Dodaj do ulubionych

Jakie stereo??

IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.03, 20:42
Chciałbym kupić wzmacniacz stereo w cenie do 800zł. Co polecacie?? Nie jestem audiofilem, nie mam wielkich wymagań.
Z góry dzięki za rady:)
Obserwuj wątek
    • Gość: spiralarchitect Re: Jakie stereo?? IP: *.streamcn.pl 10.09.03, 22:38
      Bierz NADa 302 lub 310 lub jakiegos Rotela. Zalezygdzie kupisz. Jesli masz
      karte kredytowa minimum Visa classic to zajrzyj na brytyjskiego ebaya:
      www.ebay.co.uk
      • Gość: soso Re: Jakie stereo?? IP: 195.41.66.* 11.09.03, 07:57
        Swietna podpowiedz - NAD albo Rotel, model dopasowac do kasy a na pewno kazda
        wlozona zlotowka sie zwroci.

pzdrw

soso
        • Gość: ML Re: Jakie stereo?? IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.03, 00:00
          Bardzo dziękuję za rady:) Wybiorę coś z firmy NAD. Mam jeszcze jedno pytanie: jakie są warunki kupna na ebay, tzn. jakie są możliwości zapłaty za wylicytowany towar??
          • spiralarchitect Re: Jakie stereo?? 13.09.03, 12:09
            Gość portalu: ML napisał(a):

> Bardzo dziękuję za rady:) Wybiorę coś z firmy NAD. Mam jeszcze jedno
            pytanie: j
            > akie są warunki kupna na ebay, tzn. jakie są możliwości zapłaty za
            wylicytowany
            > towar??

Sprawdz tez allegro i strone dawnego MAgazynu hifi: www,hifi.pl . By moc sie
            zarejestrowac na ebay trzeba miec niestety karte kredytowa (zadaja numeru przy
            rejestracji), chyba minimum Vise Classic. Warunki w jakich ja wydaja zaleza od
            banku np. w PKO sa to minimalne dochody w wysokosci 1000 zl. To czy
            sprzedajacy z ANglii czy USA wysyla towar poza swoj kraj napisane jest u dolu
            kazdej aukcji w postaci "will ship worldwide". Z wysylka jest pewien problem
            poniewaz wzmacniacze sa niestety dosc ciezkie i przy zakupie w tej
            rozpietoscicenowej jaka podales moze sie to nie oplacac.
            Z ewentualnych innych propozycji: cos Cambridge Audio, lub stary ale jary
            Pioneer A400X. Co do Pioneera jest (byla?) w polsce firma ktora przerabiala go
            na lepszy, wymieniajac czesc bebechow. Czy to jeszcze robia nie wiem, w kazdym
            badz razie Pioneer po przerobce byl modelem b.atrakcyjnym, choc i bez niej
            nalezal do znakomitych w swojej klasie.
            Reasumujac: sprawdz Allegro i hifi.pl, moze w pisemkach typu "Hifi i muzyka"
            i "audio" trafisz cos fajnego.
            Ponadto: wzmacniacz z czystym sumieniem mozna kupic kilkuletni, to samo
            kolumny (choc kolumny wolalbym osobiscie nowe). Co do CD to lepiej jednak
            kupic nieuzywany, a jesli juz second hand to gora 2,3 letni i od naprawde
            solidnej osoby-np. od kogos kto sprzedaje bo kupuje sobie drozszy system.

• Gość: ML NAD 314 IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 18.09.03, 14:53
      A co sądzicie o NAD 314?? Czy 600zł to dobra cena??
      • Gość: soso Re: NAD 314 IP: 195.41.66.* 19.09.03, 06:50

Bardzo dobra oferta! Wrecz nie ma sie co zastanawiac o ile w 100% okay.
        Ten wzmacniacz ma oczywiscie pewne wady. Bardzo niski WAF, brak pilota, nieco
        jasny dzwiek charakterystyczny zreszta dla tanich konstrukcji. No ale cena!
        Nowy w dobrych czasach (kilka lat temu) kosztowal w Europie okolo 500 euro!
        Zaden podobny ze stajni Pioneera, Kenwooda, Sherwooda, nie mowiac juz o innych,
        mniej renomowanych firmach, nie da nawet polowy tego, co da sie uslyszec z tego
        NAD. Bardzo polecam, naprawde. Nowsza wersja z pilotem i nieco podniesiona moca
        to C350. Ale 314 i tak bedzie gral jak burza.

Co do eksploatacji to goraco odradzam manipulowanie dzwiekiem, dodawanie
        niskich czy wysokich tonow - niech gra swoje! No i wylaczac soft-clipping o ile
        zadne party nie jest akurat w planie.

Laczylbym ten wzmacniacz raczej z niezbyt jasno grajacymi kolumnami bo moze byc
        nieco zbyt jaskrawy dzwiek. Ale i tak bedzie o niebo lepiej niz analogiczne
        konstrukcje popularnych firm japonskich,

pzdrw

soso

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka