Gość: to ja IP: *.121.225.195.static.bait.pl 04.01.08, 23:58 Jak dla mnie to 34-37 to raczej wiecej niz 30, do tego to czas pociagu pospiesznego, KM ok. 50... a 15 to chyba sie skroty pomylily, nie SKM, tylko TGV:)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mike_007 Re: Żyrardów skazany na lofty 05.01.08, 01:20 Racja, już teraz SKM dojeżdża do Pruszkowa z Centrum w prawie 30 minut. Ale wg. fizykomatematyki politycznej - dwukrotne wydłużenie trasy = dwukrotnie krótszy czas przejazdu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blue Żyrardów skazany na lofty IP: *.aster.pl 05.01.08, 09:46 Ja uważam, że to świetny pomysł. Lofty są znane na całym świecie i zawsze przyciągają ciekawych ludzi. Lepiej jeśli powstaną lofty niż fabryka miałaby stać i straszyć pustkami. Byłam ostatnio w Żyrardowie, tam jest ogromny potencjał. Marze o mieszkaniu w loftach...chociaz nie wiem czy byłoby mnie na nie stać...ale wierze w marzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blue Żyrardów skazany na lofty IP: *.aster.pl 05.01.08, 09:55 Chciałam się jeszcze zapytac czy i jaka będzie możliwość kupienia czy wynajęcia takich loftów??? W sumie właśnie za jakieś 1,5 roku pewnie będe szukac mieszkania :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chinique Rozmarzona dziewczynko ... IP: *.acn.waw.pl 05.01.08, 13:12 ... czytaj tekst, jest napisane, że już sprzedane. Co do dojazdu, to niby PKP coś tam remontuje na trasie Warszawa-Łódź, do tego nieco na północ Żyrardowa (nie wiadomo kiedy) będzie A2 relacji Łódź- Warszawa. Jeżeli chcesz lofty w Łorsoł, to w planie są PZO (sprzedane), EC Powiśle (prawie sprzedane ~30kPLN/mkw), Szwedzka, Koneser oraz zakłady Róży Luksemburg, żebyś nie musiała tłuc się świątek, piątek i niedziela za pracą w rozklekotanych pociągach z tłumem śmierdzącego proletaryatu albo na zakorkowanej autostradzie do Warszawy. A jak Twój misio będzie miał wolne w weekend, to każ mu się zabrać do Łodzi na Księży Młyn, tam jest trochę więcej potencjału i nie trzeba jeździć za pracą 50km. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roballo Re: Rozmarzona dziewczynko ... IP: 82.160.51.* 05.01.08, 14:57 Gość portalu: chinique napisał(a): > żebyś nie musiała tłuc się > świątek, piątek i niedziela za pracą w rozklekotanych pociągach z > tłumem śmierdzącego proletaryatu albo na zakorkowanej autostradzie > do Warszawy. ta, bo dla odmiany w warszawie musisz się tłuc godzinami w komunikacji miejskiej ze "proletaryatem warszawskim" pokroju chinique Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: Rozmarzona dziewczynko ... IP: *.chello.pl 06.01.08, 10:36 A co, moze jest inaczej????? Jakies konkrety? Czy znowu odzywaja sie kompleksy bitego przez wieki polskiego "sarmaty"? W lorsol jest syf i tylko idioci tego nie widza, albo staraja sie nie zauwazac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chinique Dzięki za głos w dyskusji ... IP: *.acn.waw.pl 06.01.08, 17:24 ... potwierdzający korki na dojazdówkach i tłok w podmiejskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majk Żyrardów skazany na lofty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.08, 18:56 pociągi z Żyrardowa do Warszawy w 30 minut? to ciekawe bo jeżdżę codziennie i coś dłużej to trwa, obecnie pociąg pospieszny jedzie średnio 40 minut plus opóźnienia, a pociąg osobowy to już godzina podróży. Coś autor artykułu mija się z prawdą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Żyrardów skazany na lofty IP: 213.199.198.* 05.01.08, 21:50 Dlugo to jeszcze potrwa, zanim Zyrardow stanie sie rajem. Na razie moze byc rajem dla zdrowych, niemobilnych emerytow. Dla osob, ktore musza dojezdzac do pracy do Warszawy, to pieklo, nie raj. Jak obliczyl zyrardowski forumowicz, zeby dojechac do Zyrardowa w 15 minut zatrzymujac sie na 11 stacjach po drodze, kolejka musialaby rozwinac 480 km na godzine. Juz 10 lat temu miala powstac autostrada A2 i obwodnica i jak bylo puste pole, tak jest. Na razie jest jeden pociag na godzine, jak wypadnie z trasy, albo sie spozni, to jeden pociag na 2 godziny. Nie mozna sluzbowo, ani towarzysko zostac wieczorem w Warszawie, bo ostatni pociag osobowy odjezdza ze Srodmiescia o 22. 45, pospieszny 22.50, a nastepny dopiero o 4.35. Tylko wyrozumialosci mojej dyrekcji zawdzieczam, ze mnie jeszcze przez PKP nie wyrzucili z pracy, bo nigdy nie wiadomo, na ktora dojade. Poza tym rozklad jazdy zmienia sie z dnia na dzien bez wczesniejszego informowania pasazerow. Na peronie nie ma rozkladu jazdy, bo PKP nie nadaza z uaktualnianiem. A czeka nas wkrotce jeszcze wieksze zamieszanie z wymiana torow. Jak musze zostac dluzej sluzbowo w Warszawie, to musze sobie zalatwic nocleg u znajomych. Spotkania towarzyskie musialam ograniczyc, bo nie bede koczowac na centralnym 6 godzin. Ot POlska rzeczywistosc. Chcialaby dusza do raju, ale raju nie ma. A dziennikarzy poprosze o reportaz o rzeczywistosci, a nie bajke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Żyrardów skazany na lofty IP: 213.199.198.* 05.01.08, 21:55 Dziennikarzom, ktorzy chcieliby opisac prawde, a nie bajki polecam wypowiedzi mieszkancow Zyrardowa na forum: www.zyrardow24h.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miejscowy Żyrardów skazany na lofty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.08, 00:28 Błędem jest przywołanie SKM i 15 minut. Te 15 minut ma trwac podróż po modernizacji trasy kolejowej Wawa-Łódź. Proszę nie mieszac SKM bo to duże przekolorowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja 171.49 km/h to tez przekolorowanie... IP: *.121.225.195.static.bait.pl 06.01.08, 01:06 Zeby pociag do Zyrardowa jechal 15 minut, jego SREDNIA! predkosc musiala by wyniesc 171,49 km/h. Pomijjac fakt, ze Vmax Actusa to 160km/h, to poki co w Polsce nie ma linii kolejowej, gdzie w normalnej eksploatacji pociagi moga jezdzic ok. 200km/h wlaczajac w to odcinek wewnatrz Warszawy i ew. zatrzymanie w Grodzisku i na Zachodnim... Linia do Lodzi tez bedzie na Vmax 160 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: 171.49 km/h to tez przekolorowanie... IP: 62.148.95.* 07.01.08, 12:34 może miałam szczęście, ale ostatnio z centralnego pośpiesznym jechałam 20 minut (tym nowym pociagiem relacji Warszawa-Łódź). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: 171.49 km/h to tez przekolorowanie... IP: *.aster.pl 10.01.08, 22:42 Pociąg z Centralnego jedzie obecnie 27-32 min (max 120km/h) . Po remoncie torów do 160 km/h będzie jechał 20-22. To tak jak metrem na Kabaty i o wiele krócej niż na Bemowo czy Białołękę (gdzie metra nie będzie jeszcze przez wiele lat). Życzę Żyrardowowi powodzenia, wpisania na listę Unesco - wtedy przyjadą turyści na których powinny czekać knajpy, galerie itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec lofty w Żyrardowie IP: 195.164.254.* 14.01.08, 12:33 Muszę zabrać głos w dyskusji, bo mnie mierzi zachowawcza postawa rdzennej ludności.Mieszkam w Żyrardowie i dojeżdzam do pracy- faktycznie pospiechem srednio okolo 30 minut (ma być krócej) bilet miesieczny to koszt rzędu 260 zł (bez ulg). Osobówka jest tansza, ale jedzie sie 55 minut. Mieszkałam też w Warszawie przez ostatnuch kilka lat (po wyprowadzce z Żyrardowa) i miasto to mnie zmęczyło. Cieszę się ze wróciłam, dojazdy może są trochę meczące, bo trzeba wstać o 6, ale gdybym np. mieszkała na Białołęce też bym pewnie wstawała o tej godzinie. To były lekkie minusy , a teraz plusy- same mieszkania- będę na pewno fantastyczne, wysokie, nowoczesne, przestrzenne. Dobra lokalizacja, wszedzie blisko, do PKP tez- 5 min piechotą, swieze powietrze, spokój. Co do imprez- to jest Warszawa, ja zostaję wówczas u znajomych i nocuje u nich, wiec nie jest to problem. Jest kino, może ciągle mało fajnych sklepów i pubów, ale to ma się niedługo zmienić. Jesli ktos kocha architekturę loftów to warto się poważnie zastanowić:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maltretowane Re: zadne lofty ino familoki IP: *.pools.arcor-ip.net 15.01.08, 17:21 tak siem zwalo te fabryckie ceglaki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: lofty w Żyrardowie IP: 213.199.198.* 25.01.08, 22:07 Jak lubisz nocowac u innych ludzi, to po co ci mieszkanie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaro Re: lofty w Żyrardowie IP: *.aster.pl 18.02.08, 21:28 Jak lubisz spać u znajomych to podaj link do swojego zdjęcia, pewnie znajdzie się paru chętnych na ugoszczenie Żyrardowianki. Mieszkając w tak depresyjnym i martwym miejscu jak Żyrardów zapewne docenisz trochę pozytywnej stymulacji... Znam "Żydowo" i dlatego nie dziwi mnie fakt, że można tam kupić mieszkanie za 2000/m2, gdzie już w Grodzisku trzeba zapłacić 5500/m2. A fantazje developera, który chce zrobić złoty interes sprzedając frajerom zaszczurzone ruiny za 6000/m2, mogą jedynie posłużyć za scenariusz do kolejnej polskiej komedii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silv Re: 171.49 km/h to tez przekolorowanie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.08, 19:57 ... do tego pociagi notorycznie sie spozniaja, ranny (obecnie 8.06) ani razu nie przyjechal na czas od jakis 2,5 mies. z powrotem o godz 18 czesto jest puszczany tylko 1 sklad nowego pociagu, co sprawia ze ludzie sie kiszą i wlaza sobie na glowy. dojezdzam juz 6 lat, niestety dojazdy nie wygladaja tak rozowo jak w artykule, ktory wlasciwie jest "broszurą reklamową". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blanka Żyrardów skazany na lofty IP: *.gprs.plus.pl 12.06.08, 22:48 Wszystko brzmi bardzo zachęcająco ale czy ktoś pokusił się o ocenę umowy developerskiej, którą przedstawia swoim potencjalnym klientom firma "matbud". UOKiK miałby tu wieeeele do skomentowania ....... Odpowiedz Link Zgłoś