efedra Re: "dekretacja faktur" in English 03.04.08, 13:02 pearljam2312 napisał: > ...anyone? Może napisz najpierw co to znaczy po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
pearljam2312 Re: "dekretacja faktur" in English 03.04.08, 13:10 Gdybym ja to tylko wiedział... Odpowiedz Link Zgłoś
karen64 Re: "dekretacja faktur" in English 03.04.08, 14:11 dekretowac-to decree,to ordain by decree to decree-dekretowac,zarzadzac,rozporzadzac Odpowiedz Link Zgłoś
karen64 Re: "dekretacja faktur" in English 03.04.08, 14:26 to wszystko co znalazlam a moze to chodzi o zarzadzanie fakturami? Odpowiedz Link Zgłoś
j23c Re: "dekretacja faktur" in English 03.04.08, 18:16 Witam, nie mam zielonego pojęcia jak Angole i Yankies mówią na dekretację swoich invoices, ale wiem jak tą czynność określają Helmuty: >dekretieren< i wiem na czym ona polega, więc może wspólnymi siłami, coś stworzymy :))) Mianowicie chodzi o podstawową czynność księgowa polegajacą na przypisaniu liczbom z faktury odpowiednich kont księgowych. I chodzi zarówno o smarowanie na fakturze Debit(side)/ Credit(side) jak i/lub o odpowiednie sonfigurowanie algorytmów oprogramowania ksiegowego Odpowiedz Link Zgłoś
thesaurus Re: "dekretacja faktur" in English 04.04.08, 05:52 dekretacja faktur = coding the invoices, teraz juz nikt nie smaruje na fakturze cr lub db, program ksiegowy robi to za ciebie, masz albo debtors albo creditors ledger, tak czy inaczej nie ksiegujesz swoich faktur jako takich bo jezeli je stworzyles w programie ksiegowym to one sa juz zaksiegowane, wiec ksiegujesz tylko creditors inoices - no wiec zawsze zwiekszasz swoje koszty i swoje zobowiazania. Odpowiedz Link Zgłoś
linea_blu Re: "dekretacja faktur" in English 04.04.08, 07:04 dekretacja - odręczna adnotacja osoby upoważnionej na korespondencji wpływającej, wskazująca komórkę organizacyjną lub referenta, który ma załatwić sprawę, ewentualnie sposób jej załatwienia albo zawierająca decyzję pl.wikipedia.org/wiki/Dekretacja Odpowiedz Link Zgłoś