Dodaj do ulubionych

Pytanie do audiofilów o wieżę

IP: *.echostar.pl / 212.126.30.* 04.12.02, 19:31
Witam.
Widzę, ze niektórzy z Was mają dużą wiedzę na temat sprzętu i chciałbym sie
ich
poradzić jaki sprzęt kupić do słuchania czarnej muzy (bo osrtatnio w takiej
gustuję). Lubie jak jest potężny bass, mocno przerysowany, ale resztę muzyki
tez dobrze usłyszeć, a mój obecny sprzęt Diora (ta duża szafa z końca
produkcji)daje
tylko potęzny bass, który ostatnio znacząco stracił na jakosci.
Proszę audiofili - zboczków (w pozytywnym znaczeniu) o poradę co kupić w
cenie od 3 do 7 tys pln

Obserwuj wątek
    • pacio Re: Pytanie do audiofilów o wieżę 05.12.02, 10:53
      W tym przedziale cenowym nie znam odpowiednich klocków do czarnej muzy z
      przerysowanym basem.
      Dokup subwoofer i po problemie, np Paradigm "....demoluje ściany" określenie z
      jakiegoś testu ;))
    • Gość: soso Re: Pytanie do audiofilów o wieżę IP: 195.41.66.* 05.12.02, 13:38
      3 a 7 tys. to przepasc. Akurat od okolo 7 tys. mozna skompletowac dobry zestaw
      a z kolei 3 tys. wymusza kompromisy i gimnastyke.

Ten wielki bas takze daje do myslenia bo pierwsze wrazenie z odsuchu bardzo
      dobrego sprzetu to jest wlasnie takie, ze 'czagos brakuje'. A to wlasnie ten
      nieszczesny 'narkobas' znany tak dobrze z kolumn wielkosci kiosku z kalafiorami
      a kosztujacych 700 zl. Tak wiec rozwiazanie z subwooferem jest chyba dobra
      podpowiedzia.

pzdrw

soso
      • tricky Re: Pytanie do audiofilów o wieżę 17.12.02, 16:28
        Subwoofer ? Ale chcesz dwu, pięcio czy więcej kanałowy sprzęt?
        Jeśli chcesz sporo basu w stereo to kup wzmacniacz Harmana - w zależności od
        wielkości pomieszczenia kolumny, jeśli mały pokój polecam Tannoy MX2 -
        poodgina Ci szyby w pokoju. Góra bardzo odbra, średnica na 4 -. Ale zestaw
        przedni i niedrogi polecam.
        p.s. subwoofer do stereo to nieporozumienie.
    • Gość: DJ RAVER Re: Pytanie do audiofilów o wieżę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.03, 04:42
      "GOŚC" masz pecha ze nie ma diory sprzedawałem rózny sprzęt min diora,
      technics, marantz, sony, pionnier i wiedz ze jako dj znam sie na dzwięku
      jezeli chodzi o bass (czysty woofer) i czysty sopran to doiora zdaje ten
      egzamin ja se fundłem ssl-700 to jest ta szara o mocy 4x150w polecam ją i di
      tego na przód DIORA-POLRIS 300 a na tył Polsaris 200 a ludzie w tedy bedą ci
      zazdrosci
      • spiralarchitect Re: Pytanie do audiofilów o wieżę 24.09.03, 11:35
        Gość portalu: DJ RAVER napisał(a):

> "GOŚC" masz pecha ze nie ma diory sprzedawałem rózny sprzęt min diora,
        > technics, marantz, sony, pionnier i wiedz ze jako dj znam sie na dzwięku
        > jezeli chodzi o bass (czysty woofer) i czysty sopran to doiora zdaje ten
        > egzamin ja se fundłem ssl-700 to jest ta szara o mocy 4x150w polecam ją i di
        > tego na przód DIORA-POLRIS 300 a na tył Polsaris 200 a ludzie w tedy bedą ci
        > zazdrosci

Sorry, chlpoie, ale pojecie to ty masz chyba niewielkie.
        • spiralarchitect Re: Pytanie do audiofilów o wieżę 24.09.03, 11:40
          Jesli chodzi o kolumny to zainteresuj sie przede wszystkim kanadyjska firma
          Energy (grupa API-Audio Products International, strona: www.energy-
          speakers.com), z tego co piszesz o swoim ulubionym brzmieniu powinny pasowac
          doskonale. Seria Veritas raczej nie na Twoja kieszen, ale Conniseur to powinno
          byc to. Jeszcze kilka lat temu mieli w Polsce tego samego dystrybutora co
          Pioneer.
          • Gość: Lechu Re: Pytanie do audiofilów o wieżę IP: *.dsl.vianetworks.de 24.09.03, 13:11
            Mam Energy od paru lat. 6*100 W. Znakomite brzmienie kina domowego.
            Brzmienie stereo jest OK, ale bez odlotów.
            Jutro przyjdą zamówione muzyczne SACD i zobaczymy, jak to pójdzie w trybie wielokanałowym :)
          • Gość: Spiralarchitect Re: Pytanie do audiofilów o wieżę IP: 62.89.73.* 24.09.03, 16:18
            No i zapomnij o subwooferach za takie pieniadze. Poza tym subwoofer=odpowiednie
            do tego pomieszczenie. W klitce do 25m2 to tylko strata pieniedzy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka