Gość: blaenda IP: *.dip0.t-ipconnect.de 29.07.04, 12:11 Mam pytanie-jest jakaś książka, która pomaga się przygotować do egzaminu PWD, ewentualnie słuzy do powtórki materiału?Proszę o informacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dominichen Re: Wirtschaftsdeutsch 29.07.04, 16:57 Przede wszystkim wez sobie z Instytutu Goethego testy z ubieglych lat-mozna je kupic razem z kaseta.Ja sie specjalnie nie przygotowywalam do tego egzaminu ale wczesniej przez kilka lat przerabialam Blickpunkt Wirtschaft 1 i 2 i Moderne deutsche Handelskorrespondenz (wszystko Bezy).POza tym udzielam korepetycji i z jedna "uczennica" :) 2 razy w tygodniu przerabialam wlasnie typowe teksty ekonomiczno-gospodarcze.Wiem ze sa tez specjalne kursy, ktore maja przygotowac do tego certyfikatu wiec moze dowiedz sie z jakich ksiazek oni korzystaja?W kazdym razie zycze powodzenia i nie wiem co prawda jak znasz niemeicki ale ten egzamin wcale nie jest taki trudny. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
zyrafa111 Re: Wirtschaftsdeutsch 29.07.04, 23:39 Gdzie można zdać taki egzamin i ile on kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: story Re: Wirtschaftsdeutsch IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.07.04, 09:01 Wejdz sobie na stronke Instytutu Goethego tam sa infos na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś