Dodaj do ulubionych

RANKING - Warsaw Schools

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.09.03, 16:27
Moja lista dobrych szkół:
Mike Mills - bardzo fajne zajecia
Choice Language Centre - profesjonalnie, ciekawie i milo
Cambridge - naprawde sie staraja
International House - polecam poranne grupy
Metropolitan College - schludnie i profesjonalnie
OJA - na moja kieszeń - warto!

Moja lista syfiastych szkół:
THE TOWER - McSzkoła - po prostu in and out - nie widzialam tam zadnej osoby
powyzej 30 lat - dziwne?
COMBRIDGE - powiedzieli mi że lektor oceni moj poziom dopiero na zajeciach
LINGWISTA - bardzo nudny lektor - ale moze inni maja inne zdanie

Mozecie cos dodac do mojego rankingu
Obserwuj wątek
    • Gość: Yorkshire Lady Re: RANKING - Warsaw Schools IP: *.acn.pl 19.09.03, 16:47
      Do "SYFLISTY"
      Empik:) hehe:) niech ci, co tam przeprowadzaja testy, a moze raczej ci, co je
      tworza, dostosuja je do ogolnego poziomu merytorycznego, bo jakos dziwnie w 4
      szkolach oceniono mnie na CAE a w Empik na intermediate...ehhh
      a moze jeszcze inaczej - niech zmienia polityke, i niech wciskaja ludziom kitu,
      aby wyciagnac od nich kase za chodzenie przez wiecej semestrow niz trzeba...
      • Gość: beata Re: RANKING - Warsaw Schools IP: *.era.pl 23.09.03, 10:51
        Gość portalu: Yorkshire Lady napisał(a):

> Do "SYFLISTY"
        > Empik:) hehe:) niech ci, co tam przeprowadzaja testy, a moze raczej ci, co je
        > tworza, dostosuja je do ogolnego poziomu merytorycznego, bo jakos dziwnie w 4
        > szkolach oceniono mnie na CAE a w Empik na intermediate...ehhh
        > a moze jeszcze inaczej - niech zmienia polityke, i niech wciskaja ludziom
        kitu,
        >
        > aby wyciagnac od nich kase za chodzenie przez wiecej semestrow niz trzeba...

Ha ha :-))) mialam dokladnie to samo w empiku - zaliczylam ich test na upper
        intermediate po czym jak wyciagnelam certyfikat CAE Pani gwaltownie zmienila
        zdanie...i zaproponowala mi przygotowawczy do LCCI III, bo to taki ceniony
        dyplom, swietne uzupelnienie do CAE, po czym miesiac pozniej zdalam go bez
        przygotowania na distinction...

Ale nic nie przebije BERLITZ:
        - moj chlopak z niemieckiego na Towarowej zostal oceniony na 2 poziom - cos mu
        nie gralo, bo uczyl sie go w Niemczech przez 5 lat, wiec poszedl do Berlitza na
        Nowogrodzka i ocenili go na 8... na 10 mozliwych...
        Ja w tym samym czasie chcialam zapisac sie na podstawy niemieckiego, wiec Pani
        Koordynator wyliczyla mi jakies 6 tys pln za rok, po czym powiedziala, ze ona
        grupy jeszcze nie skompletowala na pazdziernik, a ze byl sierpien, to
        powiedziala cytujac: "niech Pani do mnie wydzwania od czasu do czasu i sie
        przypomina, jak bede miala grupe to Pania zapisze... bo mi moze wypasc z
        glowy... wie Pani, tyle mamy ostatnio chetnych (przyp. autora: w srodku
        wakacji...). Oczywiscie dzwonie do Pani co tydzien, i sie przypominam, ze chce
        bardzo chce zaplacic 6 tys pln za tak profesjonalne podejscie do klienta... :-
        )))) Jesli lektorzy maja taki poziom jak ta Pani Koordynator...

pozdrowienia,
        • Gość: luiza Re: RANKING - Warsaw Schools IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.03, 16:04
          Czesc!
          Wiecie co. BERLITZ to najgorsza szkola na swiecie! Pracuja tam ludzie po
          maturze i nawet zawodowce. Firma nie ma nic wspolnego z ogolnoswiatowych
          stowarzyszeniach EFL/ESL.
          Jest to cholernie droga szkola i nie maja nic wspolnego z nauczaniem!
          Nie dajcie sie nabrac!
          • Gość: marcinos Re: RANKING - Warsaw Schools IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.03, 14:24
            Zgadzam sie z toba. Nalezy tam pojsc i spytac sie o innych metodach czy oni w
            ogole znaja sie na nauczaniu. Wiekszosc osob nie ma pojecia!
          • Gość: LESTER Re: RANKING - Warsaw Schools IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.10.03, 20:20
            ok berlitz has to be the worst school in the world. The method is tedious, the
            teachers inexperienced and they have nothing in common with modern teaching
            approaches. don't waste your money!
    • el_presidente666 Re: RANKING - Warsaw Schools 19.09.03, 18:36
      z aż tyloma szkołami miałeś przyjemność? massive respect
    • kristal Re: RANKING - Warsaw Schools 25.09.03, 15:20
      Fajny wątek zwłaszcza że rozglądam się za szkołą do angielskiego dla
      mniejwięcej średniozaawansowanych na razie mam na oku dwie:
      Bell (nowy świat 2)i
      IDJ Bachalski (Nowy świat 60).

Może cosik wiecie o nich : poziom ,cena, ...

Dzięki.
      • Gość: seila Re: RANKING - Warsaw Schools IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.03, 19:57
        Słyszałam duzo dobrego o Bell i też troche zlego np. ze grupy sa liczne. Ale
        ogolnie dobre rzeczy. Zalezy chyba od sposobu prowadzenia zajec?
    • Gość: donosiciel Re: RANKING - Warsaw Schools IP: *.acn.pl / *.acn.pl 28.09.03, 15:51
      nie polecam TFLS
      dlaczego ?!
      zapisalem sie na kurs przygotowujacy do FCE... grupa byla o wiele bardziej
      liczna niz bylo to zapisane w ofercie tej szkoly, zajęcia były cześto
      odwoływane, więc na 100% pani lektor nie wyczerpała tych 140 godzin jakie były
      przeznaczone na grupę.

[ale fce zdałem:]
      • Gość: Lily Re: RANKING - Warsaw Schools IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.03, 00:07
        Potwierdzam, że Cambridge i International House to bardzo dobre szkoły (myślę,
        że najlepsze w Warszawie) - zwłaszcza Cambridge. Lektorzy to tylko native
        speakers, zajęcia są ciekawe, poza tym są wyjścia do pubu, darmowe wejściówki
        do kina, spotkania konwersacyjne (za darmo). Poza tym często zdarza się, że
        twój poziom angielskiego tak bardzo się podniesie, że lektor przeniesie cię np.
        o dwie grupy wyżej (mi się tak zdarzyło dwa razy). FCE zdałam już dosyć dawno
        na A, a w tym roku zrobię CAE (mam nadzieję, że też na A ;-)). To naprawdę
        profesjonalna szkoła - polecam każdemu.
      • Gość: suellen Re: RANKING - Warsaw Schools IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.03, 19:38
        Własnie, też byłam u nich na kursie i grupa była za duża. Tłum,aczyli się tym,
        że nie zawsze wszyscy chodzą. Ale Szeis. Znalazłam sobie małą szkołe na
        ursynowie i jestem z niej zadowolona.

Byebye.
      • Gość: gość Re: RANKING - Warsaw Schools IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.03, 01:08
        jak była za liczna to dlaczego się nie wycofałeś?? przecież napisałeś coś o
        ofercie?? oferty to chyba wiążą jeszcze?
    • Gość: zeze Re: RANKING - Warsaw Schools IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.11.03, 14:57
      wedlug mnie taka English First jest bardzo fajna. pomijajac juz pomyslowe
      nazewnictwo sal i w ogole przyjemne wnetrze :) lektorzy sa po prostu swietni.
      chodze tam na konwersacje i tylko 1x bylo tak sobie, poza tym zawsze super.
      podoba mi sie, ze ucza tam ludzie z roznych krajow, gdzie angielski jest
      jezykiem urzedowym, np. z Kanady, Kenii (szczegolnie ten Kenijczyk jest
      interesujacy :-))) i nie chodzi mi tylko o wyglad :-)))))))
      juz zaluje, ze nie chodze tam na normalny kurs, ale moze to nadrobie w
      przyszlym roku. pozdr. wszystkich
      • Gość: go Re: RANKING - Warsaw Schools IP: 195.205.251.* 03.11.03, 15:53
        a co powiecie o PROFI-LINGUA???
    • Gość: Xenon Re: RANKING - Warsaw Schools IP: *.chello.pl 04.11.03, 10:51
      Przestrzegam przed "Lektorem" - zdarza się, że zatrudnia "lektorów" bez
      kwalifikacji!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka