tonks666 Re: a kto tak brzydko mówi? nt 17.05.08, 21:52 gdzieś zasłyszałam - zapamiętałam. a to jest wulgaryzm? Odpowiedz Link Zgłoś
bo4630 żaden wulgaryzm, ale nieładnie;D 17.05.08, 21:56 po polsku też nie wszędzie i nie zawsze powiemy, to jest do porzygania itp. Odpowiedz Link Zgłoś
tonks666 Re: żaden wulgaryzm, ale nieładnie;D 17.05.08, 22:01 mhmm... czyli bliżej obrzydzania, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
tonks666 Re: żaden wulgaryzm, ale nieładnie;D 17.05.08, 22:15 no własnie obrzyganie mi nie pasuje, bo to było ze zdania : "du kotzt mich an". Odpowiedz Link Zgłoś
czajnik40 Re: żaden wulgaryzm, ale nieładnie;D 17.05.08, 22:17 jednak " denerwujesz mnie". Odpowiedz Link Zgłoś
zuq1 wqrwiać 19.05.08, 13:34 Po prostu najbliższe temu jest wszechobecne jak w tytule. W znaczeniu: "Das kotzt mich richtig an!" - To mnie już w...!" Odpowiedz Link Zgłoś
westina Re: "ankotzen" oznacza "denerwować" czy "obrzydza 24.05.08, 22:06 powoduje u mnie odruchy wymiotne Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus no nie 26.05.08, 19:08 odruchy wymiotne to würgen ankotzen to obrzydzac, doprowazdac do szewskiej pasji z elementem obrzydzenia Odpowiedz Link Zgłoś
westina Re: no nie 28.05.08, 12:31 raczej admina stokera... zagladnij od czasu do czasu do slownika. Kotzen to rzygac, a wiec w ladnym ujeciu "powodowac odruchy wymiotne". Würgen to dusic...milej lektury! Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus ale nie mowimy o kotzen, 02.06.08, 22:00 a o ankotzen warto wiedziec, o czym mowa Odpowiedz Link Zgłoś
westina Re: ale nie mowimy o kotzen, 07.06.08, 11:05 lo jesooo ale ty jestes denna...przyczep sie do kogos innego albo zajmij sie czyms sensownym. Moze okna umyj pani tlumaczko od siedmiu bolesci??...hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
jessi_a Re: ale nie mowimy o kotzen, 07.06.08, 11:09 westina, nu nu <grozi palcem> ;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
westina Re: ale nie mowimy o kotzen, 08.06.08, 00:45 prosze dac mi znac czy mam sie bac czy jeszcze nie.. przeca ja tej pani nie znam, a ona mnie sledzi.... Jak na razie mam wazniejsze sprawy na glowie.!!!!!! Fussball!! Loooooo mamo ale bylo by fajnie dolozyc tym, co juz sie czuja mistrzami...;) Odpowiedz Link Zgłoś
jessi_a Re: ale nie mowimy o kotzen, 08.06.08, 08:51 wlasnie Euro goraczka, tez jestem za dolozeniem Odpowiedz Link Zgłoś
westina Re: ale nie mowimy o kotzen, 08.06.08, 14:25 Zycze dobrego meczu i satysfakcjonujacego wyniku! :) Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus przeciez sie ciebie nie 07.06.08, 18:39 czepiam pisze o tobie? pierwsze slysze kazda wypowiedz bierzesz osobiscie? po prostu mylisz kotzen z nakotzen i nie mozesz tego zrozumiec bo na razie ty uprawiasz banalna w tresci ad personam Odpowiedz Link Zgłoś
westina Re: przeciez sie ciebie nie 08.06.08, 00:37 jak najbardziej sie czepiasz. Skomentowalam temat wedlug wlasnego zdania a wzamian otrzymalam nastepujacy tekst: "..Z dzialalnosci admina snajpera:Nie dasz sobie spokoju. Przecież ty tylko szukasz pretekstu, aby coś napisać, aby w ten sposób zaistnieć. A jak pretekstu nie znajdujesz, to piszesz cokolwiek, przylepiając to gdziekolwiek. Bo dla ciebie jazgot to sens życia.." Biore osobiscie wypowiedzi, ktore sie do mnie kieruje. Ze niby czego nie moge zrozumiec???? Jak Niemiec mowi: "..das Wetter kotzt mich an" to wedlug mnie zygac mu sie sie chce na te pogode? Ta pogoda go nie denerwuje...nie wkurza...ona powoduje rzeczywiscie u niego odruchy wymiotne... Jak najbardziej niczego nie myle. Na 7 rodowitych Niemcow, ktorych poprosilam o dobitne pokazanie sensu "ankotzen" wkladalo sobie palec do buzi i sugerowalo wymioty...na ja.. Moze i jestem banalna, ale nie czepiam sie ad persona. W przeciwienstwie do ciebie. Nie wiem mnostwa rzeczy ale pytam u zrodel i twoje zdanie nie jest absolutnie dla mnie wlasciwym. I tym optymistycznym akcentem koncze rozmowe majac nadzieje, ze nie bedziesz nadal sledzic moich komentarzy... Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus ehm 08.06.08, 17:56 sygnaturka nie jest do ciebie bez przesady no i nadal mylisz slowo kotzen z ankotzen oni pokazali ci ten gest, bo ankotzen oznacza obrzydzac az prawie do refleksu reszty twojego post nie komentuje, bo nie mam ochoty na glupawe ad personam Odpowiedz Link Zgłoś
konrad-walenrod Liebe Schwestern und Brüder! 08.06.08, 10:08 Liebe Schwestern und Brüder! Dieser Thread kotzt mich einfach an! Habt ihr nicht bessere Themen? Zum Beispiel: Kampf gegen den Faschismus! Kampf für die globale Völkerfreundschaft! Gegen die Beschneidung von Jungfrauen! Und andere! Odpowiedz Link Zgłoś