Dodaj do ulubionych

DO OSÓB Z ZĘBAMI MĄDROŚCI!!pilne!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 19:32
znacie jakies masci albo cos zeby nie bolalo bo rosnie mi zab madrosci i
strasznie boli:(
Obserwuj wątek
    • ruda_szczurka Re: DO OSÓB Z ZĘBAMI MĄDROŚCI!!pilne!! 19.08.04, 20:59
      sachol
    • Gość: anusiaczek Re: DO OSÓB Z ZĘBAMI MĄDROŚCI!!pilne!! IP: 81.15.186.* 19.08.04, 21:03
      Pola!Idź do detysty, on powinien wypisać Ci coś, albo doradzić czego powinnaś
      używać.
      • Gość: aga Re: DO OSÓB Z ZĘBAMI MĄDROŚCI!!pilne!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 21:47
        a ja ide w listopadzie na chirurgiczne usuniecie obu dolnych osemek i juz
        oczyma wyobrazni widze swoja napuchnieta gebe po tym zabiegu.
        • Gość: pola Re: DO OSÓB Z ZĘBAMI MĄDROŚCI!!pilne!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 22:04
          ja sie jakos nie moge przemuc
          ale na razie przeplukam czyms buzke i jakos to bedzie
          chlopak sie smieje ze jeszcze nie powinien mi rosnac zab madrosci bo on nie ma
          a przeciez ja jestem glupsza od niego
          JA MU DAM
          tez sie bede z niego smiala
          • Gość: karina Re: DO OSÓB Z ZĘBAMI MĄDROŚCI!!pilne!! IP: *.adsl.wanadoo.nl 20.08.04, 20:12
            zalecam usuwanie tych zebow.Ja mialam 4 a teraz zadnego i nie mam juz
            problemu.A zaczelo sie od tego ze okazalo sie ze mialam osemke wrosnieta w
            zuchwe, bo nie mogla znalezc miejsca wiec wrosla w kosc.Chodzilam z tym 3 lata,
            nic nie czulam, mialam jedna strone zuchwy poszerzona, ale myslalam ze to taki
            defekt.Chirurg powiedzial ze jeszcze troche a zuchwa by pekla, operacja byla
            straszna, nie dali rady wyciagnac.W koncu sie udalo.Umieralam kilkka dni.I poi
            tym doswiadczeniu wyrywalam wszystkie jak tylko cos poczulam, nawet
            dlutowanie.Poza tym sa one bardzo slabymi zebami.Wiec powodzenia wszystkim.
            • Gość: kasia k Re: DO OSÓB Z ZĘBAMI MĄDROŚCI!!pilne!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 20:57
              a co to jest dlutowanie?
              • Gość: karina Re: DO OSÓB Z ZĘBAMI MĄDROŚCI!!pilne!! IP: *.adsl.wanadoo.nl 20.08.04, 21:28
                dlutowanie stosuje sie w przypadku gdy zab jeszcze nie wyszedl,badz troszeczke,
                przy pomocy specjalnego dluta lekarz wzrusza zeba, najpierw nacinajac skalpelem
                dziaslo.
    • Gość: NIEZAPOMINAJK Re: DO OSÓB Z ZĘBAMI MĄDROŚCI!!pilne!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.08.04, 15:16
      MI ROSNĄ 3 NARAZ,NIC NA TO NIE PORADZISZ,TRZEBA PRZECZEKAc
      • Gość: mama Re: DO OSÓB Z ZĘBAMI MĄDROŚCI!!pilne!! IP: *.ztpnet.pl 21.08.04, 15:41
        Mi rosły zęby mądrości to pozyczalam od synka (wtedy 4 mieś.) żel da ząbkowanie i o dziwo pomagał jego nazwa to cal gel (kal żel)
        Naprawdę chłodzi i znieczula do tego rozmiękcza z lekka dziąsła i pomaga sie im przebić szybciej.
    • Gość: kitek Re: DO OSÓB Z ZĘBAMI MĄDROŚCI!!pilne!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.04, 15:48
      Na osemki najlepsze sa lody. Te z ruchomym waflem.
    • Gość: Milka Re: DO OSÓB Z ZĘBAMI MĄDROŚCI!!pilne!! IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 21.08.04, 16:56
      najlepsze są żeliki dla niemowląt, którym się zęby wyrzynają.Jak sie tym
      posmaruje dziąsło to już tak nie boli
    • Gość: eight Re: DO OSÓB Z ZĘBAMI MĄDROŚCI!!pilne!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.04, 20:33
      Ja radziłabym Ci wstrzyknięcie wody utlenionej tak pod skórkę która boli.ALE
      NIE WBIJAJ IGŁY W DZIĄSŁO!!!!!!Chodzi o lekkie podniesienie skórki i STRZYK!
      (takie wypłukanie miejsca obolałego)Coś takiego poradziła mi dentystka.Ten
      zabieg można stosować tak często jak tylko boli ząb.Sama go stosuję.To naprawde
      działa.Polecam!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka