Dodaj do ulubionych

Sieć STER CENTURY wynosi się z Warszawy

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.01, 19:04
Ster Century ogłosiło, że planuje sprzedać multipleksy w Promenadzie, Galerii
Mokotów i Jankach. Nie opłaca im się dalej ich prowadzić - Polacy za żadko
chodzą do kina. Swoją drogą lokalizacje wybrali kiepskie - lepiej byłoby koło
jakiegoś hipera, np. Geanta czy Carrefoura, bo Promenadę i Galerię Mokotów
odwiedza dużo mniej klientów (że o Jankach nie wspomnę...). Pozdrawiam

NO COMMENT

(Info z "Gazety Stołecznej")
Obserwuj wątek
    • Gość: Sloggi Re: Sieć STER CENTURY wynosi się z Warszawy IP: *.man.polbox.pl 28.05.01, 12:37
      Nie będę po nich płakał - to pewne
      • Gość: nocoment Re: Sieć STER CENTURY wynosi się z Warszawy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.01, 14:34
        Gość portalu: Sloggi napisał(a):

> Nie będę po nich płakał - to pewne

Ja również. Mieli drogo, brudno i niewygodne fotele. Pozdr

NO COMMENT

• Gość: Ela Re: Sieć STER CENTURY wynosi się z Warszawy IP: *.ilot.edu.pl 28.05.01, 13:45
      Nie lubie multipleksów. Nie ma w nich atmosfery kina. Najbardziej lubie Relaks
      i Iluzjon (dawna Stolica). Jak sie wyniosą, to moze wróca widzowie do dawnych
      kin, co je uchroni przed likwidacją
    • Gość: wirus Re: Sieć STER CENTURY wynosi się z Warszawy IP: 195.116.48.* 28.05.01, 15:00
      No, nareszcie! Nie ma to jak małe kina.
    • Gość: ja Re: Sieć STER CENTURY wynosi się z Warszawy IP: *.*.*.* 28.05.01, 15:25
      razem z kinami? będą rozbierać?
      • Gość: makler Re: Sieć STER CENTURY wynosi się z Warszawy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.05.01, 15:38
        co to za idiota ? a zresztą co mnie to... Z Wrocławia też sie wycofują, a z
        Warszawy sie nie wycofują, są zadowoleni z obiektow i liczą że ich zyski będą
        rosnąć, nie zamierzają na razie tylko budować nowych objektów
        • Gość: Ela Re: Sieć STER CENTURY wynosi się z Warszawy IP: *.ilot.edu.pl 28.05.01, 16:13
          Gość portalu: makler napisał(a):

> co to za idiota ? a zresztą co mnie to... Z Wrocławia też sie wycofują, a z
          > Warszawy sie nie wycofują, są zadowoleni z obiektow i liczą że ich zyski będą
          > rosnąć, nie zamierzają na razie tylko budować nowych objektów

A ja czytałam w sobotę, że we Wrocławiu swietnie prosperują (ale tam jest jedno),
          a u nas im nie idzie, bo mają złe lokalizacje. Jeszcze możliwie jest na Mokotowie
          w Centrum Mokotów. Wyborcza to pisała.
          • Gość: ja Do Eli IP: *.*.*.* 29.05.01, 08:46
            Elu, naprawdę myślisz że jak w Gazecie coś napiszą to
            to musi byc prawda, cała prawda i tylko prawda?
            Ster koło Promenady to JEDYNE kino dla Pragi Południe
            i Wawra, można sobie wymarzyc lepsza lokalizację?
            :)
            • Gość: Ela Re: Do ja IP: *.ilot.edu.pl 01.06.01, 13:36
              Gość portalu: ja napisał(a):

> Elu, naprawdę myślisz że jak w Gazecie coś napiszą to
              > to musi byc prawda, cała prawda i tylko prawda?
              > Ster koło Promenady to JEDYNE kino dla Pragi Południe
              > i Wawra, można sobie wymarzyc lepsza lokalizację?
              > :)

Ja napisałam to co było w Wyborczej bez ustosunkowywania sie do treści. Ale jesli
              chodzi o lokalizację, to Jankach też jest jedyne kino dla najbliższej okolicy, a
              klientów brakuje. Liczyli na Warszawę, a przyjeżdza Pruszków. Do Janek
              praktycznie dojeżdza się samochodem. Komunikacja autobusowa jest słaba,
              szczególnie wieczorem, więc młodzi nie przyjada, a stary z samochodem nie będzie
              sie wlókł przez pół swiata, jak ma kino pod nosem. Być może, że w przypadku
              Promenady jest inaczej. Dlaczego piszesz, że to jedyne kino. Przeciez było kino
              na Saskiej Kępie?
    • Gość: Alek Re: Sieć STER CENTURY wynosi się z Warszawy IP: 213.231.15.* 28.05.01, 16:10
      Ster Century zbankrutował i jest na sprzedaż.
      A zbankrutował dlatego, że płacił b. wysoki czynsz i zlokalizował kina w
      debilnych miejscach.
      Pa
      • Gość: JO Re: Sieć STER CENTURY wynosi się z Warszawy IP: 193.91.75.* 29.05.01, 12:41
        A w Budapeszcie MULTIPLEXY po prostu w ciagu dwu lat ZMIOTLY Z POWIERZCHNI
        ZIEMI stare kina. W Polsce tez tak bedzie, ale rzeczywiscie lokalizacja na
        Ostrobramskiej czy w Jankach jest idiotyczna. W Budapeszcie lokalizacje maja
        doskonale, w centrum miasta i wiekszych dzielnic.
        • Gość: ja Re: Sieć STER CENTURY wynosi się z Warszawy IP: *.*.*.* 29.05.01, 13:23
          Ster na Ostrobramskiej to jedyne kino na Pradze
          Południe (+ Wawer), na pewno nie chodzi w tym wszystkim
          o lokalizację.
          • Gość: Alek Re: Sieć STER CENTURY wynosi się z Warszawy IP: 213.231.15.* 29.05.01, 13:52
            Jasne, że jest to jedyne kino na Pradze - tylko, że musisz do niego dojechać
            samochodem. W Polsce do kina chodzą głównie ludzie młodzi - nie jedzą dużo w
            kinie - bo drogo, i nie mają forsy na samochód. A jak ktoś ma samochód to i tak
            woli jechać do centrum, bo tam jest ciekawiej.

• Gość: nocoment Re: Sieć STER CENTURY wynosi się z Warszawy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.01, 16:07
              Gość portalu: Alek napisał(a):

> Jasne, że jest to jedyne kino na Pradze

Jedyny multipleks na Pradze, nie jedyne kino.

> - tylko, że musisz do niego dojechać
              > samochodem.

Do tego kina jest doskonały dojazd autobusem. Poza tym jeśli kto ma szczęście
              mieszkać na Gocławiu albo w rejonie Łukowskiej to ma kilka minut piechtą.
              • Gość: lesio Re: Sieć STER CENTURY wynosi się z Warszawy IP: *.*.*.* 30.05.01, 16:55
                Jest jeszcze jakies kino na Pradze Poł.???
                natychmiast zamknąć !
                • Gość: nocoment Re: DO LESIA OBRAŻAJĄCEGO WSPANIAŁĄ PRAGĘ POŁUDNIE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.01, 17:02
                  Gość portalu: lesio napisał(a):

> Jest jeszcze jakies kino na Pradze Poł.???
                  > natychmiast zamknąć !

A byłeś ty kiedyś na Pradze, że wyrażasz takie opinie, czy znasz ją "ze
                  słyszenia"? Wiesz w ogóle gdzie to jest? Skąd Ty jesteś? Może pogadamy o Twojej
                  dzielnicy? Pozdr

NO COMMENT

Ps. Do tego, który zapoczątkował posta "Dlaczego mieszkańcy innych miast nas
                  nienawidzą". Masz tu przykład: koleś nawet nie tyle uważa za wsie inne miasta,
                  ale nawet dzielnicę, w której nie mieszka (tylko dlatego, że w niej nie mieszka i
                  jej nie zna).
                  • Gość: nuno Re: DO LESIA OBRAŻAJĄCEGO WSPANIAŁĄ PRAGĘ POŁUDNIE IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.05.01, 17:05
                    znam jednego lesia w Józefowie, stoi cały dzień przed budką z piwem
                    • Gość: nocoment Re: DO LESIA OBRAŻAJĄCEGO WSPANIAŁĄ PRAGĘ POŁUDNIE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.01, 16:42
                      Gość portalu: nuno napisał(a):

> znam jednego lesia w Józefowie, stoi cały dzień przed budką z piwem

Co za zbieżność imion... Może to ten sam???

• Gość: Roberto Re: Sieć STER CENTURY wynosi się z Warszawy IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.01, 20:49
                  WROCŁAWSKI STER CENTURY to pod wzglęsdem frekfencji widzów 2 multipleks w całej
                  Polsce (a nie tylko w tej sieci). Są już 3 różne firmy chcące przejać ten
                  obiekt od STER-a.
                  • Gość: ARTUR Re: Sieć STER CENTURY wynosi się z Warszawy IP: *.swipnet.se 30.05.01, 20:58
                    WROCLAWSKI STER CENTURY TO JEDYNY MULTIKOMPLEKS W
                    MIEDCIE
                    ...I JEDENE PORZADNE KINO NA DOLNYM SLASKU.STAD
                    TA WYSOKA FREKWENCJA.
            • Gość: ET_fader Re: Sieć STER CENTURY wynosi się z Warszawy IP: *.gazeta.pl 01.06.01, 12:49
              Lokalizacja na Pradze jest bardzo dobra. Mieszkam obok tego kina i widze jakie tlumy
              tam wala. A nie wiem, jaki sens jest jechac do centrum, szukac miejsca do zaparkowania
              i jeszcze za to slono placic? Kina podupadaja bo przesadzaja z cenami biletow. Dzieki
              ale placic 20 zlotych (czy nawet 16) za jedna osobe to czyste zlodziejstwo. Niestety nie
              jest to problem tylko z biletami do kina (wypozyczenie filmu w wypozyczalni kosztuje nawet 9 zl!!!),
              generalnie w Polsce wszystko jest strasznie drogie.
    • Gość: Ghandi Re: Sieć STER CENTURY wynosi się z Warszawy IP: *.waw.cdp.pl 01.06.01, 11:56
      Witam.
      Well. ja tez nie bede po nich plakal.
      Niedobry popcorn, daleko, nienejlpsza lokalizacja, niewygodne fotele, dupiate
      naglosnienie i jakies takie dziwaczne ekrany.
      Ogolnie porazka jesli chodzi o kino.

Co do tego co pisala Ela, w kinie najwazniejsze dla mnei to obraz i dzwiek, no
      i popcorn. Stare kina... no jakby to powiedziec, ok, ale ja wole nowe.
      Jedyne stare kino jakie mi si epodobalo to bylo w Kudowej Zdroju gdzie
      ogladalem Siedem.
      Super! atmosfera filmu pasowala jak ulal do kina, lekko nieostry obraz, stare
      trzeszczace fotele zmuszaly do siedzenia bez ruchu co wzmagalo tylko napiecie,
      specyficzny zapach starej budowli (ten pozytywny i mily, nie smrod).
      Ale to jedyny przypadek.

Pozdrawiam kinomanow!
      Ghandi
      • Gość: Ela Re: Sieć STER CENTURY wynosi się z Warszawy IP: *.ilot.edu.pl 01.06.01, 13:44
        Gość portalu: Ghandi napisał(a):

> Witam.
        > Well. ja tez nie bede po nich plakal.
        > Niedobry popcorn, daleko, nienejlpsza lokalizacja, niewygodne fotele, dupiate
        > naglosnienie i jakies takie dziwaczne ekrany.
        > Ogolnie porazka jesli chodzi o kino.
        >
        > Co do tego co pisala Ela, w kinie najwazniejsze dla mnei to obraz i dzwiek, no
        > i popcorn.

Popcorn śmierdzi, przepraszam, pachnie inaczej. Pozdrawiam
        • Gość: Ghandi Re: Sieć STER CENTURY wynosi się z Warszawy IP: *.waw.cdp.pl 01.06.01, 14:02
          :-))
          Kwestia gustu, mi na zapach popcornu leci slinka do dzioba.
          Ale znam i takich ktorzy uwielbiaja sery plesniowe (jak dla mnie to dopiero
          PACHNIE INACZEJ).
          Mniam, pyszny popcornik na maselku z sola :-) az sie glodny zrobilem :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka