Dodaj do ulubionych

Zaklęte Rewiry

IP: *.lns6-c12.dsl.pol.co.uk 28.06.07, 00:00
"drobiowe watrobki w malinowym dressingu" - niech Panstwa Bog broni od takich dan!!! Co to ma
byc ten "dressing" przede wszystkim??? Czy to jakis opatrunek, na co ten angielski termin
wskazywalby???
Wiadomo jednak, w "malinowym sosie" brzmialoby wymiotnie. Kurza watrobka w malinowym sosie!!!!
Horror!!! Jadlem kiedys cos takiego w jadlodajni tzw prowansalskiej na ulicy Koszykowej (chyba) -
cos upiornego!!! Wyobrazcie sobie dzem malinowy rozwodniony troche ale wciaz bardzo slodki i
gesty i w tym zatopione w duzej ilosci wysmazone na wior rzeczone watrobki kurze. Doswiadczenie
kulinarne ktorego nikt, jestem pewien, nie chcialby powtorzyc!!!

Nigdzie, na calym duzym swiecie (moze jestem biedny literat, ale podrozowalo sie, owszem...), nie
natknalem sie na potrawe kurze watrobki w malinowym sosie!!! To jakis wymysl warszawskich
dowcipnisiow!!!
Zaklete rewiry - istotnie, chyba zostana zaklete dla mnie na zawsze, chyba ze jakas dobra dusza
mnie zaprosi ...nie odmowie, bo jestem czlowiek otwarty !!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: literatpolski Re: Zaklęte Rewiry IP: *.centertel.pl 12.07.07, 22:31
      No i co, moi kochani??? Zaklete rewiry jak byly zamkniete tak i sa!!! Minal
      miesiac z okladem i nic, zadnego odzewu, zadnego komentarza, ani, co znamienne,
      zaproszenia!!!

KOnkluzja jest jedna!!! Te watrobki kurze w malinowym sosie i reszta watpliwych
      potraw to jedna wielka granda!!! Trzymajie sie z daleka!!! Kupcie sobie watrobki
      kurze w sklepie miesnym i usmazcie z cebulka na patelni!!! Koszt : ok 3 zl!!!
      • Gość: moka Re: Zaklęte Rewiry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 00:48
        Odradzam wszystkim. Co prawda wystrój i jedzenie ok, ale obsługa wprawia w
        zadziwienie. W trakcie mojej bytności w owym lokalu zostałam poinformowana,że
        muszę się przesiąść,ponieważ obsługa przyjęła rezerwację na mój stolik w
        czasie,kiedy od dłuższego czasu rezerwowałam go swoją skromną osobą. Co
        gorsze-obsługa nie widziała w tym nic niestosownego. Nadmienię, że inne stoliki
        były puste, a to oznacza, że obsługa w sposób "subtelny" podziękowała mi za moją
        obecność sugerując,że powinnam już zakończyć wizytę. Szanowni Państwo
        Obsługujący -jeśli przy stoliku siedzi gość nie przyjmujemy rezerwacji na stolik
        !!! Zaklęte rewiry na zawsze będą mi się kojarzyć z niesmakiem.
    • goldenmw Re: Zaklęte Rewiry 24.08.07, 13:58
      Drogi literaciepolski,
      Stwierdzenie, ze "nigdzie, na calym duzym swiecie" nie ma watrobek w
      sosie malinowym jest nieprawdziwe. Malinowy dressing do salaty
      okraszonej dorbiowymi watrobkami jest daniem dosc klasycznym w kuchni
      franuskiej. Nie wiem jaki sos podaja Rewiry, ale w Francji jest to nic
      innego jak oliwa z oliwek z octem winnym o smaku malinowym. Nawiasem
      mowiac jest to danie b. smacznie... Polecam!
      Golden

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka