lala0073 24.05.05, 18:02 czy ktos mógłby mi napisac po angielsku takie krótkie opowiadanie opisujące dzień? z góry thanks :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kicior99 Re: opis dnia 24.05.05, 18:12 naprawde myslisz ze bedziemy za ciebioe odrabiac lekcje? Odpowiedz Link Zgłoś
edavenpo Re: opis dnia 24.05.05, 18:24 Kicior ma racje. Napisz sama, jak skonczysz to wrzuc tu na forum to ci je moge sprawdzic zebys nie miala bledow. Chyba ze ktos inny ma ochote na zadania domowe ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
edavenpo Re: opis dnia 24.05.05, 18:42 Opis dnia to jest proscizna. Uzyj simple past jesli chcesz opisac dzien ktory sie zdarzyl albo Simple Present zeby opisac twoj 'typowy' dzien i tyle. Na pewno potrafisz ;-) Powinno sie zaczac mniej wiecej tak... I get up at 7:00 a.m. every school day. I hate the alarm clock so my Mum always wakes me up. Then I have a shower and dress. I always have cornflakes for breakfast.... lub I got up late last Saturday. I showered and dressed then had breakfast with my family... Odpowiedz Link Zgłoś
lala0073 Re: opis dnia 24.05.05, 18:49 no widzisz dla Ciebie to żaden problem, u mnie jest troche gorzej bo całą podstawówke i technikum uczyłam sie niemieckiego, a teraz na studiach trafił sie angielski oraz nauczyciel który kmpletnie nie umie nic wytłumaczyc. Więc bardzo Cię prosze... Odpowiedz Link Zgłoś
edavenpo Re: opis dnia 24.05.05, 18:58 Rozumiem... To co ma to byc na poziomie podstawowym? Odpowiedz Link Zgłoś
edavenpo Re: opis dnia 24.05.05, 19:19 Ok zrobie ci ten opis dnia ale musisz poczekac pare godzin bo ciagle jestem w pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
lala0073 Re: opis dnia 24.05.05, 19:39 nie ma pospiechu, musze to umiec na wtorek dziękuje ci bardzo :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
edavenpo Re: opis dnia 24.05.05, 19:44 ok, na wtorek nie ma problemu ;-)wysle ci to jutro na maila Odpowiedz Link Zgłoś