Dodaj do ulubionych

no to jak zwykle -test na prawidziwego Warszawiaka

IP: *.skorosze.2a.pl 23.12.03, 11:14
Aby zaliczyć test, należy dnia 24.12, najwcześniej o godz. 19, ale nie
później niż o godz. 23 wpisać się w niniejszym wątku. Oczywiscie bez
logowania się, żeby było widać IP!
Obserwuj wątek
    • d.z Re: no to jak zwykle -test na prawidziwego Warsza 23.12.03, 11:22
      Gość portalu: Mar napisał(a):

> Aby zaliczyć test, należy dnia 24.12, najwcześniej o godz. 19, ale nie
      > później niż o godz. 23 wpisać się w niniejszym wątku. Oczywiscie bez
      > logowania się, żeby było widać IP!

a u mnie Marze i tak tylko "acn" się pojawi bo mam IP publiczne:)

Wesołych Świąt Marze:)))
      i wszystkiego najlepszego:)))
      Oby upłynęły Ci w zdrowiu i szczęściu:)))
      • aankaa Re: no to jak zwykle -test na prawidziwego Warsza 23.12.03, 11:29
        za acn, po kropce, pojawi się "waw"
        • d.z Re: no to jak zwykle -test na prawidziwego Warsza 23.12.03, 11:34
          aankaa napisała:

> za acn, po kropce, pojawi się "waw"
          >

Wiesz jest tylko jeden problem:)
          Ja może w końcu Pana Komputera z serwisu dziś odbiorę i naprawdę nie wiem czy
          dziś lub w Wigilię będzie mi się chciało przy podłaczaniu do sieci grzebać. Mam
          trochę innych spraw do załatwienia (choćby odwiedzienie grobów).
      • Gość: Mar dziękuję i odwzajemniam IP: *.skorosze.2a.pl 23.12.03, 11:48
        te życzenia, tym bardziej, że byćmoże będą to jedyne, jakie otrzymam. Jak
        wiadomo jestem kawał sku///syna i łobuza, więc nikt mnie nie lubi :-)
        • d.z Re: dziękuję i odwzajemniam 23.12.03, 11:55

> te życzenia, tym bardziej, że byćmoże będą to jedyne, jakie otrzymam. Jak
          > wiadomo jestem kawał sku///syna i łobuza, więc nikt mnie nie lubi :-)

Ryszard Rynkowski
          "Ten typ tak ma"

Pani znów dziwi się,
          że mam twarz, jak martwy stek,
          w oczach mam błyski złe.
          Wywiad znów, znów nie udał się...

Pani dziś sprawia ból
          czoło me z gradowych chmur,
          szorstki głos i ogólny chłód,
          jakbym miał pod skórą lód...

Ten typ tak ma, ten typ tak ma...
          Może ten lód to tylko cienka kra? Kto to wie?
          Ten typ tak ma, tak musi mieć,
          więc nie każ mi wolności bronić swej.

Pani ma sto dobrych rad,
          jak mam żyć, by nie być sam.
          Drażni mnie pani wzrok!
          Widzę w nim przylądek Horn...

Ten typ tak ma, ten typ tak ma...
          Może ten Horn, to tylko taka gra (taka gra, taka gra)
          Ten typ tak ma (ten typ tak ma),
          tak musi mieć (tak musi mieć),
          więc nie każ mi wolności użyć twej (nie każ mi!).
          Nie każ mi!

ten typ tak ma (ten typ tak ma)...
          Może ten lód to tylko cienka kra? (Kto to wie? Kto to wie?)
          tak musi mieć (tak musi mieć),
          więc nie każ mi wolności bronić swej (nie każ mi, nie każ mi!).
          Nie każ mi!
          Nie każ mi!

Raz jeszcze wszystkiego najlepszego:)
    • Gość: gość Re: no to jak zwykle -test na prawidziwego Warsza IP: *.atman.pl / *.atman.pl 23.12.03, 12:01
      A dla tych, którzy pomyślnie przejdą test - okolicznościowy certyfikat
      autentyczności, w formie odblaskowej prasowanki na świąteczny dres.
      • cza_ha Re: no to, test na prawidziwego Warszawiaka 23.12.03, 12:23
        Czy dobrze zrozumiałem, że bawicie się w uber- i untermenszów - to Ja nie.
        Bo Ja trochę Jude jestem.
        • turtle3 Re: no to, test na prawidziwego Warszawiaka 23.12.03, 21:50
          kolejni pojebcy z obsesją warszawskości! a jeśli ja jako warszawiak wyjeżdżam
          do rodziny żony na święta to testu już nie zaliczę? a jeśli moi znajomi z poza
          wawy, którzy kupili sobie mieszkania na skoroszach albo innym tarchomine sie
          wpiszą i będzie widać, że piszą z wawy to zdadzą test na "prawdziwego
          warszawiaka"? ludzie, idżcie się leczyć z waszymi kompleksami, albo piszcie na
          forum "wartszawka", tam się kolesie rozważają cy jeśli babcia po wojnie
          sprowadziła się do stolicy to jest się warszawiakiem czy nie. śmiech na sali.
          • j_karolak Re: no to, test na prawidziwego Warszawiaka 24.12.03, 09:29
            Zdradziłeś Warszawę dla żony - bądź wyklęty! :)
          • Gość: Mar czego się rzucasz jak zarzynany KARP? IP: *.skorosze.2a.pl 24.12.03, 11:32
            Przecież to jest ZABAWA. Ci, którzy sobie kupili mieszkania na Skoroszach i
            Tarchominie TEŻ w większosci wyjadą - więc nie napiszą na forum w Wigilę. No i
            jeszcze ważne dokąd i do kogo się wyjeżdża... To nie jest kwestia miejsca
            urodzenia w pojęciu GEOGRAFICZNYM, ale w kontekście DEMOGRAFICZNYM i
            SPOŁECZNYM...
    • olecky Re: no to jak zwykle -test na prawidziwego Warsza 24.12.03, 11:51
      e, Mar, Ty to chyba o kontach shellowych nie slyszales ;-)
      • Gość: Mar nie słyszałem IP: *.skorosze.2a.pl 24.12.03, 12:45
        ale pewnie większość też nie słyszała. A skuteczni oszuści i mistyfikatorzy to
        tylko mały odsetek populacji.
        • Gość: Jac. z W-wy Re: nie słyszałem IP: *.futuro.pl 24.12.03, 20:36
          Spokojnych Świąt dla całego wesołego miasteczka W-wy. Amen.
          • Gość: Omar1 Re: nie chce mi sie .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.03, 20:41
            ale ,nicech będzie.

Wszystkim Wesołych Świat,najlepszego w Nowym Roku
            Uwaga! Zyczenia nie dotyczą komuchów!!!!!!!
    • buggi Re: no to jak zwykle -test na prawidziwego Warsza 24.12.03, 21:26
      Wpisuje sie. Wiem, wiem, ze juz dawno po godzinie 19 jest, wiec nawet sie
      wylogowywac nie bede, by IP widocznym zrobic, skoro spóznialstwem swoim
      przekreslilam pozytywny wynik testu. To moge juz wrocic do stolu?

PS. Aha, testu na Warszawiaka i tak bym nie zdala. Z przyczyn chromosomo-
      anatomicznych.

PS.
      • Gość: Mar halo, halo, to ja, Mar IP: *.skorosze.2a.pl 24.12.03, 22:03
        Widzę, że nie wszyscy rozumieją kryteria: otóż test zalicza wpis MIĘDZY godziną
        19 a 23. Uważam, że te godziny pozwalają wyeliminować część ewentualnych
        uzurpatorów, którzy zdążyli by się wpisać przed 19 (np. o 15-16), a potem
        jeszcze pojechać szybko w rodzinne strony i zasiąść nad karpiem 150-200 km w
        HAIMACIE. Eliminujemy także tych, którzy zdążyliby ewentualnie WRÓCIĆ z HAIMATU
        i wpisać się np. tuż przed północą.

A więc Wesołych Świąt. Przypominam, że to tylko zabawa, a miejsce urodzenia
        jest ważne w kontekście DEMOGRAFICZNO-SPOŁECZNYM, a NIE geograficznym.
        • Gość: d.z Re: no nie wiem... IP: *.aster.pl / *.acn.pl 24.12.03, 22:38
          ... ale się wpiszę Marowi wszak toć Wigilia:)
          • niech Re: no nie wiem... 24.12.03, 22:52
            Przypomina ze Skorosze (d. Czechowice) to taka Warszawa jak Nowa Huta to
            Krakow. Poza tym czlowiek ktory do konca zycia bedzie rozpaczac z powodu
            straty radia samochodowego wartego 19,99 zl nie zaplacil jeszcze za bilet do W-
            wy.
            • Gość: Mar słuchaj no ćwoku IP: *.skorosze.2a.pl 24.12.03, 23:45
              de facto to ja nawet mieszkam JESZCZE DALEJ niż Skorosze i de facto to jest już
              nawet POZA GRANICAMI ADMINISTRACYJNYMI MIASTA. Jesteś ćwok i leszcz, myślisz
              linearnie i g... wiesz o zyciu. Nawet mi się nie chce wyjaśniać dlaczego...
        • Gość: Warschau Re: halo, halo, to ja, Mar IP: *.chello.pl 25.12.03, 00:06
          > Widzę, że nie wszyscy rozumieją kryteria: otóż test zalicza wpis MIĘDZY
          godziną
          >
          > 19 a 23. Uważam, że te godziny pozwalają wyeliminować część ewentualnych
          > uzurpatorów, którzy zdążyli by się wpisać przed 19 (np. o 15-16), a potem
          > jeszcze pojechać szybko w rodzinne strony i zasiąść nad karpiem 150-200 km w
          > HAIMACIE. Eliminujemy także tych, którzy zdążyliby ewentualnie WRÓCIĆ z
          HAIMATU
          >
          > i wpisać się np. tuż przed północą.
          >
          > A więc Wesołych Świąt. Przypominam, że to tylko zabawa, a miejsce urodzenia
          > jest ważne w kontekście DEMOGRAFICZNO-SPOŁECZNYM, a NIE geograficznym.

Mimo, że Mar z leczka pierniczysz, to się wpiszę 5 po 12-stej. Jestem na tyle
          kulturalny aby nie odchodzić od stołu podczas wieczerzy wigilijnej, zeby
          zaspokoić jakieś tam pociągi warszawskie niejakiego Mara.
          • Gość: Mar 5 godzin przy stole????? IP: *.skorosze.2a.pl 25.12.03, 06:08
            przez 5 godzin siedziałeś przy stole? od 19 do 24???? No to współczuję.
            • Gość: Warschau Re: 5 godzin przy stole????? IP: *.chello.pl 25.12.03, 23:36

> przez 5 godzin siedziałeś przy stole? od 19 do 24???? No to współczuję.

Ja wiem - u ciebie Święta to szybka flaszka przy sledziku. U mnie jest nieco
              inaczej...Wspólne śpiewanie kolęd itp..itd...
    • Gość: bh Re: no to jak zwykle -test na prawidziwego Warsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.03, 22:53
      Czy zdazylem?? Na pasterke idem do warszawskiego kosciola. Przynaleznosc
      parafialna tez obliguje??
    • Gość: kazuuu Re: no to jak zwykle -test na prawidziwego Warsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.03, 22:58
      Wesolych swiat!!!
      • kixx Re: no to jak zwykle -test na prawidziwego Warsza 24.12.03, 23:21
        Blagam uznajcie to.
        piszę z Świętochowic Dolnych,ale mieszkam w Warszawie już od dwóch lat i 13-tu
        miesięcy
        • buggi Re: no to jak zwykle -test na prawidziwego Warsza 24.12.03, 23:26
          ja Ciebie znam. Mieszkasz w Piasecznie na przy ul. Warszawskiej, to jakby
          jedna noga w stolYcy. Uznajemy!!!
          • Gość: kixx Re: no to jak zwykle -test na prawidziwego Warsza IP: *.acn.waw.pl 24.12.03, 23:35
            nieprawda.
            Tam mam wynajetą garsonierę tylko.
            mieszkam przy Płockiej
            • buggi Re: no to jak zwykle -test na prawidziwego Warsza 24.12.03, 23:36
              a posiadasz warszawski parszport?
              • kixx Re: no to jak zwykle -test na prawidziwego Warsza 24.12.03, 23:57
                nawet parę par parszywych parszportów
                • buggi Re: no to jak zwykle -test na prawidziwego Warsza 24.12.03, 23:59
                  parszywe paszporty? A gdzie lezy Parsz?
    • buggi Re: to tu? 24.12.03, 23:30
      www.pilot.pl/index.php3?z_city_id=12508&max_katalog=n14_&katalog=n14_&x_obr=824&y_obr=1195&x_15=105378&
      y_15=76458&form_t=0&tool=1&info=&lang=de
      • Gość: Mar ooo! ładna okolica - blisko Narwi, Wisły... IP: *.skorosze.2a.pl 24.12.03, 23:49
        trzeba by tam może w jakąś działeczkę zainwestować... Na starość będzie jak
        znalazł... Chciaż jedną "hacjendę" już mam...
        • d.z Re: ooo! ładna okolica - blisko Narwi, Wisły... 24.12.03, 23:55

> trzeba by tam może w jakąś działeczkę zainwestować... Na starość będzie jak
          > znalazł... Chciaż jedną "hacjendę" już mam...

Mar moim zdaniem działeczka to jednak nie wszystko:(
          Mozna mieć naprawdę dużo ale jak się jest samemu to nie ma to takiego sensu...
          Rzeczy są tylko rzeczami wszak...
          • Gość: Mar Re: ooo! ładna okolica - blisko Narwi, Wisły... IP: *.skorosze.2a.pl 25.12.03, 06:20
            Mar moim zdaniem działeczka to jednak nie wszystko:(
            Mozna mieć naprawdę dużo ale jak się jest samemu to nie ma to takiego sensu...
            Rzeczy są tylko rzeczami wszak...

eeee tam... a co to tak trudno "wyjąć" jakieś ciało?
        • buggi Re: ooo! ładna okolica - blisko Narwi, Wisły... 24.12.03, 23:57
          no Skorosze toz to przeciez, nikt nie zaprzeczy. Hacjenda nie zostala na mapie
          zaznaczona.
          • niech Sluchasj gnoju ze skorowsi 25.12.03, 00:01
            Nie wiem co ty wiesz o zyciu ale strata radia z przeceny umieszczonego w aucie
            z przeceny w ktorym szybe z przeceny wybili ci wynajeci przez ciebie
            skoroszanscy szczyle z przeceny w celu odzyskania z ubezpieczenia dwoch dych
            byla bez sensu. Ubezpieczenie nie zwraca groszy. A twoja trauma po tym
            odkryciu nie powinna byc dla nas pretekstem do zapoznawania sie z twoimi
            wypocinami - bo nam tez ubezpieczenie nic za to nie zwroci - albowiem skladka
            przekracza wyplate.
            PS. Mysle ze cytat z Pndzla jest az za bardzo na miejscu - parobasie.
            • Gość: Mar oj, ty chyba w G. Mokottów za ochroniarza robisz? IP: *.skorosze.2a.pl 25.12.03, 06:17
              że się tak wściekasz, jak tylko zasugeruję że tam kradną?
    • Gość: Do Palanta no to jak zwykle -test na prawidziwego Warsza IP: *.acn.pl 25.12.03, 11:09
      ALE Z cIEBIE PALANT
      • Gość: plus.minus Re: no to jak zwykle -test na prawidziwego Warsza IP: *.dobrodzien.sdi.tpnet.pl 25.12.03, 11:27
        Pozdrawiam lud pracujący nad dobrym imieniem stolycy.
        • Gość: omar1 Re:Do Mara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.03, 15:01
          Mar
          może w końcu podsumujesz wyniki ankiety ,co? Przecież czas juz dawno minął.
          Podaj wreszcie ta smutną statystykę kto lub ilu nas jest. I nie zapomnij jaki
          wziąłes prtzy ogłaszniu wyników błąd statystyczny.
          Pozdrawiam.
          Aha, czy nastepna ankieta w Sylwka?
          • Gość: Mar a nie widać jakie wyniki? IP: *.skorosze.2a.pl 25.12.03, 17:00
            Po pierwsze to tylko zabawa
            A po drugie, niektórzy mimo wpisania się w "przepirsowych godzinach" i tak
            ujawnili się (czasami tylko potwierdzili) to, kim są na prawdę...
            • niech Re: a nie widać jakie wyniki? 25.12.03, 17:08
              Na przyklad nasz czechowicki dziedzic mar...
              • Gość: Mar wyjasnij mi za co mnie nie lubisz IP: *.skorosze.2a.pl 25.12.03, 17:42
                mnie to nawet sprawia przyjemność, bo wiem że ci musioałem nieźle zaleźć za
                skórę :-) Niestety nie pamiątem już w jakich okolicznosćiach...
                • niech Re: wyjasnij mi za co mnie nie lubisz 25.12.03, 19:00
                  To bedzie tak proste ze az nie bedziesz w stanie zreozumiec. Otoz nie lubie...
                  No zgadnij kogo, koteczku.
                  • Gość: plus.minus Re: wyjasnij mi za co mnie nie lubisz IP: *.acn.pl 25.12.03, 19:49
                    Co to ja miałem powiedzieć. Acha, czuję się spolanizowany.
                    • Gość: plus.minus Re: wyjasnij mi za co mnie nie lubisz IP: *.polanow.sdi.tpnet.pl 25.12.03, 19:52
                      Bardzo przepraszam za moją warszawskość. Miało być tak.
    • j_karolak Re: no to jak zwykle -test na prawidziwego Warsza 29.12.03, 09:30
      A ja na świętya wyjechałem do rodziny na wieś. Bardzo ładnie, tylko daleko.
      Wieś nazywa się skorosze i leży przed Pruszkowem. Jest bardzo malownicza. W
      oddali szumią Aleje.
      • Gość: Mar i znowu ktoś próbuje mi dogryźć IP: *.skorosze.2a.pl 29.12.03, 10:14
        Gdybym chciał ukryć skąd piszę to bym się zalgował i wmawiał wszystkim, że
        mieszkam w przedwojennej kamienicy w śródmieściu... Ale mnie się bardzo podoba
        wieś i wiejsko-prowincjonalny klimat. Wiele wskazuje na to, że starość spędzę
        znaznie dalej od Pałacu Kultury niż Skorosze - na zupełnym odludziu, prawie 200
        km od Warszawy. Nie pragnę towarzystwa ani wielkomiejskiego szumu - wystarczy
        mi mój własny salon albo gabinet, skórzany fotel i dobry drink... Z rozkoszą
        bedę wzdychał "ach, nie ma to jak to proste wiejskie zycie", moszcząc sobie
        wygodną pozycję na skrzypiącej wypolerowaną skórą kanapie w kolorze koniaku i
        spoglądając na nowiutkiego Landrovera zaparkowanego przed domem z braku miejsca
        w garazu... Tak właśnie wyobrażam sobie starość, a nie wegetację w
        bklokowiskach Bielan, Ursynowa czy innego Tarchomina...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka