mana_mana 11.01.07, 15:10 Czyli że cooo? Że polityka prawdy? :? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mana_mana Re: Policy of truth 12.01.07, 02:18 Czyżby nie było tu żadnych fanów Depeche Mode? :P Odpowiedz Link Zgłoś
efedra Re: Policy of truth 12.01.07, 17:05 mana_mana napisała: > Czyli że cooo? Że polityka prawdy? :? Tak, ale "polityka" tylko rozumiana jako zasady postępowania, taktyka, reguła rządząca jakimś działaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
mudzyn7 Re: Policy of truth 13.01.07, 08:05 No tak, ale dlaczego nie "polisa prawdy" jak juz "Depche'szow" pzywolujesz! Odpowiedz Link Zgłoś
karul to pytanie przypomina 13.01.07, 22:31 o delikatnej roznicy miedzy angielskim "politics" i "policy (this is not our government's policy)". polskie "polityka naszego rzadu" nie jest zbyt dokladne. efedra ma racje, "reguly rzadzace" to lepiej. w kazdym kanadyjskim ministerstwie, federalnym czy prowincjonalnym, znajdziecie dzial ktory zajmuje sie "policy planning" w ktorym pracuja "policy analyst". ja bylem kiedys takim "analyst" i zajmowalem sie przewidywaniami typu co sie stanie jesli zrobimy to, a co jesli zrobimy tamto. takie analizy ("policy options") wedrowaly do ministra ktory decydowal, ze chce opcje nr. 4. Odpowiedz Link Zgłoś
mana_mana Re: to pytanie przypomina 15.01.07, 14:04 Wdzięczna jestem bardzo za każdą odpowiedź, za rozjaśnienie umysłu :) Co do "polisy" to szczerze mówiąc nie bardzo wiem co masz na myśli - powinnam? Niech moim wutłumaczeniem będzie to, że nie jestem fanką DM i nie znam depeszowego slangu ;) ale chętnie i w tym temacie rozjaśniłabym sobie w głowie... Polisy??? Odpowiedz Link Zgłoś