Dodaj do ulubionych

Przyjaciółka po gwałcie jest męcząca

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 18:30
Może mi coś poradzicie. Moja przyjaciółka została 3 tygodnie temu zgwałcona.
Od tego czasu ciągle jest w złym humorze, ciągle się żali. Ja wiem, że to
było dla niej bardzo przykre, ale czy przez to musi zatruwać życie wszystkim
wokół? Jak dzisiaj powiedziałam, żeby nie robiła z siebie wiecznej ofiary, bo
nie tylko ją to spotkało to się popłakała i wyszła. Po prostu ręce mi
opadają, w sumie to mi jej żal, ale nie mam siły słuchać tego trucia i
stękania, ona wiecznie się zamyśla, traci kontakt z otoczeniem, a jak się
odezwie, to już intonacją głosu robi z siebie cierpiętnicę, jest upierdliwa,
na okrągło tylko chodzi skwaszona. Co robić?
Obserwuj wątek
    • Gość: Orion Re: Przyjaciółka po gwałcie jest męcząca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.04, 18:35
      Ładna z Ciebie przyjaciółka...bez kitu...ręce opadają :(
      • stephanie_s Re: Przyjaciółka po gwałcie jest męcząca 12.12.04, 15:51
        przyjaciólka została zgwałacona i Ci sie zali..no o faktycznie nie zrozumiałe
        bo ja chyba na jej miejscu nie powiedziałabym niczego osoboie z takim
        podejsciem jak Ty.Z całym szacunkiem ale chyba nie wiesz ani co to przyjazn
        ani co to gwałt,no ja równiez nie wiem co tpo gwałt i mam nadzieje ze sie nie
        dowiem...
      • koala1985 Re: Przyjaciółka po gwałcie jest męcząca 16.12.04, 15:48
        DOKLADNIE!
    • Gość: ana Re: Przyjaciółka po gwałcie jest męcząca IP: *.proxy.aol.com 11.12.04, 18:43
      A co ma ci opowiadac jaka fajna przygode przezyla? dla niej to byl szok i
      zapewme liczyla na twoje wsparcie.moglabys przynajmniej sprobowac sie ja
      zrozumiec, wysluchac, a nie robic z siebie meczennice ,ze masz niewygodna
      przyjaciolke ,bo to ona ma problem nie ty.
      • Gość: daga Re: Przyjaciółka po gwałcie jest męcząca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.04, 19:00
        nie chciałbym mieć takiej przyjaciółki ,jesteś chora fujjj i obrzydliwie
        egoistyczna idź sie lepiej utop
      • Gość: Kasiek84 Re: Przyjaciółka po gwałcie jest męcząca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 20:12
        Zastanów się nad tym co piszesz!!! ona 3 tygodnie temu została zgwałcona a nie
        np. rozstała się z chłopakiem albo nie wiem! Ona będzie miałą uraz do końca
        życia! Jaką ty jestes przyjaciółką? jakim człowiekiem? Nie wiesz co ona
        przeżywa tylko myślisz o sobie! Zastanów się... bo jak dla mnie jestes zimną,
        pustą osobą! Zero uczuć....
    • Gość: ;))))) Re: Przyjaciółka po gwałcie jest męcząca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 19:06
      "Pokaz mi przyjaciela, ktory bedzie ze mna plakal; bo tych, ktorzy beda sie ze
      mna smiali, znajde sobie sam."
    • Gość: copa cojones Zdajesz sobie sprawę cipo jaka to dla niej trauma? IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 11.12.04, 19:32
      Próbowałaś wyobrazić sobie siebie w jej sytuacji ?
      Jeżeli jesteś rzeczywiście jej przyjaciółką, to powinnać ją tak zająć i odwracać jej uwagę, na ile jest to możliwe, by miała jak najmniej okazji do rozmyślania o tym co ją spotkało.
      A argument w stylu "że nie tylko ją to spotkało" jest tak niemądry,że aż strach się bać.
      • anais85 [...] 11.12.04, 19:42
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • stephanie_s Re: Zdajesz sobie sprawę cipo jaka to dla niej tr 12.12.04, 15:53
        no własnie a propos argumentu ze nie tylko ja to spotkało ciekawa jestem
        jakbys Ty na jej miejscu zareagowała na taki argument..w sumie zastanawiam sie
        czy ten post to idiotyczna prowokacja czy naprawde jestes az tak płytką osobą.
    • Gość: Neli Re: Przyjaciółka po gwałcie jest męcząca IP: *.pronet.lublin.pl 11.12.04, 19:57
      wiesz co to dziewczyna nie powinna juz cie nazywac swoja przyjaciolka bo ty nia
      nie jestes. Myslisz ze po 3 tygodniach juz jest wszystko w porzadku???? takie
      rany leczy sie latami a czasem cale zycie. Tobie dziewczyno natomiast brakuje
      empatii, nie dajesz tej dziewczynie zadnego wsparcia. Odwracasz sie od niej w
      tak trudnym momencie. I zal mi ciebie bo jestes niewrazliwa i bardzo uboga
      uczuciowo.
    • Gość: sanis Re: Przyjaciółka po gwałcie jest męcząca IP: 83.238.24.* 11.12.04, 23:25
      Zgadzam się z moimi przedmówcami. Całą tę sprawę traktujesz sobie bardzo lekko.
      Mówisz o niej , jakby to było zgubienie dokumentów lub oblany egzamin.
      Pamiętaj, że tego typu problemy można zawsze rozwiązać lub pogodzić się z
      sytuacją. Lecz to, co spotkało Twoją przyjaciółkę jest problemem, który będzie
      się za nią wlókł przez wiele lat. Niestety ,brakuje ci samokrytyki i
      współczucia. Ona cię nie zamęcza, Ona szuka właśnie u CIEBIE wsparcia
      psychicznego. Żal mi Jej, ponieważ na miano przyjaciółki wcale nie zasługujesz.
      A tak na marginesie, gdyby kiedyś w przyszłości (nie daj Boże) spotkało to samo
      np. Twoją córkę, to ciekawe, czy też trzech tygodniach przeszłabyś nad tą
      sprawą do porządku dziennego????
      Jeśli chcesz coś zmienić ,zastosuj się do rad osób, które odpisały Ci na post.
      • Gość: Agnieszka Re: Przyjaciółka po gwałcie jest męcząca IP: *.magma-net.pl 12.12.04, 00:17
        Jesli tak według Ciebie wygladaja przyjaciele to powodzenia w zyciu Ci zycze..!!
        Niedobrze mi sie robi,ze ty nazywasz sie jej przyjaciólka.Zreszta szkoda słow
        na takiego popaprańca jak ty!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: sylwia Re: Przyjaciółka po gwałcie jest męcząca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.04, 23:14
        ale przyjaciółka z ciebie!! gwałt to nie bułka z masłem! a poza tym minęło
        dopiero 3 tyg! ona bedzie taka nawet za 5 lat!!!!!!!!!
    • Gość: mada Re: Przyjaciółka po gwałcie jest męcząca IP: *.chello.pl 12.12.04, 01:18
      sorry, czy to prowokacja??
      bo az sie wierzyc nie chce, ze dorosly czlowiek jest w stanie napisac cos
      takiego... wiekszej glupoty w zyciu nie czytalam i musze przyznac, ze to chyba
      jest najglupszy i najbardziej beszczelny post w historii tego forum!!!!!!!!!

swoja droga po tym co napisalas moznaby stwierdzic, ze dla ciebie samej gwalt
      bylby jakas wspaniala przygoda
      • Gość: ŁoSiU Re: Przyjaciółka po gwałcie jest męcząca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 02:50
        wiesz, wszystko spox, poczekaj az ciebie jacys szmaciarze przeleca i jeszcze
        nastukają czy cos... Zobaczymy jaki ty bedziesz miała zajebisty humorek. Qrwa
        gdzie takie kretynki sie rodza, ja niewiem ....
    • Gość: Rudy_G Re: Przyjaciółka po gwałcie jest męcząca IP: *.net-serwis.pl 12.12.04, 04:16
      Wiesz chyba dobrze że jej tak powiedziałaś. Chociaż cios był dobijający. To
      dobrze, że teraz się przekonała jaka z ciebie kanalia.
      • Gość: Joanna ......... Re: Przyjaciółka po gwałcie jest męcząca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 08:46
        Rączki mi opadają........ ja rozumiem, że jesteś pewnie młoda, rozrywkowa i w
        ogóle zajebista.... ale takie właśnie są głupiutkie smarkule:) i nawet jeśli
        masz 20...x(?) lat... ach.. szkoda gadać.... beznadziejna jesteś:[
    • Gość: Artur Przezywacz Przyjaciolka IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 12.12.04, 11:54
      Ludzie, co wyscie sie tak uczepili tej "przyjaciolki"? Przespaliscie ostatnia
      dekade? Czemu tu sie dziwic? Ten termin ulegl deformacji juz wieki temu,
      mozliwe, ze przez wplyw angielskiego, gdzie "friend" moze rownie dobrze
      oznaczac "przyjaciela" jak i "znajomego". A przypomnijcie sobie show Big
      Brother, gdzie prawie kazdy nazywal kazdego "przyjacielem" raptem po kilku
      dniach znajomosci. Dajcie wiec pokoj, mowiac jezykiem kabaretowym, pieprzeniu,
      szczegolnie, ze wszystkie wasze posty na ten temat sa takie same
      • stephanie_s Re: Przyjaciolka 12.12.04, 15:57
        oczywiscie ze to słowo uległo deformacji co nie oznacza ,ze ludzie którzy
        pojmuja je we własciwy sposob nie moga wyrazic swego zdania.
    • Gość: Miska Re: Przyjaciółka po gwałcie jest męcząca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.04, 16:01
      Boze, bron mnie przed takimi przyjaciolkami jak ty (celowo z malej litery)

nigdy nie slyszalas o tym, ze gwalt to morderstwo na psychice, i ze czasami
      kobiety nie moga sobie z tym poradzic cale zycie??
    • Gość: magi Re: Przyjaciółka po gwałcie jest męcząca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 10:43
      Nie jestes jej przyjaciolka, jezeli nie mozesz jej zrozumiec! Nie pisz o niej w
      ten sposob, bo ona zachowuje sie calkiem normalnie jak na osobe, ktora przezyla
      taki szok. Czy ty w ogole zdajesz sobie sprawe, co za tragedia ja spotkala?!!!
    • Gość: anka Re: Przyjaciółka po gwałcie jest męcząca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.04, 11:32
      jestes wstrętna EGOISTKĄ i nie nadajesz sie na przyjaciółkę. W przyjaźni się
      pomaga!! przyjaźń polega nie tylko na braniu ale i dawaniu. Minęły dopiero 3
      tygodnie od tego okropnego wydarzenia więc nie dziwie się, że kobieta się
      załamuje. Też byś się tak zachowywała... no chyba,że Ciebie to rajcuje. Postaw
      sie w jej sytuacji. W życiu nei chciałabym mieć takiej KOLEŻANKI... bo o
      przyjaźni nie ma mowy z taka osobą... Powodzenia niedojżała dziewczynko!
    • Gość: Maleńka Re: Przyjaciółka po gwałcie jest męcząca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.04, 20:20
      Biedactwo moje:( Ty sobie chciałas poplotkowac albo sie pośmiac a tu masz ci
      los-zgwałcili ja.Naprawde współczuje Ci tego,ale głęboko wierze ze ona zrozumie
      swój bład i zacznie byc taka jak dawniej dla
      ciebie.Pozdrawiam

ty egoistyczna idiotko
    • male29yld Re: Przyjaciółka po gwałcie jest męcząca 14.12.04, 20:44
      brak mi słow. kula w głowę dla autorki tego posta
    • Gość: ssss [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 21:18
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Kaska Re: Przyjaciółka po gwałcie jest męcząca IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 15.12.04, 14:44
      ale Ty jestes glupia!ciekawe,jakby Ciebie cos takiego spotkalo,czy nie
      robilabys z siebie "cierpiętnicy".przynajmniej nie nazywaj siebie przyjaciółką
      bo to wstyd!!!
    • Gość: Juanita Re: Przyjaciółka po gwałcie jest męcząca IP: *.chello.pl 15.12.04, 14:48
      na taka przyjaciolke jak ty to rece opadaja:/
    • Gość: Kinga K. Re: Przyjaciółka po gwałcie jest męcząca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 00:38
      Szczerze mówiąc myślałabym, że to dla żartów ktoś napisał - i chyba tak było -
      gdybym nie wiedziała, do czego zdolni są ludzie.
      Mojemu koledze zmarła matka. Była chora i opiekował się nią przez wiele lat.
      Pochodził z małego miasteczka, gdzie miał grupkę "przyjaciół". Po jakimś czasie
      dostaję od nich maila z opisem imprezy. Pytam - gdzie X? A oni na to: ach, jego
      nie zaprosiliśmy, on się od śmierci matki zrobił taki nudny, ciągle placze i
      ciąga nas na cmentarz, wytrzymać z nim nie można. To jakiś histeryk, mógłby się
      już pozbierać, bo nikt nie będzie chciał się z nim zadawać. Wyobraź sobie, że
      na urodziny matki przysłał nam jakieś żałobne maile, to niesmaczne ...
      Od tamtej pory nie mam z nimi kontaktu.
      • Gość: lisa17 Re: Przyjaciółka po gwałcie jest męcząca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 14:37
        czytam wszystkie posty i zgadzam się z przedmówcami.nie mogę pojąc jak można
        tak sie zachować.uważasz ze gwałt to tak błaha sprawa?męczy Cię ze przyjaciółka
        cierpi bo stała się upierdliwa?już nie zartujecie,nie smiejecie się,oj biedaku
        ty.nawet nie wiem co pisac bo brak mi słow.jestes strasznie nieczuła i
        egoistyczna.przykro mi ze ta zgwałcona dziewczyna zaufała Ci bo ty to zaufanie
        zdeptałas.wstyd mi za takich ludzi.mam nadzieję ze ona ma kogos naprawdę
        bliskiego i szczerego.obys nigdy nie musiała poznac czym jest gwałt,dopiero
        wtedy byc zrozumiała.jestes typowym przypadkiem potwierdzającym
        powiedzenie"prawdziwych przyjacioł poznaje sie w biedzie".brak mi słow.
    • Gość: xxx Re: Przyjaciółka po gwałcie jest męcząca IP: *.earth.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.04, 14:47
      wiesz co...po prostu jesets BEZNADZIEJNA!!!jak poprzedniczce BRAK MI SLOW!!!
      MOZE GDYBY TO BYLY 3 MIESIACE MOZE MOGLABYM CIE ZROZUMIEC ALE TAK...PO PROSTU
      BRAK MI SLOW!!!ta ogromna krzywda jaka jej jakis kutafo wyrzadzil moze bolec
      cale zycie...a ty mowisz o 3 tygodniach...co to wogole ma byc...ty mowisz ze to
      twoja przyjaciolka...gdy nawet nie starasz sie jej zrozumiec...wez sie
      zastanow...na jej miejscu juz nigdy bym sie z toba nie spotkala...mam nadzieje
      ze ma prawdziwego przyjaciela, kogos komu moze zaufac i ja zrozumie,
      pocieszy...ty tylko widzisz swoj czubek nosa...jestes 100% EGOISTKĄ!!!taki
      czlowiek przyjacielem jest tylko dla siebie...przeanalizu sobie to wszystko
      troche..na twoim miejscu gdyby mi na niej zalezalo przeprosilabym ja...albo
      lepiej tego nie rob bo zawiedziesz ja drugi raz...WSTYDŹ SIĘ!!!
      • Gość: lisa17 Re: Przyjaciółka po gwałcie jest męcząca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 17:07
        czy autorka juz nie raczy sie odezwac?liczyłas że Cie pochwalimy?szukałas rady
        jak sie jej pozbyc?to żałosne i przerażające
    • Gość: i... Re: Przyjaciółka po gwałcie jest męcząca IP: *.kom / *.kom-net.pl 17.12.04, 07:43
      6 lat temu zostałam też tak potraktowana....
      nie zapomniałam....
      nikt o tym nie wie, a dlaczego?
      właśnie takich reakcji się obawiałam
    • Gość: betinka Re: Przyjaciółka po gwałcie jest męcząca IP: *.75.62.197.ostrow62.ptc.pl 17.12.04, 08:28
      GŁUPIA KROWA!!!
    • Gość: co-robić? Re: Przyjaciółka po gwałcie jest męcząca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 10:19
      Dziękuję bardzo za takie "rady" - potraficie tylko wyzywać. Potraktowałam tak
      przyjaciółkę, bo uważam, że po takim przeżyciu użalanie się nad nią tylko
      zwiększy jej rozmemłanie. Chciałam, żeby się wzięła wreszczie w garść, jak mi
      okradli mieszkanie, to też byłam przybita, ale właśnie ludzie, którzy nie
      użalali się nade mną pomogli mi wyjść z dołka.
      • Gość: lisa17 Re: Przyjaciółka po gwałcie jest męcząca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 12:32
        porównujesz gwałt do okradzenia mieszkania???Boże,jest jeszcze gorzej.dziwisz
        sie ze Cie zwyzywali a przeczytaj to co napisałas i zastanów sie nad tym.co ty
        wogóle sobie myslisz?
    • Gość: gaga Re: Przyjaciółka po gwałcie jest męcząca IP: 195.205.230.* 17.12.04, 10:37
      Aż żal czytać, okazuje się że nie masz za grosz zrozumienia i pojęcia co może
      dziać sie z ofiarą gwałtu. Na nieszczęście los chciał, że ona jest koło Ciebie.
      Szkoda, zastanów się w swojej wygodnej i cieplutkiej atmosferze co by było
      gdyby los się odwrócił.
      A jak masz odrobinę współczucia w sobie to przynajmniej delikatnie zaproponuj
      jej spotkanie ze specjalistą, który pomaga ofirom gwałtów pomóż jej kogoś
      takiego blisko miejsca, w którym mieszkacie poszukać
      • Gość: LaLka Re: Przyjaciółka po gwałcie jest męcząca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.04, 12:14
        Mam nadzieje, że takie "przyjaciółki" jak ty, będą mnie omijać szerokim łukiem.
        Zastanów się nad sobą, co ona miała ci opowiadać jak było fajnie?!?!?!
        Przyjaciel to ktoś z kim możesz się pośmiać i popłakać, jeśli z tobą można się
        tylko pośmiać to jesteś tylko znajomą, nie przyjaciółką. Moja przyjaciółka ma
        problem pomagam jej od 3 miesięcy codziennie i wiesz co, będę pomagać aż jej
        przejdzie. I jakoś nie pytam o radę jak się jej pozbyć, bo mi ciągle płacze.
        Mam nadzieję, że ciebie nikt tak nigdy nie spławi. A może powinien, wtedy
        zobaczysz jak to fajnie dostać kopa w tyłek od przyjaciela.
        • Gość: Asia Re: Przyjaciółka po gwałcie jest męcząca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 12:46
          poprostu ręce opadają:(((wcześniej myslałam że to kolejny "żartowniś",ale teraz
          widze dziewczyno,że ty tak serio,serio...wiesz może za ostro z tobą pojade,ale
          takich ludzi jak ty to powinni ustawić pod ścianą i rozstrzalać!!!!!Świat byłby
          lepszy !!! Jesteś pustą egoistką!!!
          • Gość: Asia Re: Przyjaciółka po gwałcie jest męcząca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 12:54
            I bardzo się ciesze,że odzew na tym forum jest własnie taki,nie spodziewłabym
            się tego...a tak widze,ze na świecie są jeszcze ludzie,ktorzy nie są wyprani z
            emocji i potrafią współczuć...a najgorsze jest to,że ty nawet nie widzisz nic
            złego w swoim zachwaniu...poprostu jak bym Cie dorwała,to nogi z
            d...najchętniej bym Ci powyrywała...może coś do ciebie by dotarło!!!
    • Gość: kiri Re: Przyjaciółka po gwałcie jest męcząca IP: *.elgrom.eu.org / 81.210.69.* 17.12.04, 16:28
      Współczucia takiego egoizmu.....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka