Gość: ola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 19:27 z jakiego jesteś województwa? ja z Wielkopolski. może Twoja dziewwczyna słyszała coś o woj. konkursie z j. niem. i ew. wie gdzie można znaleźć pytania z lat poprzednich? byłabym wdzięczna za odp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: markus Re: do markusa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.06, 19:32 ja z małopolskiego, moja dziewczyna twierdzi, że takie konkursy zniechęcają uczniów do nauki, bo jaka to motywacja dla gimnazjalisty lub licealisty, jeśli taki konkurs ma poziom filologii germańskieJ? właśnie, trudno zdobyć pytania lub choć testy z lat poprzednich...hhmmm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: do markusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 19:40 aha, dzięki. A mógłbyś jeszcze tylko zapytać czy cały konkurs to test, czy mieszanka (uzupeł., tekst ze zroz., test) z góry dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: girlfriend vmarkus Re: do markusa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.06, 19:45 test leksykalno - gramatyczny, duzo idiomów, rekcji czasownika, czasy, strona bierna, konjunkiv, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: do markusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 19:49 dzięki, a mogę miec ostatnie pyt.? jeżeli tak to :test jedno- czy wieloktotnego wyboru? dzięki bardzo Odpowiedz Link Zgłoś