Dodaj do ulubionych

Hilfe ,ich hab ein Problem!!!

29.06.05, 18:09
mit Ubersetzung eines Satzes~
bitte helfen Sie mir !!!

"Einen eventuell bestehenden Dauerauftrag bei Ihrem Geldinstitut wollen Sie
bitte sofort lóschen lassen"

DANKE
Obserwuj wątek
    • Gość: cfaniak Re: Hilfe ,ich hab ein Problem!!! IP: *.dip.t-dialin.net 29.06.05, 18:20
      wyglada na pilne a wiec
      jest to zlecenie uniewaznienia w trybie natychmiastowym ewentualnie posiadanego
      zlecenia platniczego
      • mejdejka Re: Hilfe ,ich hab ein Problem!!! 29.06.05, 18:47
        bardzo bardzo dziękuję
        chodzi o to ,że dostałam pismo z prokuratury w RFN
        przysądzono mi odszkodowanie 210€
        dostałam druk do wypełnienia o numerze konta i takie tam
        forsę wyślą mi na moje konto
        wszystko zrozumiałam
        tego ostniego zdnia nie kumam
        • mejdejka Re: Hilfe ,ich hab ein Problem!!! 29.06.05, 18:48

dalej nie kumam tego zdania :((((
          • mejdejka Re: Hilfe ,ich hab ein Problem!!! 29.06.05, 18:53

jak będzie całe zdnie to brzmiało???
            • Gość: Jecki to zdaanie nie pasuje absolutnie IP: *.arcor-ip.net 29.06.05, 19:01
              do sytuacji, ktora opisujesz. Dlaczego niby mialabys dawac Twojemu bankowi
              zlecenie platnicze na rzecz prokuratury, ktora przyznaje Ci odszkodowanie ?
              Notabene: odszkosowanie przyznac moze jedynie sad (przynajmniej w RFN).
              j.
              • mejdejka Re: to zdaanie nie pasuje absolutnie 29.06.05, 19:11
                bo chce dostać tę forsę na swoje konto
                nie mogę byc w NIEMCZECH
                a pismo od STAATSANWALTSCHAFT- VOLLSTRECKUNGSABTEILUNG
                to ja już NIC nie kumam
                • mejdejka Re: to zdaanie nie pasuje absolutnie 29.06.05, 19:15

może zle to określałm bo chodzi nie o odzszkodowanie ale o
                  STRAFVOLLSTRECKUNGSSACHE
                  • mejdejka Re: to zdaanie nie pasuje absolutnie 29.06.05, 19:16

za wypadek
                    • Gość: Jecki macisz i mejdejkasz, IP: *.arcor-ip.net 29.06.05, 19:19
                      ale cfaniak juz Ci odpowiedzial:
                      Jesli Twoj bank ma od Ciebie nakaz platniczy (na rzecz prokuratury ?!), to masz
                      go wycofac/zlikwidowac.
                      j.
                    • mejdejka to może ja całe pismo zacytuje 29.06.05, 19:20
                      in Ihrer STRAFVOLLSTRECKUNGSSACHE ist alles gezahlt.Es liegt bereits eine
                      Uberzahlung von 210€ vor.

• mejdejka Re: to może ja całe pismo zacytuje 29.06.05, 19:24
                        Damit Ihnen der uberzahlte Betrag zuruchgezahlt wercen kann,werdenSie
                        gebeten,ayf dem angefugten Vorduck Ihre Bankverbindung anzugeben.
                        Einen eventuell bestehenden Dauerauftrag bei Ihrem Geldinstitut wollen Sie
                        bitte sofort lóschen lassen
                        • mejdejka :((( 29.06.05, 19:26
                          sorrki
                          ojejkuś ja tego po polsku już nie kumam
                          czy na pewno to oni mają mi wypłacić ?
                          co ja mam powiedzieć w moim banku ???
                          pOmOcY

• Gość: cfaniak Re: to może ja całe pismo zacytuje IP: *.dip.t-dialin.net 29.06.05, 19:36
                          dziecko moje drogie ,masz nadplate na rzecz prokuratury w niemczech ,poniewaz
                          zrobilas stale poleecenie platnicze ,i w ten sposob twoj bank co miesiac wysyla
                          z twego konta na podstawie tegoz(sadze mylnie wypelnionego)zlecenia pieniazki do
                          prokuratury.ktos tam sie skapowal i prosza ciebie grzecznie abys anulowala to
                          polecenie na ich korzysc i podala na odwrocie blankietu swoje dane bankowe celem
                          zwrotu nadplaty.PONIATNO ?
                          • Gość: Jecki wytlumaczyl "Abel krowie" :-)) IP: *.arcor-ip.net 29.06.05, 19:40
                            Sorry: cfaniak mejdece. Ale: nie miala wyboru i musiala sie w koncu przyznac, ze
                            spowodowala wypadek. Swoja drogo mejdejka musi byc bardzo przy kasie, skoro
                            nawet nie zauwazyla, ze regularnie znika jej pewna sumka z konta...
                            j.
                        • Gość: Pippi Re: to może ja całe pismo zacytuje IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 19:39
                          mejdejka napisała:

> ... uberzahlte ... zuruchgezahlt wercen ... ayf ... angefugten ... lóschen ..

Zur Verbesserung!
                          MfG.
                          • mejdejka Re: to może ja całe pismo zacytuje 29.06.05, 19:44

ty PIPI pisałam z dzieckiem na ręku
                            ciekawe czy ty byś nie popełniła literówek ????
                            • mejdejka Re: to może ja całe pismo zacytuje 29.06.05, 19:46
                              wszystkim innym bardzo dziękuję za pomoc
                              faktycznie jednego konta długo nie sprawdzałam
                              • mejdejka Re: to może ja całe pismo zacytuje 29.06.05, 19:47

fajnie ,że można na WAS liczyć
                                • mejdejka [...] 29.06.05, 19:50
                                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                                  • tiggerific Re: to może ja całe pismo zacytuje 29.06.05, 19:56
                                    komu? oni wiedzą :))))
                                • Gość: Pippi Re: to może ja całe pismo zacytuje IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 19:50
                                  mejdejka napisała:

> fajnie ,że można na WAS liczyć

Keine Urasche!
                                  MfG.
                                  • Gość: Jecki Pippi wie immer "faszinierend" - IP: *.arcor-ip.net 29.06.05, 19:56
                                    - sie fühlt sich angesprochen (sic!). Dass ich nicht vor Lachen vom Stuhl falle !
                                    j.
                                  • mejdejka [...] 29.06.05, 20:03
                                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                                    • tiggerific Re: to może ja całe pismo zacytuje 29.06.05, 20:06
                                      Ty się tak nie gorączkuj, pippi nikt nie kuma z samą pippi włącznie :)
                                      :)
                                    • mejdejka ble ble ble ble :) 29.06.05, 20:07

widze ,ze trafiłam do zakomkleksionego środowiska
                                      • mejdejka Re: ble ble ble ble :) 29.06.05, 20:11
                                        pipi napisała "Keine Urasche!
                                        MfG."
                                        pipi Zur Verbesserung
                                        KEINE URSACHE !!!!!!!
                                        • mejdejka Re: ble ble ble ble :) 29.06.05, 20:13

OKI NIE WSZYSCY TU SĄ beeeeee i feeeeee
                                          widzę ,że są tu też normalne osobniki
                                          ;))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka