Gość: =) IP: *.crowley.pl 24.08.06, 16:47 mam pytanko odnośnie do ZD- czy jeżeli zapisałam się na kurs do szkoły językowej, to żeby podejść do tego egzaminu, będę musiała jeszcze dodatkowo zapłacić? Jeśli tak to ile to kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Schwester Rabiata Re: ZD IP: *.dip.t-dialin.net 24.08.06, 17:15 www.enauka.net/index.php?op=11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: =) Re: ZD IP: *.crowley.pl 25.08.06, 10:13 czyli muszę się jeszcze przygotować na wydatek rzędu 300zł ;/ opalala... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schwester Rabiata Re: ZD IP: *.dip.t-dialin.net 25.08.06, 16:01 Ty nic nie musisz... W czym przydatny bedzie Ci taki certyfikat. Coz jedni szkola jezyki sztuka dla sztuki, inni dla certyfikatu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: =) Re: ZD IP: *.crowley.pl 25.08.06, 21:39 oj, niemieckiego uczę się dla siebie, nie dla certyfikatów. W maju zdaję maturę i przy okazji również chcę podejść do tego egzaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaha Re: ZD IP: *.versanet.de 30.08.06, 14:19 certyfikat przyda ci sie jesli chcialabys popracowac w Niemczech ;) wiem z doswiadczenia ze takie swiadectwa duzo ulatwiaja, chociaz z ZD kannst du nicht viel anfangen. Lepszy jest Mittel albo Oberstufe, a jak na studyja do niemiec to tylko z DaF Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: =) Re: ZD IP: *.crowley.pl 31.08.06, 00:05 jasne, że ZMP czy KDS są lepsze i więcej warte, ale nie rzucam się z motyką na słońce. Wolę stopniowo do tego podchodzić, tymbardziej, że jakaś wybitna z tym niemieckim to jeszcze nie jestem :) Pozdrawiam =) Odpowiedz Link Zgłoś