Dodaj do ulubionych

Kilka pytań....

IP: 213.17.237.* 16.02.06, 19:06
Mam kilka zdań....moglibyście na nie spojrzeć?
Kiedy pojechałaś do Austrii?-> WAnn bist du nach Osterreich gefahren?
Gdzie spędziłaś wakacje? Wo hast Du den Sommeferien verbrachte?
Pojechałaś sama?-> Hast du gefahrt allein?
Gdzie mieskzałaś?-> Wo hast du gewohnt?
Jedzenie było smaczne?-> Das Essen war lecker?( można tak zapytac???)
Co robiłaś w wolnym czasie?-> Was hast du in freie Zeit gemacht?

No to tyle;) Z góry dzieki...
Obserwuj wątek
    • Gość: jecki Re: Kilka pytań.... IP: *.pools.arcor-ip.net 16.02.06, 19:11

> Kiedy pojechałaś do Austrii?-> WAnn bist du nach Osterreich gefahren?
      > Gdzie spędziłaś wakacje? Wo hast Du die Ferien verbracht?
      > Pojechałaś sama?-> Bist du allein gefahren?
      > Gdzie mieskzałaś?-> Wo hast du gewohnt?
      > Jedzenie było smaczne?-> War das Essen lecker?
      > Co robiłaś w wolnym czasie?-> Was hast du in der Freizeit gemacht?

---------------------------
      • annajustyna J., jestes szybszy dokladnie o 16.02.06, 19:13
        1 minutke!!!!
      • Gość: Reisemarschall anstatt zu fahren, verreise ich lieber und IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 16.02.06, 19:21
        unternehme etwas in der Freizeit.
        Und ich treibe es mit jeder, die nicht auf den Baum flüchtet. (fast mit jeder)
        • annajustyna Re: anstatt zu fahren, verreise ich lieber und 16.02.06, 19:28
          Hmm, was soll "fast" heißen?
          • tiggerific Re: anstatt zu fahren, verreise ich lieber und 16.02.06, 19:46
            'fast' beschreibt wohl diese Fälle, wo er selbst auf den Baum flüchten muss.
            • Gość: jecki z.B. vor einer Tigeri..... :-))) IP: *.pools.arcor-ip.net 16.02.06, 19:51
              j.
              • tiggerific Re: z.B. vor einer Tigeri..... :-))) 16.02.06, 20:26
                wiiiiieeeee bitte? :) ich sehe supergutundhypercool aus. Sag nicht, Du hast das
                Foto nicht gesehen? ;)
                • Gość: jecki kein Baum wäre mir hoch genug !!! :-)) IP: *.pools.arcor-ip.net 16.02.06, 20:40
                  j.
                  • tiggerific Re: aaaaalso :) 16.02.06, 21:28
                    vor einem Tiger auf den Baum zu klettern, wäre nur bescheuert, Du musst Dir ein
                    besseres Versteck suchen. :)
    • annajustyna Re: Kilka pytań.... 16.02.06, 19:12
      Moje typy:
      Kiedy pojechałaś do Austrii?-> WAnn bist du nach Österreich gefahren?
      Gdzie spędziłaś wakacje? Wo hast Du den Sommeferien verbracht?
      Pojechałaś sama?-> Bist du (dorthin) allein gefahren?
      Gdzie mieskzałaś?-> Wo hast du gewohnt?
      Jedzenie było smaczne?-> War das Essen war lecker (Hat das Essen geschmeckt)?
      Co robiłaś w wolnym czasie?-> Was hast du in der Freizeit gemacht?
      • Gość: jecki Besser spät als nie, sagte die alte Dame, IP: *.pools.arcor-ip.net 16.02.06, 19:13
        die den Zug verpasst hatte... :-)

j.
      • Gość: Kasia Re: Kilka pytań.... IP: *.inter2.wohnheim.uni-mainz.de 17.02.06, 10:33
        annajustyna napisała:

> Moje typy:
        > Kiedy pojechałaś do Austrii?-> WAnn bist du nach Österreich gefahren?
        > Gdzie spędziłaś wakacje? Wo hast Du den Sommeferien verbracht?

die Sommerferien, a nie den
        • annajustyna Re: Kilka pytań.... 17.02.06, 11:11
          Masz racje oczywiscie:))).
          • Gość: wierszokleta oczywiście, oczywizda, kot psu w d u p ę gwizda;) IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 17.02.06, 11:13
            • ja.nusz Re: oczywiście, oczywizda, kot psu w d u p ę gwi 17.02.06, 11:17
              rymuj dalej, będzie ciekawiej...
              • Gość: wierszokleta cytowałem śp. Dyzia Kałużyńskiego ;)) IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 17.02.06, 11:19
                • annajustyna Re: cytowałem śp. Dyzia Kałużyńskiego ;)) 17.02.06, 11:20
                  Fakt: ten gosc byl genialny:))). I tak samo jak ja nie widzial potrzeby mycia
                  okien:))).
                  • Gość: wierszokleta ale zęby sobie w końcu wstawił! ;))))) IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 17.02.06, 11:25
                    • annajustyna Re: ale zęby sobie w końcu wstawił! ;))))) 17.02.06, 11:33
                      Jak tez mam zeby uporzadkowane:))))
                  • ja.nusz Re: cytowałem śp. Dyzia Kałużyńskiego ;)) 17.02.06, 11:33
                    annajustyna napisała:

> Fakt: ten gosc byl genialny:))). I tak samo jak ja nie widzial potrzeby mycia
                    > okien:))).

Gość był rzeczywiście niesamowity.
                    Co do okien, to gwarantuję Ci, że kiedyś je umyjesz - najpóźniej na prośbę
                    męża....
                    • annajustyna Re: cytowałem śp. Dyzia Kałużyńskiego ;)) 17.02.06, 11:34
                      Widzisz, Ja.nuszu... Jak moj maz bedzie mial czelnosc prosic mnie o cos, co sam
                      moze rownie dobrze wykonac, to stwierdze, ze chyba wybralam nie tego meza:))).
                      • ja.nusz Re: cytowałem śp. Dyzia Kałużyńskiego ;)) 17.02.06, 11:53

annajustyna napisała:

> Widzisz, Ja.nuszu... Jak moj maz bedzie mial czelnosc prosic mnie o cos, co
                        sam moze rownie dobrze wykonac, to stwierdze, ze chyba wybralam nie tego
                        meza:))).

Uważaj, żeby nie zaczął tych przyjemnych rzeczy też wykonywać sam (ze sobą)....
                        • annajustyna Re: cytowałem śp. Dyzia Kałużyńskiego ;)) 17.02.06, 14:13
                          Jak da popatrzec:))). Moj maz jest feminista i wie, ze ma dwie rece tak samo jak
                          ja. Inaczej bym za niego nie wyszla.
            • annajustyna To przyspiewka ludowa czy inwencja wlasna? 17.02.06, 11:19
              ?
    • Gość: Kropka Re: Kilka pytań.... IP: 213.17.237.* 16.02.06, 19:37
      Dziekuję bardzo :-)
      • Gość: jecki pamietaj szczegolnie o ostatnim pytaniu, IP: *.pools.arcor-ip.net 16.02.06, 19:52
        gdyz to ono wlasnie jest roztrzygajace...
        j.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka