Dodaj do ulubionych

strzezcie sie TFLS

IP: *.aster.pl 30.07.04, 16:35
Jesli zastanawiacie sie nad wyborem szkoly jezykowej TFLS, to szczerze
odradzam. Nie wiem, moze ktos mial lepsze doswiadczenia,ale nie ja. W marcu
zaczelam nauke wloskiego, na poczatku byl native speaker, fajny facet do
konwersacji, ale nie mial pojecia, jak uczyc obcokrajowcow. Facet na pewno
nie mial uprawnien pedagogicznych. Kursanci mieli wrazenie, ze nic nie
umieja. Po miesiacu zniknal, bo znalazl prace w Lodzi. Na jego miejsce
powinien przyjsc nastepny n. speaker, nic z tego, Polak zaczal uczyc.
Wprawdzie kurs byl tani,ale kosztem warunkow uczenia (rzadko kiedy materialy
na kasetach, nauka w obskurnych salach w szkole). Szkola chwalila sie
mozliwoscia wypozyczania materialow do nauki, zrozumialam, ze do wszystkich
jezykow. Niee, tylko ang.! Wszelkie pytania do tzw. sekretarek w Biurze na
Kruczej sprawialy trudnosci, nie umialy odpowiedziec, nie wiedzialy nawet,
kiedy konczy sie kurs. poza tym nawet kiedy nie maja interesantow, olewaja
tego, kto przychodzi.I tak dalej...
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx Re: strzezcie sie TFLS IP: *.codn.edu.pl 27.08.04, 09:19
      Tak, zdecydowanie unikajcie tej szkoły. Warunkiem zapisania się na kurs jest
      złożenie weksla in blanco. Bardzo niebezpieczne dla Waszych portfeli! Już nigdy
      się do nich nie zapiszę (raz niestety zrobiłem ten błąd).
      • Gość: baba Re: strzezcie sie TFLS IP: *.acn.waw.pl 27.08.04, 14:30

Oni twierdza, ze to jest zwrotne.
        Nie jest ?
        Mnie do tej szkoly zniechecila koniecznosc specjalnego przyjscia na gromadny
        test.
        W Lingwiscie test jest przy zapisie, kiedy sobie zyczysz, choc w moim przypadku
        nie byl konieczny.
    • abere8 Re: strzezcie sie TFLS 28.08.04, 00:09
      Ja tez tam chodzilam pare lat temu, tyle ze na hiszpanski. "Podreczniki w cenie
      kursu" okazaly sie bezplciowymi kserowkami tychze :-( Nie wiem, jak Wy, ale ja
      lubie miec obrazki, roznokolorowe tlo itp., bo wtedy latwiej mi sie uczy. No i
      nauczycielka tez byla do bani. Znala hiszpanski, ale nauczyc go nie potrafila.
    • angel.28 Re: strzezcie sie TFLS 30.08.04, 21:45
      Gość portalu: Dory napisał(a):

> Jesli zastanawiacie sie nad wyborem szkoly jezykowej TFLS, to szczerze
      > odradzam. Nie wiem, moze ktos mial lepsze doswiadczenia,ale nie ja. W marcu
      > zaczelam nauke wloskiego, na poczatku byl native speaker, fajny facet do
      > konwersacji, ale nie mial pojecia, jak uczyc obcokrajowcow. Facet na pewno
      > nie mial uprawnien pedagogicznych. Kursanci mieli wrazenie, ze nic nie
      > umieja. Po miesiacu zniknal, bo znalazl prace w Lodzi. Na jego miejsce
      > powinien przyjsc nastepny n. speaker, nic z tego, Polak zaczal uczyc.
      > Wprawdzie kurs byl tani,ale kosztem warunkow uczenia (rzadko kiedy materialy
      > na kasetach, nauka w obskurnych salach w szkole). Szkola chwalila sie
      > mozliwoscia wypozyczania materialow do nauki, zrozumialam, ze do wszystkich
      > jezykow. Niee, tylko ang.! Wszelkie pytania do tzw. sekretarek w Biurze na
      > Kruczej sprawialy trudnosci, nie umialy odpowiedziec, nie wiedzialy nawet,
      > kiedy konczy sie kurs. poza tym nawet kiedy nie maja interesantow, olewaja
      > tego, kto przychodzi.I tak dalej...

moim zdaniem native prowadzacy zajecia nie znaczy automatycznie ze kurs jest na
      wysokim poziomie.mialam 3 zle doswiadczenia z nativami, olewali sobie na maxa.
      Nie przygotowywali sie, otwierali teachersa i sprawdzali odpowiedzi, zero
      materialow dodatkowych. Mialam za to przyjemnosc chodzic na zajecia do
      polskiego lektora - rewelacja!Jesli ktos szuka kursu przygotowujacego do CAE
      polecam p.Marka Doskocza, uczy w Lingwiscie. Jest naprawde profesjonalny pod
      kazdym wzgledem.
      • Gość: baba Re: strzezcie sie TFLS IP: *.acn.waw.pl 31.08.04, 11:08

Natiwow tez w Lingwiscie maja dobrych, bo jest porzadny nadzor metodyczny.
    • Gość: Anitka Re: polecam TFLS IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.08.04, 09:02
      Moja opinia o tej szkole jest pozytywna - może ktos inny miał po prostu pecha .
      W wakacje chodziłam na kurs TOEFL,
      który bardzo mi przypadł do gustu. Kissk i dla Chrisa - wspaniały lektor.
    • Gość: eryk Re: nieprawdziwa opinia o TFLS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 16:45
      Nie wiem kto pisze te opinie. Chodzę do tfls-u od 2 i pól roku i jestem b.
      zadowolony, zwłaszcza przytak korzystnych cenach. Cóż, może konkurentów szkoły
      kłuje w oczy, ze cieszy się powodzeniem wśród słuchaczy.
      • Gość: Dory Re: nieprawdziwa opinia o TFLS IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.08.04, 16:58
        Gucio prawda Eryczku. Nie chodzi o zadna konkurencje tylko o to, jaka to
        cholerna szkola. Mam taka opinie, bo mam zle doswiadczenia z ta szkola. Jezeli
        ty twierdzisz inaczej, to widocznie miales szczescie.
        • Gość: eryk Re: nieprawdziwa opinia o TFLS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 18:15
          Tak jak powiedziałem, biorąc pod uwagę jakość do ceny (2,5 razy taniej niż np.
          w Archibaldzie a lektorzy przynajmniej tak dobrzy - chodziłem kiedyś do
          Archibalda) jestem zadowolony - a mankamenty wszystkim sie zdarzają. Może
          chciałaś po prostu dostać ,,PORSCHE w cenie Peugeota 407'' to się zdarza, ale
          trzeba pamiętać o realiach.
    • Gość: olalla Re: TFLS - szkoła bez zastrzeżeń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 23:01
      czego to ludzie nie wypisują. jestem w tfls na 3 kursie i bardzo mi się podoba,
      zwłaszcza od kiedy mam bezpłatne konwersacje
    • Gość: bronek TFLS to dobra szkoła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 14:04
      Jestem juz na 3 kursie w TFLS i uważam,że jest to bardzo rzetelna szkoła.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka