Gość: Ewa IP: *.pl.bauer.com / 172.28.182.* 10.06.03, 13:02 Czy ktos moze mi napisac, jakimi ulicami ma byc pociagnieta droga expresowa przez Ursynów? Ewa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Peppers Juz Ci mowie! IP: *.acn.pl 10.06.03, 15:20 A dokladnie tak samo jak miala biec autostrada. Tyle, ze autostrada miala byc w tunelu a ekspresowka bedzie po powierzchni. Jestem wsciekly, bo przez protesty mieszkancow przeciw autostradzie bedziemy mieli teraz 100 razy gorsza rzecz pod oknami a Pan prezydent Kaczynski zyska popularnosc, bo w koncu `wysluchal` protestu mieszkancow. Droga ekspresowa bedzie szla ulica Plaskowickiej a potem na przestrzal ze skarpy do Wilanowa i mostu Siekierkowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marmar Nie Siekierkowskiego IP: 195.94.193.* 10.06.03, 17:39 > Droga ekspresowa bedzie szla ulica Plaskowickiej a potem > na przestrzal ze skarpy do Wilanowa i mostu Siekierkowskiego. Do mostu Siekierkowskiego? Czyżby? Wydaje mi się, że Siekierkowski będzie częścią tzw. obwodnicy etapowej, natomiast dla obwodnicy południowej będzie dodatkowy most (Na Zaporze?) Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: Nie Siekierkowskiego 11.06.03, 15:59 Gość portalu: marmar napisał(a): > > Droga ekspresowa bedzie szla ulica Plaskowickiej a potem > > na przestrzal ze skarpy do Wilanowa i mostu Siekierkowskiego. > > Do mostu Siekierkowskiego? Czyżby? Wydaje mi się, że Siekierkowski będzie > częścią tzw. obwodnicy etapowej, natomiast dla obwodnicy południowej będzie > dodatkowy most (Na Zaporze?) Dla autostrady miałbyć most autostradowy (trochę bardziej na południe niz ten Na Zaporze). Tak więc, droga ekspresowa będzie wiodła mostem autostradowym (ekspresowym?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrK Re: Juz Ci mowie! IP: *.acn.waw.pl 11.06.03, 16:24 czy naprawdę nie rozumiesz? czy tylko "lubisz" atakować Kaczora? Autostradą zapychały by głownie tiry moskwa paryż i z powrotem. droga ekspresowa to część dróg szybkiego ruchu w stolicy i tiry tędy nie będą jeżdzić. Ponadto bedzie bezpłatna,w przeciwieństwie do autostrady.Boże większośc czasu tłumaczę coś "myślącym". Popierasz lotnisko i samoloty latające nad naszymi głowami,popierasz autostradę przez Ursynów.Czy naprawdę tu mieszkasz? odnoszę wrażenie że robisz sobie tylko głupawe chichy.Co jeszcze popierasz na Ursynowie? Może budowę dużej huty na Imielinie? Miłabyś wielki piec pod nosem. I byłbyś szczęśliwy? Odpowiedz Link Zgłoś
rampampam_ O biedny i naiwny... 12.06.03, 19:53 A jakimiż to środkami zamierzasz zabronić przejazdu tą trasą TIRom i pozostałemu tranzytowi? Jeżeli powstanie jakakolwiek droga uzupełniająca obwodnicę północną od południa, to tranzyt nią pojedzie. Przecież jazda dookoła Warszawy z Poznania na Lublin via Marki to dołożenie 100 km... Ram pam pam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Papcio Re: O biedny i naiwny... IP: 195.136.95.* 13.06.03, 16:50 No właśnie .....zastanawiam sie gdzie teraz jeżdżą te TIRy , pewno przez wiedeń i Czechy bo tam jest najbliższa autostrada. Ludzie- myślenie jednak boli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodrigez Re: Ktoredy droga expresowa przez Ursynow? IP: 62.233.129.* 10.06.03, 15:25 polecam skontaktowac sie z Zarzadem Drog Miejskich zdm@zdm.waw.pl. Kiedys do nich napisalem i o dziwo odpisali! Ew. polecam kontakt z rzecznikiem prasowym. B. sympatyczna kobietka:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peppers ... IP: *.acn.pl 10.06.03, 19:16 Wedlug moich danych do Siekierkowskiego. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Nowoursynowską IP: *.pl.bauer.com / 172.28.182.* 11.06.03, 14:19 No ale do Trasy Siekierkowskiej to ktoredy ma isc, Nowoursynowską? Bo nie mogę sobie jakoś tego wyobrazić.. BTW. Czy wiecie cos o tym, aby KEN mieli jakos niedlugo pociagnac do Pulawskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIMowiec Re: Nowoursynowską IP: *.acn.waw.pl 11.06.03, 19:41 Pierwsze slysze... Przeciez to jest awykonalne. Gdzie Pulawska a gdzie KEN... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Nowoursynowską IP: *.acn.waw.pl 11.06.03, 20:08 prosto do Wałbrzyskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIMowiec Re: Nowoursynowską IP: *.acn.waw.pl 11.06.03, 20:14 To rozumiem. Ciagniecie KEN do Pulawskiej na upartego byloby wykonalne tylko nie mialoby zupelnie sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Nowoursynowską IP: *.pl.bauer.com / 172.28.182.* 12.06.03, 16:21 Dlaczego nie? W obecnej chwili wjazd na slimaki jest bardzo srednio wygodny, ja wlasnie slyszlam, ze KEN mialo w planach isc do Pulawskiej tylko zabraklo kasy w zwiazku z ustawa warszawska, na ktorej Ursynow stracil najwiecej pieniedzy (zaraz po srodmiesciu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek przedluzenie Al KEN IP: 62.233.167.* 12.06.03, 18:58 > Czy wiecie cos o tym, aby KEN mieli jakos niedlugo pociagnac do Pulawskiej? Slabo z tym jest bo nic sie nie dzieje, ale w zamysle Al. KEN mialaby biec prosto nad Dolinka Sluzewiewcka kolo Landu nad linia metra, potem skrzyzowaniem z Walbrzyska wzdluz Rolnej i po doljsciu do Al. Wilanowskiej lukiem Bukowinska do Pulawskiej, Niepodleglosci prosto do Domaniewskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: przedluzenie Al KEN IP: *.pl.bauer.com / 172.28.182.* 13.06.03, 11:08 Ale by było pięknie..ale tego chyba nie doczekamy w tym życiu. Wczoraj jechałam Al.Niepodległości przy D.Zachodnim i to co tam się dzieje to istna hekatomba - a była godzina 21. Wiadukt remontuja czy coś..duzo szumu o tym bylo, wiec chyba nasza KEN jest przez miasto uwazana za drozke osiedlowa i nie doczekamy sie przedluzenia z prawdziwego zdarzenia Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: przedluzenie Al KEN 13.06.03, 11:17 Gość portalu: Ewa napisał(a): > Wczoraj jechałam Al.Niepodległości przy D.Zachodnim i to co tam się dzieje to > istna hekatomba - a była godzina 21. Ale to chyba nie w Warszawie... > Wiadukt remontuja czy coś..duzo szumu o tym bylo, wiec chyba nasza KEN jest > przez miasto uwazana za drozke osiedlowa i nie doczekamy sie przedluzenia z > prawdziwego zdarzenia Obawiam się, że Al. KEN będą poszerzać, przedłużać itp. tak jak ul. Wołoską - zaczną od odcinka najmniej potrzebnego - np. między ul. Wałbrzyską, a Wilanowską. Odpowiedz Link Zgłoś