Gość: Kas IP: *.lubin.dialog.net.pl 23.06.07, 19:58 Elektroniczny słowni to świetna sprawa, chcę się w taki zaopatrzyć ale nie wiem, który zakupić. Czy Langenscheidt jest dobry? A może są inne lepsze? Proszę o użytkowników o radę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kiz Re: Elektroniczny słownik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 20:56 dobry jest elektroniczny słownik ponsa (sprzedawany z wersją papierową), jest dostępny również bezpłatnie na stronie www.pons.de, langenscheidt jest również b. dobry, ma dodatkową, bardzo pomocną funkcję wyświetlania w okienku słowa najechanego kursowrem w wordzie, niestety jest to starsza wersja słownika z roku 1979 dobre są również słowniki leksykonii (można kupić trzy w jednym), wersja demo na stronie producenta www.lexland.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwonka Re: Elektroniczny słownik IP: *.icpnet.pl 23.06.07, 23:34 ja polecam www.lexland.com.pl/produkt/np2wp.php mam ten słownik od 3 lat, mnóstwo słówek, odpowiednik starego słownika podręcznego Wiedzy Powszechnej. Mam też Ponsa i Langenscheidta ale ten wydaje mi się o wiele lepszy, chociaż to rzecz gustu. Ten słownik w pełnej wersji był w gazecie PC Format w kwietniu 2004r. może zapytaj w redakcji gazety o ten nr archiwalny, on kosztował ok. 20 zł. Odpowiedz Link Zgłoś