tigrissimo 07.02.08, 07:49 A u mnie w ogródku kwitną już bratki. A od dwóch dni rano słyszę piękne śpiewy kosa. Mam nadzieję, że zima już nie wróci :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piotr.jasinski Re: Wiosna, wiosna... 07.02.08, 10:27 Niech wróci - wiosnę bardzo lubię ale w marcu czy kwietniu a nie w lutym. Odpowiedz Link Zgłoś
i.g.a Re: Wiosna, wiosna... 07.02.08, 14:18 A mi zupełnie nie będzie przeszkadzać, jeśli wiosna przyjdzie już w lutym, co więcej - ucieszę się bardzo. ;D Nie cierpię zimy, nie lubię palić w piecu i nie znoszę ciepłych ubrań. Soł, oby było coraz cieplej. ;-D I wcale mi nie przeszkadza, że nie wykorzystaliśmy ani razu nowiutkiej szufli do śniegu. ;-> Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.jasinski Re: Wiosna, wiosna... 07.02.08, 14:30 Może ktoś z wykształceniem bądx zacięciem ogrodniczym sie odezwie - istnieje przekonanie, że słaba zima powoduje wzrost ilości szkodników wszelakich poczynając od chmar komarów na bakteriach i inszych wirusach kończąc. Prawda czy fałsz? Odpowiedz Link Zgłoś
i.g.a Re: Wiosna, wiosna... 07.02.08, 14:51 Oj, Piotrze. ;-) Nie mam ani zacięcia, ani tym bardziej wykształcenia ogrodniczego, ale ogólnie mam podobne zdanie do Twojego w kwestii szkodników i bakterii czy wirusów... Co nie przeszkadza mi egoistycznie i ciepłolubnie marzyć o wiośnie i ciepełku. ;D Zwłaszcza, że ani Twoje obawy przed szkodnikami, ani moja tęsknota za ciepełkiem nie mają wpływu na pogodę... Pozdrawiam!! PS. A dzisiaj idąc do kotłowni tak sobie myślałam kiedy to ja zamiast do kotłowni, pójdę drzwi na podwórko otworzyć, żeby Potwory pobiegały swobodnie i z Niedźwiedziem (psem naszym podwórkowym) się pobawiły. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.jasinski Re: Wiosna, wiosna... 08.02.08, 12:45 Pytanie nie było bezposrednio do Ciebie, tak rzuciłem :) A ja jeszcze chcę w tym roku na nartach pojeździć, więc jestem żywotnie zainteresowany powrotem zimy. A i mój Potwór marudzi, że w tym roku to nawet porządnego bałwana nie zrobił :) Przebiśniegi kwitną, a krokusy też chyba zaczęły wschodzić :) Odpowiedz Link Zgłoś
zby21 Re: Wiosna, wiosna... 07.02.08, 15:19 Pełna prawda - poza tym jak słaba zima to potem słabe lato Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat Re: Wiosna, wiosna... 07.02.08, 19:07 odnosze nawet wrazenie,ze jak zima slaba to grzybow potem w lesie malo.. a tego bym nie chciala:) pozatym ja jestem za starym ukladem, zima jest w zimie, wiosna na wiosne,a lato w lato.. a nie w kwietniu:> Odpowiedz Link Zgłoś
kk_011 Re: Wiosna, wiosna... 08.02.08, 23:12 ilekobietamalat napisała: > odnosze nawet wrazenie,ze jak zima slaba to grzybow potem w lesie > malo.. a tego bym nie chciala:) > pozatym ja jestem za starym ukladem, zima jest w zimie, wiosna na > wiosne,a lato w lato.. a nie w kwietniu:> Apropos grzybów... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat Re: Wiosna, wiosna... 09.02.08, 08:16 o! widzisz:) prosze prosze, grzybki czekaja:) Odpowiedz Link Zgłoś
kk_011 Re: Wiosna, wiosna... 11.02.08, 08:58 ilekobietamalat napisała: > o! widzisz:) prosze prosze, grzybki czekaja:) OK, jeśli wybierzesz się na najbliższe spotkanie forumowe w Komorowie to może byśmy się zgrali... Nie wiem czy będę mógł uczestniczyć w całości, ale po grzybki pewnie dałbym radę podjechać ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
dekadent Re: Wiosna, wiosna... 07.02.08, 15:54 a w Zakopanem dzisiaj śnieży... podobno zima wraca ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
tigrissimo Re: Wiosna, wiosna... 07.02.08, 20:36 To jeśli zamierza wrócić, niech wróci teraz a nie w kwietniu-maju, gdy drzewa owocowe kwitną :-( W 2007 roku 1 maja padał śnieg, dopadł mnie, gdy byłam na wycieczce rowerowej do źródeł Utraty. Nie było miło... Odpowiedz Link Zgłoś
tigrissimo Re: Wiosna, wiosna... 17.02.08, 23:17 Ostatni tydzień spędziłam w Drawieńskim Parku Narodowym. I tam wiosna zawitała. Przebiśniegi kwitną, a ptaszory świergolą jak szalone :-) Polecam ten park wszystkim amatorom wypraw pieszych i rowerowych, a także wędkarzom i kajakarzom. Są jeziora, rzeki (meandrujące, często w głęboko wciętych wąwozach) i całkiem niezłe pagórki. Odpowiedz Link Zgłoś