Dodaj do ulubionych

Regiearbeiten?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.07, 11:51
czy Regiearbeiten w umowie o dzieło pomiedzy firmami to beda prace dodatkowe?
nadgodziny ?
Obserwuj wątek
    • Gość: kasiula Re: Regiearbeiten? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 11:58
      direct labour work
    • jessi_a Re: Regiearbeiten? 29.07.07, 12:20
      przetlumacz ten tekst:
      Regiearbeiten sind Arbeiten, die aufgrund einer nicht vorhergesehenen (nicht
      geplanten) Entwicklung erforderlich und nach Zeitaufwand bezahlt werden, also
      Stundenlohnarbeiten.
      • Gość: dziecko:) Re: Regiearbeiten? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 12:33
        Prace reżyserowane:) to prace, które na podstawie nieprzewidzianego wcześniej
        (niezaplanowanego) rozwoju są niezbędne i pesje za nie wypłacane są na podstawie
        przepracowanego czasu, a więc prace opłacane za godziny.
        • jessi_a Re: Regiearbeiten? 29.07.07, 12:40
          dzicius, jakie pensje? dla kogo?
          • Gość: dziecko Re: Regiearbeiten? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 12:42
            Myślę, że dla pracowników zatrudnionych na etat. A czemu pytasz?
            • jessi_a Re: Regiearbeiten? 29.07.07, 12:43
              przeczytaj jeszcze raz mojewyjasnienie po niemiecku a zrozumiesz dlaczego?
              • Gość: dziecko Re: Regiearbeiten? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 12:46
                nadal nie rozumiem.. No dla stałych pracowników. Czyli to są nadgodziny?
                • Gość: dziecko Re: Regiearbeiten? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 12:50
                  a może prace wykonywane przez rządzących od regieren = Regiearbeiten
                  • Gość: borgia no widzisz - zabierasz się do tłumaczenia - a IP: *.iesy.net 29.07.07, 12:55
                    połowy to sama nie rozumisz! Boże widzisz, a nie grzmisz! Chroń nas przed
                    takimi tłumaczeniami.... Please!
                    • jessi_a Re: no widzisz - zabierasz się do tłumaczenia - a 29.07.07, 12:57
                      dzidzius jest b. pracowity. powoli a osiagnie cel.
                      • Gość: borgia ja das kann schon sein, leider sie verkauft diesen IP: *.iesy.net 29.07.07, 13:26
                        Blödsinn als Übersetzung für jemand, der ne echte Hilfe braucht... Wenn sie das
                        für sich privat machen würde - wäre das Scheißegal.... aber so.... :(
                        eeeh - Scheiße ist das! Das ist ja kein Platz zum Rumexperimentieren - find'
                        ich - damit soll man lieber keine Scherze macheee!
                        • jessi_a Re: ja das kann schon sein, leider sie verkauft d 29.07.07, 13:30
                          nie badz taki stanowczy, w rezultacie zainteresowana osoba dostanie prawidlowa
                          odp.
                          • Gość: iwonka jessie-u nie wydaje Ci się IP: 80.51.223.* 29.07.07, 14:53
                            że niektórym przydałaby się lekcja pokory, bo zarozumialstwem przechodzą siebie?
                            ( to nie do Ciebie oczywiście).
                            • jessi_a Re: jessie-u nie wydaje Ci się 29.07.07, 14:54
                              a juz sie balam, ze do mnie.
                              • Gość: iwonka Re: jessie-u nie wydaje Ci się IP: 80.51.223.* 29.07.07, 15:11
                                nawet bym nie śmiała, przycumowałaś na pikniku?
      • jessi_a Re: Regiearbeiten? 29.07.07, 12:56
        a co to sa tzw. Stundenlohnarbeiten?
        • Gość: borgia hast doch selber erklärt, das sind Arbeiten, die IP: *.iesy.net 29.07.07, 13:12
          nach Zeitauwand entlohnt werden...
          • jessi_a Re: hast doch selber erklärt, das sind Arbeiten, 29.07.07, 13:17
            tak, ale to bylo pyt. do dzidziusia.
            • Gość: borgia ah sooooo.... IP: *.iesy.net 29.07.07, 13:28
    • Gość: dziecko Re: Regiearbeiten? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 13:11
      der Stundenlohn - płaca godzinowa
      • Gość: dziecko:( Re: Regiearbeiten? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 13:16
        Dobrze przetłumaczyłam a sie czepiacie!!!
        • jessi_a Re: Regiearbeiten? 29.07.07, 13:18
          kto? moj booooooooze robi ci krzywde?
          • Gość: dziecko Re: Regiearbeiten? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 13:20
            powiedz wreszcie jak powinno być, bo już nie mam siły.
      • jessi_a Re: stawka godzinowa 29.07.07, 13:27

• Gość: dziecko Re: stawka godzinowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 13:29
          czyli praca opłacana za godziny:(
          • jessi_a Re: stawka godzinowa 29.07.07, 13:32
            za przepracowane godziny.
    • Gość: murarz są to prace nieprzewidziane w chwili IP: *.gdynia.mm.pl 29.07.07, 15:19
      sporządzania kosztorysu. Wynagrodzenie przysługuje tylko wówczas, gdy
      zamawiający zleci ich wykonanie.
      Czyli: dodatkowe prace nieprzewidziane w kosztorysie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka