Dodaj do ulubionych

stara książka

11.03.05, 18:57
Witam wszystkich serdecznie.
Kiedys, kiedy bylam jeszcze w klasie maturalnej (czyli jakies 10 lat temu), pamietam, ze na niemieckim w szkole korzystalismy z pewnej ksiazki. Byla formatu A5, fioletowa, utorem byl Bursch albo Bursche a moze Burscha. Nie pamietam jak sie to nazwisko pisalo. I tak sie juz mecze trzeci tydzien, bo nie moge za nic na swiecie sobie przypomniec chocby tytulu tej ksiazki. Wiem jeszcze tylko tyle, ze kiedy ja zniej korzystalam, ona chyba nie byla juz wydawana i mialam jakies stare wydanie (pozyczone od nauczycielki). Ksiazka byla wspaniala i dosc trudna. Jesli ktos z was cos sobie kojarzy, to bardzo prosze o info. W razie czogo bardzo chetnie moge ja od kogos odkupic.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ggigus Re: stara książka 11.03.05, 19:08
      Helbig und Buscha - Deutschunterricht für Ausländer.
      cala gramatyka przystepnie po niem. sa tez osobno cwiczenia.
      Warto kupic!
      pozdr
    • tiggerific Re: stara książka 11.03.05, 19:08
      Mam taką, ale nie wiem czy to ta, fioletowa
      A. Buscha und J. Buscha "Deutsches Übungsbuch"
      Niestety nie na sprzedaż :)
      • Gość: Jecki Tigerin ? IP: *.arcor-ip.net 11.03.05, 23:35
        - czyzbys cierpiala na daltonizm ? Sadzilem, ze to przypadlosc plci brzydkiej.:-)
        j.
        • tiggerific Re: Tigerin ? 12.03.05, 19:29
          a co? masz tę samą w innym kolorze? :), może kwestia wydania?
          nie cierpię :)
    • ichigats Re: stara książka 15.03.05, 09:40
      na daltonizm nie cierpie, jest to przypadlosc JEDYNIE meska. coz, prawa genetyki. ale ja nie o tym. w nowym wydaniu ta ksiazka jest bialo- niebieska, ja musialam kiedys korzystac z jakiegos przedwiecznego, pewnie jeszcze z lat 70 albo poczatkow 80 i bylo w istocie obdarzone fioletowa okladka. dziekuje wszystkim za pomoc!
      pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka