Dodaj do ulubionych

EBB: Osiedle Ołówkowa - Pruszków

18.09.07, 01:45
EBB Sp. z o.o.
Najnowszą inwestycją jest osiedle mieszkaniowe przy ul. Ołówkowej w
Pruszkowie.
kredyty.muratordom.pl/partnerzy,17802_17807.htm?p=4
Obserwuj wątek
    • brodnocity1 Re: EBB: Osiedle Ołówkowa - Pruszków 18.09.07, 16:21
      tux54 napisał:

> EBB Sp. z o.o.
      > Najnowszą inwestycją jest osiedle mieszkaniowe przy ul. Ołówkowej
      w
      > Pruszkowie.
      > kredyty.muratordom.pl/partnerzy,17802_17807.htm?p=4

strona eBB jest w przebudowie :(
      • brodnocity1 Re: EBB: Osiedle Ołówkowa - Pruszków 18.09.07, 16:23
        i nie znam szczegółów , ile będzie mieszkań i jaki wygląd osiedla
        • borekt Re: EBB: Osiedle Ołówkowa - Pruszków 18.09.07, 19:54
          Coś już się pojawiło na nowej stronie EBB
          ebb.pl/?strona=00012&obiekt=00001
          Z tego co wiem cena 5990 zł /m2
          • brodnocity1 Re: EBB: Osiedle Ołówkowa - Pruszków 18.09.07, 21:27
            borekt napisał:

> Coś już się pojawiło na nowej stronie EBB
            > ebb.pl/?strona=00012&obiekt=00001
            > Z tego co wiem cena 5990 zł /m2

Dzięki za informację :-)
            • kazuyoshi788 kolejne ogrodzone osiedle:( 19.09.07, 01:04
              najlepiej jak wszyscy się poogradzają a człowiek żeby przejść z
              ulicy na ulicę będzie musiał nadrabiać 3 kilosy.
              • adam.dabrowski3 Re: kolejne ogrodzone osiedle:( 19.09.07, 09:16
                czesc
                tak ten teren byl ogrodzony a wiec zadna strata
                pzdr
                • borekt Re: kolejne ogrodzone osiedle:( 19.09.07, 13:12
                  adam.dabrowski3 napisał:

> czesc
                  > tak ten teren byl ogrodzony a wiec zadna strata
                  > pzdr

no właśnie. A poza tym może w końcu jest szansa, że okolice dworca kolejowego
                  (czyli często miejsca pierwszego kontaktu osób przyjezdnych z Pruszkowem) zaczną
                  jakoś wyglądać.
                  • kazuyoshi788 Re: kolejne ogrodzone osiedle:( 19.09.07, 22:37
                    Ważne też żeby wyremontowano dworzec (podobno za 2 lata jak miasto
                    odkupi od PKP) bo wygląda tragicznie, skwer przy kładce i stworzono
                    Park & Ride i autobus MZA z osiedli Staszica i Prusa i Parzniewa
                    dowożący mieszkańców do SKM + KM do chwili gdy nie powstanie tramwaj
                    wahadłowy (wg prezydenta w 2009 roku w co nie wierzę i wolałbym
                    autobusy MZA).
                    • tux54 opis osiedla 20.09.07, 01:08
                      Opis inwestycji
                      Grafitowe Osiedle to kompleks mieszkaniowy położony w centrum
                      Pruszkowa, składający się z 300 mieszkań, usytuowanych w pięciu
                      budynkach 3 i 4 - piętrowych, otoczonych zielenią. Budynki
                      charakteryzują się prostotą i elegancją architektury oraz wysokim
                      standardem wykonania. Apartamenty zostały zaprojektowane ze
                      szczególną dbałością o komfort i bezpieczeństwo mieszkańców.
                      Wszystkie mieszkania są przestronne i ustawne, a dogodne położenie
                      budynków względem siebie zapewnia optymalne nasłonecznienie. Osiedle
                      jest zamknięte i strzeżone, a ruch kołowy na jego terenie został
                      ograniczony do minimum. Dodatkowym atutem jest fakt, iż każdy
                      apartament posiada loggię i/lub taras, a właściciele mieszkań na
                      parterze mogą się cieszyć własnym ogródkiem. Ciekawie zaprojektowany
                      teren zielony wokół osiedla oraz plac zabaw dla najmłodszych
                      mieszkańców, a także sąsiedztwo trzech dużych parków stwarzają
                      dogodne warunki do odpoczynku i rekreacji dla całej rodziny.
                      Dane techniczne
                      Rodzaj: Apartamenty
                      Dzielnica: Pruszków
                      Adres: ul. Ołówkowa
                      Termin: I etap - II kw. 2009
                      Cena m2 od:
                      Cena m2 od:
                      Metraże od: 32 m2
                      Metraże do: 100 m2
                      Cena garażu od:
                      Cena miejsca park.:
                      Ilość kondygnacji: 4
                      • morten2 Re: opis osiedla 20.09.07, 11:41
                        Witam,

daleko jest to osiedle od torów PKP, czy sąsiedztwo kolei jest
                        uciązliwe? Pytam, bo zastanawiam się nad tą lokalizacją a nie miałem
                        jeszcze okazji zrobić wizję lokalną.
                        • borekt Re: opis osiedla 20.09.07, 13:32
                          Pomiędzy torami a osiedlem jest budynek dworca PKP, ulica z chodnikami po obu
                          stronach oraz niewielki parking z postojem taksówek. Słowem nie jest to daleko,
                          a nawet bardzo blisko.
                          • morten2 Re: opis osiedla 20.09.07, 14:00
                            czyli raczej słychać przejeżdzające pociągi?
                            • borekt Re: opis osiedla 20.09.07, 15:23
                              Myślę, że hasło słychać jest w tym przypadku bardzo oszczędne. Nie wiem, może w
                              jakimś budynku, który nie będzie bezpośrednio od strony ulicy (zasłoniętym)
                              hałas kolejowy nie będzie tak odczuwalny.

Generalnie można powiedzieć, że mieszkaniec tego osiedla oglądając TV będzie z
                              pamięci sypał "Teraz Sudety lecą, a teraz Hutnik itd." jak w tym filmie
                              "Pieniądze to nie wszystko" - czy jakoś tak.

Pozdrawiam
                              • tux54 Re: opis osiedla 20.09.07, 19:20
                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=69323723
                              • kazuyoshi788 Re: opis osiedla 20.09.07, 21:55
                                borekt napisał:

> Myślę, że hasło słychać jest w tym przypadku bardzo oszczędne. Nie
                                wiem, może w
                                > jakimś budynku, który nie będzie bezpośrednio od strony ulicy
                                (zasłoniętym)
                                > hałas kolejowy nie będzie tak odczuwalny.
                                >
                                > Generalnie można powiedzieć, że mieszkaniec tego osiedla oglądając
                                TV będzie z
                                > pamięci sypał "Teraz Sudety lecą, a teraz Hutnik itd." jak w tym
                                filmie
                                > "Pieniądze to nie wszystko" - czy jakoś tak.
                                >
                                > Pozdrawiam

To prawda bo fale dźwiękowe żyją swoim życiem :-)
                                • tux54 Nowa i ciekawsza strona www.ebb.pl 12.10.07, 01:11
                                  www.ebb.pl/?strona=00012&obiekt=00001
                                  • adam.dabrowski3 !i z bykami! 12.10.07, 17:22
                                    tux54 napisał:

> www.ebb.pl/?strona=00012&obiekt=00001

Czesc
                                    popatrzcie na mape i zobaczycie al.20 lecia!
                                    !Gdzie sie podzialy ALeje Jerozolimskie!?
                                    pzdr
                                    • piastovka Re: !i z bykami! 13.10.07, 11:32
                                      adam.dabrowski3 napisał:

> tux54 napisał:
                                      >
                                      > > www.ebb.pl/?strona=00012&obiekt=00001
                                      >
                                      > Czesc
                                      > popatrzcie na mape i zobaczycie al.
                                      20 lecia!
                                      > !Gdzie sie podzialy ALeje Jerozolimskie!?
                                      > pzdr

Drogi Adamie,rzeczywisćie napisali starą ulicę:(.dziwi mnie,że firma
                                      z Ursusa zrobiła taki błąd.
                                      pa, piastovka
                                      • mysza63 Re: !i z bykami! 17.10.07, 21:13
                                        Mieszkam bardzo blisko torów bo dzieli mnie tylko ulica, kilka kroków od stacji i uczciwie mówię słychać jak nie wiem co. W lato niestety jest najgorzej bo przy otwartych oknach często kawał filmu ucieka, szczególnie kiedy lecą dwa pośpiechy, z jeden towarowy i jeszcze jakieś podmiejskie.
                                        Ja przywykłam bo w tej lokalizacji mieszkam od urodzenia i naprawdę zupełnie nie zwracam uwagi czy te pociągi jadą czy nie. Gorzej męczyłam się u ciotki we Wrocławiu, która mieszkała przy ulicy z tramwajami. Jeśli dodamy nowoczesne, szczelne okna to myślę, że nie będzie tak bardzo źle.
                                        I trzeba przywyknąć do lekkich wstrząsów. Szklanki nie latają po stole ale osoby, które przychodzą do mnie z wizytą odczówają drgania ... ja nie. Budynek, w którym mieszkam ma jakieś sto lat i ciągle nieźle się trzyma więc bloki pewnie też tak szybko nie popękają.
                                      • tux54 błąd poprawiono 27.10.07, 00:48
                                        www.ebb.pl/?strona=00012&obiekt=00001
                                        • adam.dabrowski3 Re: błąd poprawiono 08.11.07, 16:37
                                          tux54 napisał:

> www.ebb.pl/?strona=00012&obiekt=00001
                                          .
                                          • klacia Forum mieszkańców 05.06.09, 10:10
                                            Zapraszam wszystkich przyszłych mieszkańców Grafitowego osiedla na forum
                                            mieszkańców. grafitowe.za.pl/
                                            • iv-ey Re: Forum mieszkańców 21.12.10, 15:01
                                              witam, czy z tych osób co juz mieszkają na osiedlu jest ktoś kto ma mieszkanie wychodzące na stronę torów? czy bardzo uciażliwe są pociągi?? bardzo proszę o odpowiedź bo na wyżej wymienione forum nie można się zarejestrować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka