yoosh 11.05.05, 10:12 Jak po niemiecku powiedzieć: 1.co za baba,babsko ,babsztyl:) 2. ale laska/o dziewczynie:) 3. simsen-co oznacza? Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kromka Re: baba,laska... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.05, 11:23 1. das Weib-baba (ale chyba nie 'babsztyl') 2. die Tussi, die Braut, die Schnecke - laska (na pewno jest ich wiecej) 3. simsen - wysylac SMS-y de.wikipedia.org/wiki/Simsen Odpowiedz Link Zgłoś
crannmer Re: baba,laska... 11.05.05, 11:29 yoosh napisała: > 1.co za baba,babsko ,babsztyl:) Weib Schreckschraube, Mannsweib, häßliches Weib Schlampe, Schnepfe, häßliche Kuh itd itp > 2. ale laska/o dziewczynie:) geile Braut Sahnetorte, Sahneschnitte, Tussi, Supermutter, Zuckerpuppe itd itp > 3. simsen-co oznacza? esemesowac MfG C. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: baba,laska... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 11:50 Na fajną laskę słyszałem też określenie "geiles Luder", ale znając znaczenie słownikowe słowa Luder nie mam pewności, czy jest to określenie pejoratywne czy komplement. Może ktoś mieszkający w Niemczech rozwieje moje wątpliwości? Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus Re: baba,laska... 11.05.05, 11:53 slowo Luder juz tutaj bylo dyksutoiwane ,ael rzeczyiwscie o geiles Luder nie powiedzialiabym, ze to fajna laska, bo to sie kojarzy dosc mocno erotycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
dorcia251 Re: baba,laska... 11.05.05, 12:57 wlasnie. Luder znam jako oznaczenie dziewczyny, kobiety, ktora zmienia facetow jak rekawiczki. oczywiscie chodzi glownie o seks. Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus Re: baba,laska... 11.05.05, 13:44 znaczenie slowa Luder sie zmienia (albo zaczelo zmieniac, ale potem przestalo), w koncu byly wybory Ludera Berlina i jakies inne ludery w Bildzie, ale wg mnie geiles Luder idzie za bardzo w strone niesmaku i ma malo wspolnego z fajna laska. Ja bym powiedziala tez heiße Braut - nie pamietam, niestety, czy ktos juz to tutaj napisal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: baba,laska... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 19:23 crannmer napisał: 2. ale laska/o dziewczynie:) > geile Braut > Sahnetorte, Sahneschnitte, Tussi, Supermutter, Zuckerpuppe A jeśli ktoś powie: Ich habe eine Supermutter, to trzeba się jeszcze dopytać, czy chodzi mu o dziewczynę czy o matkę :) Odpowiedz Link Zgłoś
crannmer Re: baba,laska... 11.05.05, 22:08 Gość portalu: tomek napisał(a): > > geile Braut > > Sahnetorte, Sahneschnitte, Tussi, Supermutter, Zuckerpuppe > > A jeśli ktoś powie: Ich habe eine Supermutter, to trzeba się jeszcze dopytać, > czy chodzi mu o dziewczynę czy o matkę :) Jak przy kazdym wyrazeniu slangowo-zargonowym, i tutajn znaczenie mocno zalezy od kontekstu. Sam przyznasz, ze wypowiedz "Ja pier....!" moze byc wyrazem zarowno glebokiej pogardy i odrzucenia, jak i wyrazem glebokiego podziwu. MfG C. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: baba,laska... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 22:22 crannmer napisał: > Jak przy kazdym wyrazeniu slangowo-zargonowym, i tutajn znaczenie mocno zalezy > od kontekstu. > > Sam przyznasz, ze wypowiedz "Ja pier....!" moze byc wyrazem zarowno glebokiej > pogardy i odrzucenia, jak i wyrazem glebokiego podziwu. Oczywiście, ja wcale nie krytykuję tej możliwości. Również naszego poczciwego słowa "dupa" można użyć w różnych sytuacjach: Patrz jaka dupa! Ale z ciebie dupa! Odpowiedz Link Zgłoś
yoosh Re: baba,laska... 11.05.05, 22:24 Oooo,dupa ma zdecydowanie szeroki wachlarz interpretacyjny:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pippi Re: baba,laska... IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 20:59 und .... Frauenzimmer, Frauensperson, Vamp, Muecke, Flunder, Schlampe, Huhn, Henne, Gans, Zicke, Ziege, usw. usw. MfG. Odpowiedz Link Zgłoś