Dodaj do ulubionych

palenie na przystankach

22.11.07, 13:21
ZTM przygotował uchwałę o zakazie palenia na przystankach!
Fantastycznie, jestem za, bo mam już dość wdychania dymu i chamskich
odpowiedzi na moje grzeczne prośby o niepalenie chociażby w wiacie
przystankowej. Problem tylko w tym, że ZTM nie radzi sobie z
palącymi kierowcami autobusów, to jak niby chce pilnować niepalenia
na przystankach. Już widzę Straż Miejską tropiącą palaczy...
Artykuł u konkurencji - Życie Warszawy, str. 9
Obserwuj wątek
    • Gość: rafi Re: palenie na przystankach IP: *.jmdi.pl 22.11.07, 14:10
      palacze nas zabijają, większość trucicieli to osoby chyba mało inteligentne,
      gdyż nie wiedzą, albo nie chcą wiedzieć, iż zatruwają również innych.

każdy ma prawo do świeżego powietrza.!!!!!!!!!!

precz z paleniem w miejscach publicznych!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: aneks dyskryminacja palaczy??????????!!!!!!!!!!!!! IP: *.jmdi.pl 22.11.07, 14:14
        bezczelni palacze chcą , aby traktować ich tolerancyjnie i nie dyskryminować
        ich, o zgrozo !!!!!!!!!!!!

najpierw sami niech okażą szacunek w stosunku do niepalących, wtym dzieci w
        wózkach i osób starszych
        • legwan4 Re: dyskryminacja palaczy??????????!!!!!!!!!!!!! 22.11.07, 16:31
          Podobnież,w innych miastach poradzono sobie z palaczami,trującymi siebie i
          innych:(( na przystankach komunikacji miejskiej.
        • Gość: BUC Re: dyskryminacja palaczy??????????!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.07, 17:34
          widze, ze niepalenie moze prowadzic do uzywania kilku nickow z tego samego IP.
          czekamy teraz, az sam po raz kolejny odpowiesz na wlasny post
    • Gość: Leo Re: palenie na przystankach IP: *.chello.pl 22.11.07, 16:56
      A ja jestem niepalący, ale uważam, że jak ktoś jest palaczem, to
      gdzieś musi zapalić. Tylko niech to robi na boku (na stronie)
      absolutnie nie wśród innych. Natomiast karygodne jest wyrzucanie
      petów na chodnik, czy przez okno samochodu. A jak ktoś jest
      samobójcą, to niech sobie pali (nawet po 3 na raz).
      Pozdrawiam
      Leo
      • Gość: hanna Re: palenie na przystankach IP: *.chello.pl 22.11.07, 19:10
        a dzis wsiadł taki jeden inteligent z petem w ręce do autobusu bo dopiero
        odpalił i nie chciało mu sie gasić bo dopiero odpalił a papierosy są teraz
        takie drogie
      • jhbsk Re: palenie na przystankach 23.11.07, 09:11
        ość portalu: Leo napisał(a):

> A ja jestem niepalący, ale uważam, że jak ktoś jest palaczem, to
        > gdzieś musi zapalić.

Jak już musi smrodzić, to niech robi to u siebie w domu.
    • Gość: gość Re: palenie na przystankach IP: *.interion-is.eu 22.11.07, 21:58
      Paliłem 20 lat, ale teraz jestem całkowicie wolny od nałogu.
      Jeszcze jak paliłem, to nigdy nie robiłem tego na przystanku. Stawałem obok żeby
      dym papierosowy nie przeszkadzał innym - tym niepalącym, ale także tym palącym.
      Tak, tak - tym palącym także może przeszkadzać dym z papierosa. Sam potrafiłem
      zwrócić uwagę osobie palącej pod wiatą, że nie jest tam z papierosem mile widziana.

Zakaz powinien być bezwzględnie wprowadzony. Podobnie na bazarach. Szlag mnie
      trafia, jak w tłumie ktoś pali papierosa i dmucha prosto w nos albo tym co idą
      za takim delikwentem, albo tym, co właśnie go mijają.

Palenie w takich miejscach, to zwykłe chamstwo i szkoda, że trzeba wprowadzać
      takie zakazy.

Zastanawiam się jedynie, czy taki zakaz będzie respektowany? Od lat nie wolno
      palić na peronach kolejowych, nawet tych, które są na powietrzu i co? Nikt
      zakazem się nie przejmuje.
      • voyager747 Re: palenie na przystankach 22.11.07, 22:40
        Zdecydowanie popieram, ale i tak nikt nie będzie egzekwował takich zakazów.
        Podobnie jest z innymi tego typu prawami, np. o nie naklejaniu ogłoszeń na
        przystankach itp. Jest mnóstwo różnych zakazów a i tak nikt sobie nimi głowy nie
        zawraca, bo nie ma komu tego pilnować:parkowanie, naklejanie ogłoszeń, picie w
        miejscach publicznych, kupy psów itp.,itd. Nie wiem po co wprowadzać nowe
        zakazy, skoro i tak nikt nie egzekwuje starych, tak to już jest w naszej pięknej
        stolicy.
        • Gość: pal Re: palenie na przystankach IP: *.chello.pl 23.11.07, 08:59
          a ja bym nie zabraniał palić, natomiast zakazałbym produkcji i
          sprzedaży papierosów. I napewno prawie nikt nie paliłby, bo skąd brać
          papierosy??? Na czarnym rynku byłyby za drogie. No i strach
          byłby ,że ktoś spyta skąd je palący ma.
          Tak samo mądry post, jak i te inne.
    • Gość: he he he Re: palenie na przystankach IP: *.chello.pl 23.11.07, 09:41
      awenidapauliszta napisała:

> ZTM przygotował uchwałę o zakazie palenia na przystankach!

do tego jeszcze należy dodać zakaz wożenia grubych i tłustych bab

chyba wiecie dlaczego
      • Gość: gość Re: palenie na przystankach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.07, 10:22
        żebyś Ty coś mądrego na forum napisał chociaż raz...
        • Gość: TSC Re: palenie na przystankach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.07, 10:46
          ...I zdecydowanie należy wprowadzić ustawę zakazującą pierdzenia w
          miejscach publicznych.
          A co, każdy ma prawo do świeżego powietrza - może nie?
          • Gość: he he he Re: palenie na przystankach IP: *.chello.pl 23.11.07, 11:05
            Gość portalu: TSC napisał(a):

> ...I zdecydowanie należy wprowadzić ustawę zakazującą pierdzenia w
            > miejscach publicznych.
            > A co, każdy ma prawo do świeżego powietrza - może nie?

i tu jest obawa , że niepalący zorganizują opozycje
            bo oni nie tolerują ograniczania swoich praw
            • billy.the.kid Re: palenie na przystankach 23.11.07, 21:23
              to ja i placze,oraz paru przednich pijaków utrzymujemy goniąca
              resztkami sił i pieniędzy ojczyzne, i taka tu wdzięczność.
              to my płacimy olbrzymia akcyzę zebyście mieli te przystanki i
              autobusy.- i taka czarna niewidzięczność??
              • Gość: niepalący Re: palenie na przystankach IP: *.chello.pl 23.11.07, 21:33
                A my płacimy za leczenie Was z raka płuc i śladu nie ma po kasie z akcyzy i
                jeszcze trzeba dorzucić trochę.
                • Gość: he he he Re: palenie na przystankach IP: *.chello.pl 23.11.07, 21:46
                  Gość portalu: niepalący napisał(a):

> A my płacimy za leczenie Was z raka płuc i śladu nie ma po kasie z akcyzy i
                  > jeszcze trzeba dorzucić trochę.

właśnie , właśnie niepalący okradają nas z naszych podatków
                  • Gość: niepalący Re: palenie na przystankach IP: *.chello.pl 23.11.07, 22:31
                    Nie, mylisz się, dopłacają do leczenia Was i to dużo, znajdź sobie dane.
                    • Gość: he he he Re: palenie na przystankach IP: *.chello.pl 23.11.07, 23:37

> Nie, mylisz się, dopłacają do leczenia Was i to dużo, znajdź sobie dane.

w rachunku wychodzi, że powinniście oddać jeszcze procent za obroty naszych
                      pieniędzy, bo oddanie sumy naszych bezpodstawnie przyznawanych wam korzyści z
                      podatków nie jest z waszej strony łaską
                      • Gość: niepalący Re: palenie na przystankach IP: *.chello.pl 24.11.07, 01:04
                        Widzę,że nie rozumiesz po polsku, ale pewnie fajki już Ci zeżarły mózg.
                        Mam nadzieję,że ceny papierosów będą rosły i rosły, w tym podatki, oby jak
                        najwięcej.
                        Nie chcesz płacić akcyzy, mam dla Ciebie proste wyjście, nie kupuj papierosów,
                        he he he.
                        • Gość: he he he Re: palenie na przystankach IP: *.chello.pl 24.11.07, 01:35

> Widzę,że nie rozumiesz po polsku, ale pewnie fajki już Ci zeżarły mózg.

o widzę że się irytujesz... kruszysz się jak "Mocny" :)
                          i szybko się spalasz... :)
    • 0ffka Re: palenie na przystankach 25.11.07, 14:51
      Jeśli jest to prawdą to super!
      W ogóle powinien być zakaz palenia w miejscach publicznych.
      Nikotynistów należy traktować tak, jak marihuanistów i innych narkomanów. Są tak
      samo uzależnieni.
      • szaser Re: palenie na przystankach 26.11.07, 13:29
        kawa, herbata, to też uzależnienie, o internecie nie wspomnę.
        • Gość: xyz Re: palenie na przystankach IP: *.aster.pl 26.11.07, 15:31
          a spaliny na przystankach nie przeszkadzają ??????
          • Gość: TSC Re: palenie na przystankach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.07, 16:08
            Bo tak generalnie chodzi o to, aby na legalu (bo zgodnie z
            Ustawą ) dziabnięci w jedną stronę mogli dawać w ryja dziabniętym
            w inną.
            Ot, takie tworzenie nowych igrzysk i narzędzi rozrywki dla tępej
            gawiedzi.
            • billy.the.kid Re: palenie na przystankach 26.11.07, 20:18
              na chamskie odzywki co poniektórych z całą mocą i dopowiedzialnośxia
              stwierdzam:PALIŁEM,PALĘ I PALIĆ BĘDĘ-NA przystankach również.
              • Gość: niepalący Re: palenie na przystankach IP: *.chello.pl 26.11.07, 21:33
                Życzę raka płuc, idioto.
                • dori_wawa Re: palenie na przystankach 26.11.07, 23:12
                  Z paleniem na przystankach przesadził, ale czy ty rozumiesz co
                  napisałeś? Przy takich ,,życzeniach,,? ostatnie twoje słowo to jak
                  opisanie twojego stanu psychicznego. Tak tylko idiota może komuś
                  życzyć raka.
                • 0ffka Re: palenie na przystankach 27.11.07, 19:41

> Życzę raka płuc, idioto.
                  Nie masz mu co życzyć. On będzie go miał :(((
    • boruta_wwa Re: palenie na przystankach 27.11.07, 23:00
      też kiedyś bezsensownie paliłem papierochy na przystankach ale na szczęście od
      kilku lat jeżdżę rowerem po mieście i problem zniknął:)
      b.
      • Gość: 8574496652 Re: palenie na przystankach IP: 217.153.180.* 28.11.07, 10:35
        ja jako osoba palaca nie robie tego na przystankach gdyz rozumiem ze
        przeszkadza to innym, oprocz tego mimo ze pale, osobiscie uwazam ze
        palenie na przystanku czy w windzie jest niekulturalne
        ale wiecie, to kwestia wychowania
        • billy.the.kid Re: palenie na przystankach 28.11.07, 11:41
          ku radości przygłupa-niepalącego-będę jarał- ale nie będę się
          zaciągał. a co, niech i on ma radość.
          • stworzenje bo to egoisci 28.11.07, 17:12
            tak niestety odbieram palaczy jako egoistow uzaleznionych.
            • boruta_wwa Re: bo to egoisci 28.11.07, 18:23
              palenie w windzie, pod wiatą przystanku, pociągu to zwykłe CHAMSTWO
              ale wiem, że się zdarza niestety, taki naród :(
              u mnie na przykład dziś w firmie ktos najarał w toalecie, powiem
              szczerze, że jestem w szoku, niby dorosli poważni ludzie, brak
              słów...
              b.
    • Gość: patitafon Re: palenie na przystankach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.08, 14:24
      Rozumiem że palenie na przystankach może denerwować ludzi ale obawiam się że to kolejny bezsensowny zakaz który zwykłych warszawiaków będzie czynic wyjętymi spod prawa. sam palę i palę równierz na przystankach, ale nigdy gdy jest na przystanku ktokolwiek poza mną. nigdy nie rzucam niedopałków na ziemię, po to są popielniczki w śmietnikach. nie wyobrażam sobie sytuacji że czekam w nocy sam na przystanku na autobus który będzie za 20 minut i żeby zapalić muszę wstawać z ławki i iśc 10 metrów obok, czułbym się conajmniej groteskowo. albo gdyby akurat zatrzymał mnie patrol strazy miejskiej i mi wlepił kilkaset złotych mandatu. marny dowcip. kultury nie można wymagac od ludzi wprowadzając kolejne zakazy. polecam wyluzować się.
      • Gość: patitafon Re: palenie na przystankach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.08, 14:31
        dodam jeszcze, że kierowca to też człowiek i na dodatek mający ciężką i stresującą pracę. jest to zupełnie naturalne że ma czasem ochote zapalić, a nie zawsze może sobie pozwolić na dłuższy postój na pętli. ja z kolei mam prośbę do ludzi któży jedzą hamburgery w miejscach publicznych. jestem wegetarianinem i niesamowicie obrzydza mnie widok ludzi objadających się mięchem w miejscach publicznych. jakoś to jednak znosze, bo każdy jest inny i ma inne gusta. zakazy i nakazy to metody działania pisu. Zdarza mi się wypić piwo w parku i zapalić na przystanku bywa tez że przechodze przez jezdnię, codziennie łamię prawo i powinienem dostawać po 500 zł mandatów dziennie. to chyba nie jest normalne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka