Gość: niewiadomokto IP: *.chello.pl 30.05.08, 13:36 rozkład 211 to dziwny twór śpiącego partacza zajmującego wysoki stołek w ztm. pewnie tam mieszka i potrzebuje mieć kontakt ze światem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Paweł Re: rozkład 211... IP: 81.210.87.* 30.05.08, 14:05 A jakieś szczegóły co ci się w nim nie podoba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewiadomokto Re: rozkład 211... IP: *.chello.pl 30.05.08, 22:58 no ja naprawdę nie rozumiem niektórych ostatnich posunięć szefostwa. autobus 211 kursujący w szczycie równie często co w centrum 171. tyle że pewnie frekwencja na 211 będzie drastycznie odwrotna. a inna paranoja to 206. jak jeździło 177 na Odolany co 30 minut to było za często, więc zmienili trasę i puścili raz na 2 godziny (albo jakoś tak - w każdym razie b.rzadko). ale przecież nową numerację trzeba wykorzystać więc teraz mamy 206 które jeździ też co 30 minut (w szczycie) i ciekawi mnie czy teraz nie jest już za często. ja naprawdę szukam sensu. jakiejś logiki w tych zmianach i nie widzę. czy teraz przypadkiem tworzenie rozkładów nowych linii jest samą sztuką dla sztuki, czy mamy nadmiar kasy w budżecie ztm'u ?? przecież można było 211 skrócić rozkład o połowę w dni powszednie w zaoszczędzoną brygadę puścić np.jako linię łączącą Wólkę Węglową ze Starym Bemowem ulicą Estrady. i wtedy ztm też miałby się czym pochwalić. kolejny zajęty numer. od razu mówię, nic mi do tych okolic. mieszkam na bliskiej Woli. eh... jak kogoś zmęczyłem to sorka, takie moje własne przemyślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gecko Re: rozkład 211... IP: *.centertel.pl 31.05.08, 12:53 > no ja naprawdę nie rozumiem niektórych ostatnich posunięć szefostwa. nikt ich nie rozumie. > ja naprawdę szukam sensu, jakiejś logiki w tych > zmianach i nie widzę. czy teraz przypadkiem tworzenie rozkładów nowych linii > jest samą sztuką dla sztuki? dokładnie tak. mnie zafascynowała zmiana 109 (co 10 minut) w 309 (co 20 minut, więc nikomu już nie opłacało się na nie czekać, co oznacza, że jeździło puste), a następnie likwidacja linii tylko po to, żeby na końcowy odcinek trasy dawnej 109/309 dać jadące donikąd (na Okęcie, zamiast do Centrum) 154 i... odtrąbić sukces! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: rozkład 211... IP: *.aster.pl 31.05.08, 16:31 515 na odcinku: METRO POLITECHNIKA - HUTA też nie jeździło puste. Podobnie jak 15 ( Okęcie - Huta ). Po co zasilać naprawdę obciążone linie, skoro na Puławskiej czy na Jagiellońskiej można trochę powozić powietrze. Co zniszczył ZTM: - 103, 182 - co 30 minut - 460 -> 403 -> 410 wszystko ok, tyle że ta pierwsza kursowała co 7 minut w szczycie, a ostatnia co 15 - koordynacje linii 15/35 i 13/23 ( silne połączenia dwójkowe ) - koordynację linii 2/28 i 19/33 - nieregularne rozkłady np.: Włościańska -> Koło ( 28 ) 6 43 53 7 06 33 45 57 Odstępy: 10 - 13 - 27! - 12 - 12 ( weź tu się połap i zapamiętaj taki rozkład rano do pracy ). O takcie 10 minutowym nie ma co myśleć, bo ZTM stworzył tyle linii typu 5 czy 14, że brakuje brygad. Tworzy iluzję znaczącej poprawy komunikacji. np.: 10 + 17 + 18 = 12 + 6 + 6 ( 24 kursy ) 14 + 17 + 18 = 10 + 10 + 5 ( 25 kursów ) Jeden kurs poprawy dzięki fantastycznej "czternastce". Do tego dochodzi obcięcie kursów po 20 na liniach 3, 8, 18 i 19. Na Marszałkowskiej metro od czerwca 2007 r. do lutego 2008 r. zaczęło zastępować linie: 15, 128, 515, 524 i obcięte kursy z tramwajów, które jeżdżą według wakacyjnych rozkładów ( - 5 kursów! ). Odpowiedz Link Zgłoś
zetkalg Re: rozkład 211... 31.05.08, 21:01 No i dobrze, 515, 524, 128 jeździło puste (duble metra), 36 i 15 było pustawe teraz przynajmniej 36 jeździ dobrze wykorzystane. Tabor z tych linii przeszedł w miejsca gdzie nie ma komunikacji szynowej. Wypisujesz bzdury panie X bo mieszkasz w okolicach Królewskiej (można wywnioskować z treści twoich postów) i wszelkie "projekty" robisz pod siebie. 103 i 182 na takich trasach nie zasługują na nic więcej. Jeszcze 520 się pałęta na metrem, ale pewnie i na tę linię przyjdzie kres (odcinek Centrum-pl. Wilsona, bo na pozostałym odcinku należałoby by nawet zwiększyć częstotliwość) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: rozkład 211... IP: *.aster.pl 31.05.08, 21:16 zetkalg napisał: > No i dobrze, 515 i 524 jeździło puste (duble metra), 36 i 15 było pustawe Nieprawda. > mieszkasz w okolicach Królewskiej (można wywnioskować z treści twoich postów) Mieszkam przy ulicy Smyczkowej ( niedaleko Wyścigów ) panie ciekawski. A więc 4, 33 i 36 to moje linie. Więc 515, 128 i 15 nie dojeżdżały do mnie. > na nic więcej. Jeszcze 520 się pałęta na metrem, ale pewnie i na tę linię > przyjdzie kres (odcinek Centrum-pl. Wilsona, bo na pozostałym odcinku należałob > y > by nawet zwiększyć częstotliwość) Też puste nie jeżdzi. To że mieszkasz zapewne niedaleko osiedla Dudziarska lub na jakieś Odolanach to nie oznacza, że wszyscy mają mieć podobną komunikację jak twoja, jak widać nieskromna osoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurand Re: rozkład 211... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.08, 21:27 Gość portalu: X napisał(a): > 515 na odcinku: METRO POLITECHNIKA - HUTA też nie jeździło puste. Podobnie jak > 15 ( Okęcie - Huta ). Po co zasilać naprawdę obciążone linie, skoro na > Puławskiej czy na Jagiellońskiej można trochę powozić powietrze. Co zniszczył Z > TM: > > - 103, 182 - co 30 minut > - 460 -> 403 -> 410 wszystko ok, tyle że ta pierwsza kursowała co 7 min > ut w > szczycie, a ostatnia co 15 > - koordynacje linii 15/35 i 13/23 ( silne połączenia dwójkowe ) > - koordynację linii 2/28 i 19/33 > - nieregularne rozkłady np.: > Włościańska -> Koło ( 28 ) > 6 43 53 > 7 06 33 45 57 > Odstępy: > 10 - 13 - 27! - 12 - 12 ( weź tu się połap i zapamiętaj taki rozkład rano do > pracy ). O takcie 10 minutowym nie ma co myśleć, bo ZTM stworzył tyle linii typ > u > 5 czy 14, że brakuje brygad. Tworzy iluzję znaczącej poprawy komunikacji. np.: > 10 + 17 + 18 = 12 + 6 + 6 ( 24 kursy ) > 14 + 17 + 18 = 10 + 10 + 5 ( 25 kursów ) > Jeden kurs poprawy dzięki fantastycznej "czternastce". > Do tego dochodzi obcięcie kursów po 20 na liniach 3, 8, 18 i 19. > > Na Marszałkowskiej metro od czerwca 2007 r. do lutego 2008 r. zaczęło zastępowa > ć > linie: 15, 128, 515, 524 i obcięte kursy z tramwajów, które jeżdżą według > wakacyjnych rozkładów ( - 5 kursów! ). Dlatego jest tak, bo jakiś debil z Ursusa widzi puste 515 na Bielanach. A jakiś debil z Bielan, że Ursus ma pustawe 517. Rozpoczyna się walka, kto silniejszy. Jak ktoś chce skonać ze śmiechu, zapienić się ze złośi to polecam filmik na you tubie: ,, Wiadukt na ul. Andersa dezorganizuje komunikację''. Najpierw drogowiec wmawia, że lepiej zabrać tramwaj z mostu..... A potem jest za nim widok wiaduktu z bezkarnie jeżdżacymi po nim samochodami! LEPSZY SAMOCHÓD NA MOŚCIE, NIŻ TRAMWAJ! Następnie dyr. ZTM - mówi, że niestety zabraliśmy 15, z powodu remontu wiaduktu, że dał nam w zamian 14. O dziwo nie jeździ nawet Marszałkowską! Co ma wg. jego projektu ZMNIEJSZYĆ ŚCISK W TRAMWAJACH NA MARSZAŁKOWSKIEJ! PRZEZ ZABRANIE LINII TRAMWAJOWEJ! Dodał, że wynagrodzi nam to. Da na linię 26 - która nie jeździ Marszałkowską. WYKORZYSTUJE NIEZNAJOMOŚĆ KOMUNIKACJI PASAŻERÓW! Potem jeszcze ktoś z SISKOM-U MÓWI, ŻE LUDZIE SĄ GŁUPI, ŻE NARZEKAJĄ. ŻE NIE WIDZI SENSU NARZEKANIA NA TŁOK! TO WASZA WINA, ŻE PCHACIE SIĘ WSZYSCY W TYM SAMYM MOMENCIE! ISTNA OBŁUDA! OBŁUDA PRZECIW TYM CO PRZECIW LIKWIDACJI 15! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: rozkład 211... IP: *.aster.pl 31.05.08, 22:56 Jurandzie! Zgadzam się z tobą w 100%. Rozwiązaniem jest wycofanie ruchu samochodowego i ciężarowego z wiaduktu oraz pozostawienie linii 15. 14 to już nie chcę się nieładnie wyrażać, bo chyba tylko tak można opisać tę linię. ZTM w uzasadnieniu likwidacji linii 15 i uruchomienia linii 14 powinien również powiedzieć kto z ZTM się przeprowadził na Puławską. To jest ciekawsze. A to, że w ZTM pracują ludzie, którzy nie znają popytu na Marszałkowskiej to inna sprawa. Może być też inny problem. ZTM przecież jest obok Marszałkowskiej, niedaleko torów tramwajowych. Może było za głośno. Tramwaje to hałas, więc uznali że warto usunąć 15, przez którą 35 o 6 rano jest zatłoczone. Proponuję przywrócić stan tras tramwajowych z 2 stycznia 2006 r. z drobnymi modyfikacjami tzn.: - 4 na obecnej trasie - 20 do Koła - 23 na Czynszową ( są tam dwa tory ) - 46 ale z Koła na Ratuszową. Wszystko co 5/10 minut i byłoby znowu fajnie. Obecnie mamy do czynienia z jakimś horrorem komunikacyjnym. Linie mają częstotliwości 12, 13 bądź 14 minutowe. Trudno cokolwiek zapamiętać, bo jacyś amatorzy się biorą za komunikację. Pan Czapla się dużo lepiej spisywał na stanowisku dyrektora ZTM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: rozkład 211... IP: 212.180.147.* 01.06.08, 21:46 Panie X, następny co myśli, że rozumy pozjadał. Tak się składa, że od 2006 trochę się pozmieniało na mieście. Ciekawe, jak przy tamtym układzie mają się np. ludzie zmieścić do tramwaju na Woronicza? Fajnie będzie bez 14-ki? I ciekawe kiedy do was dotrze dlaczego zlikwidowano 15-kę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: rozkład 211... IP: *.aster.pl 01.06.08, 22:01 Gość portalu: Paweł napisał(a): > Panie X, następny co myśli, że rozumy pozjadał. Tak się składa, że od 2006 troc > hę się pozmieniało na mieście. Ciekawe, jak przy tamtym układzie mają się np. l > udzie zmieścić do tramwaju na Woronicza? Fajnie będzie bez 14-ki? I ciekawe kie > dy do was dotrze dlaczego zlikwidowano 15-kę? Panie Pawle WSZECHWIEDZĄCY. Przypominam, że w 2006 r. tramwaje kursowały co 5/10 minut i liczba tramwajów na terenie tramwajów była porównywalna. 10, 17 i 18 kursowały częściej. 14 jeśli już to niech kursuje, ale nie ze Służewca na Ochotę. Po co taka nadpodaż na Puławskiej? 15 była i jest potrzebna i metodą na likwidowanie przepełnienia na Woronicza nie powinno być tworzenie nowego przepełnienia w innym miejscu - Marszałkowska. Znalazł się kolejny, który poza swoim tramwajem nic nie widzi. Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: rozkład 211... IP: 212.180.147.* 01.06.08, 22:05 A powiedz mi w takim razie jak zastąpić brak 15 na Filtrowej/Nowowiejskiej i wzmocnić podaż na Woronicza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: rozkład 211... IP: *.aster.pl 02.06.08, 16:36 Gość portalu: Paweł napisał(a): > A powiedz mi w takim razie jak zastąpić brak 15 na Filtrowej/Nowowiejskiej i > wzmocnić podaż na Woronicza? Przypominam, że 15 nie jeździło jedynie Filtrową/Nowowiejską. Odpowiedz Link Zgłoś
jurek_dzbonie Jestes glupi, czy tylko udajesz? 02.06.08, 13:04 Znasz okolice ktora jezdzi 211? Szybki lacznik z duzego osiedla do duzej petli przesiadkowej jezdzi pusty? Od 1 dnia kursowania (wczoraj) brakuje w wozie miejsc siedzacych nawet przy tak wysokiej czestotliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Jestes glupi, czy tylko udajesz? 02.06.08, 14:56 A mieszkańcy południowej części ul. M. Trąby mogą tylko popatrzeć na mijający ich minibus :) Odpowiedz Link Zgłoś
jurek_dzbonie Re: Jestes glupi, czy tylko udajesz? 02.06.08, 16:15 > A mieszkańcy południowej części ul. M. Trąby mogą tylko popatrzeć > na mijający ich minibus :) Niestety. UD 'zapomniał' wybudować zatoczek. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Jestes glupi, czy tylko udajesz? 05.06.08, 08:43 Przy takim natężeniu ruchu przystanek NŻ nie zaszkodziłby. Wszak na Dzierzgońskiej też nie ma zatok, a przystanek jest. Odpowiedz Link Zgłoś
jurek_dzbonie Re: Jestes glupi, czy tylko udajesz? 06.06.08, 11:35 > Wszak na Dzierzgońskiej też nie ma zatok, a przystanek jest. Dopuszczony warunkowo - jest tam wasko, a na Traby jeszcze gorzej.... Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Jestes glupi, czy tylko udajesz? 06.06.08, 11:43 Autobus nie jedzie M. Trąby :) Mam na myśli lokalizację przystanku w okolicach skrzyżowania Aluzyjna/Zamknięta lub Aluzyjna/Osiedle. Naturalnie dopuszczonego warunkowo. Chcieć to móc. Odpowiedz Link Zgłoś
jurek_dzbonie Re: Jestes glupi, czy tylko udajesz? 06.06.08, 14:13 > Autobus nie jedzie M. Trąby :) Si. Mea culpa. > Naturalnie dopuszczonego warunkowo. Chcieć to móc. Na razie to Dzierzgonska moze wyleciec. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Jestes glupi, czy tylko udajesz? 10.06.08, 15:28 Jak wyleci to sugeruję zlikwidować 516 - po co ma zaliczać krzaki. 211 z braku Dzierżgońskiej puścić prosto Odkrytą do Stefanika, a powrót Ordonówny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewiadomokto Re: Jestes glupi, czy tylko udajesz? IP: *.chello.pl 05.06.08, 21:54 to było do mnie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Jestes glupi, czy tylko udajesz? 05.06.08, 23:13 Gość portalu: niewiadomokto napisał(a): > to było do mnie ?? Na to wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewiadomokto Re: Jestes glupi, czy tylko udajesz? IP: *.chello.pl 06.06.08, 06:33 też mi się tak zdawało. jurek_dzbonie : w przeciwieństwie do Ciebie, mieszkam w mieście a nie na wsi. i jako typowy mieszczuch uważam że pks jakim jest 211 mógłby kursować rzadziej bo wątpię żeby nagle całe nowodwory jeździły zobaczyć jak wygląda dąbrówka wiślana. z Twoich wypowiedzi na forum, mniej więcej zdarzających się dosyć często, wynika, że jest osobą ograniczoną, z typowo wiejską mentalnością, nie mającą poszanowania dla innych oraz dla miejsca w którym się znajdujesz (to nie remiza) , a na dodatek pozbawioną szarych komórek (poza tą w kieszeni), która ma szanowne cztery litery wyżej niż głowę. takich ludzi zazwyczaj, i ich wypowiedzi również, mam głęboko w ..... (tu powinieneś się domyśleć gdzie, podpowiem, miejsce poniżej pleców). twoje wypowiedzi na forum nie wnoszą nic do rozmowy oprócz zamętu jaki wywołujesz. proponuję ci zmienić miejsce na tabeli obok na coś z innego bo tutaj ty i twoje wiejskie pomysły totalnie się nie sprawdzają. teraz, zamiast się burzyć, wyjdź i złap trochę oddechu a po powrocie wykasuj sobie z opcji "ulubione" link do tego forum. życzę miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
jurek_dzbonie Re: Jestes glupi, czy tylko udajesz? 06.06.08, 11:32 > wątpię żeby nagle całe nowodwory jeździły zobaczyć jak wygląda > dąbrówka wiślana Na Dabrowce mieszkaja ludzie, ktorym ten PKS jest potrzebny - swiadczy o tym ilosc ludzi jezdzacych ta linia. Jak ciebie nie dotyczy temat i nie masz o nim pojecia, to sie nie wypowiadaj. > z Twoich wypowiedzi na forum, mniej więcej zdarzających się dosyć > często, wynika, że jest osobą ograniczoną, z typowo wiejską > mentalnością, nie mającą poszanowania dla innych oraz dla miejsca > w którym się znajdujesz (to nie remiza), a na dodatek pozbawioną > szarych komórek (poza tą w kieszeni), która ma szanowne cztery > litery wyżej niż głowę. takich ludzi zazwyczaj, i ich wypowiedz > i również, mam głęboko w ..... (tu powinieneś się domyśleć gdzie, > podpowiem, miejsce poniżej pleców). twoje wypowiedzi na forum nie > wnoszą nic do rozmowy oprócz zamętu jaki wywołujesz. proponuję ci > zmienić miejsce na tabeli obok na coś z innego bo tutaj ty i twoje > wiejskie pomysły totalnie się nie sprawdzają. Ladnie sie pan przedstawia przed milionami czytelnikow. "Podlug siebie sadze ciebie". Nie interesuja mnie twoje frustracje - od tego sa wlasciwi specjalisci. > teraz, zamiast się burzyć, wyjdź i złap trochę oddechu a po > powrocie wykasuj sobie z opcji "ulubione" link do tego forum. To moja sprawa co zrobie i nic ci do tego. > życzę miłego dnia Dziekuje. Zaden frustrat mi tego nie zepsuje. Ja rowniez zycze milego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewiadomokto Re: Jestes glupi, czy tylko udajesz? IP: *.chello.pl 06.06.08, 15:01 jezuuu, kolejne dziecko neostrady... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
jurek_dzbonie Re: Jestes glupi, czy tylko udajesz? 09.06.08, 13:29 > jezuuu, Zatkalo? > kolejne dziecko neostrady... :/ Pudlo prosze dziecka chello. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewiadomokto Re: Jestes glupi, czy tylko udajesz? IP: *.chello.pl 09.06.08, 14:36 sorry, nie będę prowadził dyskusji z osobą która poziomem nie dorasta nawet komarowi. żegnam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rychu Re: Jestes glupi, czy tylko udajesz? IP: *.spray.net.pl 09.06.08, 16:38 > sorry, nie będę prowadził dyskusji z osobą która poziomem nie > dorasta nawet komarowi. żegnam Jureczek trafil w czuly punkt i sie argumenty skonczyly? Ma racje - nie znasz linii, to sie nie osmieszaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewiadomokto Re: Jestes glupi, czy tylko udajesz? IP: *.chello.pl 09.06.08, 18:40 czuły punkt ?? nie ośmieszaj się. znam tą okolicę lepiej niż ci się zdaje. z resztą mam dość tej gadki. zawsze na forum znajdzie się jeden idiota który jest najmądrzejszy i wogóle ah i eh. szkoda czasu marnować. KONIEC TEMATU Odpowiedz Link Zgłoś
jurek_dzbonie Re: Jestes glupi, czy tylko udajesz? 10.06.08, 13:23 > czuły punkt ?? nie ośmieszaj się. A jednak trafilem. > znam tą okolicę lepiej niż ci się zdaje A wypisujesz brednie. No - pofrustruj się jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Jestes glupi, czy tylko udajesz? 10.06.08, 14:13 Chyba napisał, ze koniec tematu. Normalnie jesteś jak wiejska przekupa :) Odpowiedz Link Zgłoś
jurek_dzbonie Re: Jestes glupi, czy tylko udajesz? 10.06.08, 17:23 > Normalnie jesteś jak wiejska przekupa :) Heheh - mógłby się jeszcze pofrustrować - to jest piekne. Ale OK EOT. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss 211 na trasie. 06.06.08, 10:22 fotoforum.gazeta.pl/3,0,1244123,2,1.html Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: 211 na trasie. 06.06.08, 10:24 fotoforum.gazeta.pl/5,6,42398,sibeliuss.html Odpowiedz Link Zgłoś