!!, Wprowadzimy jasne zasady powoływania na stanowisko, gdzie
            liczyć się bedą prawdziwe kwalfikacje, niezależnie od poglądów politycznych (no
            tu ewentualnie wykluczano zagorzałych komuchów)!!! Państwo SOLIDARNE!!! TANIE
            PAŃSTWO!!! itd. I jak tu im nie patrzeć na ręce jak to wszystko można teraz
            podciągną pod zwykłe kłapanie dziobem!!!
      • jaco1234 genialny PR.. 01.06.07, 09:36
        - Chciałabym porozmawiać z Panem o SPHW Meble Emilia.

- Nie chcę.

- Dlaczego?

- Bo nie.

- Ile Pan zarabia w SPHW Meble Emilia?

- A co panią to interesuje? Nie powiem.

wieM ale NiePowieM
        • Gość: gondol Re: genialny PR.. IP: *.devs.futuro.pl 01.06.07, 09:38
          Rewelacyjne..... to tak samo jak jeden mówił, ze zna się na zarządzniu
          nieruchomościami bo płaci czynsz:))
    • Gość: emporio Re: Jak PiS wszedł w Emilię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 09:48
      Może konkretniej ? Kto ma 3 lata doświadczenia w meblarstwie, bo z treści Pani
      postu nie wynika to jednoznacznie ? Jakie to doświadczenie (firmy, stanowiska) ?
      Wtedy podyskutujemy merytorycznie.
    • Gość: vortex ale kompetencje Gazety... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.07, 09:53
      dziennikarki i Blumszajna sa najwyzszego lotu:
      cyt. "Ostatecznie przesłał pismo, ale nie na pytanie o pensję, kwalifikacje
      jego i jego pracowników odpowiedział niekonkretnie."

Bardzo ladna konstrukcja zdania, po prostu majstersztyk
      • Gość: gądol Re: ale kompetencje Gazety... IP: *.devs.futuro.pl 01.06.07, 10:04
        rzeczywiście dla ludzi w Meble Emilia najważniejsza jest składnia zdania.

Kolego vortex oni by chcieli pracować w normalnych warunkach a nie na
        desancie.A kropka, przecinek czy budowa zdania w tej sprawie ich jak najmniej
        interesuje.
        • Gość: vortex Re: ale kompetencje Gazety... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.07, 10:10
          tak zawsze bylo, jest i bedzie w spolkach SP. Dopoki to nie pojdzie pod mlotek
          to nie ma sie czego innego spodziewac.
          Kompetencje powinni oceniac kompetentni ludzie. Czego sie spodziewac po
          dziennikarzynie ktory nie jest w stanie wykonac z nalezyta starannoscia swoich
          zadan?
        • Gość: Emil Re: ale kompetencje Gazety... IP: *.aster.pl 01.06.07, 12:19
          Szczególnie, że do tej pory Emilia jest zarządzana jak przed '89 rokiem. Brak
          planów marketingowych, meble są zamawiane nawet jak leżą te same egzemplarze po
          kilka miesięcy w magazynach i nikt ich nie kupuje. Popularnie zwane Rumuły nie
          są zaklejane, tylko każdy może sobie do nich zajrzeć przy rozdawaniu. Skandal!!!!
          W kadrach panuje kolesiostwo i trzyma się stronę starych leniwych pracoiwników.
          A nowi, zatrudnieni na przestrzeni ostatniego roku, są zwalniani, bo mieli
          pomysły na innowacje w sklepach.
          Komuna skończyła się 18 lat temu. Czas na zmiany, a w Emilii jakoś nie nastąpiły
          do tej pory. Koniec z wyznawaniem idei " czy się stoi, czy się leży dwa tysiące
          się należy". Teraz za pensję wymaga się pracy.
          • Gość: m229 Re: ale kompetencje Gazety... IP: *.aster.pl 01.06.07, 13:14
            Panie Emilu Pan chyba ma złe doświadczenia z tą Emilią.
            Czyżby to Pan był w Chinach i Malezji, żeby zakupić meble na nasz rynek.
            Czy to raczej drugi Pan. Nie mogliście się wykazać to miejcie pretensje do
            swoich kolegów, że tak szybko was posuneli z posad.
            Większego kolesiostwa jakie jest w PIS to nigdzie nie ma.
            A dokumenty trzeba umieć czytać i jak się chce jakieś informacje to najpierw
            trzeba wiedzieć o co zapytać.
            Rmuły nie zaklejone i się wydało że pensja 16.000 tysięcy.
            Jak na tak skandaliczne długi zrobione przez poprzedniego zarządce to fajną
            pensję sobie wyznaczyliście. TANIE Państwo.

A pracownicy nie dostali 13 bo nie umieliście o nie wystąpić.
    • Gość: gość Re: Jak PiS wszedł w Emilię IP: *.aster.pl 01.06.07, 10:30
      O Pan Makuch przyjął nowy loging teraz to VORTEX.
      Co pan tak nieładnie "dzienikarzyna" .Tylko takie argumenty na obronę desantu.
      Wsytd bardziej marytorycznie prosimy a nie inwektywami.
      To PIs-owcom najlepjej wychodzi,oskarzyć i obrazić a pózniej w gazetach
      przepsiny muszą drukować.
      NIe wyszło na Pradze-Pólnoc posad nie ma to zajmujemy to co jeszcze mamy we
      władaniu.
      7 nowych osób zatrudnionych a 13 pensji za 2006 rok nie dali ludziom, którzy po
      1500 zł zarabiaja.
      • Gość: vortex Re: Jak PiS wszedł w Emilię IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.07, 10:59
        te, odwal sie ode mnie frajerze. Swoje teorie spiskowe zapisuj i przekaz w
        testamencie potomnym, tez beda sie mogli posmiac...
      • Gość: czyżby ten sam Re: Jak PiS wszedł w Emilię IP: *.aster.pl 02.06.07, 12:07
        Taaaa.... po 1500 zł, bo tak pracuja.
        A premie które są wypłacane od obroty a nie od zysku to co?
        Jakaś paranoja, nawet jeśli sklep przynosi stratę to te lenie patentowane
        dostają premię za sprzedanie jednej wersalki na cały miesiąc. To dopiero jest
        jest granda i złodziejstwo. Ale już niedługo....
        • Gość: gość Re: Jak PiS wszedł w Emilię IP: *.aster.pl 02.06.07, 13:21
          A jak by się sprzedawały te wersalki z Chin.
          To dopiero by był obrót.
          Skapiliście pieniędzy na reklamę i baliście się podejmować decyzję.
          Efekty jakie rządy.
          • Gość: ;) Re: Jak PiS wszedł w Emilię IP: *.spray.net.pl 02.06.07, 13:26
            w firmie dużó więcej takich co są na stołkach biorą kase ,a boja się podjąć
            decyzję,ale już nie długo są nowi na ich stołki,poduczą się przez miesiąc
            i .........
        • Gość: gość Re: Jak PiS wszedł w Emilię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 22:10
          czyżby ten sam.Zastanów się głąbie co piszesz i jak nie wiesz to się nie wypowiadaj.Premie to się dostaje jak sie przekroczy plan sprzedaży.A nakładają takie plany,że nie zawsze sie udaje...
          • Gość: ; Re: Jak PiS wszedł w Emilię IP: *.spray.net.pl 03.06.07, 09:18
            Trgówek pracuje to fakt do 21 ,ale to juz nie wina zarządu tak zostala
            podpisana umowa z Ikeą wiec kazdy kto zglosił sie tam do pracy był tego
            swiadomy ,wiec pretesji miec nie powinien.....
    • Gość: Mort Jak PiS wszedł w Emilię IP: *.dyn.luxdsl.pt.lu 01.06.07, 10:34
      Kto ten tytuł wymyślił? Toż to perwersyjne zło, które nadciąga z liberalnej i
      laickiej Europy!! xD
      • Gość: vortex Re: Jak PiS wszedł w Emilię IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.07, 10:56
        dobre...
    • Gość: gość Re: Jak PiS wszedł w Emilię IP: *.aster.pl 01.06.07, 10:58
      O jak vortex się ucieszył - marzyciel
      A konkrety ... co z tymi trzynastkami dla ludzi teletubisiu.?
      • Gość: Gość obserwator. Re: Jak PiS wszedł w Emilię IP: *.chello.pl 01.06.07, 11:27
        Szanowni Państwo! Przez kilka lat byłem związany z PiS. Odszedłem z
        tego "towarzystwa" po ostatnich wyborach samorządowych. Nie przypuszczałem
        jednak, że po przejęciu władzy na szczeblu centralnym dojdzie do aż takiego
        skoku na kasę ( czytaj - michę, określenie bardzo lubiane przez niektórych
        działaczy PiS). W warszawskich strukturach PiS poznałem wielu ludzi uczciwych
        izdolnych, była to zdecydowana mniejszość.Większość niestety stanowili
        frustraci, zawistni nieudacznicy,chorobliwi kłamcy, których kariera zawodowa
        zaczęła się wraz z karierą polityczną. Ludzie Ci, w obecnej rzeczywistości
        popierali by strajki nauczycieli, gdyż większość prominętnych działaczy PiS to
        absolwenci AWF i innych zacnych, bardzo "prestiżowych" uczelni, patrzących z
        zawiścią na lepszych od siebie. Usta mają wypełnione cytatami z dekalogu, a
        sami w dużej częci bywają po przejściach: rozwodach, związkach nieformalnych,
        łamiący prawo itd. Uważam, że wszystkie te doniesienia medialne powinny być
        udokumentowane, weryfikowane pod względem prawnym, by po zmianie władzy tam
        gdzie będzie to możliwe znalazły finał w sądach.
    • Gość: tejon Re: Jak PiS wszedł w Emilię IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.07, 11:27
      Jaka szybka riposta o szóstej rano. Czyżby był przeciek z wyborczej, że sie
      arykuł ukarze? A na jakich stanowiskach pracował i jak pracował? W jakich
      firmach? Bo trzy lata być przedstawicielem handlowym to dla mnie mało
      wystarczające doświadczenie do przytulania 12 tys. na wysokim stanowisku w
      spółce z 250 ludźmi.
    • Gość: doncorleone Jak PiS wszedł w Emilię IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.07, 11:36
      jak miło! jak za starych dobrych PRL'owskich czasów.
      • ele.gancki Re: Jak PiS wszedł w Emilię 01.06.07, 11:41
        nie godzi się, aby działacze PiSu pracowli w przedsiębiorstwie, które zastało
        założone w czasach PRLu!!!!
        To zdrada rewolucji!
    • Gość: subiekt Re: Jak PiS wszedł w Emilię IP: 80.50.90.* 01.06.07, 11:50
      "Obserwator" ma rację. Ci z PISu z Warszawy to hipokryci. Przytakują Kaczorowi
      a sami robią kasę, gdzie się da, tak jak SLD. To samo w życiu prywatnym. Żyją
      bez ślubu ze swoimi kobietami i kochankami. O kompetencjach nie wspominam, bo
      ich nie mają. Po prostu mają układy polityczne. Nawzajem się zatrudniają w tych
      państwowych firmach. Sprzedać wreszcie te firmy. Wtedy zabraknie miejsca dla
      tych politycznych biznesmenów!
      • Gość: speedeex Re: Jak PiS wszedł w Emilię IP: *.devs.futuro.pl 01.06.07, 12:05
        Banda złodzei i jeleni
        • Gość: haker Re: Jak PiS wszedł w Emilię IP: *.aster.pl 01.06.07, 12:28
          Proponuję osobom pracującym w Emilii trzymać zęby w szklance, a nie kłapać nimi
          nalewo i prawo, a szczególnie na forum.
          Każdy post z IP: *.devs.futuro.pl pochodzi od pracownika Emilii, a piszącego nie
          trudno będzie namierzyć. Już informatycy z SPHW wezmą się za Was, bo po każdym
          poście wysłanym z wewnętrznej sieci w Firmie zostaje ślad. Proponuję już zacząć
          robić porządek w biurkach, bo i tak kończy Wam się zbiorowy układ pracy i
          polecicie na pysk za brak lojalności.
          Pozdrawiam i życzę smacznej Kuroniówki!!
          • Gość: gość Re: Jak PiS wszedł w Emilię IP: *.aster.pl 01.06.07, 12:58
            oj panie haker dziękujemy bardzo za troskę
            i tak nas powyrzucacie bo tylko o to chodzi.
            Trzeba zrobić miejsca dla swoich, bo zwyczajnie nie mają za co żyć.
            Posad na Pradze-Pólnoc nie można przejąć to rzucacie się na państwowe firmy.
            Właśnie kolejne 6 osób zostało zatrudnionych. To już jest o 20 więcej niż było.
            Czy wiecie ilu członków ma PIS w WArszawie bo zabraknie miejsc w SPHW.
            Rozprowadzacie się chłopcy bo następne wybory macie w plecy.
            A do panów informatyków w SPHW sprawdzie co to za "haker"wam włazi na serwer i
            do prokuratora.
            A tak w ogóle czy ty jesteś "jur" czy "jar".?
            Jeżli sie nie mylę, to się nie martw bęzie robota w ZUS - właśnie nastąpiło
            wywalenie Prezesa.
          • Gość: tejon Re: Jak PiS wszedł w Emilię IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.07, 13:01
            Zastraszasz ich dla własnej satysfakcji, czy na zlecenie pajaców z PiSi?
          • Gość: calagan Re: Jak PiS wszedł w Emilię IP: 213.17.180.* 01.06.07, 14:00

Zastraszyc. Slusznie. Kolejny etap to dyscyplinarne zwolenienie. Ale uwazajcie
            na paragrafy, mozna sie przejechac i wtedy dupa blada, a dziennikarze z gazety
            beda juz mieli Was na oku.
            • Gość: też haker Re: Jak PiS wszedł w Emilię IP: *.aster.pl 02.06.07, 12:11
              No właśnie, §52 kodeksu pracy i wylatujecie, a gazety mogą sobie pisać,
              przynajmniej jest wesoło hehehehe....
              • Gość: też haker Re: Jak PiS wszedł w Emilię IP: *.aster.pl 02.06.07, 12:12
                znaczy się art. 52 KP
                • Gość: diablo Re: Jak PiS wszedł w Emilię IP: *.aster.pl 02.06.07, 12:20
                  tak hakerku ty już zwalniales z tego art, prawda?
                  • Gość: chicken Re: Jak PiS wszedł w Emilię IP: *.aster.pl 02.06.07, 12:24
                    no pewnie. A co lepsze, dzieki temu artykułowi, nie pomoże nawet przynależnośc
                    do związków :)
                    • Gość: :) Re: Jak PiS wszedł w Emilię IP: *.spray.net.pl 02.06.07, 12:26
                      związki są ale zeby tylko dbać o siebie, a nie ludzi którzy do nich należa...
              • Gość: m229 Re: Jak PiS wszedł w Emilię IP: *.aster.pl 02.06.07, 13:17
                KOchany za dwa lata po wyborach będziesz wylatywał tak samo jak wasi
                poprzednicy wyalatwali. Pomimo że z tej samej parti to z dnia na dzień na bruk
                poszli.
                Przecież kochany nie wiesz czy w nastepnyym rozdaniu SPHW nie przypadnie
                Samoobronie i wtedy pa- pa fachowcy z PISU.
                Dlatego macie taką gorączkę.
                Ale nieczyń innemu co tobie było by nimiłe.
                Ołowski i Tyczyński przekonali się już o tym. Wy też się przekonacie.
                Oliwa sprawiedliwa...
                Życzę trochę kontroli nad swoim samouwiebieniem.
                Zamiast tropić ludzi okarzcie im trochę szacunku.
          • Gość: gość Re: Jak PiS wszedł w Emilię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 23:52
            Hakerze zęby w szklance to mogą sobie trzymać starsze osoby.A w Emilkach pracuje połowa ludzi przed 30,więc zęby mają na miejscu...Przeszukania w biurkach już były...
    • zbooycerz prywatyzacja za wszelka cene 01.06.07, 12:24
      i jak zwykle nic o prywatyzacji
      czy meble to jakis panstwowy strategiczny sektor?
      czy ikea nas wykupi?
      czy jest cos takiego jak polski mebel?

PiS to tacy sami socjalisci jak SLD, tylko niby farbowani, narodowi z domieszka
      religii

w tym kraju nic sie nie zmieni dopoki bedziemy zyc w tym socjalistycznym kolchozie

tylko prywatyzacja i obnizka podatkow moze nas uratowac
    • human77 Jak PiS wszedł w Emilię 01.06.07, 12:31
      Skok na kasę PISu i nic pozatym panowie żadnych wartości nic banda kretynów
      które się chcą na hapać ale nic dla Polski.
    • human77 Jak PiS wszedł w Emilię 01.06.07, 12:35
      Skok na kasę PISu i nic poza tym panowie żadnych wartości nic banda kretynów
      które się chcą na hapać ale nic dla Polski. PIS to organizacja przestępcza nie
      wpisana w e współczesny kapitalizm.
    • extrafresh Pisiory wchodza w Emilie! Toz to pornol! 01.06.07, 13:11
      .
    • Gość: gajane4 Jak PiS wszedł w Emilię IP: 193.0.117.* 01.06.07, 13:25
      Czemu się dziwić, przecież termin TKM upublicznił swego czasu nie kto inny jak
      Kaczor. Tez na K.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka