Dodaj do ulubionych

apel do użytkowników forum

12.03.04, 13:43
Panie i Panowie :)
Zamieszczanie ogłoszeń i reklam na forach jest niezgodne z regulaminem i
traktowane jak zaśmiecanie forum. Do ogłoszeń zaliczają się również oferty
kupna/sprzedaży środków antykoncepcyjnych - są i bedą usuwane.
Nie zapominajcie, że leki typu Harmonet, Logest i inne powinny być
przyjmowane pod kontrolą lekarza, sprzedaż ich poza obiegiem aptecznym i bez
recepty może uczynić więcej szkody niż pożytku; również zamiast zamieszczać
ogłoszenie o chęci nabycia środków antykoncepcyjnych, lepiej udać sie do
lekarza aby po wykonaniu odpowiednich badań dostać receptę!
Bardzo proszę o nie zamieszczanie tutaj tego typu ogłoszeń. Będą usuwane.

kłaniam się panstwu.
Obserwuj wątek
    • Gość: julia001 Re: apel do użytkowników forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.04, 14:30
      Jako farmaceutka popieram powyższą wypowiedź.

Pozdrawiam.
      • kkkaczory_piss_brothers Re: apel do użytkowników forum 14.03.04, 04:29
        Gość portalu: julia001 napisał(a):

> Jako farmaceutka popieram powyższą wypowiedź.
        >
        > Pozdrawiam.

Ja jako nie-farmaceuta popieram powyższą wypowiedź, mało tego wypowiedz powyzej
        powyzszej wypowiedzi rowniez popieram:O]
    • verka.w Re: apel do użytkowników forum 15.03.04, 08:36
      Vitam!!!
      A czy reklamy typu link na wlasna strone czy inne forum czy cokolwiek innego
      zamieszczone w sygnaturce tez beda usuwane? Bo wydaje mi sie ze to jest rowniez
      forma reklamy...
      Pozdrovionka - Verka
      • mechaniczna_pomarancza Re: apel do użytkowników forum 15.03.04, 08:50
        verka.w napisała:

> Vitam!!!
        > A czy reklamy typu link na wlasna strone czy inne forum czy cokolwiek innego
        > zamieszczone w sygnaturce tez beda usuwane? Bo wydaje mi sie ze to jest
        rowniez
        > forma reklamy...

dzień dobry!
        link do innego forum bądź strony, zamieszczony w sygnaturce, nie będzie
        usuwany, o ile nie stanowi treści posta samej w sobie.
        nie ma powodu kasować sygnaturki z linkiem w treści, o ile jest ona oddzielona
        od _treści_ znakiem "--" i nie odsyła do stron zawierających niecenzuralne
        treści.

pozdrawiam
        • verka.w Re: apel do użytkowników forum 15.03.04, 12:21
          Czyli wychodzi na to, ze jezeli zaloze wlasne prywatne forum i link do niego
          zamieszcze w sygnaturce, a w nazwa tego forum bedzie np. kupie-sprzedam, a na
          tym forum umieszcze oferty to, to nie bedzie reklama i nie bedzie kasowana.
          Wiem, ze jest to wylacznie teoretyczene rozwazanie z mojej strony, jednak z
          tego co zrozumialam to jest to zgodne z regulaminem, wkoncu chec odsprzedania
          czegos przez osobe prywatna drugiej osobie prywatnej nie jest czyms
          niecenzuralnym.
          Pozdrovionka - Verka
          • mechaniczna_pomarancza Re: apel do użytkowników forum 16.03.04, 12:03
            verka.w napisała:

> Czyli wychodzi na to, ze jezeli zaloze wlasne prywatne forum i link do niego
            > zamieszcze w sygnaturce, a w nazwa tego forum bedzie np. kupie-sprzedam, a na
            > tym forum umieszcze oferty to, to nie bedzie reklama i nie bedzie kasowana.
            > Wiem, ze jest to wylacznie teoretyczene rozwazanie z mojej strony, jednak z
            > tego co zrozumialam to jest to zgodne z regulaminem, wkoncu chec odsprzedania
            > czegos przez osobe prywatna drugiej osobie prywatnej nie jest czyms
            > niecenzuralnym.

Owszem, masz rację, taka sytuacja jest możliwa i nie łamie regulaminu. W
            zasadzie wszystko, co jest legalne, może podlegać wymianie, sprzedaży.
            Ponieważ nie jestem pewna, czy może istnieć forum opierające się wyłącznie na
            ofertach kupna-sprzedaży, czekam na odpowiedź od administratorów GW. Obiecuję
            że postaram się uzyskać ją jak najszybciej :)

Doskonale wiemy, że jeśli nie za pośrednictwem forum, to sprawę mozna załatwić
            mailowo, na irc'u, na czacie, albo przez gadu-gadu.
            Jednak, zanim takie forum zostanie założone, należy zastanowić się, czy
            oferowanymi tam produktami nie zaszkodzimy komuś. Ponieważ Twoje pytanie
            pojawiło się w wątku traktującym o środkach antykoncepcyjnych, zakładam że
            chodzi o forum na którym można by dokonywac transakcji takich leków - apeluję
            do Twojego i innych forumowiczek rozsądku i wyobraźni: zanim założycie takie
            forum - zastanówcie się, czy nie wyrządzicie tym komuś krzywdy! To prawda,
            pigułki antykoncepcyjne są legalne. ALE jaką macie gwarancję, że nie zgłosi się
            do Was dziewczyna, która wstydząc się iść do ginekologa, właśnie w ten sposób
            zakupi pierwsze opakowanie? Jaką macie gwarancję, że to co pomogło Wam, nie
            zaszkodzi innej osobie? Że bedzie skuteczne?
            Chcące kupować na takim forum również powinny się zastanowić - w cykl zażywania
            wpisane są również regularne badania u legarza ginekologa. Gdyby nie było to
            konieczne, tabletki antykoncepcyjne można byłoby nabyć bez recepty. Do kogo
            później mieć pretensję? Do internautek, kóre w dobrej wierze sprzedały zbędne
            opakowanie tabletek?
            Życzę dużo rozsądku na wiosnę.

kłaniam się
            • verka.w Re: apel do użytkowników forum 16.03.04, 13:15
              Dzieki za pewne wyjasnienia. Ja wiem, ze pigulki antykoncepcyjne powinno sie
              przyjmowac pod kontrola lekarza. Jednak z drugiej strony rzecz biorac, jesli
              dziewczyna chce koniecznie kupic tabletki bez wizyty u ginekologa to pojdzie do
              internisty, wcisnie mu taki sam kit jak internautce ktora chce sprzedac swoje
              pigolki i dostanie recepte.
              Ja wcale sie nie dziwie, ze sa dziewczyny ktore chca sprzedac zbedne opakowania
              tabletek, bo czasem jest tak, ze lekarz od razu przepisuje dwa lub trzy
              opakowania, ktore dziewczyna musi wykupic. I robi to po czym okazuje sie, ze te
              tabletki jej nie sluza i zostaje z dwoma listkami pigulek ale bez powiedzmy 60
              zł. Wowczas chce je sprzedac nawet po nizszej cenie zeby choc czesciowo
              odzyskac pieniadze. A jak wiadomo: 60 zł piechota nie chodzi.
              Ja sama przyjmuje pigulki antykoncepcyjne i pewnie gdyby zaszla taka potrzeba,
              ze mialabym nadmiar, ktory niebylby mi juz potrzebny to postaralabym sie jakos
              je sprzedac.
              Co do dziewczyn, ktore na probe chca sobie kupic pigulki to i tak to zrobia, bo
              jak juz wspomnialam albo za posrednictwem internisty albo swojej kolezanki
              ktora pojdzie do swojego ginekologa i poprosi o przepisanie jednego opakowania
              wiecej. Niestety, ale trudno zebysmy my, internautki odpowiadaly za poziom
              wiedzy na temat srodkow antykoncepcyjnych innych osob.
              Chcac sprzedac jakis lek, o ktorym cos wiecej wiemy niz dziewczyna ktora chce
              good nas kupic, mozemy jedynie popytac jak dlugo je stosuje, jak sie po nich
              czuje.
              Podrovionka - Verka
    • mechaniczna_pomarancza w sprawie założenia forum: już wiem 16.03.04, 19:04
      Nie mozna założyć forum, które służy do zamieszczania ogłoszeń, reklam, itp.
      Fora takie są kasowane. Tego dowiedziałam się od maas - i tego się trzymajmy :)

Mam również praktyczną radę dla tych z Was, kóre kupują na przykład trzy
      opakowania pigułek antykoncepcyjnych, bo są wypisane trzy na jednej recepcie: w
      większości aptek można wykupić tylko jedno opakowanie, dostając na pozostałe
      kartkę z pieczątką apteki, aby można było przyjść po nie w późniejszym
      terminie. To pomoże uniknąć większych kosztów i prób sprzedania zbędnych
      opakowań na forum :)

kłaniam się
      • verka.w Re: w sprawie założenia forum: już wiem 17.03.04, 10:12
        Vitam!!!
        Niestety, ale niewszystkie apteki pozwalaja na to zeby zdeponowac recepte na
        kilka miesiecy. tak bylo w moim miescie, bylam w trzech roznych aptekach i
        powiedziano mi, ze moge wykupic np. jedno opakowanie a na reszte dostane odpis,
        jednak przychodzac kolejny raz musze wykupic reszte opakowan. Dopiero w innym
        miescie mogla zlozyc recepte na szesc miesiecy. Bo tak sie sklada ze zaczelam
        chodzic prywatnie do ginekologa i wypisuje recepte na pol roku, a niestety
        wykpienie jednorazowe 6 opakowan pigulek jest osztem rzedu 200 zl a mnie
        niestety na to nie stac jednorazowo.

P.S.
        Pytanie jak zwykle teoretyczne. Czy jesli ktos zacznie watek typu: "Mam problem
        bo kupilam trzy opakowania pigulek i wydalam prawie 100 zl jednak okazalo sie,
        ze po pierwszym listku zle sie po nich czuje i nie moge wiecej ich przyjmowac.
        Co mam teraz z nimi zrobic?"
        Albo: "Mam problem, kupilam bardzo drogi krem bo polecila mi go kolezanka
        twierdzac ze jest super bo sama uzywa a pozatym widzialam reklame w telewizji
        ze jest super. Jednak okazalo sie, ze mam na niego uczulenie. I teraz mam
        prawie cale opakowanie i nie wiem co z nim zrobic."
        Czy jesli pojawia sie takie watki napisane przez zarejestrowane osoby w portalu
        to czy one tez sa niezgodne z regulaminem? bo w sumie nie jest to bezposrednia
        propozycja sprzedazy czagos a jedynie sugestia ze jesli ktos jest chetny to
        niech napisze to sie te osoby miedzy soba dogadaja. czy to rowniez beda watki
        ktore beda kasowane?
        Pozdrovionka - Verka
        • mechaniczna_pomarancza Re: w sprawie założenia forum: już wiem 17.03.04, 14:45
          jeśli ktoś ma ochotę na takie nadkładanie drogi, żeby ominąć regulamin, to mu
          wolno, chociaż moim zdaniem lepiej się rozejrzeć wśród znajomych, które być
          może będą potrzebowały stosownego kremu.
          a zanim sprzeda się środki antykoncepcyjne, nawet w tak wyszukany sposób -
          każdy powinien, teoretycznie oczywiście, rozważyć, czy chce brać na siebie
          odpowiedzialność za to, że mogą trafić w niepowołane ręce.
          czas zaoszczędzony na składaniu postów do których nie przyczepi się moderator
          moim zdaniem lepiej przeznaczyć na poszukiwanie apteki w kórej można kupować
          pigułki po jednym opakowaniu... i koleżanki, która chętnie odkupi krem czy
          perfumy :)

kłaniam się
          • verka.w Re: w sprawie założenia forum: już wiem 17.03.04, 16:30
            Dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz, mam nadzieje ze jesli bede miala jakis
            problem zwiazany z forma moich watkow czy postow, to zawsze bede sie mogla
            zwrocic do Ciebie.
            Pozdrovionka - Verka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka