shabbat.shalom 22.03.09, 09:10 Savoir vivre fotoforum.gazeta.pl/photo/6/fd/cd/rcat/d6VnY96JmMPEaJE6sX.jpg Wyrażenie Savoir-vivre pochodzi z języka francuskiego i jest złożeniem dwóch czasowników w formie bezokolicznika. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fan.club Re: Savoir vivre 22.03.09, 10:30 Dawniej w lokalach były spluwaczki. Teraz nie ma spluwaczek. Za to jest savoir-vivre... Odpowiedz Link
jessi_a Re: Savoir vivre 22.03.09, 10:46 na naszym forum wszyscy postepuja wedlug savoir-vivre. Nie pluja na podloge, a jezeli juz pluja to w okreslonym kierunku/nicka. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Savoir vivre 22.03.09, 10:58 jessi_a napisała: > na naszym forum wszyscy postepuja wedlug savoir-vivre. Nie pluja na > podloge, a jezeli juz pluja to w okreslonym kierunku/nicka. Swięte słowa. Odpowiedz Link
shabbat.shalom Odnosi się także do innych czynności ... 22.03.09, 11:48 ja.nusz napisał: > jessi_a napisała: > > > na naszym forum wszyscy postepuja wedlug savoir-vivre. Nie pluja na podloge, a jezeli juz pluja to w okreslonym kierunku/nicka. > > Swięte słowa. -------------------------- Odpowiedz Link
shabbat.shalom after using the toilet... 22.03.09, 12:00 shabbat.shalom napisała: (Odnosi się także do innych czynności fizjologicznych...) ------------------------------------------------------- Odpowiedz Link
shabbat.shalom Ja żądam renesansu spluwaczek publicznych... 22.03.09, 11:41 Plucie na podłogę może się przyczynić do rozprzestrzeniania gruźlicy płuc. (Ale nie musi..) A więc nie tylko problem Kindersztuby ale także w pierwszym rzędzie problem ekonomiczny, a drugim rzędzie także problem zdrowotno społecznościowy... Ja żądam renesansu spluwaczek publicznych... Ze względów ekonomicznych a nie etnicznych... Odpowiedz Link