ryszard51 09.03.08, 14:04 czy znacznie odbiega od tego z Wysp Brytyjskich (bardziej niż USA)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
linea_blu Re: angielski w Australii 09.03.08, 14:23 www.travel-library.com/pacific/australia/stybr-language.html www.artistwd.com/joyzine/australia/strine/index.php www.koalanet.com.au/australian-slang.html Odpowiedz Link Zgłoś
ryszard51 Re: angielski w Australii 10.03.08, 18:24 a jak wygląda sprawa z wymową? australijskiego slangu trudno byłoby mi zrozumieć z tego co przeczytałem na ww stronach... Odpowiedz Link Zgłoś
chris-joe Re: angielski w Australii 10.03.08, 19:09 Jak na moje kanadyjskie ucho, to czasem musze sie uwaznie wsluchac, by stwierdzic, czy to brytyjski, czy aussi. Zwlaszcza gdy mowia starannie, deklamujac jakiego szekspira czycus. Jak nawijaja po ulicznemu, to juz latwiej sprawa na wierzch wylazi :) Odpowiedz Link Zgłoś
linea_blu Re: angielski w Australii 10.03.08, 19:51 www.australia.com/ fajna stronka,kliknij na zdjecia pod `experience`. Odpowiedz Link Zgłoś
chris-joe Re: angielski w Australii 10.03.08, 19:56 I tam gadaja zdecydowanie po aussi :) Odpowiedz Link Zgłoś
linea_blu Re: angielski w Australii 10.03.08, 20:08 stason.org/TULARC/travel/australia/12-1-Australian-pronunciation.html reese.linguist.de/English/australia.htm www.fonetiks.org/engsou7au.html Odpowiedz Link Zgłoś