Gość: XzaneciaX IP: *.eia.pl 01.04.05, 09:32 Czy któras z was miala objawy pochwicy? Jak sobie z tym poradziłyście? Pomóżcie prosze! Jestem dziewica i nie moge rozpoczac wspolzycia ze wzgledu na pochwice ( a bynajmniej tak mi sie wydaje). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: fabianka Re: Pochwica IP: *.man.bydgoszcz.pl 01.04.05, 10:59 Skad ci przyszlo na mysl, ze masz pochwice skoro jeszcze jestes dziewica? "Pochwica (wg ICD-10 F52.5 - pochwica nieorganiczna) to dysfunkcja seksualna polegająca na niezależnym od woli skurczu mięśni wokół wejścia do pochwy, co może powodować zamknięcie wejścia i niemożnośc odbycia stosunku płciowego, gdyż powoduje silny ból przy wprowadzaniu prącia do pochwy. Podobny ból pojawia się przy próbie wprowadzenia tamponu czy palca. Psychogenna pochwica, powodująca bolesność, jest zazwyczaj związana z reakcją obronną, wynikającą z niejasności nastawienia emocjonalnego do partnera, bądź z lęków seksualnych kobiety. Bywa także reakcją powstającą w okolicznościach nie sprzyjających współżyciu seksualnemu - związanych z zagrożeniem, narażeniem na wstyd itp. Powtarzające się skurcze pochwy, mimo chęci podjęcia współżycia i niezależne od okoliczności, bywają wyuczoną reakcją obronną uwarunkowaną wcześniejszymi traumatycznymi doświadczeniami." Moim zdaniem nie masz zadnych podstaw zeby podejrzewac u siebie pochwice. A jesli bedziesz takie pierdoly sobie wmawiac to pewnie ją dostaniesz... litości, zaufaj troche swojemu ciału, pokochaj jakiegos faceta i z nim kochaj sie wtedy kiedy bedziesz tego naprawde chciala.. a wtedy nic nie powinno przeszkadzac... najwazniejszy jest luz, zaufanie .. i przede wszystkim milosc.... za duzo myslenia i martwienia sie w seksie nie pomaga... a w tym, zeby miec " spokojna głowe" i luz pomaga tez zadbanie o antykoncepcje... I jeszcze jedno - slowo "bynajmniej" i "przynajmniej" nie oznacza tego samego!!! Ludzie, nauczcie sie pisac!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lola Re: Pochwica IP: 206.204.134.* 22.04.24, 01:44 Chyba Pani (bo zakładam ze Pani) nie przeczytała co napisała. Napisała Pani : Pochwica (wg ICD-10 F52.5 - pochwica nieorganiczna) to dysfunkcja seksualna polegająca na niezależnym od woli skurczu mięśni wokół wejścia do pochwy, co może powodować zamknięcie wejścia i niemożnośc odbycia stosunku płciowego, gdyż powoduje silny ból przy wprowadzaniu prącia do pochwy. Podobny ból pojawia się przy próbie wprowadzenia tamponu czy palca.‚’ spójrz na ostatnie zdanie. WPROWADZENIA TAMPONU CZY PALCA! Ja jestem dziewica i zostałam zdiagnozowana przez specjalistę ze pochwice, wiec jaknajbardziej jest to możliwe. Jeśli dziewczyna podejrzewa ze to ma, to powinna się zapytać swojego ginekologa, albo właśnie dostać odpowiedzi tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fabianka Re: Pochwica IP: *.man.bydgoszcz.pl 01.04.05, 11:52 i jeszcze jeden fragment: "Pochwica, zaburzenie seksualne u kobiet polegające na stałym lub okresowym mimowolnym skurczu mięśni pochwy utrudniającym lub uniemożliwiającym odbycie stosunku seksualnego. Przyczyną pochwicy mogą być różne czynniki: ignorancja, lęki, negatywna postawa wobec seksualności, męskie cechy psychiczne, stany zapalne, choroby miednicy." Pozbądź sie irracjonalnych leków i bedzie OK Odpowiedz Link Zgłoś