Dodaj do ulubionych

Zmiana ceny

20.07.07, 14:14
Witam,czy ktoś WAS może orientuje się"jak w temacie", chodzi mi o to,czy
sklep internetowy po złożeniu zamówienia na dany produkt może zmienić cenę,
oczywiście na wyższą.
Obserwuj wątek
    • Gość: maro Re: Zmiana ceny IP: 195.94.209.* 23.07.07, 11:30
      Sklep internetowy powinien przysłać Ci potwierdzenie przyjęcia zamówienia z
      podaną ceną, której nie może już zmienić bez Twojej zgody. Cena z potwierdzenia
      powinna być taka jaka obowiązywała w chwili składania zamówienia. Do ceny mogą
      (i przeważnie są doliczone) koszty dostawy. Teoretycznie może się zdarzyć w
      przypadku kiedy długo myślisz nad złożeniem zamówienia, że w międzyczasie cena
      uległa zmianie. Wiele sklepów zmienia ceny na część asortymentu codziennie,
      może się zdarzyć, że w ciągu dnia.
      • krzychu1954 Re: Zmiana ceny 23.07.07, 15:26
        Witam,widocznie taka jest teoria,praktycznie jednego dnia złożyłem zamówienie i
        dostałem potwierdzenie jego przyjęcia drugiego dnia poinformowano mnie że cena
        jest zmieniona i czy dalej jestem zainteresowany kupnem towaru.
        • Gość: maro Re: Zmiana ceny IP: 195.94.209.* 23.07.07, 16:19
          Jeśli ta nowa oferta nadal jest atrakcyjna to masz problem, w przeciwnym
          przypadku zrezygnowałbym. Taki kontrahent jest niepoważny. Prawdopodobnie nie
          miał tego towaru na magazynie a jak przyszło zamówienie to sam zaczął szukać i
          zorientował się, że po pierwotnej cenie nie opłaca mu się.
          • krzychu1954 Re: Zmiana ceny 23.07.07, 16:35
            Wiem,że mam problem,bo cena poszła w górę o ponad 12% przez 1 dzień to i tak
            nikt inny nie oferuje tego towaru,dziękuję za informację,mam ciężki orzech do
            zgryzienia.
            • wowo5 Re: Zmiana ceny 23.07.07, 18:19
              Zrezygnuj. To jakis przekret. Potwierdzenie powinno byc natychmiastowe. Nie
              wierze, ze w dzisiejszych czasach nikt nie ma tego towaru. Sprawdz strony w
              innych krajach.
              • Gość: a Re: Zmiana ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 07:52
                1. Sklep (czy też raczej "sklep") MIAŁ prawo podnieść cenę.

2. Podniesienie ceny świadczy jednak FATALNIE o sklepie. Jest to totalna
                dyskwalifikacja

3. jedyne co można zrobić, to podać (np. właśnie na forum) dane tych cymbałów,
                tak, żeby wszyscy omijali ich jak śmierdzące jajo.

tak więc pozdrawiam i czekam na dane tej żałosnej firemki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka