Dodaj do ulubionych

studenci/tki AWF

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.05, 16:57
Jestem studentką AWFu i spotkałąm się z wieloma przeróżnymi opiniami na temat
studentów tej uczelni, niestety nie zawsze pochlebnymi. Ciekawa jestem, czy
wśród was krążą jakieś stereotypy na temat studentów AWF(lub innych uczelni)
i jaki jest wasz stosunek do nich.
Obserwuj wątek
    • Gość: jg Re: studenci/tki AWF IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 18:10
      sie puszczają
      • Gość: tf Re: studenci/tki AWF IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 18:20
        ze studendki sie puszcaja a studenci to tepe miesniaki
        • Gość: Marta Re: studenci/tki AWF IP: 85.128.124.* 23.03.05, 00:55
          Ja jestem na AWFie, i nic o puszczaniu sie i tak dalej nie słyszałam, nie sadze
          zeby akurat te ktore studiuja na awfie sie puszczaly, a te co na UJ sa cudownie
          grzeczne i skromne, Boziu, kto to wymysla, a faceci na awf sa straaaaasznie
          symaptyczni :] pozdrawiam studentow i studentki:)
    • Gość: bmv Re: studenci/tki AWF IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 08:33
      Mam okazję obserwować studentów AWF. Inteligencją to oni nie grzeszą...aż dziw, że takie młotki mogą studiować. Jedyne co robią to latają na treningi, a wiedzy i elokwencji za grosz. No ale co się dziwić, tam się rozwija mięśnie, nie intelekt.
    • stephanie_s Re: studenci/tki AWF 23.03.05, 08:54
      jesli chodzi o samych studentów nie....ala badz co badz wszyscy moi nauczyciele
      wf byli wszak po awf-ie..i hmm jak tak sobie na nich spojrzec to mozna miec
      pewne wyobrazenie jakiego pokroju ludzie idą na takie studia..ale nie naezy
      generalizowac..moze po prostu zle trafiłam...
      • Gość: gusia Re: studenci/tki AWF IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 10:53
        do bmv i nie tylko:
        Na AWFie oprocz treningow,ktore sa codziennie dochodza jezcze normalne
        przedmioty jak ekonomia,zarzadzanie,prawo,geografia,historia sportu,biologia
        itd.Uwierzcie ciezko znalezc czas na zorganizowanie sobie wszystkiego.Sama nie
        studije na AWFie(mam zamiar)ale mieszkalam z kolezanka,ktora studiuje na
        turystyce na AWFie.Co do puszczania sie to nie zauwazylam jakiejs szczegolnej
        zaleznosci na AWFie-to zalezy od czlowieka i jego zasad.
        Najlepiej to jest uogólniac i kierowac sie stereotypami jesli na dodatek nie ma
        sie zielonego pojecia o danej uczelni.
      • Gość: gusia Re: studenci/tki AWF IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 10:56
        Moze ma ktos testy z geo i angielskiego na turystyke i rekreacje w Krakowie?
        Jesli sie moglby ze mna podzielic to oto moj adres:gusia123@buziaczek.pl
    • jurek_dzbonie Re: studenci/tki AWF 23.03.05, 11:03
      Fajne lale. Maja wycwiczone miesnie, przy orgazmie sciskaja czlonek jak trzeba.
      Zawsze wytrysk!
    • Gość: akana Re: studenci/tki AWF IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.05, 14:40
      Ja również studiuję na AWFie i martwi mnie to stereotypowe podejście do
      studentów tej uczelni. Jeśli ktoś uważa, że studenci AWF tylko latają na
      treningi, a na uczelni więcej uwagi poświęca się na stronę fizyczną, pomijając
      aspekty umysłowe to jest grubo w błędzie. Głównym celem AWFu jest, by jego
      studentów cechowała kalokagathia. Chcąc uzyskać stypendium trzeba mieć dobre
      oceny zarówno z przedmiotów praktycznych jak i teoretycznych, takich jak
      anatomia, antropologia, antropomotoryka, biochemia, biomechanika.....a wierzcie
      mi,że to nie jest takie łatwe. Poza tym nawet na zajęcia sportowe trzeba się
      uczyć ponieważ mamy kolokwia i końcowe egzaminy z historii,przepisów i metodyki
      nauczania poszczególnych dyscyplin sportu.
      Myślę, że stereotyp ten wynika z faktu, iż większość ludzi tak naprawde nie wie
      co studiuje się na AWFie (świadczą o tym zdziwione twarze moich znajomych, gdy
      mówię im, że mam kolokwium np.z lekkiej atletyki) i całą swoją opinię opierają
      jedynie na nazwie Akademia Wychowania Fizycznego, która z pewnością brzmi mniej
      profesjonalnie niż nazwy kierunków takich jak medycyna, biotechnologia, prawo,
      czy informatyka.
    • Gość: bmv Re: studenci/tki AWF IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 18:11
      Do gusia: nie twierdziłam i nie twierdzę, że studenci AWF-u się puszczają. Natomiast widzę ile wysiłku przykładają do nauki i mogę powiedzieć, że żadnego!!! Ja robię projekty, piszę prace, uczę się na wejściówki i musze być przygotowana (czyli muszę umieć cały materiał) na każde zajęcia, robię badania i sprawozdania. Natomiast koledzy z AWF muszą...zorganizować imprezę, bo cały tydzień już nie było i to jest siara. Ja w sesji miałam 15 egzaminów, a oni płakali bo mieli 2 lub 3. Żenada.
      • wiki24 Re: studenci/tki AWF 23.03.05, 19:24
        studia studiom nie równe.No chyba nie powiecie że na AWF-ie jest cięzej niż na
        budownictwie?
        A wspominając nauczycieli w-f-u to ani inteligencją ani elokwencją nie
        grzeszą.Poza tym najczęściej na AWF idą ludzie nie z zamiłowania tylko po
        prostu dlatego że na innych studiach by sobie nie poradzili.
      • Gość: Marta:) Re: studenci/tki AWF IP: 85.128.124.* 24.03.05, 14:09
        A skad ty to mozesz wiedziec ze sie nie przykladają do nauki???????????? z
        drzewa spadłas czy zdążyłas(-es) poznac wszystkich studentow AWF z calej
        Polski, Boziu, zaraz mnie trafi, AWF to nie tylko kultura fizyczna, to tak samo
        rehabilitacja, turystyka, a wy jak te młotki w jednym kierunku, ze sie nie ucza
        ze tylko sie na swoim ciele skupiaja, jesli nawet to co z tego, rany, w
        przyszlosci wy bedziecie siedziec za biurkiem i robic projekty lub jakies
        badziewia, bedziecie miec zeżarte kręgosłupy od siedzenia, a oni beda zarabiac
        czynnie, bede prowadzic zdrowy tryb zycia, i wyjdzie im to 100 razy lepiej niz
        Tobie, rob te swoje projekty, pisz prace i ucz sie do 15 egzaminow, masz
        pewnosc ze dostaniesz prace w przyszlosci?? buahah, nie sadze, a jesli chodzi o
        zajecia na awf, to tak samo trzeba byc przygotowanym bo jest wiele trudnych
        przedmiotow, i trzeba sie troche przylozyc, a ze organizujemy sobie imprezy to
        tylko ogromny plus dla nas, ze potrafimy znalezc czas dla siebie a nie gnic za
        projektami i pracami, pozdrowienia dla AWF-istow :P szczegolnie z Krakowa :D
    • boskii.zawodowiec [...] 23.03.05, 19:26
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: hihi Re: A JA PIERD--DOLE WSZYSTKICH STUDENTOW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.05, 08:47
        boskii - jesteś boski ćwok
        • Gość: hihi Re: A JA PIERD--DOLE WSZYSTKICH STUDENTOW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.05, 08:48
          i to ćwok zawodowiec
          • Gość: goga Re: A JA PIERD--DOLE WSZYSTKICH STUDENTOW IP: 217.153.241.* 24.03.05, 19:33
            Taka prawda- studenci AWF sa raczej beznadziejni. Mozgu brak a i penis szybko
            wiednie (sterydy).
            • wiki24 hehe ciężko się pogodzić z rzeczywistościa ... 24.03.05, 19:37
    • Gość: verte Tu sobie można poczytać na podobny temat. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 20:19
      Opinie są zbieżne.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=245&w=19137006

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka