mejdejka 29.06.05, 18:09 mit Ubersetzung eines Satzes~ bitte helfen Sie mir !!! "Einen eventuell bestehenden Dauerauftrag bei Ihrem Geldinstitut wollen Sie bitte sofort lóschen lassen" DANKE Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cfaniak Re: Hilfe ,ich hab ein Problem!!! IP: *.dip.t-dialin.net 29.06.05, 18:20 wyglada na pilne a wiec jest to zlecenie uniewaznienia w trybie natychmiastowym ewentualnie posiadanego zlecenia platniczego Odpowiedz Link Zgłoś
mejdejka Re: Hilfe ,ich hab ein Problem!!! 29.06.05, 18:47 bardzo bardzo dziękuję chodzi o to ,że dostałam pismo z prokuratury w RFN przysądzono mi odszkodowanie 210€ dostałam druk do wypełnienia o numerze konta i takie tam forsę wyślą mi na moje konto wszystko zrozumiałam tego ostniego zdnia nie kumam Odpowiedz Link Zgłoś
mejdejka Re: Hilfe ,ich hab ein Problem!!! 29.06.05, 18:48 dalej nie kumam tego zdania :(((( Odpowiedz Link Zgłoś
mejdejka Re: Hilfe ,ich hab ein Problem!!! 29.06.05, 18:53 jak będzie całe zdnie to brzmiało??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jecki to zdaanie nie pasuje absolutnie IP: *.arcor-ip.net 29.06.05, 19:01 do sytuacji, ktora opisujesz. Dlaczego niby mialabys dawac Twojemu bankowi zlecenie platnicze na rzecz prokuratury, ktora przyznaje Ci odszkodowanie ? Notabene: odszkosowanie przyznac moze jedynie sad (przynajmniej w RFN). j. Odpowiedz Link Zgłoś
mejdejka Re: to zdaanie nie pasuje absolutnie 29.06.05, 19:11 bo chce dostać tę forsę na swoje konto nie mogę byc w NIEMCZECH a pismo od STAATSANWALTSCHAFT- VOLLSTRECKUNGSABTEILUNG to ja już NIC nie kumam Odpowiedz Link Zgłoś
mejdejka Re: to zdaanie nie pasuje absolutnie 29.06.05, 19:15 może zle to określałm bo chodzi nie o odzszkodowanie ale o STRAFVOLLSTRECKUNGSSACHE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jecki macisz i mejdejkasz, IP: *.arcor-ip.net 29.06.05, 19:19 ale cfaniak juz Ci odpowiedzial: Jesli Twoj bank ma od Ciebie nakaz platniczy (na rzecz prokuratury ?!), to masz go wycofac/zlikwidowac. j. Odpowiedz Link Zgłoś
mejdejka to może ja całe pismo zacytuje 29.06.05, 19:20 in Ihrer STRAFVOLLSTRECKUNGSSACHE ist alles gezahlt.Es liegt bereits eine Uberzahlung von 210€ vor. Odpowiedz Link Zgłoś
mejdejka Re: to może ja całe pismo zacytuje 29.06.05, 19:24 Damit Ihnen der uberzahlte Betrag zuruchgezahlt wercen kann,werdenSie gebeten,ayf dem angefugten Vorduck Ihre Bankverbindung anzugeben. Einen eventuell bestehenden Dauerauftrag bei Ihrem Geldinstitut wollen Sie bitte sofort lóschen lassen Odpowiedz Link Zgłoś
mejdejka :((( 29.06.05, 19:26 sorrki ojejkuś ja tego po polsku już nie kumam czy na pewno to oni mają mi wypłacić ? co ja mam powiedzieć w moim banku ??? pOmOcY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cfaniak Re: to może ja całe pismo zacytuje IP: *.dip.t-dialin.net 29.06.05, 19:36 dziecko moje drogie ,masz nadplate na rzecz prokuratury w niemczech ,poniewaz zrobilas stale poleecenie platnicze ,i w ten sposob twoj bank co miesiac wysyla z twego konta na podstawie tegoz(sadze mylnie wypelnionego)zlecenia pieniazki do prokuratury.ktos tam sie skapowal i prosza ciebie grzecznie abys anulowala to polecenie na ich korzysc i podala na odwrocie blankietu swoje dane bankowe celem zwrotu nadplaty.PONIATNO ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jecki wytlumaczyl "Abel krowie" :-)) IP: *.arcor-ip.net 29.06.05, 19:40 Sorry: cfaniak mejdece. Ale: nie miala wyboru i musiala sie w koncu przyznac, ze spowodowala wypadek. Swoja drogo mejdejka musi byc bardzo przy kasie, skoro nawet nie zauwazyla, ze regularnie znika jej pewna sumka z konta... j. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pippi Re: to może ja całe pismo zacytuje IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 19:39 mejdejka napisała: > ... uberzahlte ... zuruchgezahlt wercen ... ayf ... angefugten ... lóschen .. Zur Verbesserung! MfG. Odpowiedz Link Zgłoś
mejdejka Re: to może ja całe pismo zacytuje 29.06.05, 19:44 ty PIPI pisałam z dzieckiem na ręku ciekawe czy ty byś nie popełniła literówek ???? Odpowiedz Link Zgłoś
mejdejka Re: to może ja całe pismo zacytuje 29.06.05, 19:46 wszystkim innym bardzo dziękuję za pomoc faktycznie jednego konta długo nie sprawdzałam Odpowiedz Link Zgłoś
mejdejka Re: to może ja całe pismo zacytuje 29.06.05, 19:47 fajnie ,że można na WAS liczyć Odpowiedz Link Zgłoś
mejdejka [...] 29.06.05, 19:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
tiggerific Re: to może ja całe pismo zacytuje 29.06.05, 19:56 komu? oni wiedzą :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pippi Re: to może ja całe pismo zacytuje IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 19:50 mejdejka napisała: > fajnie ,że można na WAS liczyć Keine Urasche! MfG. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jecki Pippi wie immer "faszinierend" - IP: *.arcor-ip.net 29.06.05, 19:56 - sie fühlt sich angesprochen (sic!). Dass ich nicht vor Lachen vom Stuhl falle ! j. Odpowiedz Link Zgłoś
mejdejka [...] 29.06.05, 20:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
tiggerific Re: to może ja całe pismo zacytuje 29.06.05, 20:06 Ty się tak nie gorączkuj, pippi nikt nie kuma z samą pippi włącznie :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
mejdejka ble ble ble ble :) 29.06.05, 20:07 widze ,ze trafiłam do zakomkleksionego środowiska Odpowiedz Link Zgłoś
mejdejka Re: ble ble ble ble :) 29.06.05, 20:11 pipi napisała "Keine Urasche! MfG." pipi Zur Verbesserung KEINE URSACHE !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mejdejka Re: ble ble ble ble :) 29.06.05, 20:13 OKI NIE WSZYSCY TU SĄ beeeeee i feeeeee widzę ,że są tu też normalne osobniki ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś