Dodaj do ulubionych

KRZYWY ZGRYZ

IP: *.crowley.pl 05.01.05, 13:56
Mam problem typu(krzywy zgryz)jest moim jedynym kompleksem jaki mam .Do tej
pory nie przeszkadzało mi to byłam akceptowana przez ludzi którzy mnie
otaczają.Jednak ostatnio nie mogę patrzeć na moje zęby.Chciałabym żebyście
poradzili mi jakieś poradnie (tanie poradnie)gdzie mogłabym wyleczyć moją
wade.Najlepiej w WARSZAWIE.Mam 27 lat czy to nie jest za pózno na to????
Obserwuj wątek
    • Gość: mirage Re: KRZYWY ZGRYZ IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 05.01.05, 14:53
      ja nosze aparat juz od kilkunastu lat a mam 22 lata. najpierw nosiłam aparat
      taki na wade zgryzu i kosztował ok 200 zł, teraz zmieniłam ortodonte bo nie
      widziałam zadnych efektów u poprzedniej lekarki (miałam usuwanego zeba a jak
      sie dowiedzialam na cos takiego potrzebny jest inny rodzaj aparatu). dzis ide
      na wycisk szczeki który jest niezbyt przyjemny ale da sie przezyc, i nie martw
      sie wiekiem, dla lekarza to nie ma znaczena:)
      pozdro
      • Gość: jaa Re: KRZYWY ZGRYZ IP: *.sportnet.gliwice.pl / *.sportnet.gliwice.pl 05.01.05, 16:59
        tez mam ten sam problem. równiez za jedyny kompleks uwazam swoje krzywe
        zęby :|przyzwyczaiłam sie do tego ale niekiedy jest to krepujace i chciała bym
        to zmienic. zastanawiam sie nad aparatem stałym. czy macie doświadczenia z nim?
        ile przecietnie nosi sie taki aparat i jakie są koszty? aha czy jest mozliwosc
        zrobienia aparatu który był by mało widoczny i cieniutki? bo te co widziałam sa
        zawsze koloru metalu i dosyc rzucają sie w oczy
        • Gość: dzinka Re: KRZYWY ZGRYZ IP: *.one.pl / *.one.pl 05.01.05, 17:42
          Nosiłam stały aparat jakieś 2 latka. Kosztował on 1000zł, ale warto nawet za
          taką cene. Był niestety metalowy w zwiazku z tym bardziej widoczny, ale
          kolorowe gumki na nim dodawały uroku i sie go nie wstydzilam :)))) Dwa lata
          szybko zlecialy ;) Polecam :)
          Niestety teraz jeszcze pozostał mi również problem krzywego zgryzu i moja
          ortodontka polecila mi aparat, ktory moglabym nosic tylko na noc i ktory
          kosztuje ponad 300zl :( Coz... poki co nie stac mnie na takie cudo, bo do tego
          rzecz jasna dochodza co miesieczne koszty zwiazane z wizytami kontrolnymi u
          pani doktor, ale w miare szybko postaram sie o kaske i sprawie sobie taki
          aparacik.
          Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka