tux54 18.09.07, 01:45 EBB Sp. z o.o. Najnowszą inwestycją jest osiedle mieszkaniowe przy ul. Ołówkowej w Pruszkowie. kredyty.muratordom.pl/partnerzy,17802_17807.htm?p=4 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brodnocity1 Re: EBB: Osiedle Ołówkowa - Pruszków 18.09.07, 16:21 tux54 napisał: > EBB Sp. z o.o. > Najnowszą inwestycją jest osiedle mieszkaniowe przy ul. Ołówkowej w > Pruszkowie. > kredyty.muratordom.pl/partnerzy,17802_17807.htm?p=4 strona eBB jest w przebudowie :( Odpowiedz Link Zgłoś
brodnocity1 Re: EBB: Osiedle Ołówkowa - Pruszków 18.09.07, 16:23 i nie znam szczegółów , ile będzie mieszkań i jaki wygląd osiedla Odpowiedz Link Zgłoś
borekt Re: EBB: Osiedle Ołówkowa - Pruszków 18.09.07, 19:54 Coś już się pojawiło na nowej stronie EBB ebb.pl/?strona=00012&obiekt=00001 Z tego co wiem cena 5990 zł /m2 Odpowiedz Link Zgłoś
brodnocity1 Re: EBB: Osiedle Ołówkowa - Pruszków 18.09.07, 21:27 borekt napisał: > Coś już się pojawiło na nowej stronie EBB > ebb.pl/?strona=00012&obiekt=00001 > Z tego co wiem cena 5990 zł /m2 Dzięki za informację :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi788 kolejne ogrodzone osiedle:( 19.09.07, 01:04 najlepiej jak wszyscy się poogradzają a człowiek żeby przejść z ulicy na ulicę będzie musiał nadrabiać 3 kilosy. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.dabrowski3 Re: kolejne ogrodzone osiedle:( 19.09.07, 09:16 czesc tak ten teren byl ogrodzony a wiec zadna strata pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
borekt Re: kolejne ogrodzone osiedle:( 19.09.07, 13:12 adam.dabrowski3 napisał: > czesc > tak ten teren byl ogrodzony a wiec zadna strata > pzdr no właśnie. A poza tym może w końcu jest szansa, że okolice dworca kolejowego (czyli często miejsca pierwszego kontaktu osób przyjezdnych z Pruszkowem) zaczną jakoś wyglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi788 Re: kolejne ogrodzone osiedle:( 19.09.07, 22:37 Ważne też żeby wyremontowano dworzec (podobno za 2 lata jak miasto odkupi od PKP) bo wygląda tragicznie, skwer przy kładce i stworzono Park & Ride i autobus MZA z osiedli Staszica i Prusa i Parzniewa dowożący mieszkańców do SKM + KM do chwili gdy nie powstanie tramwaj wahadłowy (wg prezydenta w 2009 roku w co nie wierzę i wolałbym autobusy MZA). Odpowiedz Link Zgłoś
tux54 opis osiedla 20.09.07, 01:08 Opis inwestycji Grafitowe Osiedle to kompleks mieszkaniowy położony w centrum Pruszkowa, składający się z 300 mieszkań, usytuowanych w pięciu budynkach 3 i 4 - piętrowych, otoczonych zielenią. Budynki charakteryzują się prostotą i elegancją architektury oraz wysokim standardem wykonania. Apartamenty zostały zaprojektowane ze szczególną dbałością o komfort i bezpieczeństwo mieszkańców. Wszystkie mieszkania są przestronne i ustawne, a dogodne położenie budynków względem siebie zapewnia optymalne nasłonecznienie. Osiedle jest zamknięte i strzeżone, a ruch kołowy na jego terenie został ograniczony do minimum. Dodatkowym atutem jest fakt, iż każdy apartament posiada loggię i/lub taras, a właściciele mieszkań na parterze mogą się cieszyć własnym ogródkiem. Ciekawie zaprojektowany teren zielony wokół osiedla oraz plac zabaw dla najmłodszych mieszkańców, a także sąsiedztwo trzech dużych parków stwarzają dogodne warunki do odpoczynku i rekreacji dla całej rodziny. Dane techniczne Rodzaj: Apartamenty Dzielnica: Pruszków Adres: ul. Ołówkowa Termin: I etap - II kw. 2009 Cena m2 od: Cena m2 od: Metraże od: 32 m2 Metraże do: 100 m2 Cena garażu od: Cena miejsca park.: Ilość kondygnacji: 4 Odpowiedz Link Zgłoś
morten2 Re: opis osiedla 20.09.07, 11:41 Witam, daleko jest to osiedle od torów PKP, czy sąsiedztwo kolei jest uciązliwe? Pytam, bo zastanawiam się nad tą lokalizacją a nie miałem jeszcze okazji zrobić wizję lokalną. Odpowiedz Link Zgłoś
borekt Re: opis osiedla 20.09.07, 13:32 Pomiędzy torami a osiedlem jest budynek dworca PKP, ulica z chodnikami po obu stronach oraz niewielki parking z postojem taksówek. Słowem nie jest to daleko, a nawet bardzo blisko. Odpowiedz Link Zgłoś
morten2 Re: opis osiedla 20.09.07, 14:00 czyli raczej słychać przejeżdzające pociągi? Odpowiedz Link Zgłoś
borekt Re: opis osiedla 20.09.07, 15:23 Myślę, że hasło słychać jest w tym przypadku bardzo oszczędne. Nie wiem, może w jakimś budynku, który nie będzie bezpośrednio od strony ulicy (zasłoniętym) hałas kolejowy nie będzie tak odczuwalny. Generalnie można powiedzieć, że mieszkaniec tego osiedla oglądając TV będzie z pamięci sypał "Teraz Sudety lecą, a teraz Hutnik itd." jak w tym filmie "Pieniądze to nie wszystko" - czy jakoś tak. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tux54 Re: opis osiedla 20.09.07, 19:20 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=69323723 Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi788 Re: opis osiedla 20.09.07, 21:55 borekt napisał: > Myślę, że hasło słychać jest w tym przypadku bardzo oszczędne. Nie wiem, może w > jakimś budynku, który nie będzie bezpośrednio od strony ulicy (zasłoniętym) > hałas kolejowy nie będzie tak odczuwalny. > > Generalnie można powiedzieć, że mieszkaniec tego osiedla oglądając TV będzie z > pamięci sypał "Teraz Sudety lecą, a teraz Hutnik itd." jak w tym filmie > "Pieniądze to nie wszystko" - czy jakoś tak. > > Pozdrawiam To prawda bo fale dźwiękowe żyją swoim życiem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tux54 Nowa i ciekawsza strona www.ebb.pl 12.10.07, 01:11 www.ebb.pl/?strona=00012&obiekt=00001 Odpowiedz Link Zgłoś
adam.dabrowski3 !i z bykami! 12.10.07, 17:22 tux54 napisał: > www.ebb.pl/?strona=00012&obiekt=00001 Czesc popatrzcie na mape i zobaczycie al.20 lecia! !Gdzie sie podzialy ALeje Jerozolimskie!? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
piastovka Re: !i z bykami! 13.10.07, 11:32 adam.dabrowski3 napisał: > tux54 napisał: > > > www.ebb.pl/?strona=00012&obiekt=00001 > > Czesc > popatrzcie na mape i zobaczycie al. 20 lecia! > !Gdzie sie podzialy ALeje Jerozolimskie!? > pzdr Drogi Adamie,rzeczywisćie napisali starą ulicę:(.dziwi mnie,że firma z Ursusa zrobiła taki błąd. pa, piastovka Odpowiedz Link Zgłoś
mysza63 Re: !i z bykami! 17.10.07, 21:13 Mieszkam bardzo blisko torów bo dzieli mnie tylko ulica, kilka kroków od stacji i uczciwie mówię słychać jak nie wiem co. W lato niestety jest najgorzej bo przy otwartych oknach często kawał filmu ucieka, szczególnie kiedy lecą dwa pośpiechy, z jeden towarowy i jeszcze jakieś podmiejskie. Ja przywykłam bo w tej lokalizacji mieszkam od urodzenia i naprawdę zupełnie nie zwracam uwagi czy te pociągi jadą czy nie. Gorzej męczyłam się u ciotki we Wrocławiu, która mieszkała przy ulicy z tramwajami. Jeśli dodamy nowoczesne, szczelne okna to myślę, że nie będzie tak bardzo źle. I trzeba przywyknąć do lekkich wstrząsów. Szklanki nie latają po stole ale osoby, które przychodzą do mnie z wizytą odczówają drgania ... ja nie. Budynek, w którym mieszkam ma jakieś sto lat i ciągle nieźle się trzyma więc bloki pewnie też tak szybko nie popękają. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.dabrowski3 Re: błąd poprawiono 08.11.07, 16:37 tux54 napisał: > www.ebb.pl/?strona=00012&obiekt=00001 . Odpowiedz Link Zgłoś
klacia Forum mieszkańców 05.06.09, 10:10 Zapraszam wszystkich przyszłych mieszkańców Grafitowego osiedla na forum mieszkańców. grafitowe.za.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
iv-ey Re: Forum mieszkańców 21.12.10, 15:01 witam, czy z tych osób co juz mieszkają na osiedlu jest ktoś kto ma mieszkanie wychodzące na stronę torów? czy bardzo uciażliwe są pociągi?? bardzo proszę o odpowiedź bo na wyżej wymienione forum nie można się zarejestrować. Odpowiedz Link Zgłoś