11.01.11, 10:57
Ostatnio na skutek warunków pogodowych "nastała moda" na wszelkiego rodzaju złamania.
Mnie chodzi głównie o kończyny dolne.Znajomy złamał nogę(na tyle poważnie że gips założono mu prawie do pachwiny),jak to zwykle bywa właśnie wtedy wynikła sprawa konieczności stawienia się w jednym z urzędów.Zawiózł go kolega i zaparkował pojazd na kopercie(tylko tam było wolne miejsce).Wychodząc z kolegą z urzędu(pomagał mu przy schodzeniu po schodach) zastał przy swoi aucie SM, wypisywali mu mandat.
Tak się zastanawiam (posiadanie auta jest niemal powszechne)czy np. w takim przypadku lekarz nie powinien mieć prawo wystawiać tymczasowy dokument uprawniający do takiego parkowania? No chyba że brak takich uprawnień (lekarz)podyktowany jest troską o zapewnienie wolnych miejsc dla tych co mają "odpowiednio" zatrudnionych kolegów i taki dokument posiadają?
Pozdr.
Obserwuj wątek
    • edek40 Re: Poślizgi 11.01.11, 10:58
      Po pierwsze mamy dziure w budzecie. Po drugie SM akurat tu chciala zaparkowac, a jakis nieuprawniony zajal im miejsce...
    • nazimno Na marginesie wypadkow. 11.01.11, 11:07
      Wiekszosc ogladanych przeze mnie butow jest nie na nogi tylko do du...y.

Biezniki na tych butach zaprojektowali jacys porabani inzynierowie, ktorzy udowodnili
      swoja glupote i brak wyobrazni co do warunkow zimowych.
      Dotyczy to zwlaszcza butow dla pan, ale takze i dla panow.
      Kompletnie niedostosowane do warunkow zimowych biezniki spotyka sie na BUTACH ZIMOWYCH, ktore wykonane sa tak jakby mialy byc na lato.

To jest glowna przyczyna lawiny wypadkow zlaman, zwichniec, potluczen i czego tam jeszcze.
      Dziwie sie, ze jakos nikt nie wzial tego na tapete.

• nazimno I znow ci praktyczni Czesi byli lepsi. 11.01.11, 11:23

www.barum-online.com/generator/www/pl/pl/barum/automobile/tematy/marki/geschichte/geschichte_pl.html
        • rekrut1 Re: I znow ci praktyczni Czesi byli lepsi. 11.01.11, 11:36
          A moja Babcia (bo ją szanuję) zawsze twierdziła że "przedwojną" buty Bata były dla biedoty.
          Tak stwierdziła gdy z dumą pokazałem jej właśnie nabyty najnowszy model tej firmy. :))
          • nazimno Zamiast walic d...a o lod na chodniku: 11.01.11, 12:20

www.youtube.com/watch?v=OAgm81Pcdpg
            PS
            Trzeba uczulic rodzine i znajomych na problem wyboru typu podeszwy w butach
            zimowych. To tansze, niz gips, lekarze, zwolnienia, rekonwalescencja.
            A moze nawet kalectowo.

• bimota Re: Na marginesie wypadkow. 11.01.11, 11:31
        Wiekszosc ludzi i bab jest do d... NAjpierw lewe zwolnienia z W-F, tuczenie sie jak swinie, lazenie w szpilkach, a potem sie wywracaja i lamia...
        • rekrut1 Re: Na marginesie wypadkow. 11.01.11, 11:38
          Człowieku, to tylko foru samochodowe!
          • bimota Re: Na marginesie wypadkow. 11.01.11, 11:45
            No zapomnialem dodac, ze do sklepu odleglego o 50m musza jechac autem...
    • emes-nju Re: Poślizgi 11.01.11, 12:51
      Tu jeszcze bylo jakies wykroczenie...

Kiedys odwiozlem mojego starego (inwalide) gdzies do centrum jego oznakowanym samochodem. Zatrzymalem sie na kopercie obok samochodu sm. Pomoglem staremu wysiasc i odprowadzilem go w miejsce, do ktorego zmierzal. Jak wrocilem, panowie z sm wysiedli z auta i zapytali mnie o MOJA legitymacje inwalidzka. Gdybym nie wiedzial jakie sa przepisy, najprawdopodobniej dostalbym mandat...
      • rekrut1 Re: Poślizgi 11.01.11, 13:18
        Gdybym nie wiedzial jakie sa przepisy, najprawdopodobniej dostalbym mandat...
        No cóż, niewiedza kosztuje. :)))
        • emes-nju Re: Poślizgi 11.01.11, 13:27
          rekrut1 napisał:

> Gdybym nie wiedzial jakie sa przepisy, najprawdopodobniej dostalbym mandat..
          > .

> No cóż, niewiedza kosztuje. :)))

Jezeli nie znam prawa i go zlamie, to tak.

Natomiast jezeli NIE zlamie prawa, to dlaczego? Jakim, k... mac, prawem funkcjonariusze naszego panstwa zajmuja sie WYLUDZANIEM?! I nawet ich, ch.jow, nie moglem podkablowac, bo ich bylo dwoch, a ja sam!
          • rekrut1 Re: Poślizgi 11.01.11, 13:43
            Jakim, k... mac, prawem funkcjo nariusze naszego panstwa zajmuja sie WYLUDZANIEM?

Obywatel "wyłudzacz"jest karany,państwo nie znosi konkurencji.
            "Ale to się może zmieni jak sięgniemy do korzeni" :DDDD
    • tiges_wiz Re: Poślizgi 11.01.11, 13:07
      bo te miejsca nie sa dla osob niepelnosprawnych, a dla osob z takim niebieskim dokumentem.
      • klemens1 Re: Poślizgi 11.01.11, 14:29
        Podobnie jak obszar zabudowany nie musi być zabudowany, a jedynie oznaczony odpowiednimi znakami. Logika łupienia ta sama.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka