krzychu1954 20.07.07, 14:14 Witam,czy ktoś WAS może orientuje się"jak w temacie", chodzi mi o to,czy sklep internetowy po złożeniu zamówienia na dany produkt może zmienić cenę, oczywiście na wyższą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: maro Re: Zmiana ceny IP: 195.94.209.* 23.07.07, 11:30 Sklep internetowy powinien przysłać Ci potwierdzenie przyjęcia zamówienia z podaną ceną, której nie może już zmienić bez Twojej zgody. Cena z potwierdzenia powinna być taka jaka obowiązywała w chwili składania zamówienia. Do ceny mogą (i przeważnie są doliczone) koszty dostawy. Teoretycznie może się zdarzyć w przypadku kiedy długo myślisz nad złożeniem zamówienia, że w międzyczasie cena uległa zmianie. Wiele sklepów zmienia ceny na część asortymentu codziennie, może się zdarzyć, że w ciągu dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
krzychu1954 Re: Zmiana ceny 23.07.07, 15:26 Witam,widocznie taka jest teoria,praktycznie jednego dnia złożyłem zamówienie i dostałem potwierdzenie jego przyjęcia drugiego dnia poinformowano mnie że cena jest zmieniona i czy dalej jestem zainteresowany kupnem towaru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maro Re: Zmiana ceny IP: 195.94.209.* 23.07.07, 16:19 Jeśli ta nowa oferta nadal jest atrakcyjna to masz problem, w przeciwnym przypadku zrezygnowałbym. Taki kontrahent jest niepoważny. Prawdopodobnie nie miał tego towaru na magazynie a jak przyszło zamówienie to sam zaczął szukać i zorientował się, że po pierwotnej cenie nie opłaca mu się. Odpowiedz Link Zgłoś
krzychu1954 Re: Zmiana ceny 23.07.07, 16:35 Wiem,że mam problem,bo cena poszła w górę o ponad 12% przez 1 dzień to i tak nikt inny nie oferuje tego towaru,dziękuję za informację,mam ciężki orzech do zgryzienia. Odpowiedz Link Zgłoś
wowo5 Re: Zmiana ceny 23.07.07, 18:19 Zrezygnuj. To jakis przekret. Potwierdzenie powinno byc natychmiastowe. Nie wierze, ze w dzisiejszych czasach nikt nie ma tego towaru. Sprawdz strony w innych krajach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Zmiana ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 07:52 1. Sklep (czy też raczej "sklep") MIAŁ prawo podnieść cenę. 2. Podniesienie ceny świadczy jednak FATALNIE o sklepie. Jest to totalna dyskwalifikacja 3. jedyne co można zrobić, to podać (np. właśnie na forum) dane tych cymbałów, tak, żeby wszyscy omijali ich jak śmierdzące jajo. tak więc pozdrawiam i czekam na dane tej żałosnej firemki Odpowiedz Link Zgłoś