robert_c 04.04.08, 12:11 miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,5086557.html Ta kostka na pierwszym planie: miasta.gazeta.pl/warszawa/51,34862,5086557.html?i=0 stoi w rezerwie na ulicę - połaczenie Kopińskiej z Płocką. Tak jest zapisane w Studium. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tarantula01 Re: Chcą zabudować kolejną rezerwę pod drogę? 04.04.08, 13:21 Nie sądzę, zeby weszli w rezerwę, ale inwestycja może stać w ostrej granicy z nią. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_c Re: Chcą zabudować kolejną rezerwę pod drogę? 04.04.08, 14:16 Znam te rejony, bo codziennie tam jestem. Jeśli chciałbyś połączyć ciąg Kopińskiej z Płocką, to musisz zbudować estakadę nad torami (lub tunel pod). każda z tych inwestycji będzie musiała być najmniej w przekroju 2 x 2 W miejscu połączenia z Grzymały/Kopińską będzie musiał powstać węzeł. Kopińska obecnie jest 2 x 3. W tym miejscu potrzeba najmniej 40 m, by się zmieścić z wszystkim. Odległośc od terenu PKP Informatyka do istniejącej "solniczki" jest około 60 m. Blok na wizualizacji miałby się stykac z terenem PKP Informatyka. Odpowiedz Link Zgłoś
embercadero Re: Chcą zabudować kolejną rezerwę pod drogę? 04.04.08, 19:15 Robercie, ale przecież teren aż do waszego płotu był własnością Turka który budował solniczkę, między istniejącą solniczką a płotem PKP informatyki miał powstać hotel. Także ten teren na pewno kupił nowy inwestor, razem z resztą bajzlu. Jesteś pewien że tam jest zdefiniowana jakakolwiek rezerwa? Bo mi się nie wydaje, Turek zdaje się miał wszystkie pozwolenia na swoje kaszaloty, tylko kasy mu zabrakło. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_c Re: Chcą zabudować kolejną rezerwę pod drogę? 04.04.08, 23:53 Turek chciał to budować z końcem ub. wieku. Studium wraz z połączeniem Kopińskiej z Płocką jest od 2006 roku. Nie wiem niestety od kiedy jest planowane to połączenie. Być moze dopiero od nowego Studium. Odpowiedz Link Zgłoś