Gość: Magda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.07, 11:51 czy Regiearbeiten w umowie o dzieło pomiedzy firmami to beda prace dodatkowe? nadgodziny ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kasiula Re: Regiearbeiten? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 11:58 direct labour work Odpowiedz Link Zgłoś
jessi_a Re: Regiearbeiten? 29.07.07, 12:20 przetlumacz ten tekst: Regiearbeiten sind Arbeiten, die aufgrund einer nicht vorhergesehenen (nicht geplanten) Entwicklung erforderlich und nach Zeitaufwand bezahlt werden, also Stundenlohnarbeiten. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziecko:) Re: Regiearbeiten? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 12:33 Prace reżyserowane:) to prace, które na podstawie nieprzewidzianego wcześniej (niezaplanowanego) rozwoju są niezbędne i pesje za nie wypłacane są na podstawie przepracowanego czasu, a więc prace opłacane za godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziecko Re: Regiearbeiten? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 12:42 Myślę, że dla pracowników zatrudnionych na etat. A czemu pytasz? Odpowiedz Link Zgłoś
jessi_a Re: Regiearbeiten? 29.07.07, 12:43 przeczytaj jeszcze raz mojewyjasnienie po niemiecku a zrozumiesz dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziecko Re: Regiearbeiten? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 12:46 nadal nie rozumiem.. No dla stałych pracowników. Czyli to są nadgodziny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziecko Re: Regiearbeiten? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 12:50 a może prace wykonywane przez rządzących od regieren = Regiearbeiten Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borgia no widzisz - zabierasz się do tłumaczenia - a IP: *.iesy.net 29.07.07, 12:55 połowy to sama nie rozumisz! Boże widzisz, a nie grzmisz! Chroń nas przed takimi tłumaczeniami.... Please! Odpowiedz Link Zgłoś
jessi_a Re: no widzisz - zabierasz się do tłumaczenia - a 29.07.07, 12:57 dzidzius jest b. pracowity. powoli a osiagnie cel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borgia ja das kann schon sein, leider sie verkauft diesen IP: *.iesy.net 29.07.07, 13:26 Blödsinn als Übersetzung für jemand, der ne echte Hilfe braucht... Wenn sie das für sich privat machen würde - wäre das Scheißegal.... aber so.... :( eeeh - Scheiße ist das! Das ist ja kein Platz zum Rumexperimentieren - find' ich - damit soll man lieber keine Scherze macheee! Odpowiedz Link Zgłoś
jessi_a Re: ja das kann schon sein, leider sie verkauft d 29.07.07, 13:30 nie badz taki stanowczy, w rezultacie zainteresowana osoba dostanie prawidlowa odp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwonka jessie-u nie wydaje Ci się IP: 80.51.223.* 29.07.07, 14:53 że niektórym przydałaby się lekcja pokory, bo zarozumialstwem przechodzą siebie? ( to nie do Ciebie oczywiście). Odpowiedz Link Zgłoś
jessi_a Re: jessie-u nie wydaje Ci się 29.07.07, 14:54 a juz sie balam, ze do mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwonka Re: jessie-u nie wydaje Ci się IP: 80.51.223.* 29.07.07, 15:11 nawet bym nie śmiała, przycumowałaś na pikniku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borgia hast doch selber erklärt, das sind Arbeiten, die IP: *.iesy.net 29.07.07, 13:12 nach Zeitauwand entlohnt werden... Odpowiedz Link Zgłoś
jessi_a Re: hast doch selber erklärt, das sind Arbeiten, 29.07.07, 13:17 tak, ale to bylo pyt. do dzidziusia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziecko Re: Regiearbeiten? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 13:11 der Stundenlohn - płaca godzinowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziecko:( Re: Regiearbeiten? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 13:16 Dobrze przetłumaczyłam a sie czepiacie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jessi_a Re: Regiearbeiten? 29.07.07, 13:18 kto? moj booooooooze robi ci krzywde? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziecko Re: Regiearbeiten? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 13:20 powiedz wreszcie jak powinno być, bo już nie mam siły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziecko Re: stawka godzinowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 13:29 czyli praca opłacana za godziny:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: murarz są to prace nieprzewidziane w chwili IP: *.gdynia.mm.pl 29.07.07, 15:19 sporządzania kosztorysu. Wynagrodzenie przysługuje tylko wówczas, gdy zamawiający zleci ich wykonanie. Czyli: dodatkowe prace nieprzewidziane w kosztorysie. Odpowiedz Link Zgłoś