Dodaj do ulubionych

Kanary w DB

IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.04, 15:57
Mam pytanie TYLKO dla wtajemniczonych !!!
Zlapali mnie na jezdzie na gape w DB – kara 40 euro, niezapłacona na miejscu.
Maja mój numer paszportu i zły adres z dowodu spisany na komisariacie
dworcowym.
Pytanie czy będą mnie szukać w PL dla tych 40 euro ? Jakby co to mogę
wjeżdzać do DE tylko na dowodzie, zresztą te kontrole dzis sa już
sporadyczne. Czy to jakoś się przedawnia po jakims czasie, albo może narasta
drastycznie ?
Proszę o opinie tylko osoby które mialy już podobny dylemat !!!! Dzieki
Idealistow i nadwrazliwych przepraszam ze musza to czytać
Obserwuj wątek
    • Gość: wtajemniczona Re: Kanary w DB IP: *.arcor-ip.net 05.09.04, 19:38
      Narasta, kochasiu - i to sporo. Przedawniene po trzydziestu latach, ale wtedy
      bedzie w najlepszym przypadku pare setek (pomnoz 40 € przez 30 x 4%). Nie ludz
      sie, ze Cie nie zlapia, bo miales falszywy adres w dowodzie. Imie, nazwisko i
      data urodzenia wystarcza - ewidencja dluznikow dostepna jest komputerowo kazdej
      sluzbie publicznej, w ktorej i ja pracuje...
      wtjmn
      • Gość: VIRUS Re: Kanary w DB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 10:17
        No dobrze, wychodzi na to, że jego dane zostaną przekazane stronie polskiej i
        dopiero na terenie Polski, bo o to właśnie aq chodzi, odbędą się jego
        poszukiwania, tak?
        • Gość: ad Re: Kanary w DB IP: *.cymes.net / 213.20.123.* 06.09.04, 10:20
          Jak mi wiadomo do tej pory jeszsze nie , ale przy przekroczeniu niemieckiej
          granicy przy nastepnym przestepku mozna go nawat "zakablowac" jezeli nie bedzie
          mial odpowiedniej kwoty przy sobie.
    • Gość: aq Re: Kanary w DB IP: 150.254.99.* 07.09.04, 18:07
      przeciez przy przekracaniu nic nie sprawdzaja, nie skanuja paszportow, zreszta
      moge wchodzic na starym dowodzie ???

Do wtajemniczonej:
      Po jakim czasie rusza procedura szuakania mnie i jak dlugo to moze potrwac.
      Poinformowali mnie ze mam 2 tygodnie na zaplacenie, ktore juz dawno minely i
      ciekaw jestem jak wyglada teraz postepowanie wobec mojej osoby. Czy podjeli
      jakies kroki czy tylko czekaja az gdzies mnie zlapia np na granicy podczas
      kontroli paszportowej, gdzies na lotnisku czy na autostradzie ???
      • tagota Re: Kanary w DB 07.09.04, 22:08
        istnieje cos takiego jak "latajacy celnicy". Albo po prostu Ordnungsamt.
        Wystarczy, ze calkiem przypadkiem sprawdza cie gdzies w Niemczech, bo np
        wyrzucisz niedpoalek na ulicy. Jesli okaze sie, ze masz np niesplacony mandat,
        mozesz naprawde niezle zabulic. ....A poza tym czy rzeczywiscie warto cale zycie
        sie stresowac dla tych 40 euro?????
        • Gość: aq Re: Kanary w DB IP: 150.254.99.* 08.09.04, 16:13
          to wlasnie jest sens tego calego watku, czy warto czy nie ...
          • nikusia1 Re: Kanary w DB 08.09.04, 18:01
            wiem jak takie sprawy koncza sie w Austrii: zakladaja sprawe w sadzie, i to
            bardzo szybko. koszty wtedy rosna w tempie blyskawicznym, wlaczona zostanie
            takze policja czyli nazwisko i dane figuruja u niej...
            wiem, ze to boli ale radze abys jak najszybciej zaplacil mandat i spal
            spokojnie. bo teraz jestes w ich oczach zlodziejem, kryminalista...
            pzdr
            nikusia
            • Gość: Tomek Re: Kanary w DB IP: *.pronet.lublin.pl 10.09.04, 07:10
              Nie rób dziadostwa i zapłać karę! Znowu Polaczek kombinuje, jakby tu coś ukraść
              i pyta się na forum, jak to zrobić, żeby nie mieć konsekwencji. Jeżeli nie
              potrafisz zachować się w Europie, siedż na swoim drzewie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka