anucha78 25.09.03, 21:10 jak sie efektywnie uczyc angielskiego wlasnie oblalam egzamin na ktory uczylam sie 2 miesiace nie mam sily nic mi nie wchodzi do glowy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ballerinapl Re: nie zdany egzamin 26.09.03, 13:17 Moze zapisz sie na jakis kurs albo do korepetytora? Moze niedostatecznie wierzysz w siebie? Moze zamiast sie bac egzaminu (bo pewnie sie balas), trzeba go bylo wziac za rogi? Nastawienie psychiczne wiele robi, uwierz mi, oblalam pare egzaminow z angielskiego w zyciu :) Nie wiem jak sie uczysz, moze zbyt wiele wkuwasz na pamiec zamiast nauczyc sie machinalnie, czytajac czy ogladajac TV? Trudno postawic diagnoze jesli nie piszesz jak sie uczysz ani z czego dokladnie byl ten egzamin... Moze napisz cos wiecej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: nie zdany egzamin IP: *.znet.pl 26.09.03, 19:55 Dwa MIESIĄCE???? !!! Zrozumiałabym, że mógłby ubolewać ktoś, kto uczył się dwa lata. Nauka języka to nie (tylko)mechaniczna=e wkuwanie, ale raczej trening umiejętności. To zadanie na długie lata! Odpowiedz Link Zgłoś