Gość: ola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.07, 15:37 Witam! auf Atemzug? jak będzie poprawnie po niem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ola Re: kontekst? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.07, 16:51 zdanie czyta się na wdechu Odpowiedz Link Zgłoś
ratzfatz no ale co to znaczy? na wdechu można np. 28.11.07, 16:58 Na wdechu podnieś wyprostowane ramię nad głowę, EKG drżenie mięśnia serca na wdechu. Odpowiedz Link Zgłoś
ratzfatz może chodzi Ci o zaparty dech w piersiach 28.11.07, 17:00 albo "z zapartym tchem" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: mam! jednym tchem!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.07, 17:10 jednym tchem wydaje się być ok mit einem Atemzug dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
ratzfatz ależ proszę. ponische sprache schwere sprache 28.11.07, 17:16 nie powinno być jednak IN einem Atemzug? Odpowiedz Link Zgłoś
jecki.p to jest -za pozwoleniem - 28.11.07, 17:51 kompletna bzdura. zadnych zdan, przynajmniej w znanych mi jezykach indo-europejskich, nie czyta sie (ani nie wymawia) "na wdechu"... j. Odpowiedz Link Zgłoś
ratzfatz in einem Atemzug nannen 28.11.07, 18:12 = to mention sb./sth. in the same breath ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: in einem Atemzug nEnnen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.07, 18:47 czyli zdanie Der Leser kann einen Eindruck haben, dass er einen Satz mit/in einem Atemzug liest... jest sinnlos? Odpowiedz Link Zgłoś
jecki.p Re: in einem Atemzug nEnnen 28.11.07, 18:56 mit einem Atemzug VORliest jest - przynajmniej gramatycznie - OK. j. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: in einem Atemzug nEnnen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.07, 20:49 że mit, to byłam przekonana dopóki ziarna niepewności nie zasiał we mnie jeden z Panów, a o vor totalnie zapomniałam!!! Zmęczenie materiału? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borgia nie no... wszystko jasne - tylko skąd wytrzasłaś IP: *.iesy.net 29.11.07, 00:34 - mi tylko powiedz to: > zdanie czyta się na wdechu... no po jakiemu to to jest? I teraz wczuj się w tłumacza.... który ma to przetłumaczyć... no to przecież zgadywać tylko można... no shoXXX! Odpowiedz Link Zgłoś