marek.dumle 05.10.07, 21:33 ?? Bo coś ich ostatnio za dużo na drogach. Jakie metody stosujecie dla zwiększenia bezpieczeństwa i ochrony przed fotoradarami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: akodo ja przed dłuższą trasą na której są fotoradary IP: *.chello.pl 05.10.07, 21:43 dokładnie zachlapuję błotem tablice rejestracyjne a tuż przed podróżą na wszelki wypadek smaruję twarz pastą do butów i przyklejam wąsy Odpowiedz Link Zgłoś
marek.dumle Re: ja przed dłuższą trasą na której są fotoradar 05.10.07, 21:46 Jak pada deszcz to cała ta twoja metoda do d_u_p_y Wąsy średnio pomogą jak mają twój numer rejestracyjny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akodo są w sprzedaży odpowiednie naklejki na rejestracje IP: *.chello.pl 05.10.07, 21:50 możesz przykleić i zdjęcia Ci nie groźne, potem można już polecieć stówką przez wioski Odpowiedz Link Zgłoś
marek.dumle Re: są w sprzedaży odpowiednie naklejki na rejest 05.10.07, 22:08 Na wioskach nie montują fotoradarów Montują na międzynarodowych trasach szybkiego ruchu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akodo tym lepiej, wtedy zamykasz licznik n/t IP: *.chello.pl 05.10.07, 22:27 Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: są w sprzedaży odpowiednie naklejki na rejest 06.10.07, 05:10 marek.dumle napisał: > Na wioskach nie montują fotoradarów > Montują na międzynarodowych trasach szybkiego ruchu ???? to chyba malo w zyciu widziales....no chyba, ze dla Ciebie droga od Rumii do Wladyslawowa to jest ta miedzynarodowa trasa szybkiego ruchu..... Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: A Propos Bezpieczeństwa-Macie Metodę na Fotor 06.10.07, 05:11 marek.dumle napisał: > ?? > Bo coś ich ostatnio za dużo na drogach. > Jakie metody stosujecie dla zwiększenia bezpieczeństwa i ochrony > przed fotoradarami? ???to jakas prowokacja?Po prostu noga z gazu i tyle.no chyba, ze jedziesz tak szybko, ze nie jestes w stanie zauwazyc niebieskiej tablicy inforumjacej o...fotoradarze.Pomijam radary przenosne...i niebieskich w krzakach. Odpowiedz Link Zgłoś
marek.dumle Re: A Propos Bezpieczeństwa-Macie Metodę na Fotor 06.10.07, 09:01 iberia.pl napisała: > ???to jakas prowokacja?Po prostu noga z gazu i tyle.no chyba, ze > jedziesz tak szybko, ze nie jestes w stanie zauwazyc niebieskiej > tablicy inforumjacej o...fotoradarze.Pomijam radary przenosne...i > niebieskich w krzakach. Prowokacja? Nazywaj jak chcesz. To co (jak widzę) ostatnio robią kierowcy na widok wyłaniającego się fotoradaru jak dla mnie nie jest bezpieczne... Faktycznie nie zawsze jestem w stanie zauważyć w nocy tablicę informującą o fotoradarze, zwłaszcza gdy jadę lewym a na prawym jest tir. Noga z gazu? To zdecydowanie najmniej realne rozwiązanie... I nie zamierzam się nikomu tłumaczyć z mojego stylu jazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: A Propos Bezpieczeństwa-Macie Metodę na Fotor 06.10.07, 11:05 marek.dumle napisał: > Faktycznie nie zawsze jestem w stanie zauważyć w nocy tablicę > informującą o fotoradarze, zwłaszcza gdy jadę lewym a na prawym jest > tir. A znaków ograniczenia prędkości też nie zauważasz? Wystarczy je zauważać i stosować się do nich, wtedy możesz sobie pozwolić na niezauważenie tabliczek informujących o fotoradarach. > Noga z gazu? To zdecydowanie najmniej realne rozwiązanie... I nie > zamierzam się nikomu tłumaczyć z mojego stylu jazdy. Gdyby tylko o styl chodziło to rzeczywiście Twoja sprawa. Sprawa jednak przestaje być tylko Twoja, gdy Twój "styl" stanowi zagrożenie dla innych uczestników ruchu. Nie wiem, czy tak jest, więc nie mogę oceniać. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
emes-nju Re: A Propos Bezpieczeństwa-Macie Metodę na Fotor 09.10.07, 11:55 jureek napisał: > A znaków ograniczenia prędkości też nie zauważasz? Wystarczy je > zauważać i stosować się do nich, wtedy możesz sobie pozwolić na > niezauważenie tabliczek informujących o fotoradarach. Ja na przyklad do ograniczen stosuje sie powoli wytracajac predkosc tak, zeby te niesmiertelne 70 km/h miec w okolicach skrzyzowania (z polna droga), a nie jak znakolog kazali, czyli 500 m przed. A fotoradar czesto stoi tak, ze zeby zastosowac sie do ograniczenia tak, zeby nie dac sie zlapac, nalezy HAMOWAC. Czesto dosc zdecydowanie. W sumie nie bardzo rozumiem tej metody - w koncu jezeli z powodu skrzyzowania (z polna droga) na trasie szybkiego ruchu stoi 70 km/h, to chyba chodzi o to, zeby bylo bezpiecznie. A bezpiecznie to znaczy, ze mam jechac 70 km/h (dlaczego tyle...?) w obrebie najblizszej okolicy skrzyzowania (z polna droga) i nie hamowac na trasie szybkiego ruchu, bo 500 m skrzyzowaniem (z polna droga) stoi 70 km/h i fotoradar. Pomijam juz to, ze jak fotoradar stoi 500 m od skrzyzowania (z polna droga), to zdecydowana wiekszosc niewolniczo tresowanych kieorwcow w obrebie skrzyzowania ma juz dobrze ponad 90 km/h. Bo mineli skrzyneczke wiec moga poszalec :-P Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: A Propos Bezpieczeństwa-Macie Metodę na Fotor 06.10.07, 11:18 marek.dumle napisał: > Prowokacja? Nazywaj jak chcesz. innego wytlumaczenia nie widze. >To co (jak widzę) ostatnio robią > kierowcy na widok wyłaniającego się fotoradaru jak dla mnie nie jest bezpieczne... to moze nas oswiec.... > Faktycznie nie zawsze jestem w stanie zauważyć w nocy tablicę > informującą o fotoradarze, zwłaszcza gdy jadę lewym a na prawym jest tir. jak pisal poprzednik...ograniczen tez nie widzisz?To moze ta rada noga z gazu nie jest taka zla....? > Noga z gazu? To zdecydowanie najmniej realne rozwiązanie... bo...? > I nie zamierzam się nikomu tłumaczyć z mojego stylu jazdy. no niebieskim pewnie musisz :-DDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
marek.dumle Re: A Propos Bezpieczeństwa-Macie Metodę na Fotor 06.10.07, 23:22 Boże jaka nuda... A tak na temat to nikt nie ma nic do powiedzenia?! Jestem zaskoczony 8-O A mędrcom od "noga z gazu" życzę żeby trafiła im się praca związana z jeżdżeniem po Polsce. :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: A Propos Bezpieczeństwa-Macie Metodę na Fotor 07.10.07, 09:48 marek.dumle napisał: > Boże jaka nuda... podobnie jak i twoj watek... > A mędrcom od "noga z gazu" życzę żeby trafiła im się praca związana z jeżdżeniem po Polsce. :-/ nie ty pierwszy masz taka prace, sa ludzie, ktorzy rocznie robia ponad 100 tys po Polsce i Europie i jakos nie maja takich zmartwien jak ty, ciekawe czemu? Poza tym kazdy jest kowalem swojego losu, jak ci sie spieszy to sie przesiadz na awionetke. Odpowiedz Link Zgłoś
marek.dumle Re: A Propos Bezpieczeństwa-Macie Metodę na Fotor 07.10.07, 18:53 iberia.pl napisała: > nie ty pierwszy masz taka prace, sa ludzie, ktorzy rocznie robia > ponad 100 tys po Polsce i Europie i jakos nie maja takich > zmartwien jak ty, ciekawe czemu? Wiem, wiem. Mają Antyradary i CB. > Poza tym kazdy jest kowalem swojego losu, jak ci sie spieszy > to sie przesiadz na awionetke. Mądrala. W konkorda najlapiej :/ Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: A Propos Bezpieczeństwa-Macie Metodę na Fotor 08.10.07, 08:37 marek.dumle napisał: > Wiem, wiem. Mają Antyradary i CB. nie, ale ty i tak wiesz lepiej... > Mądrala. W konkorda najlapiej :/ :-DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
shp80 Re: A Propos Bezpieczeństwa-Macie Metodę na Fotor 08.10.07, 09:09 > A mędrcom od "noga z gazu" życzę żeby trafiła im się praca > związana z jeżdżeniem po Polsce. :-/ Na szczęście to ja wybieram, gdzie chcę pracować. Każdy, podejmując jakąkolwiek pracę chyba wie, z czym taka decyzja może się wiązać? A jeśli praca nie pasuje, to zawsze można zrezygnować. Odpowiedz Link Zgłoś
marek.dumle Re: A Propos Bezpieczeństwa-Macie Metodę na Fotor 10.10.07, 18:39 Pewnie pewnie W zasadzie można w ogóle nie pracować i żyć z procentów Odpowiedz Link Zgłoś
extremefunny Re: A Propos Bezpieczeństwa-Macie Metodę na Fotor 06.10.07, 09:19 Pomalowałem auto farbą taką jak amerykańcy mają na swoich bombowcach.Tylko teraz z trudem trafiam do samochodu na parkingu bo jest niewidoczny. Odpowiedz Link Zgłoś
marek.dumle Re: A Propos Bezpieczeństwa-Macie Metodę na Fotor 06.10.07, 23:20 :D:D:D Przynajmniej się rozbawiłem :D Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: A Propos Bezpieczeństwa-Macie Metodę na Fotor 07.10.07, 19:49 Jest sposób 100% pewny i sprawdzony, nie ma sensu jednak tego publicznie rozgłaszać, rzecz się rozejdzie, nagłośni i psy się wyczulą, zaczną szukać i zrobi się dym. Zapewniam Cię jednak że spokojnie można zrobić taki myk żeby tablica rejestracyjna dla fotoradaru była jedną wielką białą plamą i nie mam tu absolutnie na myśli jakiś kretyńskich sprayów czy innych mazideł. Odpowiedz Link Zgłoś
marek.dumle Re: A Propos Bezpieczeństwa-Macie Metodę na Fotor 09.10.07, 18:54 Daj info na pocztę gazetową :) Odpowiedz Link Zgłoś
robertrobert1 Re: A Propos Bezpieczeństwa-Macie Metodę na Fotor 07.10.07, 21:44 Jade z przepisowa predkoscia. Wowczas napewno nic mi sie nie stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :))) Re: A Propos Bezpieczeństwa-Macie Metodę na Fotor IP: *.acn.waw.pl 09.10.07, 08:10 robertrobert1 napisał: > Jade z przepisowa predkoscia. Wowczas napewno nic mi sie nie stanie. Rozczulająca jest wiara w osobę Pana Urzędnika :) Pamiętam taki wierszyk: "kto piękne sople u okna wiesza? To Pan Minister (...)" - ktoś kojarzy skąd to? PS. Kiedy "bezpieczniacy" dojdą wreszcie do wniosku, że jednak człowiek z czerwoną flagą przed każdym samochodem jest JEDYNYM skutecznym gwarantem bezpieczeństwa? Odpowiedz Link Zgłoś
edgar22 Re: A Propos Bezpieczeństwa-Macie Metodę na Fotor 08.10.07, 08:17 marek.dumle napisał: > Jakie metody stosujecie dla zwiększenia bezpieczeństwa i ochrony > przed fotoradarami? Mówiąc o bezpieczeństwie masz na myśli oczywiście bezpieczeństwo swojego portfela? Najlepszą metodą (nie spodoba Ci się) jest jechać tak, żeby radar był niegroźny. Odpowiedz Link Zgłoś
marek.dumle Re: A Propos Bezpieczeństwa-Macie Metodę na Fotor 09.10.07, 18:51 edgar22 napisał: > Najlepszą metodą (nie spodoba Ci się) jest jechać tak, żeby radar >był niegroźny Niestety mój samochód nie rozwija takich prędkości :> Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: A Propos Bezpieczeństwa-Macie Metodę na Fotor 09.10.07, 19:22 marek.dumle napisał: > edgar22 napisał: > > Najlepszą metodą (nie spodoba Ci się) jest jechać tak, żeby radar > >był niegroźny > > Niestety mój samochód nie rozwija takich prędkości :> To jakim cudem został dopuszczony do ruchu? Jura Odpowiedz Link Zgłoś
marek.dumle Re: A Propos Bezpieczeństwa-Macie Metodę na Fotor 09.10.07, 21:09 Może by i rozwinął ale jakość dróg na to nie pozwala niestety :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poll Re: A Propos Bezpieczeństwa-Macie Metodę na Fotor IP: *.tvp.pl 09.10.07, 19:28 > > Najlepszą metodą (nie spodoba Ci się) jest jechać tak, żeby radar > >był niegroźny > > Niestety mój samochód nie rozwija takich prędkości :> Wklrótce zacznie rozwijać . I jestem z tego zadowolony . Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Tak, dwie. 08.10.07, 08:45 I nie napiszę o nich, bo polucja też potrafi czytać. Odpowiedz Link Zgłoś
jaro_ss no... 09.10.07, 08:30 Zwalniam do 10, powyżej ograniczenia prędkości... Czasem nie zauważam, ale nigdy jeszcze niedostałem nic ze stacjonarnego.... raz z przenośnego..... Wybieram drogi bez fotoradarów.... znam w Polsce piękne, nieuczęszczane drogi w kierunkach, w których najczęściej się poruszam. Niestety, o niektórych dowiedzieli się już Tirowcy, osobówki na szczęście zaglądają o wieeele rzadziej, chyba, że amatorzy grzybów, ale ci tylko okresowo.. :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Sposoby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.07, 11:23 Co najmniej dwa znam: 1. Antyradar 2. Nawigacja z wgranymi punktami gdzie są fotoradary Odpowiedz Link Zgłoś
marek.dumle Re: Tak, dwie. 09.10.07, 18:54 naprawdetrzezwy napisał: > I nie napiszę o nich, bo polucja też potrafi czytać. Daj info na pocztę :) Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Tak, dwie. 09.10.07, 19:22 marek.dumle napisał: > naprawdetrzezwy napisał: > > > I nie napiszę o nich, bo polucja też potrafi czytać. > > Daj info na pocztę :) A skąd wiadomo, czy nie jesteś policyjnym prowokatorem? Jura Odpowiedz Link Zgłoś
marek.dumle Re: Tak, dwie. 09.10.07, 21:11 Czy ja wyglądam na policyjnego prowokatora?! No bez żartów :> Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Tak, dwie. 12.10.07, 10:38 marek.dumle napisał: > Czy ja wyglądam na policyjnego prowokatora?! Prowokator, ktory wyglada na prowokatora, to d...a, a nie prowokator. Wlasnie o to chodzi, ze nie wyglada. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SZYBKI Jak się nie dać złapać na kamerę IP: *.chello.pl 09.10.07, 19:32 1.W terenie niezabudowanym, jeżeli to możliwe musisz jechać co najmniej 130-150 km/h 2.Zaglądaj do wszystkich wyprzedzanych samochodów czy nie mają kamer, zwracaj szczególną uwagę na samochody, które maja więcej niż jedną antenę. 3.Obserwuj często w lustrze drogę za sobą czy jakiś samochód nie jedzie szybciej od ciebie i zbliża się, jeżeli tak, zwolnij i przepuść go, dokładnie lustrując wnętrze jego samochodu. Jeżeli zwolni i nie będzie cię wyprzedzał zwolnij w terenie niezabudowanym nawet do 50 km/h niech koniecznie cię wyprzedzi. Jeżeli cię wyprzedzi trzymaj się go. 4.Jeżeli jedziesz drogą dwupasmową jedź jak najwięcej prawym pasem. Miej kogoś pewnego za plecami. Jeżeli nie potrafisz spełnić tych podstawowych warunków jest jeszcze jeden sposób by się nie dać złapać na fotoradar : ZAWSZE PRZESTRZEGAJ OGRANICZEŃ PRĘDKOŚCI Odpowiedz Link Zgłoś
marek.dumle Re: Jak się nie dać złapać na kamerę 11.10.07, 22:11 > ZAWSZE PRZESTRZEGAJ OGRANICZEŃ PRĘDKOŚCI Myślisz, że to takie proste? Odpowiedz Link Zgłoś