Dodaj do ulubionych

KDT musi zostać

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.09, 19:02
Miejsce pracy i zakupów dla tysięcy ludzi, kilka milionów rocznie z tytułu
dzierżawy terenu dla miasta. Nie ma sensu rozbierać hali tylko po to, żeby
władze Warszawy mogły pochwalić się populistycznym "sukcesem" jakim byłby
pusty plac przed pałacem i wyrzucenie kupców na bruk, bez możliwości
zainwestowania w obiekt w innym miejscu. Czytałam pismo Pawła Piskorskiego w
sprawie KDT zamieszczone na oficjalnej stronie stowarzyszenia Obywatele dla
Warszawy - on również nie widzi sensu w wyrzucaniu kupców do czasu rozpoczęcia
robót w tym miejscu. Radykalne działania władz miasta w tej sprawie przyniosą
więcej szkody.
Obserwuj wątek
    • yavorius Re: KDT musi zostać 09.02.09, 19:32
      spadajcie już i nie zaśmiecajcie forum
    • Gość: xxx Re: KDT musi zostać IP: *.acn.waw.pl 09.02.09, 20:37
      Do kupców nic nie mam, chodzi o ten obrzydliwy blaszany barak, który - tak samo
      jak marcpol - nie ma prawa szpecić centrum miasta.
      • Gość: Zorro Re: KDT musi zostać IP: *.adsl.inetia.pl 09.02.09, 21:02
        > Do kupców nic nie mam, chodzi o ten obrzydliwy blaszany barak, który -
        > tak samo jak marcpol - nie ma prawa szpecić centrum miasta.

idąc tym tropem trzeba by od razu rozwalić dworzec centralny

żeby było jasne tez uwazam ze miejsce kdt jest w nadarzynie
        • Gość: gosa Re: KDT musi zostać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.09, 13:22
          > Do kupców nic nie mam, chodzi o ten obrzydliwy blaszany barak, który -
          > > tak samo jak marcpol - nie ma prawa szpecić centrum miasta.
          I dlatego bezzwłocznie trzeba pozbawić ludzi ich miejsca pracy? Rozwiązać
          istniejącą od lat spółkę, bo nic innego nie pozostanie eksmitowanym kupcom jak
          tylko wycofanie udziałów?
          KDT w Nadarzynie czy na Marywilskiej - nie i nie chodzi o to, że nie jest to
          miejsce prestiżowe (jak złośliwie ironizował pan v-ce prezydent A.Jakubiak
          odpowiedzialny za fiasko rozmów z kdt), ale o to, że w tego rodzaju obiektach
          działalność prowadzą hurtownicy i producenci. W KDT są głównie detaliści. To
          tak jakby właścicielom sklepików z warzywami nakazać pracę w Broniszach.
    • sibeliuss Re: KDT musi zostać 09.02.09, 20:52
      Pracujesz tam, czy kupujesz?
      • Gość: wilqu69 Re: KDT musi zostać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.09, 21:00
        www.zw.com.pl/artykul/239307.html
        • dorsai68 Co ten art. z kwietnia ur 10.02.09, 22:51
          ma wnieść do dyskusji?
    • Gość: Rekin KDT musi odejść IP: *.adsl.inetia.pl 09.02.09, 21:00
      Razem ze wszelkimi trollami forumowymi. Weźcie przykład z handlarzy
      ze Stadionu i wypad poza centrum!!!
      • billy.the.kid Re: KDT musi odejść 09.02.09, 21:24
        żeby nie szpeciło to trza by wyburzyc pół śródmieścia-zostawic tylko pkin.
    • uzman Re: KDT musi zostać 10.02.09, 09:00
      Argumenty przeciwników hali ograniczają się do inwektyw i
      przypisywania drugiej stronie interesowności. Szkoda, że ludziom z
      takim trudem przychodzi myślenie. Może gdyby byłoby inaczej
      zrozumieliby, że autorce wątku nie chodzi nawet o pozostawienie KDT
      na stałe, tylko o to, by nie likwidować hali, zanim nie ma
      najmniejszego pomuysłu co zamiast.

Też jestem zdania, że KDT powinno jeszcze przez jakiś czas pozostać.
      Tym bardziej, że wbrew temu, co mogłoby się wydawać po lekturze tego
      forum - zarówno kupujących, jak i sprzedających jest tam każdego
      dnia (nie wpsominając o weekendach) całe mnóstwo.
      • Gość: antykdt dobra,dobra niech pokażą co mają w garażu itd IP: 157.166.216.* 10.02.09, 13:37
        powszechnienie wiadomo jak przez te kilkanaście lat biznes
        funkcjonował, lewizny, podróbki itd. trzeba było oszczędzać albo w
        coś inwestować a nie mesie,bety, wakacje na majorce, to teraz
        będziecie chleb ze smalcem wpier..ć chociaż myślę że tyle ile się
        nachapaliście to wam jeszcze zostało
        • uzman Re: dobra,dobra niech pokażą co mają w garażu itd 10.02.09, 14:09
          Mocne. ;)
        • Gość: gosa Re: dobra,dobra niech pokażą co mają w garażu itd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.09, 16:45
          powszechnie wiadomo, że niektórzy to lubią prowokować. Wiadomo też, że kdt
          posiada pokaźny kapitał. Szkoda, że nie może zainwestować go w rozwój spółki i
          nową inwestycję.
          • dorsai68 Re: dobra,dobra niech pokażą co mają w garażu itd 10.02.09, 22:56
            Gość portalu: gosa napisał(a):

> powszechnie wiadomo, że niektórzy to lubią prowokować. Wiadomo też, że kdt
            > posiada pokaźny kapitał. Szkoda, że nie może zainwestować go w rozwój spółki i
            > nową inwestycję.

Jak to "nie może"? Ktoś zabrania? Nie... nikt. KDT chce ten "pokaźny" kapitał zagospodarować na Pl.Bankowym, na działce będącej własności miasta, wydzierżawionej na 30 lat po preferencyjnych stawkach.
            Stary, gdybyście chcieli rzeczywiście inwestować ten kapitał, szukalibyście, choćby tylko na wszelki wypadek, alternatywnego miejsca na dom towarowy. Wy jednak tego nie zrobiliście.
            Pytanie: dlaczego nie dbacie o własny biznes?
        • Gość: HEHE [...] IP: 87.205.147.* 13.02.09, 10:35
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • kubissimo Re: KDT musi zostać 10.02.09, 21:25
        mnóstwo ludzi kupuje podróbki i pirackie produkty
        mnóstwo ludzi nie sprząta po swoich psach
        mnóstwo ludzi pali na przystankach

argument, ze cos jest robione przez mnóstwo ludzi jest dla mnie zadnym argumentem
    • nasza_maggie musi się 10.02.09, 16:16
      to umrzeć.
      • Gość: gosa Re: musi się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.09, 16:31
        umrzeć? Ale ja wyraźnie napisałam, że nie chcę brzydkiej hali - nikt jej nie
        chce - więc nie ma co się czepiać słówek w tytule wątku.
        • Gość: Sprawiedliwy To stańcie do przetargu IP: *.adsl.inetia.pl 10.02.09, 21:30
          Jeżeli KDT posiada taki kapitał to niech stanie do otwartego
          przetargu na zakup gruntu i po probliemie. Skoro uważacie że macie
          taki potencjał że możecie KUPIĆ na normalnych zasadach grunty, bez
          dzierżawy (nomen omen niesprawiedliwej) na jakiś preferencyjnych
          warunkach
          • Gość: Adi Re: To stańcie do przetargu IP: 87.205.147.* 13.02.09, 10:19
            KDT chciało kupić ale miasto odpisało ima że nie ma Ksiąg
            Wieczystych, wiec zastanówcie się kogo miasto dyma, ja głosowałem na
            PO i teraz ide do kościoła na msze dziękczynną bo to co oni
            wyprawiają to brak słów....
          • Gość: gosa Re: To stańcie do przetargu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.09, 19:59
            trudno wypowiadać mi się w imieniu kupców. Wiem natomiast, że władze Warszawy
            wycofały się ze wcześniejszych uzgodnień, istotnie preferencyjnych, ale po to
            były negocjacje, żeby dojść do jakiegoś rozwiązania. Tak naprawdę okazało się,
            że rozmowy przeciągano do grudnia - po czym jednostronnie zerwano je po
            zakończeniu okresu dzierżawy. Miasto w grudniu ustalało wysokość czynszu w nowym
            docelowym obiekcie handlowym, a w styczniu mówiło już o komorniku. Kupcy czują
            się przez miasto oszukani i maja rację. Od lat przygotowywali inwestycję w
            uzgodnieniu z władzami Miasta, które z dnia na dzień po tylu latach zostawiło
            ich z niczym. Zaproponowane rozwiązanie w postaci pojedynczych, pustych lokali
            rozrzuconych po całym mieście w wypadku kdt, które ma charakter centrum
            handlowego i przyciąga klientów zróżnicowaną, bogatą ofertą towarów było
            bezsensowne - a do tego skierowane do prowadzących działalność zarejestrowaną w
            stolicy (z gmin podwarszawskich już nie), pod warunkiem umorzenia udziałów w
            spółce kupieckiej. Miasto wyraźnie dąży do tego, żeby spółka się rozwiązała, bo
            pozbawienie kupców miejsc pracy wiąże się z tym, że w nowej, trudnej sytuacji
            prawdopodobnie będą szukać alternatywnych szybkich rozwiązań i będzie im do tego
            potrzebny kapitał, który wcześniej zgromadzili z myślą o wspólnej inwestycji.
            Każdy pójdzie w swoją stronę i chyba o to miastu chodzi. Parę miesięcy i po
            krzyku - jak to powiedział Pan vice prezydent Jakubiak. Gratulacje.
    • Gość: cfaniaczek KDT może zostać, ale ... IP: *.aster.pl 10.02.09, 21:55
      NIE W TYM MIEJSCU !!! Jest w Warszawie miejsce z odpowiednimi tradycjami, nawet
      niedaleko od centrum, ruch ludzi duży - sukces murowany - nazywa się KIERCELAK.
    • the_ukrainian Re: KDT musi zostać 18.02.09, 18:04
      Blaszane budy mogą być ale na Targówku Przemysłowym albo Żeraniu a
      nie w centrum miasta. KDT powinny być przeniesione do nowego budynku
      Dw. Centralnego i częściowo w podziemia, a blaszaki zrównane z
      ziemią. Na Pl. Defilad powinno powstać sztuczne jezioro z kaskadami
      wodnymi.
      • uzman Re: KDT musi zostać 18.02.09, 19:29
        Tam muszą być koniecznie palmy! I różowe jelenie!
      • Gość: kudlaty łapy precz od Pragi IP: 81.255.90.* 19.02.09, 11:29
        z kad wam sie ludzie bierze chec przeniesienia wszelkiego syfu na
        Prage??
        • jan-w Re: łapy precz od Pragi 19.02.09, 12:34
          To tradycja historyczna.
          • uzman Re: łapy precz od Pragi 19.02.09, 14:40
            A Twoja wypowiedź jest antysemicka. Przed wojną większość Pragi była
            żydowska.
        • the_ukrainian Re: łapy precz od Pragi 19.02.09, 18:46
          Od kiedy to Dworzec Centralny jest na Pradze? A jeśli o budy
          blaszanki chodzi to dla nich jest miejsce w dzielnicach
          przemysłowych. Może być też Służew Przemysłowy ale ma to być
          dzielnica przemysłowa a nie centrum miasta. Jak to nasze centrum
          Warszawy wygląda? Stragany, smród taniego żarcia w podziemiach
          Centralnego, Wszędzie napieprzone reklam, budy z kebabami, budy z
          gazetami, budy KDT, budy z zapiekankami i wszędzie te pieprzone
          budy. Czas zrobić z tym porządek.
          • Gość: gosa Re: łapy precz od Pragi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 19:59
            no właśnie, a miasto blaszak kdt chce zastąpić kolejnym tzw. pudełkiem artystów.
            • Gość: Maciek Re: łapy precz od Pragi IP: *.gprs.plus.pl 19.02.09, 20:26
              Pomijam estetykę blaszaka, nie życzę sobie obrażania mnie przez
              piszących tutaj. Zakupy w KDT dla jednych są wiochą dla innych nie.
              Ja jestem wysokim, dobrze zbudowanym facetem i KDT jest dla mnie
              JEDYNYM sklepem w Warszawie, gdzie nikt nie robi mi wiekich oczu
              kiedy chcę kupić bojówki i długości 38 albo 40. Nikt nie robi mi
              zdziwionej miny kiedy szukam wojskowych butów rozmiar 48 czy kurtka
              4XL. Ubieram się tam od lat i noszę spodnie kilka sezonów z
              przeciwieństwie do "ciotowskiej" Zary czy dziadowskiego H&M albo
              Reserved z chińskim badziewiem rozpadającym się przy byle okazji.
              Są na tym świecie ludzie, dla których moda ma znaczenie drugorzędne
              i proponuję szanować...
              Będę jeździl do KDT gdziekolwiek się przeniosą i wara od tego
              lalusiowatm palantom !
              • uzman przyje**łeś, jakby to powiedział Durczok 19.02.09, 20:51
                To żeś teraz dał. Przy całej wymuszonej potrzebą prowokacji sympatii
                do KDT, jest to ostatnie miejsce gdzie można kupić duże numery
                butów. Wszystkie stoiska oferują standardową rozmiarówkę, czyli do
                46. Jeśli chcesz kupić dobre, duże buty - udaj się do Buciora,
                hurtowni marek, które tam są sprzedawane, albo poluj na okazje w
                Bacie, ale KDT omijaj szerokim łukiem.
                • Gość: Maciek Re: przyje**łeś, jakby to powiedział Durczok IP: *.gprs.plus.pl 19.02.09, 22:54
                  Ale ja mam 2 domu 4 pary butów od 47 do 48 wszystkie z KDT. Może
                  miałem szczeście. Kupiłem tam nawet 15 dziurkowe glany 47 co
                  graniczy z cudem.
                  • isa1001 Re: przyje**łeś, jakby to powiedział Durczok 20.02.09, 11:49
                    Sam sobie odpowiedziałeś... Będziesz jeździł, gdziekolwiek się
                    przeniosą, więc nie ma problemu i można spokojnie zburzyć blaszak w
                    centrum. Jak się tak kocha KDT to co za problem pojechać za kupcami
                    choćby do Radomia?
                    • Gość: gosa Re: przyje**łeś, jakby to powiedział Durczok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.09, 22:20
                      rozumiem, że blaszak jest do zburzenia - ale kupcy jak najbardziej powinni w
                      centrum zostać.
                      • jan-w Re: przyje**łeś, jakby to powiedział Durczok 23.02.09, 22:34
                        Nikt im nie broni. Jest wiele lokali do wynajęcia po wolnorynkowych cenach. Nie
                        proponujesz chyba żebyśmy dopłacali do ich interesów z naszych podatków?
                        • Gość: gosa Re: przyje**łeś, jakby to powiedział Durczok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 16:50
                          nikt nie dopłaca do kupców jak piszesz - bo kdt płaci dzierżawę za teren na
                          którym pracują kupcy - miasto już zarobiło na czysto kilkadziesiąt milionów z
                          tego tytułu.
                          • warzaw_bike_killerz Re: przyje**łeś, jakby to powiedział Durczok 24.02.09, 17:37
                            na tym polega dzierzawa - zarabia sie na czysto :)

To moze tak, niech qpcy zrezygnuja z wystawiania cen, wszak juz zarobili na
                            czysto ilesdziesiat tysiecy. Niech zaczna rozdawac. Niczym Bill Gates.
                      • Gość: cogito jacy "kupcy"???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.09, 23:19
                        może częśc próbuje uczciwie zarabiać ale prawie na bank jest tak że
                        wiekszość kobinuje, kombinowała i będzie kombinować, czyli lewe
                        faktury, lewe towary itd
    • Gość: Jebać KDT Ja sram na KDT , Cwaniaczki zasrane , IP: *.chello.pl 27.02.09, 13:59
      Chcecie zostać w tym miejscu , wybudujcie CH takie jak np Arkadia lub ZT , a nie
      szpetny blaszak , Fraerów szukacie ?
      A wpizdu z wami patałachy zasrane
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka