Dodaj do ulubionych

Najlepsza włoska restauracja to ?

IP: *.aster.pl 24.05.09, 18:38
Jak w temacie, cena nie gra roli, ale byłoby super, aby były to
faktycznie włoskie oryginalne smaki. Co polecacie ??
Obserwuj wątek
    • Gość: BUC Re: Najlepsza włoska restauracja to ? IP: *.u.itsa.pl 24.05.09, 20:46
      Piccola Italia a jesli cena nie gra roli to Giancarlo.
      Poniewaz smak bierze sie z produktow a nie z przepisu,
      kolejne podpowiedzi potraktuj jak lamerskie
      • Gość: restaurantica Re: Najlepsza włoska restauracja to ? IP: 212.180.147.* 24.05.09, 22:28
        Polecam Ristorante Balgera i
        Rubikon to
        moim zdaniem najlepsze, choć drogie włoskie restauracje w Warszawie
        • Gość: BUC Re: Najlepsza włoska restauracja to ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.09, 21:36
          skoro zaczelismy dopisywac, to moze Poezja? d. Rubikon
          • corrina_f1 Re: Najlepsza włoska restauracja to ? 26.05.09, 18:27
            Vera Italia - Sąchocka na Ochocie.
            Dość cepeliowy wystrój, ale jedzenie od lat moje ulubione. Cenowo bardzo w porządku.
            • Gość: BUC Re: Najlepsza włoska restauracja to ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.09, 21:18
              gratuluje, ze nie zmienilas zdania, odkad 2 kucharzy odeszlo na Wole z Wlochem.
              Byla wspolwlascicielka pozwolila na obnizenie poziomu.

Pozdrowienia dla milosnikow sosu pomidorowego Pudliszki w 4 kg wiaderkach z Makro
              • Gość: eedek Re: Najlepsza włoska restauracja to ? IP: *.unregistered.net.exatel.pl 27.05.09, 09:56
                San Lorenzo, Parmmizzano's, Rondo Royal (mieszanka polsko włoska z
                przewaga kuchni włoskiej)
                • madrekate Re: Najlepsza włoska restauracja to ? 04.06.09, 17:23
                  PICCOLA Italia- the BEST, BALGERA i Al pomodoro...

( hmmm... zastanawia, że nikt nie wspomniał o Chianti Pani
                  Keglickiej...;)

kate
                  • corrina_f1 Re: Najlepsza włoska restauracja to ? 04.06.09, 19:23
                    madrekate napisała:

> PICCOLA Italia- the BEST, BALGERA i Al pomodoro...
                    Byłam w PI tylko raz, pierwszy i ostatni. Orzechy (nomen omen włoskie) w sałatce posiadały dodatkową wkładkę w postaci robaków. Kiedy zgłosiłam to kelnerce, zabrała sałatkę, po czym przyniosła tą samą po chwili bez orzechów (zostały zdjęte przez nią lub kucharza).

>
                    > ( hmmm... zastanawia, że nikt nie wspomniał o Chianti Pani
                    > Keglickiej...;)

Bo o czym tu wspominać... O ile lubię ich greckie knajpki, włoska jakoś mnie nie zachwyciła, ani wystrojem, ani cenowo. Porcje dla krasnali...
                    • Gość: 123 San Lorenzo, reszta to trattorie IP: *.aster.pl 29.01.10, 19:16
                  • halev Re: Najlepsza włoska restauracja to ? 24.05.10, 01:09

madrekate napisała:

> ( hmmm... zastanawia, że nikt nie wspomniał o Chianti Pani
                    > Keglickiej...;)

Chianti jest be. Uwielbiałam za to chodzić do Fortecy (czekałam aż koza spadnie
                    ;-), ci co byli, wiedzą o co biega), szkoda że nie działa...
                • kornelia-poznan Re: Najlepsza włoska restauracja to ? 28.01.10, 22:15
                  O tak, San Lorenzo-przychodzi tam masa Włochów więc jest to chyba
                  najlepsza rekomendacja dla tego lokalu.
                  • Gość: 123 wszyscy Włosi tam chodzą, tak powinno się napisać IP: *.aster.pl 29.01.10, 19:17
                    inacze
              • Gość: SSC Re: Najlepsza włoska restauracja to ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.09, 23:22
                A konkretnie to dokąd poszli?
        • Gość: Łukasz Re: Najlepsza włoska restauracja to ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.09, 18:50
          Ja polecam pizzerię San Giovanni. Jest smaczna i szybko dostarczają do domu.
          Można zamówić tu: www.netkelner.pl/sangiovanni

Od jakiegoś czasu jadam tylko tam
          • toy43boy Re: Najlepsza włoska restauracja to ? 20.06.09, 11:56
            www.restauracjavillarossa.pl/
            i nie tylko włoska
          • Gość: 123 pytamy o restauracje, nie pizzerie misiu IP: *.aster.pl 29.01.10, 19:17
        • Gość: crubiko Re: Najlepsza włoska restauracja to ? IP: *.dynamic.chello.pl 08.05.12, 06:45
          Może i najlepsza, ale nielegalna. W grudniu 2011 r. z urzędu została zamknięta.
      • Gość: 123 trattorie... IP: *.aster.pl 29.01.10, 19:19
    • malysiusiak Re: Najlepsza włoska restauracja to ? 21.06.09, 19:41
      Chianti :)
    • omegas00 Re: Najlepsza włoska restauracja to ? 04.07.09, 19:39
      czesc
      ja milo wspominam i powracam do Bacio :)

pzdr
      • Gość: 123 dramat, że uważasz to za dobre jedzenie IP: *.aster.pl 29.01.10, 19:18
    • Gość: nina Re: Najlepsza włoska restauracja to ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 11:31
      Zdecydowanie Balgera, ale tylko z kartą kredytową firmową-mnie nie stać
      prywatnie na tą restaurację :-) Chyba ze pójde czasem na deserek owoce
      leśne zapiekane z sosem waniliowym i jeszcze dodatkowo z kulką lodów.
      mmmmm pycha... deser marzenie
      Polecam jak ktos ma kase lub do dyspozycji tak jak ja firmową kasę.
      • Gość: 123 też zgoda, prawdziwa restauracja IP: *.aster.pl 29.01.10, 19:19
    • Gość: Meloneras Re: Najlepsza włoska restauracja to ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.10, 12:20
      Dla mnie najlepsza jest Capri w Promenadzie. Zawsze pyszne carpaccio,
      krewetki i świetne ryby. Nie jest tanio ale warto od czasu do czasu
      podarować sobie odrobinę luksusu.
      • Gość: milion Re: Najlepsza włoska restauracja to ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.10, 18:01
        A ja lubię Trattorię Calabria . Za rozsądne pieniądze.
    • Gość: janswiek@wp.pl Re: Najlepsza włoska restauracja to ? IP: *.subscribers.sferia.net 13.03.10, 20:41
      Zdecydowanie polecam zjechać na Pragę Południe w okolice Szaserów, a
      dokładnie na ul. Kobielską. Mieści się tutaj Incanto. Pomimo, że
      podają tutaj pizzę (notabene fantastyczną)można poświęcić trochę
      czasu czekąjąc w miłej atmosferze na super danie. Ceny przystępne,
      atmosfera super i super obsługa.
      To był plus:
      Drugi lokal chciałbym wymazać z pamięci jak najszybciej - tratoria w
      Arkadii... bardziej polecam Mc Donalda- żarcie, bo nie dania -
      odgrzane w mikrofali, pomylone zamówienie, a na pytanie do menadżera
      co on na to zero odpowiedzi... dno.
    • marghe_72 Re: Najlepsza włoska restauracja to ? 17.03.10, 01:25
      Przystawki i makarony w Rubikonie
      Drugie dania już niekoniecznie
      San Lorenzo jest jak najbardziej ok

Chianti ma niestety nudne, przewidywalne menu. Większośc serwowanych
      tam dań można z powodzeniem (i za znacznie mniejsze pieniądze)
      przygotowac w domu.
      Nie mówię, że dają źle jeść, ale..

NIezłe carpaccio , vitello tonnato i desery można zjeść w "stołówce"
      VaPiano. Ale to nie restauracja
      www.vapiano.de/frame.php?section=karte&lang=pl&sub=antipasti
      • mamagnoma Re: Najlepsza włoska restauracja to ? 05.05.10, 22:23
        A co sadzicie o Il Caminetto przy Zwyciescow na Saskiej Kepie?
        W prawdzie obsluga bywa fatalna, ale moim zdaniem maja swietna pizze,
        makarony (domowe) & desery Bondi. Carpacio tez bardzo przyzwoite.
    • maximaximaximaxi Re: Najlepsza włoska restauracja to ? 09.05.10, 18:12
      Antich Caffe (Kabaty albo centrum Skorosze) - Pyszne makarony - szczególnie pene
      amariciana, tortellini ze szpinakiem i cannelloni con la ricotta e spinaci
      (makaron rurki zapiekany ze szpinakiem i serkiem ricottą). Mule naprawdę bardzo
      smaczne, nie wiem czy nie najlepsze jakie jadłam w Warszawie. Krewetki
      rewelacyjne, całe w skorupach duszone z czosnkiem (hhmmm, pychotka). Rano do
      tego jest promocja na zestaw śniadaniowy gdzie za jedną kawa (choćby i
      najdroższa latte) i kanapkę płaci się 11 zł!!! Wystrój bardzo przyjemny i
      niezobowiązujący, obsługa dyskretna i nie narzucająca się ale zawsze na miejscu
      jak się czegoś potrzebuje.
      • marghe_72 Re: Najlepsza włoska restauracja to ? 24.05.10, 00:56
        maximaximaximaxi napisał:

> Antich Caffe (Kabaty albo centrum Skorosze) - Pyszne makarony -
        szczególnie pene
        > amariciana,

penisy serwują ? ;-)
        penne..

Co do Caminetto, dawno nie zaglądałam, ale sweo czasu mieli niezłe
        jedzenie.
        Podobnie jak Piccola Italia.
    • odetta82 Re: Najlepsza włoska restauracja to ? 28.05.10, 00:25
      San Lorenzo, Warszawa, al. Jana Pawła II 36. Szef kuchni to włoch
      wiec strzeże włoskich receptur, naprawde skutecznie :) Wnętrze
      stylizowane na wloski elegancki lokal, muzyka tematyczna-wszytko
      zrealizowane z sukcesem. Warto iśc,nie zawiedziesz się,
      • Gość: tru Re: Najlepsza włoska restauracja to ? IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.10, 12:48
        no jeśli chodzi o warszawę to z pewnością san lorenzo można do grona najlepszych
        zaliczyć. poprzeczkę ustawili sobie wysoko ale trzymają fason-od czasu do czasu
        warto odżałować trochę grosza i tam coś zjeść.
        • mamagnoma Re: Najlepsza włoska restauracja to ? 30.08.10, 23:24
          Tylko scenografia jakos malo wloska :-(
          Mi odbiera apetyt :-(
          Chyba jestem konserwa, bo klimaty wloskie bardziej mi pasuja do stylu
          tratorii ;-)
    • Gość: Kali Re: Najlepsza włoska restauracja to ? IP: *.adsl.inetia.pl 18.08.10, 16:41
      Kiedyś bardzo fajne było va bene, mieli dobre zarówno pizze jak i makarony.
      niestety jedzenie się popsuło a ceny poszły w górę. na ursynowie jest też coś co
      się nazywa bisilia ale jeszcze nigdy nie udało mi się tam zdobyc miejsca...
      • Gość: gargalossa Re: Najlepsza włoska restauracja to ? IP: *.adsl.inetia.pl 15.09.10, 09:09
        albo ristorante albo tratoria. san lorenzo jest bardzo eleganckie i wytworne, jak ktoś lubi klimat biesiadny i marylę rodowicz niech idzie do Piccola Italia
        • Gość: pablo_ Re: Najlepsza włoska restauracja to ? IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.10, 14:45
          No tak, San Lorenzo na pewno trattorią nie jest, choć może Maryla kiedyś wpadła tam na obiad, bo restauracja jest bardzo popularna w kręgach celebrytów i często można ich tam spotkać:)
      • hernandez Re: Najlepsza włoska restauracja to ? 22.02.11, 14:32
        niestety musze sie zgodzic. pizze spadly na psy. makarony nigdy mi u nich nie smakowaly. no i oblsluga... dziewczyny ruszaja sie niestety jak muchy w smole.

niestetey mysle ze poszly oszczednosci i obsludze nie chce sie pracowac a kucharzom gotowac. niestety bo knajpa jest fajna ale do wloskiej kuchni jest potrzeba wloskiego podejscia a nie podejsca ze sklepu spolem
    • marghe_72 Re: Najlepsza włoska restauracja to ? 29.11.10, 20:06
      czy osoby nachalnie reklamujące owo Anicafe czy jak mu tam ;-) nie rozumieją, że robią owej restauracji duże kuku?
    • a.lupak Re: Najlepsza włoska restauracja to ? 01.12.10, 00:40
      ja tam chadzam do mela verde w centrum - nie wiem czy juz padlo. wystrój oszczędny, ale własciciel jest wlochem i kuchnia stoi na wysokim poziomie. zazwyczaj zamwiam pasty albo owoce morza i z czystym sercem moge polecić, naprawde maja wloski smaczek ;). pozdr.
      • Gość: gosclt Re: Najlepsza włoska restauracja to ? IP: *.grupapsb.pl 01.12.10, 15:04
        nowa figga w centrum - probowalam pizzy. pycha
        • marghe_72 Re: Najlepsza włoska restauracja to ? 02.12.10, 12:31
          Gość portalu: gosclt napisał(a):

> nowa figga w centrum -
          ciekawam skąd taka nazwa
    • Gość: chakalaka Re: Najlepsza włoska restauracja to ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.11, 00:09
      Mela Verde rządzi! Niewiele jest w stolicy miejsc, gdzie podają dobrą włoską kuchnię i ubolewam nad tym, bo dobrych restauracji włoskich jest coraz mniej, jako że na topie są teraz meksykańskie i sushibary.
      • marghe_72 Re: Najlepsza włoska restauracja to ? 19.01.11, 14:02
        dorzucam Delizię.
        swietne jedzenie, przyjemny wystrój, miła obsługa
    • marghe_72 Re: Najlepsza włoska restauracja to ? 21.01.11, 15:36
      Gość portalu: wiolka napisał(a):

> Antich Caffe na Kabatach, w szerszych kręgach znane jako "u Włocha", niepozorna
      > toskańska knajpeczka, która ściąga miłośników włoskiej kuchni z całej Warszawy
      > .
      strasznie często pojawia się ta knajpka na tym forum.
      Mnie to wygląda na spam

ps. weszłam na menu.. Jaki Włoch serwuje jako menu lunchowe zupę + makaron??

w antipasto TOSCANO - szynka z PArmy, ser z Parmy (Parma lezy w regionie Emilia Romagna), salami (????)

Strasznie oklepane makarony

Raczej nie wpadnę
      • Gość: tralala Re: Najlepsza włoska restauracja to ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.11, 11:11
        nawet jesli to spam, to nie zmienia faktu, ze u wlocha jest dobrze.
        pojedz tam, zjedz tiramisu i dopiero wtedy zdecyduj czy pojedziesz tam ponownie.
        • marghe_72 Re: Najlepsza włoska restauracja to ? 25.01.11, 22:01
          Gość portalu: tralala napisał(a):

> nawet jesli to spam, to nie zmienia faktu, ze u wlocha jest dobrze.
          > pojedz tam, zjedz tiramisu i dopiero wtedy zdecyduj czy pojedziesz tam ponownie
          > .
          Nie jadam Tiramisu' w restauracjach.
          Zdecydowanie za drogo wychodzi. I nie zawsze smakuje jak należy
          W domu robię mega porcję i jem ile wlezie ;-) za znacznie mniejsze pieniądze
          • Gość: Chef Re: Najlepsza włoska restauracja to ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.11, 23:32
            To jest forum o restauracjach a nie o kuchcikach domowych.
            Ciągle się przechwalasz, może powinnaś otworzyć restaurację, wtedy ciebie ktoś oceni.
            Oczywiście jak znajdziesz chętnych do probowania tego MEGATIRAMISU !!!!! Skoro takie pyszne, przeczytałem przepis na Twojej stronie. Ciekawe jest to, że jest z Amaro, które jest klasycznym włoskim bitterem a nie likierem ( ròwnież Montenegro). Równie dobrze można dodać Campari. Może miało to być Amaretto, czy nie widzimy różnicy?
            • marghe_72 Re: Najlepsza włoska restauracja to ? 28.04.11, 09:30
              Gość portalu: Chef napisał(a):

> To jest forum o restauracjach a nie o kuchcikach domowych.
              > Ciągle się przechwalasz, może powinnaś otworzyć restaurację, wtedy ciebie ktoś
              > oceni.
              > Oczywiście jak znajdziesz chętnych do probowania tego MEGATIRAMISU !!!!! Skoro
              > takie pyszne, przeczytałem przepis na Twojej stronie. Ciekawe jest to, że jest
              > z Amaro, które jest klasycznym włoskim bitterem a nie likierem ( ròwnież M
              > ontenegro). Równie dobrze można dodać Campari. Może miało to być Amaretto, czy
              > nie widzimy różnicy?

Gdybyś spróbował Amaro Montenegro to byś się nie popisywał pseudo wiedzą..
              Amaro to ono jest li i jedynie z nazwy..
              • Gość: Chef Re: Najlepsza włoska restauracja to ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.11, 22:44
                "ja lubię Amaro Montenegro, ale może być likier kawowy, ew. cognac lub coś podobnego".
                Tak jest napisane w przepisie na tiramisu (bez akcentu - i tak wiesz o co chodzi ). Jak mieszkałem we Włoszech nikt nie zwracał uwagi na stawianie "akcentu" po "u". Może w wikipedii tak zalecają... nie wiem skąd ten pomysł. Co do wymienionych alkoholi - każdy z tych trunków ma zupełnie inny smak i jest z innej grupy alkoholi. Jak znaleźć coś podobnego, skoro te trzy alkohole miedzy sobą nie mają żadnego podobieństwa ? Każdy ma inny smak, zapach i konsystencję. Próbowałaś kiedyś amaro, koniak lub likier kawowy ( jakikolwiek) ? Tylko same, bez coli ...
                Proszę, nie krytykuj już żadnych restauracji....
                • marghe_72 Re: Najlepsza włoska restauracja to ? 06.05.11, 16:42

> "ja lubię Amaro Montenegro, ale może być likier kawowy, ew. cognac lub coś podo
                  > bnego".
                  > Tak jest napisane w przepisie na tiramisu (bez akcentu - i tak wiesz o co chodz
                  > i ). Jak mieszkałem we Włoszech nikt nie zwracał uwagi na stawianie "akcentu" p
                  > o "u". Może w wikipedii tak zalecają... nie wiem skąd ten pomysł.

To w dziwnym miejscu mieszkałeś ;)
                  Tam gdzie ja mieszkałam akcent obowiązywał..
                  Pogooglaj sobie na google.IT

Co do wymieni
                  > onych alkoholi - każdy z tych trunków ma zupełnie inny smak i jest z innej grup
                  > y alkoholi. Jak znaleźć coś podobnego, skoro te trzy alkohole miedzy sobą nie m
                  > ają żadnego podobieństwa ? Każdy ma inny smak, zapach i konsystencję. Próbowała
                  > ś kiedyś amaro, koniak lub likier kawowy ( jakikolwiek) ? Tylko same, bez coli
                  > ...
                  A Ty piłeś kiedyś Amaro Montenegro?
                  Z tego co piszesz to chyba jednak nie.
                  To tak a' propos poprzeniego wpisu, do którego nie raczyłeś się ustosunkować.

Klasyczny przepis na ten deser zakłada użycie Amaretto, którego ja nie trawię. Dlatego użwyam alkoholu, który mi smakuje i który moim zdaniem idealnie pasuje do Tiramisu' .
                  Nigdzie nie ma ZAKAZU stosowania innych niż Amaretto alkoholi. Na przykład wina MArsala.. Można alkohol zupełnie pominąć.
                  Każdy może sobie dobrać to co mu akurat pasuje. A podane przeze mnie alkohole są li i jedynie przykładami. Różniącymi się w smaku :D

Co ciekawe przyczepiłeś się Amaro, a nie faktu, że dodaję go do masy serowej a nie do kawy :D

> Proszę, nie krytykuj już żadnych restauracji....
                  Bo?
                  Bo mój przepis na włoski deser (nota bene jest w naszej rodzinie od ponad 30 lat, a autorką jest rodowita Włoszka :) ) nie spotkał się z Twoim uznaniem?
                  Muszę odmówić.
                  A Ty możesz wrzucić sobie mojego nicka do nieprzyjaciół, to Cie nie będzie denerwował:D
            • marghe_72 Re: Najlepsza włoska restauracja to ? 28.04.11, 09:36

> To jest forum o restauracjach a nie o kuchcikach domowych.
              > Ciągle się przechwalasz, może powinnaś otworzyć restaurację, wtedy ciebie ktoś
              > oceni.
              > Oczywiście jak znajdziesz chętnych do probowania tego MEGATIRAMISU !!!!! Skoro
              > takie pyszne, przeczytałem przepis na Twojej stronie.

Nie MEGATIRAMISU' (akcent mile widziany ;-) ) tylko MEGA porcja.
    • hernandez Delizia - polecam, menu jest krotkie ale tresciwe 22.04.11, 15:56
      dodatkowo czesto wystepuja dania spoza menu.

szkoda tylko ze nie maja pizzy:(
      • marghe_72 Re: Delizia - polecam, menu jest krotkie ale tres 24.04.11, 21:32
        hernandez napisał:
        >
        > szkoda tylko ze nie maja pizzy:(
        >
        Delizia jest świetna.
        A na pizzęto do Enzo na Bródnie. Bella Napoli
        • jot.be Re: Delizia - polecam, menu jest krotkie ale tres 26.04.11, 11:14

> A na pizzęto do Enzo na Bródnie. Bella Napoli

Oj dramatycznie obniżyli loty ostatnio niestety.
          Odkąd mają tych lokali kilka, a ciasto przyjeżdża gotowe,
          to już zdecydowanie nie to samo jest.
          Jest niezła - ale do tej sprzed kilku lat to niestety duużo jej brakuje.
          I obsługa zeszła trochę na psy - dziadek rzadziej chyba bywa :o)

Pozdr
          • marghe_72 Re: Delizia - polecam, menu jest krotkie ale tres 27.04.11, 22:13
            jot.be napisał:

>
            > Oj dramatycznie obniżyli loty ostatnio niestety.

zależy kto akurat robi pizzę.

> Jest niezła - ale do tej sprzed kilku lat to niestety duużo jej brakuje.
            tak czy siak lepszej w Warszawie nadal nie jadłam :)

> I obsługa zeszła trochę na psy -
            też zależy od dnia. Ale ogolnie rzecz biorąc obsługa tam zawsze była kiepska

>dziadek rzadziej chyba bywa :o)

w weekendy zazwyczaj jest. W sumie nie wiem po co :)
            > Pozdr
            • Gość: ona5 San Lorenzo IP: *.adsl.inetia.pl 18.07.11, 08:22
              Byłam ostatnio w San Lorenzo i uważam że restauracja ciągle trzyma poziom. Jadłam ośmiorniczki w białym winie i pyszne spaghetti frutti di mare - makaron idealnie al dente, z mnóstwem małż kalmarów i krewetek. Tak świetnych owoców morza dawno nie jadłam. Bardzo mi smakowało i na pewno jeszcze tam wrocę:)
    • absolutfit Re: Najlepsza włoska restauracja to ? 25.08.11, 10:46
      Najlepiej zerknij sobie na serwis pogodzinach.pl, to jest taki przewodnik po restauracjach, kawiarniach, pubach i innych lokalach w 6 największych miastach Polski. Zawiera ponad 10 tysięcy lokali w bazie i ponad 6 tysięcy najświeższych opinii więc jeśli szukasz dobrej włoskiej restauracji to najlepiej poczytaj sobie tamtejsze recenzje i opinie o lokalach najwyżej ocenianych.
      • Gość: fwerg Re: Najlepsza włoska restauracja to ? IP: *.skynet.net.pl 10.09.11, 22:50
        odniose sie tylko do Bella Napoli. Fajnie to tam byo kilka lat temu. odkąd otworzyli nowy lokal, porazka. zimny placek, bez smaku... lipa.
        • marghe_72 Re: Najlepsza włoska restauracja to ? 14.09.11, 00:21
          Gość portalu: fwerg napisał(a):

> odniose sie tylko do Bella Napoli. Fajnie to tam byo kilka lat temu. odkąd otwo
          > rzyli nowy lokal, porazka. zimny placek, bez smaku... lipa.

Nie zgodzę się.
          Bywam systematycznie i zastrzeżen nie mam. Do pizzy, bo z obsługą i wystrojem to nadal sa na bakier
          Nadal nie znalazłam w W-wie pizzy bardziej zbliżonej do włoskiej niż u Enzo
      • radiomis Absolut shit 14.09.11, 09:45
        absolutfit - wwszystko, co masz do powiedzenia obraca sie wokol 2 tematow: serwisu pogodzinach.pl i hotelu Gleboczek. Kandydujesz z list jedynej slusznej partii?
        • _aaa_ Re: Absolut shit 14.09.11, 17:38
          StAntonio na Senatorskiej.
    • trelemorelka Re: Najlepsza włoska restauracja to ? 21.09.11, 12:10
      Ja nie muszę szukać bo mam swoją ulubioną i sprawdzoną knajpkę z włoskim i śródziemnomorskim jedzeniem :)
      Kto nie był to polecam restaurację Azzurro, pyszna kuchnia, klimatyczny wystrój, przyjemna obsługa :)
      w googlach znajdziecie bez problemu ich stronę na której jest menu :)
      • marghe_72 Re: Najlepsza włoska restauracja to ? 23.09.11, 00:42
        trelemorelka napisała:

> w googlach znajdziecie bez problemu ich stronę na której jest menu :)

Pytanie dotyczyło WŁOSKICH restauracji

od kiedy bliny są daniem włoskim?
        Albo sałatka grecka czy nicejska?
        Albo tatar, gaspacho, chłodnik?
        I tak dalej.. długo by wymieniać

ps. sporó błędów.. nie tylko we włoskich nazwach
    • sadowski.d Re: Najlepsza włoska restauracja to ? 10.05.12, 21:08
      Bazylia na kabatach ul KEN najlepsza włoska pizza w Warszawie!
      • marghe_72 Re: Najlepsza włoska restauracja to ? 30.05.12, 18:17
        sadowski.d napisał:

> Bazylia na kabatach ul KEN

spaghettini al NOVO (??) (all'uovo)
        Conchilie con spinachi (conchiglie con spinaci)
        pappardelle con vitello di carciofo (cielęcina z karczocha?? )
        fungi (funghi)
        spiziosa (sfiziosa)
        capriciosa (capricciosa)
        itp
        skoro w nazwach takie niechlujstwo to obawiam się o jakość potraw

No i nieśmiertelne spaghetti bolognese, Tiramisu' i panna cotta.
        Włoska kuchnia to coś więcej niż ww dania..
        • Gość: Jowi Re: Najlepsza włoska restauracja to ? IP: *.dynamic.chello.pl 01.06.12, 14:02
          Nowa Vera Italia. Najlepsze tiramisu w mieście, a właściwie jakie kiedykolwiek jadłam.
        • Gość: mr Re: Najlepsza włoska restauracja to ? IP: *.artexim.pl 22.06.12, 14:25
          ale to forum jest fajne! można się uśmiać do łez! A bolognese musi być! no bo co robić z resztkami mięsa??

• Gość: ja Re: Najlepsza włoska restauracja to ? IP: *.t-mobile.pl 18.09.12, 12:38
      Bella Napoli, nigdzie nie jadłam bardziej włoskiego jedzienia. Wiem co mówię, właśnie wróciłam z wakacji we Włoszech i mam porównanie.
      My kupujemy w restauracji w Markach, w innych lokalizacjach nie jadłam jeszcze, ale podobno tak samo dobre
      • marghe_72 Re: Najlepsza włoska restauracja to ? 18.09.12, 14:23
        Gość portalu: ja napisał(a):

> Bella Napoli, nigdzie nie jadłam bardziej włoskiego jedzienia. Wiem co mówię, w
        > łaśnie wróciłam z wakacji we Włoszech i mam porównanie.

Bella Napoli kocham za pizzę. Lepszej jeszcze nie odkryłam
        Natomiast makarony , sałatki itp nie są najlepsze (przynajmniej na Bródnie)
    • Gość: Gość Trattoria na Dereniowej IP: *.aster.pl 26.09.12, 22:13
      i tyle
    • Gość: Paweł Re: Najlepsza włoska restauracja to ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.12, 16:16
      portofino.waw.pl/
      Fajna, klimatyczna restauracja z pysznym Włoskim jedzonkiem

Polecam!
    • Gość: superbenek Re: Najlepsza włoska restauracja to ? IP: *.182.223.154.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.10.12, 21:12
      Mama Marietta na Woloskiej - niedzielny obiad (tylko rezerwowac trzeba)
      San Lorenzo - spotkanie biznesowe albo kolacja rocznicowa
    • Gość: fun Re: Najlepsza włoska restauracja to ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.12, 12:38
      Restauracja i skład win Kotłownia na Żoliborzu. Luźna atmosfera, pyszne makarony, tirami w wydaniu takim, że we Włoszech nie miałoby czego się wstydzić, no i wina - tylko z Włoch. Lepiej chodzić w tygodniu, bo w sobotę i niedzielę straszny tłok i długo się czeka.
    • Gość: PAweł 41 Re: Najlepsza włoska restauracja to ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.12, 19:22
      www.repubblicaitaliana.pl/
      Bez wątpienia. Byłem już w nie jednej i ta z pewnością jedna z najlepszych. Polecam!
      • Gość: BUC Re: Najlepsza włoska restauracja to ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.12, 19:52
        teraz pora, zebys poszedl do ksiegarni. Po slownik ortograficzny. Jesli tak robisz "wloska" pizze jak piszesz po polsku, to nie dziwie sie, ze knajpa nie ma gosci.
      • marghe_72 Re: Najlepsza włoska restauracja to ? 20.11.12, 11:40
        Gość portalu: PAweł 41 napisał(a):

> www.repubblicaitaliana.pl/
        > Bez wątpienia. Byłem już w nie jednej i ta z pewnością jedna z najlepszych. Pol
        > ecam!
        prawie 40 zł za talerz makaronu?
        Jak na polskie warunki to dużo..

Spaghetti bolognese?? W prawdziwie włoskiej restauracji? Eeee..

I znowu masa błędów
        spinaCHI
        lasagne bologneSE
        penne A'LL amatriciana
        PaPardelle
        Tagliatelle SEPPIA
        CONSOME

A ponoć gotuje tam Włoch..
        • achzarit Re: Najlepsza włoska restauracja to ? 22.11.12, 10:33
          marghe_72 napisała:

> A ponoć gotuje tam Włoch..

Może to Włoch-analfabeta? On tylko gotuje, a inni pracownicy spisują ze słuchu nazwy potraw do karty...
          • Gość: BUC Re: Najlepsza włoska restauracja to ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.12, 19:01
            tam jeszcze zaden Wloch nie byl i nie bedzie. Wlosi chadzaja do lokali, gdzie jest wloskie jedzenie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka