mr.hide 01.03.09, 13:21 Nie dość że nie wiem od czego to skrót to jeszcze jakie to konto? (choć gdybym znała pełną nazwę to pewnie dałabym radę wymyslić) Pomocy, nie mogę tego nigdzie namierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
smutas Re: HFM account? 02.03.09, 04:51 W twoim wypadku to nawet nie jest problem jezykowy, ale polegajacy na braku wiedzy ogolno-lokalnej. Chce przez to powiedziec, ze niby skad ja, czy ktokolwiek inny na tym forum moze wiedziec co to jest HFM. Siec sklepow z majtkami, bank. A moze to skrot jakiejs uslugi, ktora jest gdzies napisana w rozwinieciu. Podpowiedz troche wiecej to moze ktos bedzie w stanie ci pomoc: Skad to pochodzi, miejsce na Ziemi? Moze wklepalbys kilka zdan wiecej? Kto ci to napisal, w jakim celu? Sprzedawca, ubezbieczyciel, agent firmy pogrzebowej, ulotka w skrzynce pocztowej, pracownik biura podatkowego, twoj szef... A moze wyskoczylo ci takie okienko na komputerze gdzy chciales sie w firmowej sieci zalogowac tam gdzie nie masz uprawnien? Odpowiedz Link Zgłoś
mr.hide Re: HFM account? 02.03.09, 15:43 taka nazwa kont/rachunków pochodzi z instrukcji finansowej firmy amerykańskiej."..Zestawienie bilansowe powinno zawierać wartości sprawiedliwe związane z międzyzakładowymi transakcjami pochodnymi przeprowadzonymi z (nazwa firmy) poprzez FXRS (System Wniosków Dewizowych) stosując międzyzakładowe konto pochodne. Takie działanie daje pewność, że bilans międzyzakładowy eliminuje konsolidację. Patrz :załącznik gdzie znajdziesz informacje na temat (kont/rachunków) HFM accounts które mają zostać zastosowane. Odpowiedz Link Zgłoś
perk Re: HFM account? 02.03.09, 18:55 forums.oracle.com/forums/thread.jspa? threadID=572329&tstart=15 Odpowiedz Link Zgłoś
mudzyn7 Re: HFM account? 03.03.09, 05:36 Hyperion Financial Management (HFM) ... Team lead on Global Chart of Accounts. Albo cos totalnie innego... Odpowiedz Link Zgłoś