Dodaj do ulubionych

Radzyminska

IP: 88.220.105.* 30.10.08, 09:20
To, co się dzieje na Radzymińskiej-Solidarności od 4 dni to istna masakra. Tak źle nie było nigdy, od kiedy jeżdżę tą ulicą, czyli mniej więcej od 12 lat.
Przeżyłem już wszystko. Zwężania(remont wiaduktu), zamykania(wymiana nawierzchni), blokowania Dworca Wileńskiego (remont torów tramwajowych).
Od 4 dni cała Radzymińska mniej więcej od Macdonalda do skrzyżowania ze Szwedzką stoi. Po prostu stoi.

Tak wiem, że fragment Radzymińskiej jest zamknięty. Tak wiem, że powinienem się spodziewać utrudnienia. Ale nie k*** takiego!.

Aktualnie przejazd fragmentu od Macdonalda(skrzyżowanie z Młodzieńczą –Łodygową) do skrzyżowania ze Szwedka zajmuje mi 45-60 min i obojętne jest, o której godzinie wyjdę z domu(próbowałem o 8; 7.30, 7 i 6.45) i jakim środkiem będę się przemieszczał(samochód, autobus lub z buta). Dodam, iż w „normalnych” warunkach przejazd zajmował mi od 5 do maksymalnie 20 min (przy zwężeniu i zamknięciu Dworca Wileńskiego)

Dzisiaj z przerażeniem odkryłem, w czym jest problem. Problem nie tkwi w zamknięciu „małej” Ulicy Radzymińskiej ( a więc fragment od Wiaduktu przez Szmulki/ Pragę). Przecież główna trasa powinna być przejezdna! ( a więc Radzymińska przeradzająca się w Solidarności do skrzyżowania z Czterech Śpiących).
Z przykrością muszę zauważyć, że obecne korki są spowodowane tym, iż jakiś idiota, imbecyl źle wyregulował światła na skrzyżowaniu ze Szwedzką!

Można to łatwo dostrzec. Korek zawsze był miedzy Szwedzka a Dworcem Wileńskim (w stronę centrum). Aktualnie (od 4 dni) korek jest tylko do Szwedzkiej ( a potem to już jest luz jakiego tam nigdy nie widziałem przez 12 lat – nawet w w wigilie o godzinie 19).
Co więcej korek jest w drugą stronę!. Od skrzyżowania Czterech Śpiących do skrzyżowania ze Szwedzką! Tam korka to nie widziałem przez 12 lat (co najwyżej zagęszczenie) a aktualnie od 4 dni przejazd między Dworcem Wileńskim a Szwedzka najzwyczajniej w świecie się stoi.

Panowie i panie zróbmy coś z tym. Bo tak się nie da żyć. Należy jak najszybciej zmienić tą sygnalizacje co przywróci „normalność” na tej trasie
Obserwuj wątek
    • sibeliuss Re: Radzyminska 30.10.08, 09:43
      Podziękujmy też kolejnym ekipom, które nie widzą potrzeby przebicia
      tunelu na linii Stalowa-Cynowa :(
      • vovv Re: Radzyminska 31.10.08, 10:40
        Podobnie przydała by sie przebitka Łomżyńska - Ziemowita, tramwaj
        też powinien przejeżdzać do Elsnerowa pod torami kolejowymi na
        nasypie. Ale po co, skoro nikt nie protestuje.
    • Gość: marta Re: Radzyminska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.08, 12:20
      od kilku dni jazda do przcy zajmuje mi ok 1.5 do 2 godz normalnie dojezdzam w 40
      min.... niedobrze mi sie robi jak mam rano wyjsc z domu....koszmar poprostu...
      ludzie zróbmy cos z tym......
      • ania.silenter Re: Radzyminska 31.10.08, 20:57
        Gość portalu: marta napisał(a):

> od kilku dni jazda do przcy zajmuje mi ok 1.5 do 2 godz normalnie dojezdzam w 4
        > 0
        > min.... niedobrze mi sie robi jak mam rano wyjsc z domu....koszmar poprostu...

mam identycznie:(((. Niech ten remont się wreszcie skończy!
        :((((
    • Gość: grzelu Re: Radzyminska IP: 217.153.204.* 04.11.08, 09:43
      Nowe ustawienie świateł na skrzyżowaniu Szwedzkiej i Solidarności jest bardzo
      dobre, dzięki niemu tramwaje z Targowej mogą płynnie skręcać w prawo w Solidarności.
      Przed zmianą czas od dojazdu do punktu przesiadkowego Dworzec Wileński do jego
      opuszczenia wynosił do 24 minut z czego 14 minut w tramwaju czekającym na
      możliwość opuszczenia przystanku.
    • euroelixir Re: Radzyminska 04.11.08, 10:10
      Chcecie coś zrobić - proszę bardzo.
      Jak trafnie zauważył przedmówca, przyczyna porannych korków na
      Radzymińskiej w kierunku centrum jest zła synchronizacja świateł na
      skrzyżowaniu Radzymińskiej ze Szwedzką. Jak się dowiedziałem w
      biurze Inżyniera Ruchu Drogowego - wiedzą o tym, że coś jest nie
      tak, ale nikt przede mna im tego nie zgłaszał. O sygnalizacji w tym
      miejscu (ma to związek z remontem wiaduktu)jednoosobowo decyduje owy
      Inżynier.
      Oni nie zdaja sobie sprawy że czas podróży wydłużył się z 15 min. do
      60. Jedyną bronią jaka nam pozostał jest uporczywe i natarczywe
      dzwonienie do nich i informowanie o sprawie.
      Proszę o determinację i dzwonienie bezpośrednio do Inżyniera Ruchu
      Drogowego - tel. (22) 525 17 02 i prosić na sekretariacie o
      połączenie z Inżynierem właśnie (powiedziano mi, że jako urzędnik
      nie może nas zbyć i zakazać łączenia z nim). NIE ODPUSZCZAJMY -
      ZRÓBMY IM PIEKło JAKIE ONI NAM ZGOTOWALI!!!
      • Gość: szerokie_stopy Re: Radzyminska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.08, 21:16
        Dzięki. Ja jutro na pewno ich obdzwonię. Najpierw będę kulturalny. Ale pewnie od
        czwartku już nie będę... Zachęcam do dzwonienia może to cokolwiek zmieni.
      • Gość: kierowca Ten numer należałoby wywiesić na jakimś plakacie! IP: *.centertel.pl 04.11.08, 21:26
        Tak, żeby kierowcy stojący w korku dobrze go widzieli... i zdążyli wpisać do
        komórki i zadzwonić.
        • kosa154 Re: Ten numer należałoby wywiesić na jakimś plaka 04.11.08, 21:38
          Ja to już mam dosyć stania w korku i idę z Trockiej do Szwedzkiej
          z buta ok.12 min to krócej niż przejazd autobusem ok 20 min. Jak na
          razie to jest najlepszy sposób na ten cały bajzel !
          ps. niech szanowni kierowcy autobusów wszyscy korzystają z uliczki
          od Trockiej do Gorzykowskiej można oszczędzić kilka minut co dla
          mnie ma duże znaczenie
    • Gość: j Re: Radzyminska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.08, 08:11
      Ja jeżdżę z reguły św Wincentego i Mostem Gdańskim, ale po "radosnym
      usprawnieniu" jakie zafundowali drogowcy na Radzymińskiej
      św.Wincentego stoi już analogicznie. Na wysokości cmentarza po
      prostu gasiłem silnik...
      A najbardziej wkurzyła mnie pani z RMF FM, która stwoerdziła, że
      temat korków w W-wie poruszli już kilka tygodni temu ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka