Dodaj do ulubionych

gdzie zjesc wloska paste?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.03, 14:46
duzo jest pizzerii, w ktorych oferuja paste, ale z reguly jest to 1 lub 2
rodzaje (bolognese i ew. carbonarra)

czy jest w Wawie miejsce takie jak np. La Scalla we Wrocku?

Obserwuj wątek
    • dona29 Re: gdzie zjesc wloska paste? 04.12.03, 19:08
      świetna restauracja włoska z wielkim wyboerm różnych past,jest na ul. 1-go
      sierpnia w warszawie - niestety,nie pamiętam nazwy - ale jest prowadzona przez
      biesiadujących na okragło w lokalu Włochów - wyśmienite jedzenie - polecam!
      • Gość: Zielona_borowka Re: gdzie zjesc wloska paste? IP: 217.153.125.* 21.10.04, 13:43
        A ja odradzam ten lokal.
        Jedzenie było tam rzeczywiście wyśmienite, ale 5 lat temu!!!!
        Ostatio zalęgły sie tam karaluchy - już kiedyś pisałam o tym na Forum, a
        jedzenie straciło ten charakterystyczny włoski smak.
        Pozdrawiam
      • Gość: Anna Re: gdzie zjesc wloska paste? IP: *.centertel.pl 10.11.16, 15:20
        Ja mogę polecić bardzo dobre pasty w pizzaipasta.pl Moja ulubiona pasta na ostro z krewetkami,szparagami, sosem śmietanowym i parmazanem..mniam..
    • Gość: marghe_72 Re: gdzie zjesc wloska paste? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 04.12.03, 23:03
      To Piccola Italia.
      M.

Ps. poszukaj na forum, o włoskich knajpach już sporo było:)
    • Gość: ania Re: gdzie zjesc wloska paste? IP: 217.11.129.* 16.02.04, 16:07
      mistrzostwo we wszystkim co włoskie i dobre- ...nei fiori ul. Dąbrowskiego na
      Mokotowie za Niepodległości- warto.
      • Gość: lu Re: gdzie zjesc wloska paste? IP: *.acn.waw.pl 07.11.04, 22:21
        Nei fiori ul. Dąbrowskiego - drogo i kiepsko. Do tego nieciekawy wystroj i
        opieszali kelnerzy. Omijac z daleka. Nie warte ceny!
    • funana Re: gdzie zjesc wloska paste? 16.02.04, 17:09
      Na Grójeckiej 20c w Non Solo Pizza - prowadzi Włoch, domowe makarony.Pycha! i
      tanio.Trzeba wczesniej rezerwować miejsce.tel 824 12 73. Drugie miejsce to Vera
      Italia, Sąchocka 5 (latem ogródek ze zwieszającymi się na stołem wiśniami). NIE
      POLECAM Piccola Italia na 1 sierpnia. Kiedyś tam chadzałam i między świętami a
      Nowym Rokiem wybrałam sie tam - karaczan na podłodze w łazience, gnocchi to
      kopytka, sola jak w barze mlecznym. Słyszałam, że właścieciel otworzył gdzieś
      drugą knajpę - może już nie ma czasu na tą? a szkoda...
      • Gość: marghe_72 Re: gdzie zjesc wloska paste? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.02.04, 21:48
        Ta druga knajpa to Mediterraneo.
        Podobna do Piccola Italia.
        M.
      • mmkr13 Re: gdzie zjesc wloska paste? 28.01.05, 13:17
        NON SOLO PIZZA - najlepsza pizza w Warszawie. Makaronów jeszcze nie próbowałam,
        ale na 100% są superanckie!!!
    • andrey1 przepraszam bardzo ale chodzi o pastę do butów? 17.02.04, 09:06
      O jaka paste Ci chodzi? do butów, do zębów, szlifierską, nabłyszczającą,
      jajeczną?
      daj znac a podpowiem,
      A
      Gość portalu: Zenek napisał(a):

> duzo jest pizzerii, w ktorych oferuja paste, ale z reguly jest to 1 lub 2
      > rodzaje (bolognese i ew. carbonarra)
      >
      > czy jest w Wawie miejsce takie jak np. La Scalla we Wrocku?
      >
    • Gość: Spinner Re: gdzie zjesc wloska paste? IP: 212.160.211.* 18.02.04, 15:50
      Proponuje dwa miejsca - Wloska mala knajpke na rogu Kruczej i Wilczej. A przede
      wszystkim ROMA na Jasnej. Zaraz za Dogmą
      • Gość: lu Re: gdzie zjesc wloska paste? IP: *.acn.waw.pl 07.11.04, 22:24
        Roma jest doskonala. Ale polecam ta na Grottgera 5 (w Wawie sa chyba ze trzy
        Romy)
    • Gość: rsagan Re: gdzie zjesc wloska paste? IP: *.man.polbox.pl 23.02.04, 14:24
      z wyzej wymienionych odradzam na pewno jedzenie makaronow w Presto (rog Wilczej
      i Kruczej, Nowy Swiat, Zelazna) - strata czasu i pieniedzy dla smakosza - to na
      prawde jest miejsce sredniej jakosci, jak niedrogi makaron na miescie to
      najlepiej podejsc kawalek dalej na Chmielna do BORDO - ceny te same a jakosc
      zdecydowanie lepsza. Non-Solo przy Grojeckiej ma swietna pizze (jedna z
      najlepszych a moze najlepsza w warszawie) ale makarony sa tez co najwyzej
      przecietne. Niestety to samo dotyczy wloskiej knajpeczki w Alei Krakowskiej
      (tzn wysmienita pizza, rozgotowany makaron), z tego co pamietam na Sachockiej
      makarony juz lepsze.
      Z gornej polki - w Chianti makarony to jedyna rzecz smaczna w menu (zwlaszcza
      te domowej roboty), natomiast wysmienite (ale tez b. drogie) makaroniki jadlem
      w dosc burzuazyjnej restauracji na Grn Mokotowe (niedaleko ul. Rejtana, wloska
      nazwa przybytku - niestety nie pamietam).

• esekfloresek Re: gdzie zjesc wloska paste? 27.02.04, 16:48
        Och tak, zdecydowanie polecam Non solo pizza! Nie tylko przepyszna pizza, ale i
        bardzo mila obsluga... (i bardzo przystojny wlasciciel :))))

• martyynka Re: gdzie zjesc wloska paste? 02.03.04, 13:45
        Owszem Chianti to miła knajpka z dobrym jedzeniem, ale żeby dostrzec porcję
        makaronu na moim talerzu musiałam nieźle wytężyć wzrok....
    • Gość: Liska Re: gdzie zjesc wloska paste? IP: 81.210.125.* 27.02.04, 18:33
      Polecam Il Caminetto na ul. Zwycięzców w budynku nad pocztą (nie jestem pewna,
      ale wydaje mi się, że nr budynku to 46). Prowadzi Włoch, który rezyduje tam non
      stop, więc obsługa pracuje b. sprawnie.
      Podają tam mnóstwo pysznych makaronów, gnocchi, ravioli, a we czwartek świeże
      ryby (tylko lepiej wcześniej zapytać o cenę ryby...)
      Miejsce urządzone bardzo prosto i czyściutko - białe krochmalone obrusy, ładnie
      nakryte stoliki, intymnie i przytulnie. I dodatkowy plus - mało ludzi.
    • Gość: marghe_72 Re: gdzie zjesc wloska paste? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 03.03.04, 14:12
      Jesli chcecie spróbowac czegos nieco bardziej oryginalnego niz spaghetti z
      sosem bolońskim czy carbonara, to zajrzyjcie do Compagnia del Sole na Zurawiej
      albo do Venezii na Marszałkowskiej (tu polecam np. spaghetti alle vongole)...
      Włosi mają tydsiące przepisow na sosy. a u nas poznac mozna 3 na krzyż, w
      większości knajp te same...
    • martini_very_bianco Re: gdzie zjesc wloska paste? 05.03.04, 19:57
      Dołączam się do postów o Bordo. I jeszcze - ale to coś na ciepłe letnie noce -
      restauracja na żurawiej, niedaleko placu trzech krzyży, kawałek za wydziałem
      etnologii (chyba) UW. Tarasik jest naprawdę klimatyczny, jedzenie też
      przyzwoite bardzo, klimat troszkę samoobsługowy, i do tego sklep z winami,
      makaronami, chyba są też sery, nie pamiętam. Suszone pomidory też. Ceny raczej
      nie bolą, a atmosfera jest naprwadę miła - przynajmniej latem, i między innymi
      dlatego nie mogę się doczekać czerwca!

ciao!
      • Gość: chili Re: gdzie zjesc wloska paste? IP: *.echostar.pl 04.09.04, 10:53
        Ciao,
        mozecie podac przykladowe ceny pasty i pizzy,ktore pamietacie,napiszcie cos o
        menu:)??W restauracjach o ktorych pisaliscie,tzn m.in.na Zurawiej , w Venezia
        na Marszalkowskiej,w Non Solo Pizza na Goreckiej& Vera Italia na
        Sachockiej?
        Orientacyjnie chcialabym wiedziec jakie sa roznice w cenach,bo nie jestem z
        Warszawy i nie chcialabym sie niemile zaskoczyc zobaczywszy rachunek :/!!!
        Czy sa to scisle wloskie knajpki?Nie chcialabym zle trafic,bo nie lubie
        łaczenia pasty,pizzy z krokietami,frytkami i golonką w pseudo wloskich
        lokalach:) Pozdrawiam,ciaooo a tutti!
        • kicia_simba Re: gdzie zjesc wloska paste? 07.09.04, 20:49
          Bardzo dobre (i w odpowiedniej ilośći;) MAKARONY (pasta w polskiej kuchni to
          coś, z czym można zrobić kanapkę, naprawdę nie trzeba być aż tak 'trendy'..)
          znajdziesz w Bacio i Bacio di Angelo, oba na Wilczej. Gorąco polecam.
        • Gość: Olo Re: gdzie zjesc wloska paste? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.04, 11:51
          W Non Solo pizza od bodaj 13 zł, ja zwykle biorę "firmową" Non Solo za 19 zł,
          kluchy (są 3 rodzaje - cena zależy od sosu) Salmone 16 zł, same pomidory
          Napoletana bodaj 11 zł. Dużo taniej niż u konkurencji. Acha - otworzyli w
          dawnej kebabowni punkt na Chmielnej, gdzie są placki i pasty na wynos plus
          chyba jeszcze coś (powinno być niezłe - nie byłem jeszcze..)
          • Gość: chili BORDO-pasty-nieeeee!! IP: *.echostar.pl 13.09.04, 17:36
            Ciao,
            bylam w Bordo kilka dni temu,ale tym razem barrrrdzo sie zawiodlam.O ile
            bruschetta byla na medal,makarony sa ochydne! Wiecej juz chyba tam nie wroce,a
            z pewnoscia nie na paste!To co otrzymalam naprawde bylo niejadalne!!!!!!!!!!!!
            Mdle i co czuc bylo najbardziej to ten nieszczesny surowy por!Pasta z salmone
            to makaron w ZUPIE ze SMIETANYz SUROWYM porem i kawalkami rybki.Wloch by sie
            wstydzil podac cos takiego.Sos to dodatek do pasty,makaron nie moze w nim
            plywac jak w rosole!
            Poza tym inna pasta-ze szpinakiem i serem plesniowym- sera plesniowego nie
            czulam wcale,a jedynie smietane,no i czerwona surowa cebule,ktorej bylo tam
            tyle, ze po skonczeniu dania,czulam sie jakbym zjadla na obiad cebule,nie
            makaron.Nie wiem skad biora sie przepisy na te makarony,ale z pewnoscia sa one
            barrrrdzo spolszczone i przystosowane do poskich smakow.Ale we wloskiej knajpie
            placic sie powinno chyba za wloskie potrawy,nie polskie,nieprawdaz?Makaron z
            cebula i smietana moge sobie zrobic w domu i nie musze wydac na to 20 zl,ale 5:)
            Pozdrawiam i makarony w Bordo jednak odradzam.Przynajmniej te na smietanie:)
    • alchemia27 nonsolopizza grójecka polecam 23.09.04, 14:17
    • mike_ Re: gdzie zjesc wloska paste? 23.09.04, 14:29
      Il Caminetto na Saskiej Kępie, mogę spokojnie polecić.
      Kiedyś trafiłem także na Capiodoro na Grochowskiej. Makarony były różnej
      jakości tj. jedne mnie zachwyciły a to co wzięli znajomi było zwykłym daniem i
      stratą kasy. Ale przez to co mi smakowało wróciłem tam jeszcze raz. Teraz w
      sumie nie wiem czy jeszcze istnieje...
      • Gość: z Re: gdzie zjesc wloska paste? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 09:30
        Najlepsza w Warszawie jest Parmizzano's i basta!
    • Gość: rsagan Re: gdzie zjesc wloska paste? IP: *.man.polbox.pl 26.10.04, 13:22
      dorzucam jeszcze obie restauracje Bacio na Wilczej - dobre makarony i nie tylko
      • Gość: Marttina Re: gdzie zjesc wloska paste? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 14:33
        Polecam rowniez lokal na Pulawskiej "Verona" - tylko trzeba przypomniec
        kucharzowi - sycylijczykowi aby nie zapomnial o podaniu pasty al dente.
        Restauracja "Chianti" na Foksala jest tragiczna!!! - odradzam wszystkim!!

• Gość: marghe_72 Re: gdzie zjesc wloska paste? IP: *.acn.waw.pl 28.10.04, 15:05
          to co to za Włoch , ktiremu trzeba przypominac tak oczywistą rzecz????
          Chianti jest oklepana.. maóo oryginalna
          Jak wiekszosc włoskich knajpek w PL/
    • Gość: vera italia Re: gdzie zjesc wloska paste? IP: *.spray.net.pl 04.11.04, 19:11
      Tylko w VERA ITALIA. Byłem chyba we wszystkich knajpach, o których piszecie i w
      kilku innych ale VERA ITALIA to...nazwa mówi za siebie. Prosta i
      niewyrafinowana czyli taka jaka jest włoska kuchnia! Poza tym polecam Vitello
      Tonato a z makaronów spaghetti z rukolą i świeżymi pomidorkami.
      • Gość: me Re: gdzie zjesc wloska paste? IP: *.chello.pl 07.11.04, 10:35
        to prawda Vera Italia nr. 1, PASTA Cafe na Kamionkowskiej tez nieźle sobie radzi
        • zuzia_fruzia Re: gdzie zjesc wloska paste? 04.03.05, 14:52
    • Gość: Gosia Re: gdzie zjesc wloska paste? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 12:30
      Ja polecam restaurację Prima na ul. Andersa (niedaleko od Stawek). MajA duży
      wybór past, a poza tym pizze i inne specjały włoskie. Warto odwiedzić:
      www.primapizza.com.pl/
      • Gość: lu Re: gdzie zjesc wloska paste? IP: *.acn.waw.pl 07.11.04, 22:28
        o! To sie teraz dowiedzialam, ze to restauracja. Po wejsciu do wnetrza ma sie
        wrazenie, ze to bar, albo cos w tym stylu.... Wnetrze im zupelnie nie wyszlo...
    • Gość: Kolega Gościa Re: gdzie zjesc wloska paste? IP: *.visp.energis.pl 11.11.04, 17:47
      Bardzo dobrą pastę można zjeść w nowej Restauracji Polskiej Przy Trakcie na ul
      Królewskiej . Wiem bo byłem z babcią i ciocią
      • Gość: agulha Sól i Pieprz IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.02.05, 00:35
        Jadłam tam niezłe makarony. Mniam. Szkoda tylko, że cokolwiek z dala od
        centrum, bo na Łukowskiej (Grochów).
        • Gość: Danone VA BENE IP: *.bphpbk.pl 14.02.05, 16:49
          Polecam VA BENE, jest w 3 lokalizacjach w Wawie. Znajdziesz ich na internecie.
    • Gość: tom Re: gdzie zjesc wloska paste? IP: *.dynamic.chello.pl 29.11.16, 10:23
      pizzaipasta polecam
    • Gość: Filip Re: gdzie zjesc wloska paste? IP: *.188.142.83.hornet.pl 21.12.17, 15:44
      Tak! Bardzo podobna jest Oliwa i Papryka. Pizze maja najlepsza w Wawie. Super cienkie ciasto, świeże dodatki i mega sosy :)
    • Gość: Agnieszka Re: gdzie zjesc wloska paste? IP: *.dynamic.chello.pl 09.01.18, 00:05
      Fajna włoska knajpa w Wawce to Oliwa i papryka ;) Oni mają super pasty wg mnie ;)
    • Gość: kamilek Re: gdzie zjesc wloska paste? IP: *.123.202.120.jotanet.pl 24.01.20, 09:02
      Polecam Pizzerie w Warszawie Molto Pizza. Jadłem tam pyszny makaron w sobotę
      moltopizza.pl/
      • 1-buc Re: gdzie zjesc wloska paste? 26.01.20, 12:18
        Pracowity piątek? ktoś pyta o pizzę na Żoliborzu - SPAM z „molto”.
        Ktoś napisał słowo „pizza” w 2006 roku - SPAM Z „molto”.
        Zająłbyś się sprzątaniem kurzu i pajęczyn zamiast spamem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka